Şimdi Ara

99 Depremi ile İlgili Aklımdaki Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi geceler arkadaşlar. Aklıma takıldı merak ettim 17 Ağustos depremini kocaeli de yaşayan biriyim doğma büyüme kocaeliliyim ayrıca. Deprem sırasında tupras patlayacak diye Sakaryaya kaçtığımızı hatırlıyorum. Ama anlam da veremiyorum nükleer bomba değil bişey değil ben izmitteyim olay 35 40 km ötede oluyor. Bizi etkilemezdi diye düşünüyorum ama bilen varsa bi gelsin hele

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

99 Depremi ile İlgili Aklımdaki Soru: Tüpraş Patlarsa Ne Olur?

1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi, Türkiye tarihindeki en yıkıcı depremlerden biri olarak kayıtlara geçmiştir. Deprem, 17.000'den fazla can kaybına ve büyük çaplı maddi hasara yol açmıştır.

Depremin ardından, özellikle İstanbul'da yer alan Tüpraş rafinerisinin olası bir depremde patlama riski olduğu yönünde endişeler dile getirilmiştir. Tüpraş rafinerisi, Türkiye'nin en büyük rafinerilerinden biridir ve patlaması halinde çevre üzerinde yıkıcı sonuçlar doğurabilir.

Tüpraş Patlarsa Ne Olur?

Tüpraş rafinerisinde bir patlama meydana gelmesi durumunda, aşağıdaki olumsuz sonuçların ortaya çıkması muhtemeldir:

• Büyük ölçekli yangınlar: Rafineride depolanan petrol ve diğer yanıcı maddeler alev alabilir ve kontrol edilemeyen yangınlara yol açabilir.
    • Toksik duman salınımı: Yangınlar, insan sağlığına zararlı dumanlar salabilir ve çevredeki nüfusu tehlikeye atabilir.
    • Toprak ve su kirliliği: Patlama sonucu sızan petrol ve diğer tehlikeli maddeler, toprak ve su kaynaklarını kirletebilir.
    • Altyapı hasarı: Yangınlar ve patlamalar, elektrik hatları, doğal gaz boru hatları ve diğer altyapı tesislerine zarar verebilir.
    • Ekonomik kayıplar: Tüpraş rafinerisi, Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Patlama, rafinerinin faaliyetlerini durdurmasına neden olabilir ve ülke çapında ekonomik kayıplara yol açabilir.

Deprem Riski ve Önlemler

Tüpraş rafinerisi, deprem riski altında bir bölgede yer almaktadır. Deprem riskinin azaltılması için çeşitli önlemler alınmıştır, ancak bir depremin tamamen önlenmesi mümkün değildir.

Rafineride yangın söndürme sistemleri, patlama duvarları ve diğer güvenlik önlemleri gibi deprem öncesi önlemler alınmıştır. Deprem sırasında, rafinerinin çalışanları acil durum planlarını uygulamalı ve yangınları kontrol altına almaya çalışmalıdır.

Sonuç

Tüpraş rafinerisinde bir depremde patlama riski göz ardı edilemez. Patlama meydana gelmesi halinde, çevre üzerinde yıkıcı sonuçlar doğurabilir. Deprem riskinin azaltılması için önlemler alınmış olsa da, bir depremin tamamen önlenmesi mümkün değildir. Bu nedenle, deprem hazırlığı ve acil durum planlaması hayati önem taşımaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Biz Köseköy'deydik hiçbir yere kaçmadık. Siz olayı biraz abartmışsınız bence deprem telaşıyla. Sizin bütün mahalle mi kaçtı başka yere?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih

Biz Köseköy'deydik hiçbir yere kaçmadık. Siz olayı biraz abartmışsınız bence deprem telaşıyla. Sizin bütün mahalle mi kaçtı başka yere?

Tam hatırlamıyorum ozdileğe gitmiştik o kadarını hatırlıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih

Biz Köseköy'deydik hiçbir yere kaçmadık. Siz olayı biraz abartmışsınız bence deprem telaşıyla. Sizin bütün mahalle mi kaçtı başka yere?

