Şimdi Ara

90 metreden Apartmana GigaFiber Getirme Macerası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese Merhaba. Pendik’te gigafiber altyapısı her mahalleye yayılmış durumda. Benim oturduğum Kavakpınar mahallesinde bir çok bölgeye yayılmış. Sadece bulunduğum sokakta gigafiber yok. Ama o da 90 metre uzağımda bir yerde. Bulunduğum bina yeni olduğu için şuan herhangi bir altyapı v.s yok. O yüzden telefon faturam ve Superbox faturası kabarık 

. TurkNet ile iletişime geçtim. 90 metre ilerimde gigafiber altyapısı var binama çekebilir misiniz diye onlarda 10 ve üzeri başvuru olursa ekiplere ileteceklerini ilettiler. Yani daha önce Türk Telekom sokağı kazıp boruları binaya kadar çekti ama 5 aydır gelip kablo ve kutu bile takmadılar o yüzden onlarında gelmesini istemiyoruz. En son bir ekip geldi proje çizicez 1 hafta da apartmana internetini çekeriz felan dediler ama 2 hafta olacak yine ses yok. TurkNet yakınımızda olduğu için bir umut onların gelmesini bekleyeceğiz. Binaya GigaFiber getirme sürecini sürekli güncelleyeceğim. Umarım herkes GigaFiber’e ulaşır.

• Aynı sorun bizde de var. Yan apartmanlar yeni olduğu için fiber var ama bizim binaya çekmediler, talep oluşturduk ama sorunu ilçe müdürlükle konuşmanız lazım dediler.

• İlçe müdürlüğünün umrunda değil adamlar çalışmamaya yeminliler. 6 aydır sokağı kazıp boruları döşeyip bıraktılar geri kalan kutu konması, kablo çekilmesine dair hiçbir şey yapmadılar. Bina yöneticisi hep gittiğinde boş cevaplar gönderiyorlar.

Telgrafın telleri kopmuş o yüzden bilgi daha gelmedi.

https://www.cimer.gov.tr/

Cimer, açık kapı, btk v.b kurumların hepsine yazdım sonuç sıfır. Aynı cevapları verip geçiştiriyorlar.

metni:
    Güncelleme: 29 Eylül 2025 Pazartesi

Pazarlama ekibinden Tayfun Bey iletişime geçti. Altyapı ekibiyle iletişime geçip sürecin neden ilerlemediği hakkında bilgi alacak.

Belediye kazı izni v.s gibi durumlar olduğunu düşünmüyorum çünkü belediye tam tersi destek oluyor. Ağustos ayında gelen ekipten Levent Bey kazı izni alamadık demişti o gün belediye ile iletişime geçtim verdikleri cevap aşağıdadır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hikmetakan kullanıcısına yanıt

2 yıl turk telekom gidip geldim özel fiber projesi için yapılsın diye burası turkiye hocam canları isterse yapıyorlar.

Pendik sorun çıkaran bir belediye değil. Bahane sunamadıkları için öyle diyorlar. Pendik imalatını orjin bilgi işlem yapıyor, onlarda artık çalışmıyor nedense. Geçen iş ilanı paylaşmışlar muhtemelen yönetim değişecek plan değişecek bize patladı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Pendik'te kablolama çalışmaları başlamış. İnşallah yakın zamanda GigaFiber’e kavuşuyorum.

MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF
  • Benimde yan sokaklara geldi bizim sokağı es geçtiler sebebi söylemiyorlar. Nasıl yapıcağız. Sokağın başında var 50 metredeki bizim sitede yok. Yazıyorum çalışma şuan yok diyorlar. Çalışmalık bir durum yok bir kablo uzatacaksınız . Birde müşterileriyim türktelekomdan üzerinde.

Amd Ryzen 3600 - Gigabyte B450 Aorus PRO - MSİ GEFORCE RTX 2060S VENTUS GP OC EDİTİON - Samsung 850 evo 120 gb - XPG SPECTRUM 16GB 3200MHZ - Phanteks P300S White - Logitech G810 Orion Spectrum Klavye - Logitech G300s Mouse - AOC 27' 27G2U 144hz Monitör- Logitech Z333 2.1 Speaker-
  • Güncelleme: 22 Ekim 2025 Çarşamba

Sokak kazısı yapıldı. Umarım bir an önce kablo çekimi için ekip gelir.

• Darısı başımıza hocam.

• Tüm mah. Kablo çekildi hatta oturduğum sokağın yarısına kadarda kablolar çekildi ancak gel gör ki bizim bina ve diğer 5 binaya o kablo gelemedi bir türlü kutular takılmaya başladı diğer binalarda biz de öylece kaldık destek vs hikaye hesapta bilgi alacaklar (yersen ) sonuç 0 taşeron firmaları rezalet papağan gibi talep vs diyorlar devamlı sanki tüm mahalleye taleple alt yapı çektiler umut kalmadı telekomla devam artık bunlardan bir icraat çıkmayacak.

@TurkNetDestek

"Hz. Ebubekir (r.a) bir gün bir ceviz için kavga eden çocukların arasına girer. Durun, ben ikinize de pay edeyim der... Cevizi kırar içi boş çıkar. Mübarek çocuklara döner: "Biliyor musunuz" der... Uğruna dövüştüğünüz dünya bu işte..."
  • emo5313 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, adres ve iletişim bilgilerinizi konu linki ile birlikte PM üzerinden paylaşır mısınız? Kontrol sağlayacağız.

oha, turknet artık yeraltından mı geçiriyor kabloları? Bizim niye havadan

Benim bulunduğum yerde ana kutudan kablo çekecekleri yer uzakta. Bir de sokak arası olduğu için sadece o kısım kazıldı borular döşenip apartman duvarına doğru koyuldu. Eğer kabloyu karşıdan karşıya çekselerdi tır v.s geçtiğinde kopabilirdi.

Düzenli olarak yazıyorum zaten ama bir daha yazarım sıkıntı yok ne yazık ki gelişmede yok ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    "Hz. Ebubekir (r.a) bir gün bir ceviz için kavga eden çocukların arasına girer. Durun, ben ikinize de pay edeyim der... Cevizi kırar içi boş çıkar. Mübarek çocuklara döner: "Biliyor musunuz" der... Uğruna dövüştüğünüz dünya bu işte..."
  • Siz siz olun çok umutlanmayın arkadaşlar..

90 metreden Apartmana GigaFiber Getirme Macerası 90 metreden Apartmana GigaFiber Getirme Macerası 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.