Hayır direk Asus teknik destek ile iletişime geçtim , ama işlemci konusunda ne yapabilirim bilmiyorum. EU RMA üzerinden bana bir rma oluşturdular telefondan verilen bilgi öyle detaylıca anlatıyorum.Elektrikten olmuş olabilir diyor , sıvı teması diyor . anlatıyor bir şeyler . Bende dedim ki önce bir teknik incelemeye girseydi de biz sonra parayı konuşsaydık neyse ki kayıt altındadır bu durumda daha ilk servis iletişimimde para talebi konuşmaları garantili üründe iyi oldu . tüketici hakem heyetine giderim bu konu için ucuz ürünler değil 2 ayda böyle olması gerçekten can sıkıcı. |
9800X3D Ana Konu (167. sayfa)

-
-
Tüketici hakem heyetiyle çözün hocam bunlara kalırsa bir işlemci ve anakart parası isterler. AMD ile iletişime geçin bir de.
-
Yetkili servis topu direkt size atmış ve zaten önden ücret konuşmak gibi lakayt tavırlarına bakarsak size bir çözüm sunmayacaklar, işlemcinin çıkışından bu yana çözülemeyen bir problem bu ve markaların özellikle üzerinde duracağı bir sorun ki Asrock-ASUS bağlantılı markalar bu yüzden daha bir önemserler konuyu çünkü özellikle Asrock anakartlarda daha çok yaşanan bir durum.
AMD ile iletişime geçerseniz size muhtemelen Endeks ya da Koyuncu ile iletişime geçmenizi isterler ilk olarak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam selamlar, geçmişte elektrik problemi yüzünden ekran kartımın tüm komponentleri yanmıştı. Servise gönderdim, tamir edilemez diyerek geri göndereceklerini söylediler. Arkasından Asus Türkiye ile iletişim kurdum, durumu güzel bir dille anlattım. Bir kaç gün sonra tarafıma değişim/iade raporu gönderdiler. Reddit platformunda Asrock Anakartlarda bu sorunu yaşayan bir çok kullanıcı var. O yüzden Asus Türkiye ile bir iletişime geçin derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakkoba -- 5 Haziran 2025; 11:32:8 > -
AMD GLOBAL'e bir bilet oluşturdum cevap gelmedi zaten şimdi Bayram arifesi hiç bir yerle iletişim kurulmuyor bir ASUS ile kurabildim onlarda RMA talebi oluşturdular ürünü incelemek için taraflarına göndereceğim tabi en başından problemi anlatınca para konuşmaları hoş olmadı ama bir yandan da iyi oldu. bilmiyorum nasıl sonuçlanır , İşlemci pin yeri 1500TL servis ücretide 1000 TL diye direk belirtti hiç bir şekilde sormama rağmen bende dedim önce bir ürünü incelemenizi talep ediyorum, şuan bunu konuşmanın bir anlamı yok diye belirttim.İşlemciye verdiği zarar ne olacak bilmiyorum, yani ben fiziksel bir hasar versem nasıl spesifik olarak bir tane pini kızartabilirim ki çevresine ve pinlerin birden fazlasına bölge olarak zarar vermem gerekli sıvı teması olması gerekli yada ne bileyim eğip bükmem gerekli . işlemci etrafındaki o diğer koyu renklilerde pek hayra alamet görünmüyor ki zaten inanın bende bilmiyorum. sistem yenilediğime bin pişman oldum açıkcası.
-
Yetkili Servis Firması : ServisPoint TR
Adres : Gülbahar Mah. Uysal Sok.No:3C Mecidiyeköy-Şişli/İstanbul
Anlaşmalı Kargo Firması : UPS Türkiye
Kargo Takip Numaranız :-------------------------
Kurye alım yapmaya geldiğinde paketiniz teslime hazır olmalıdır. Lütfen ürünü orijinal kutusu veya aynı ebatlarda farklı bir kutu içerisinde, sarsılmayacak bir şekilde (gerekirse sünger, köpük gibi malzemelerle destekleyerek) paketleyiniz.
Kuryenin gecikmesi durumunda veya kargo ile alakalı diğer sorularınız için dilerseniz 0850 255 00 66 numaralı UPS Çağrı Merkezi’ne ulaşabilirsiniz.
Yetkili Servise Gönderilmesi Gereken Kutu İçeriği ve Belgeler
Ben direk asus sitesi üzerinde bulunan numarayı aradım 850 522 27 87 ama sanırım servis pointe mi yönlendiriliyorum doğrudan anlamadım.
https://www.asus.com/tr/support/callus// bakın buradaki numara
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SefirEmre -- 5 Haziran 2025; 12:28:17 >
-
Öncelikle geçmiş olsun hocam, ürün incelemesini önce yetkili servis gerçekleştirecek onların tuttuğu rapordan sonra da Asus tarafından gerekli işlem yapılacak. Servis point özellikle son 2 yılda son kullanıcı tarafında son derece olumlu geri dönüşler almaya başladı, dolayısıyla sizin de çok büyük bir problem yaşamamanızı ümit ediyorum.
