Şimdi Ara

Efsane B450M S2H anakarta kule tipi soğutucu önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar bu anakartta şu an r5 1600 14nm işlemci var. OC yapıp 4.0ghz kullanıyoruz ama stok soğutucuyla ısınıyor biraz. Amacımız tek çekirdek gücünü biraz arttırmak malum ryzen 1000 serisinde tek çekirdek gücü oldukça zayıf kalıyor. 2x8 3000 cl16 ramler var ve biz bu sisteme kule tipi soğutucu almak istiyoruz. Kasa geniş ölçü yönünden sıkıntı yok ama anakart mATX olmasından dolayı her soğutucu uyar mı bi sorun çıkar mı bilmiyoruz. Sorunsuz kullandığınız soğutucular varsa model belirtirseniz bütçeye uygun olanı alacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 20 Temmuz 2020; 0:15:33 >

• gamepower windrunner adlı soğutucuyu incehesap gaming gecesinden almıştım 190tlye, gayet memnumun fanlar baya sessiz çalışıyor. performansını da tatmin edici buldum. ürünle ilgili bir inceleme başlığı açmıştım, bir göz atabilirsiniz.

link :https://forum.donanimhaber.com/gampepower-windrunner-islemci-sogutucu-incelemesi--143860306#143860306

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xGlorfindel -- 19 Temmuz 2020; 23:24:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Farklı önerileri de bekliyoruz.
  • Buraya en alınabilir modellere sıralıyorum bütçenizi uygun olanı edinin.

DeepCool Gammax GT tuf
    Scythe FUMA 2
    Scythe Mugen 5
    be quiet! Pure Rock 2
    arctic freezer 34 esports
    be quiet! Pure Rock 4

Scythe ve rock 4 modelleri diğer modellere nazaran biraz daha üst seviye soğutma sunacaktır fakat diğer modellerde onları aşağı yukarı aratmaz ve fiyatları bir tık aşağıdadır tasarımına ve performansına göre tercihte bulunabilirsin.
  • n11 den snowman t6 alın. 180tl civarıdır. elimde mevcut sistemde kullanıyorum soğutucu fiyatının çok üstünde performans veriyor. özellikle blok kalitesi ve işçiliği gayet tatmin edici.

Edit : Ryzen 3 1200af kullanıyorum ve stock fan ile yük altında net 13 derece fark var. kıyaslama yapacak olursam noctua nh-u12s se-am4 den 2-3 derece daha yüksek ısılarda kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C034FACC7 -- 20 Temmuz 2020; 13:35:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı anakartla snowman t6 ultra kullanıyorum memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 21 Temmuz 2020; 16:19:19 >
  • https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-reeven-rc-1205-hans-cpu-sogutucu-fiyati,631346755.html
    https://linustechtips.com/main/topic/891730-cpu-cooler-performance-tier-list/

Arctic Freezer 34 eSports Duo, Be Quiet! Dark Rock 4, Noctua NH-U12S gibi soğutucularla aynı kategoride ve onlara göre bayağı ucuz. kendim de R5 1600 12 nm ile kullanıyorum, anakartım da B450M-S2H. soğutucusu aşırı yüksek ramlerden kullanmıyorsanız herhangi bir sorun olmaz. performansı ise gayet iyi. direk AM4 uyumlu geliyor, en ucuz qp bilişimde ben de oradan satın aldım. montaj için anakartın arka plakasına da gerek yok.

bu arada hangi voltajda çalıştırıyorsunuz işlemciyi? tek çekirdek/oyun performansı için ram overclock da önemli hatta daha etkili, ona da bir bakın derim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • F/P olarak t6 ultra alın bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • T4 ve t6 iş görür

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.