Tam hatırlamıyorum ozdileğe gitmiştik o kadarını hatırlıyorum

Alıntıları Göster
    Sen arada bir trollük yapmıyor musun sen

• Doğalgaz botu hattı falan varsa o patlar diye kaçmış olabilirsiniz.hatırlarsınız 25 km boyunca patlamıştı adını hatırlayamadığım bir yerde

• Ben de arabanın bagajında yatmıştım. Deprem dışında güzel günlerdi.

• 97'li olup depremi hatırlayan nadir insanlardanım. Kısa kısa videolar gibi kesitler var aklımda. Bizim oralara hiç bir şey olmamıştı ama herkes sokaktaydı o gece. Açık bir yerde tüm mahalleli oturup konuşup uyuyoduk çok zevkli gelmişti herkesin bir arada olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KhaZiggs -- 1 Eylül 2015; 4:19:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Burs ile ilgili bir soru
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KhaZiggs

97'li olup depremi hatırlayan nadir insanlardanım. Kısa kısa videolar gibi kesitler var aklımda. Bizim oralara hiç bir şey olmamıştı ama herkes sokaktaydı o gece. Açık bir yerde tüm mahalleli oturup konuşup uyuyoduk çok zevkli gelmişti herkesin bir arada olması.

Bi an bu yorumu ben mi yazdim diye düşündüm bende 97liyim ve olayin korkusundan midir nedir kesit kesit bende hatırlıyorum bazi seyleri

• Hocam çok merak ettim.

Özdilek'te bedava yemek mi verdiler?

• 94luyum en ufak bisi hatirlamiyorum :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün izmitte iş buldum aklıma deprem bölgesi olduğu geldi ve izmit yazıp sözlükte arattim cehennem bölgesi sıkıcı bir yer vs yazıyordu... daha sonra vazgeçtim izmite hiç gitmedim en iyisi otur oturduğun yerde dedim kendime ve inanılması güç ama senin konunla karşılaştım izmit lafı geçti ben her yaşadığım şeyle mutlaka bir daha karşılaşıyorum yıllardır izmitte oturuyormussun bu soruyu sormak gecenin 3 bucugunda nerden aklına geldi bugün 99 depremi benim aklıma geldi ama ben konu açmadım sen açtın ve ben bu konuyla karşılaştım

• quote:

Orijinalden alıntı: Camouflage``

Bugün izmitte iş buldum aklıma deprem bölgesi olduğu geldi ve izmit yazıp sözlükte arattim cehennem bölgesi sıkıcı bir yer vs yazıyordu... daha sonra vazgeçtim izmite hiç gitmedim en iyisi otur oturduğun yerde dedim kendime ve inanılması güç ama senin konunla karşılaştım izmit lafı geçti ben her yaşadığım şeyle mutlaka bir daha karşılaşıyorum yıllardır izmitte oturuyormussun bu soruyu sormak gecenin 3 bucugunda nerden aklına geldi bugün 99 depremi benim aklıma geldi ama ben konu açmadım sen açtın ve ben bu konuyla karşılaştım
    Dedemlerde derincede oturuyor oldukça yakın tüpraş onlara.Evet bende hatırlıyorum herkes tası tabağı toplayıp dağa kaçmıştı.Patlarsa gerçekten facia olurdu hocam birgün gidip tüpraşı gezerseniz ne dediğimi çok daha iyi anlarsınız.

• Mr.Legend kullanıcısına yanıt
    Sehir efsanesine inanmışsıniz. Size zararı olmazdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sergio Agüero

Hocam çok merak ettim.

Özdilek'te bedava yemek mi verdiler?

