Şimdi Ara

9070xt undervolt degerlerim iyimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • -30 power limit -85mv fast timing ve 2600mhz memory hizi

oyunlarda 2800mhz ile 3100 mhz arasinda dolasio

47-48 derece gpu hotspot 69-70 derece max

furmarkta stock ayarda 4k da 183 fps verirken

undervolt ayarlarinda 171 fps verdi

-95mv

-vram 2750mhz

-30 power limit kullanıyorum.

Unigine heaven benchmark ile ayarlamalarımı yaptım. ctrl+shift+O ile göstergeyi açın.

Tüm ayarlamaları eski haline getirip vram hızı ile başlayın. Fast timing seçip 2700den başlayın.

Fps artışı durana kadar 2730-2750-2770 gibi deneyin. 2750 üzerinde fps artışı olmadı. Fps artışı olmaması yada düşmesi bellek içinde hata düzeltmesinin devreye girdiğini gösteriyor.

Mv -85de stabililiteyi yakaladıysanız yine -85 olarak kalsın. Power limit -25,-30 olsun yine. Tüm bu ayarlamalardan sonra stock haliyle uv halini kıyaslayın bakalım.

Unigine heaven ve Superposition benchmarkta ortalama fpsim yükseldi bu ayarlara rağmen.

Stock haliyle superpositionda 368w tgp gören kartım 244wa kadar düştü, fanlar 900-1000 rpm.

Cpu hava soğutma, Gpu 57 hotspot 76 vram 79derece. (belleklerim hynix, samsunglara göre 10 derece civarı daha sıcak çalışıyor, zamanlaması daha sıkı imiş.)

Bu haliyle memnun etti beni.

• FaLCoN^ kullanıcısına yanıt

Bende vram 2600 den sonra fps ye etki etmiyo 2700 yaparsam fps dahada dusuyo furmarkta bende 230w i hic gecmio

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 26 Ocak 2026; 13:12:15 >

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

Bende vram 2600 den sonra fps ye etki etmiyo 2700 yaparsam fps dahada dusuyo furmarkta bende 230w i hic gecmio

Anladım hocam peki fast timing ayarını yaptınız mı? Kaybettiğiniz performansı kazanmak için power limiti -30dan -25e çekebilirsiniz. Bendeki model nitro+ watt farkı olması normal yanıltmasın.

Furmark vrame yük bindirmediğinden toplam tüketimi görmüyor da olabilirsiniz hocam. Superposition yükleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLCoN^ -- 26 Ocak 2026; 14:13:6 >

bende ram ayarıyla oynamak performansa etki etmiyo öylesine koymuşlar ram ayarlarını burdaki linkte beni dogruluyo

hwcooling.net
    Overclocking RX 9070 XT Memory: Samsung or Hynix — Who Wins? - Page 5 of 6 - HWCooling.net
    https://www.hwcooling.net/en/overclocking-rx-9070-xt-memory-samsung-or-hynix-which-is-better/5

ayrıca her açılışta ne ayarlarsam ayarlayim power limit ayarını 0 a getirio ram hızı ayarını deafulta atıyo sadece fast timing ayarlamışsam o kalıyo bide voltaj ayarım sıfırlanmıyor

stabilite ile ilgili oldugunu sanmıyorum çünkü hangi degerleri verirsem veriyim bu ayarları her açılışta sıfırlıyo bundan dolayı msi afterburnerla ayar yapmak zorunda kalıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 26 Ocak 2026; 16:45:27 >

• çözdüm olayı ben msi afterburneri açılışta çalışacak şekilde ayarlamışım atinin yazılımıyla çakıştıgı için her açılışta bikaç ayarı otomatik deafulta atıyordu msi afterburneri iptal ettim ayarlarımı saklıyor ati yazılımı şuanda

Pcde afterburner yüklü ise dediğiniz gibi pc kapatıp açtığınızda ayarlar sıfırlanır. Afterburnerı silin. Sorunun düzeldiğini göreceksiniz.

• VRAM hızlarına ve zamanlamalarına dokunmayın derim. VRAM'leri fazla zorlamaya gerek yok. Ekran kartı arızalarının %90'ı VRAM kaynaklı oluyor, bırakın standart ayarlarda kalsın. FPS'ye etkisi en fazla %2-3 zaten.

GPU undervolt için de güvenli sınırlarda kalmakta fayda var. -80'i pek aşmamak lazım. Güç limiti ise sizin ne istediğinize bağlı. Sessiz bir sistem istiyorsanız %25-30 negatif değerler uygun. Bu şekilde kartın güç tüketimini 220Watt gibi değerlere çekebiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyau -- 26 Ocak 2026; 17:38:50 >

Evde >>> Project SoniCube > Yamaha A-S700 > Dali Zensor 3
    Diğer Her Yerde >>> QLS QA360 > Etymotic ER4S
  • siyau kullanıcısına yanıt

-30 power limitle furmarktan 160 fps aliodu

suan power limiti -10 yaptim -85mv verdim deafulttan farki yok 194 fps aliyor furmarkta

gpu oyunda 57 derece memory 74 derece gayet iyi bence max 296w cekio undervoltuda abartmaya gerek yok bence kartin garantisi var sonucta

gigabyte gaming oc nin fan hizini temp ile ayni rakamda olacak sekilde fabrika cikisi yuksek seviye ayarlamislar onuda temp-10 olacak sekilde ayarladim hem sicak degil hem kafa utulemiyor hem fps stock fps ile birebir ayni

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.