Anakart tarafında pin bloğunun değiştirilmesi sorunu çözecektir, işlemci tarafında da AMD ile görüşerek ürün değişimini istişare edebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 5 Haziran 2025; 22:50:36 >
Teşekkür ediyorum herhangi bir ön yargım yok insanlar çokca kötü deneyimlerini paylaşıyorlar zaten iyi geçen bir süreci kolay kolay kimse paylaşmaz , durumun sadece soketle ilgiliyse problem değil ama bunun altında yatan başka bir sebep var mı diye merak ediyorum açıkcası. AMD tarafında işler nasıl ilerler bilmiyorum. İşlemcilerle Çogunlukla intel işlemcilerle ilgili hiç bir sorun yaşamadım açıkcası bugüne kadar evladiyelik gibi oldukları için kolay kolay bir bozulma durumu yaşamadım ilk AMD deneyimim işlemci açısından açıkcası yardımcı olurlar diye umut ediyorum. Ama anakart işlem görse dahi değiştirmeyi düşünüyorum artık açıkcası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SefirEmre -- 5 Haziran 2025; 23:7:42 > -
Selam arkadaslar birşey öğrenmek istiyorum
MSI x870e tomahawk anakart
9800x3d işlemci
7800xt ekran kartı
Thermalright frozen 240mm sıvı soğutma var
Ama işlemci oyun açtığımda bir an 80 85 derece oyun menüsüne geldiğinde 60 oluyor anlık sebebi nedir ayrıca bazen saçma şekilde masaüstünde bile video yada uygulama açtığımda aynı olayi yapıyor herkeste bu şekilde mı bende mi problem var
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Biosta core performance boostu kapat veya güç planından gelişmiş güç ayarlarına girip en yüksek işlemci kullanımını %100 den %99'a indir düzelcektir . Performans olarak fazla birşey kaybetmezsin , muhtemelen hissetmiceksin bile . Bu sıcak havalarda işlemciyi serin tutmak daha iyidir
-
Tomahawk yeni bios çıkmış arkadaşlar
Bakarım inşallah düzelir ama böyle yapması saçma bence oyun açıldığında yada masaüstünde video uygulama açıldığında yüke binip 85derece görmesi normal birşey değil bence ayrıca bazen oyunlarda siyah ekran yada oyunu masaüstüne atma durumu var neden çözemedim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Hocam ben daha ürünü kutusundan yeni çıkarmışken, blokta birikmiş küçük bir tozu sileyim derken, bir dikkatsizlik sonucu elimdeki bez işlemci pinlerine dolandı. Telefonda tıpkı sizin de dediğiniz gibi fiyat vs konuştuk, anakartı Servis Point'e teslim ettim. Olayı da aynı şekilde anlattım. Teslim ettiğim sabahın akşamı arandım ve bir defaya mahsus, müşteri memnuniyeti için pin bloğunu ücretsiz değiştirdiklerini söylediler ve ertesi gün gidip teslim aldım (Z790 Apex anakart), yine X670 Gene anakartın montajından hemen sonra 24 pin sigortası yandı, 1 gün içinde değişim onayını verdiler. Bence müsterih olun, telefonda zor durumda kalmamak için genel cevaplar veriyor olabilirler. Dilerim servis süreciniz benimkiler gibi sorunsuz geçer.
Bende daha yeni Asus x870e-e ve 9800X3D işlemci aldım tek ram alması kaldı fakat arkadaşın işlemci yanması konusunu görünce korkmadım desem yalan olmaz hatta iade etmeyi bile düşünmüyorum değil şu ana kadar hep Intel kullandım hiç sorun yaşamadım sistemde takılı olan işlemci 9900kf öyle uçuk ısınma hiç gördüğüm olmadı umarım arkadaşın sorunu çözülür
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i.y4114 -- 7 Haziran 2025; 13:1:34 >
Hocam korkacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta bu kullanılan ürünleri binlerce insan kullanıyor ve bazen yukarıdaki arkadaş gibi talihsizlik yaşayanlar olabiliyor. Ben msi carbon kullanıyorum ve memnunum ama memnun olmayan insanları da görürsünüz forumlarda. Ben asus’u satış sonrası destek için tercih etmemiştim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yanıtınız için sağolun hocam ram olarak şun iki üründen birisini düşünüyorum gskill e eposta attım uyumlu olarak bu ram'i önerdiler gelen e posta şuydu
www.vatanbilgisayar.com
Gskill 64GB (2x32GB) Trident Z5 RGB BEYAZ DDR5 6000MHz CL30 1.40V RGB Dual Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/gskill-64gb-2x32gb-trident-z5-beyaz-ddr5-6000mhz-cl30-1-40v-rgb-dual-kit-ram.htmlDeğerli Müşterimiz,
Uyumluluk testlerimize göre, F5-6000J3636F32GX2-TZ5NR ve F5-6000J3040G32GX2-TZ5W, ASUS ROG STRIX X870E-E GAMING WIFI anakart ile uyumludur.
Teşekkür ederim.
Saygılarımızla,
Teknik Destek Ekibi
G.SKILL Uluslararası Enterprise Co., Ltd.
+886 2 2766-7889
g.skıll ınternational enterprise co., ltd.
G.SKILL International Enterprise Co., Ltd.https://www.gskill.combirde şu ürünü düşünüyorum sizce hangisi daha iyi olur
www.tebilon.com
CORSAIR DOMINATOR PLATINUM 64GB (2x32GB) 6000Mhz CL30 DDR5 EXPO/XMP CMT64GX5M2B6000Z30 RGB Ram Uygun Fiyatları ile Tebilondahttps://www.tebilon.com/corsair-dominator-platinum-64gb-2x32gb-6000mhz-cl30-ddr5-expo-xmp-cmt64gx5m2b6000z30-rgb-ram/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i.y4114 -- 7 Haziran 2025; 14:36:45 >
-
İlk attığınız ürün amd expo destekli değil. O yüzden onu eleyebilirsiniz. İlla g-skill almak isterseniz benim de kullandığım şu ürünü alabilirsiniz;
GSkill Tz5 Royal Neo 32GB (2X16GB)-6000MHZ DDR5 Amd Expo Ram
https://app.hb.biz/5PJZNfnymHSj
Diğer attığınız corsair ramler expo destekli.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Corsair olanı alayım o zaman şuan kullandıklarımda corsair aynı seri devam edeyim
-
Güle güle kullanın hocam.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X