Bedava yemek değil de, içerideki yiyecek içecek malzemelerini filan gelenlere ücretsiz vermişti. Biz de gitmiştik bayağı bir şeyler alıp mahalleliye dağıtmıştık.
  • quote:

Bugün izmitte iş buldum aklıma deprem bölgesi olduğu geldi ve izmit yazıp sözlükte arattim cehennem bölgesi sıkıcı bir yer vs yazıyordu... daha sonra vazgeçtim izmite hiç gitmedim en iyisi otur oturduğun yerde dedim kendime ve inanılması güç ama senin konunla karşılaştım izmit lafı geçti ben her yaşadığım şeyle mutlaka bir daha karşılaşıyorum yıllardır izmitte oturuyormussun bu soruyu sormak gecenin 3 bucugunda nerden aklına geldi bugün 99 depremi benim aklıma geldi ama ben konu açmadım sen açtın ve ben bu konuyla karşılaştım

Hocam o sözlüktekilere boşuna inanmışsınız. İzmit'te yaşayanlardan çok dışarıdan gelenler İzmit'e hayrandır. Aklınıza sadece deprem veya sanayi gelmesin İzmit deyince. İzmit'in batısı sanayidir ama güney ve doğusu doğa harikası yerlerle doludur. Doğal piknik alanları sürüyle vardır. Yüz ölçümü küçük olduğu için her yere ulaşım kolay ve hızlıdır. İnsanları iyidir.

• quote:

Hocam 2 hafta önce 16. yılıydı depremin, o zaman aklıma geldi bu soru. Şimdi sormak geldi aklıma da.

Bu arada denk gelmiş hocam ya. Hangi şehirden gideceğiniz önemli şahsen ben İzmir'de okuyorum İzmit'te yaşamak gibi planım yok. 19 yıllık izmit macerası yeter .

• İzmit gibi yer var mı ya. Burda yaşamak için sadece taraftarları tek başına bir etken bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Taro Misaki

İzmit gibi yer var mı ya. Burda yaşamak için sadece taraftarları tek başına bir etken bence.
    Hocam bizde tepelere kaçmıştık. Etkisini söylemek gerekirse araştırmadım ancak o zaman ki haber sitelerinde Körfez'in tamamen havaya uçacağını, İzmit'ten Kartal'a kadar canlı kalmayacağını yazıyorlardı. Sonuçta bir sürü tehlikeli tankerler ve bir çok kimyasal patlayıcı barındıran bölge.Hala da oranın güvenliğini çok merak ediyorum, bu kadar ciddi birşeyin şehir merkizne yakın olması ve patlamaması için bir çok güvenliği vardır herhalde.@Mr.Legend
  • quote:

Orijinalden alıntı: Körfezli89

Hocam bizde tepelere kaçmıştık. Etkisini söylemek gerekirse araştırmadım ancak o zaman ki haber sitelerinde Körfez'in tamamen havaya uçacağını, İzmit'ten Kartal'a kadar canlı kalmayacağını yazıyorlardı. Sonuçta bir sürü tehlikeli tankerler ve bir çok kimyasal patlayıcı barındıran bölge.Hala da oranın güvenliğini çok merak ediyorum, bu kadar ciddi birşeyin şehir merkizne yakın olması ve patlamaması için bir çok güvenliği vardır herhalde.@Mr.Legend

Evet böyle düşünüp gittik galiba biz de sakaryaya. Çok saçma geldi o kadar km nin etkilenmesi bana

• quote:

Orijinalden alıntı: QuattroFR

quote:

Orijinalden alıntı: KhaZiggs

97'li olup depremi hatırlayan nadir insanlardanım. Kısa kısa videolar gibi kesitler var aklımda. Bizim oralara hiç bir şey olmamıştı ama herkes sokaktaydı o gece. Açık bir yerde tüm mahalleli oturup konuşup uyuyoduk çok zevkli gelmişti herkesin bir arada olması.

Bi an bu yorumu ben mi yazdim diye düşündüm bende 97liyim ve olayin korkusundan midir nedir kesit kesit bende hatırlıyorum bazi seyleri

olum ben 95 liyim 2-3 olay dışında anca birşeyler hatırlıyorum. bide nadir insanlardanım demiş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.