Şimdi Ara

« 90/2 Tertip » (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
366
Cevap
1
Favori
37.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Draq22

22 yaşındayım bende mayıs 25 te gidiyorum varmıdır burayı bilen arkadaşlar?
    5 NCİ P.EĞT.TUG.TAS.ER EĞT.TB.K.LIĞI/SİVAS

Temeltepesi ile ünlüdür eğitimi çok zordur . Allah kolaylık versin tertip .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratonline -- 11 Mayıs 2010; 18:39:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratonline

quote:

Orijinalden alıntı: pitircikkkk

DZ.ÜS K. DENİZ ER EĞİTİM ALAY K./İSKENDERUN/HATAY

bekle beni geliyorum hayat=) 27sinde ordayım

Aynı yere düşmüşüz tertip

beyler daha 2 gün önce iskenderundan geldim..kuzenim o alay komutanlığında kd bahriyeli idi.. yemin törenine gittik..askeriyenin yeri güzel ama direk sahile bire bir değil. Bölge insanları iyi. Dağıtımda kuzenim mersin'e gönderildi..oraya gidip kuzeni teslim ettik. eğer bi kıyas yapacak olursam mersin hem askeri bölgesi hemde şehir anlamında daha iyi ;) herkese hayırlı teskereler

bu arada verilen cevaplara göre demekki 24-27 mayıs arasında teslim olunması gerekiyor..öğrenmiş oldum teşekkürler

• bende aynı cıktım tertıp abımde orda yapmıstı ogreneyım atm lerı yazarım bozkurt sende bızlesın :) 4. boluk cok kotu haberınız olsun....
  • ben bu isten birşey anlayamadım subatta erken sevk vermistim kabul edilmemiş gidememiştim mayıs ayında gidiyorsun burda öyle gözüküyor dendi şimdi tekrar aynı yeri aradım gidemiyorsunuz diyor eylül ayında gidecekmişim bu nasıl birşeydir kafasındanmı sallıyor anlamıyorum başka bir şubeyi aradım oda eylül diyor e-devletten baktım hakkınızda herhangi bir işlem bulunmamaktadır yazıyor milli savunma bakanlığına bilgilendirme yazısı gönderdim ilgilenirlermi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratonline

quote:

Orijinalden alıntı: pitircikkkk

DZ.ÜS K. DENİZ ER EĞİTİM ALAY K./İSKENDERUN/HATAY

bekle beni geliyorum hayat=) 27sinde ordayım

Aynı yere düşmüşüz tertip

aynen tertip hayırlı olsun
  • 9. jandarma er eğitim tugayı BİLECİK MERKEZ e düsen varmı acaba_??
  • UĞUR ÜNAL / AYANCIK(SİNOP) ULŞ.ER EĞT.TB./ALAŞEHİR/MANİSA
    İSTANBUL/ümraniye'den
  • 6'NCI J.KOMD.EĞT.A.K.LIĞI/KIRKAĞAÇ/MANİSA

:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murtin -- 12 Mayıs 2010; 10:51:52 >
  • 1'İNCİ PİYADE .EĞT.TUG.K.LIĞI/MANİSA MERKEZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReWeLLeR

quote:

Orijinalden alıntı: ReWeLLeR

15'İNCİ P.EĞT.TUG.22'İNCİ P.EĞT.A.K.LIĞI/AMASYA

Arkadaşlar burası nasıl bir yer acaba zorluk çekermiyim bilen varmı

amaysda internet kafeciyim benima skerliğimde samsuna düştü, Amasya çok rahat bi yer burda tek derdi askerin internet kafe buraya geldikten sonra anlayacaksın ne mdek isteidğimi :=)

• BAKIM OKULU VE EĞİTİM MERKEZİ KOMUTANLIĞI / BALIKESİR
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceycey84x

bugun yerim belli oldu arkadaşlar 58.piyade alayı burdur ulasştırma olmusum...

aynı yerdeyiz hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: conquête

quote:

Orijinalden alıntı: ceycey84x

bugun yerim belli oldu arkadaşlar 58.piyade alayı burdur ulasştırma olmusum...

aynı yerdeyiz hocam

valla
  • 59. topçu eğitim tugay komutanlığı/erzincan.
  • ARKADAŞLAR BENİM SÖZLÜMDE 90/2 GİDİO ŞUBEYİ ARAYIP BUGÜN ÖĞRENDİK 7NCİ JANDARMA KOMANDO ER EĞ. A. KOM.A DÜŞTÜ HERKEZ ÇOK KÖTÜ DİO BİLEN YADA ORDA ASKERLİĞİNİ YAPAN VARSA ALLAH RIZASI İÇİN BİRAZ ANLATSIN ÇOK MU KÖTÜ SIKI BİDE GENELDE İZMİR FOÇA USTA BİRLİĞİNDE NEREYE GÖNDERİO BİLEN VARSA LÜTFEN CEVAP YAZSIN SABAHTAN BERİ ASKERLİKLE İLGİLİ BAKMADIĞIM SİTE KALMADI VALLA SÖZLÜM BENİM KADAR ARAŞTIRMAMIŞTIR NEREYE GİDECEĞİNİ AYRICA YARDIMCI OLABİLİRSEM NE MUTLU BANA GÖTÜRELECEK EŞYALAR İÇİN GOOGLE ASKERMALZEME LİSTESİ YAZIN İLK LİNKE GİRİN HEWRŞEY ACIK VE NET YAZIO
  • ULŞ.PER.OKL. VE EĞT.MRK. EĞT.A. 1'İNCİ ULŞ.EĞT.TB./GAZİEMİR/İZMİR
    Ankara A.paşadan bende geliorum..
    siteden 4 arkadaş daha var buraya gelen ben rahat bi yer diye duydum sizce nasıl?
  • Ulaştırma 1. Tabur Gaziemir İzmir Çıkan Ben Gibi Tüm Arkadaşları Aydınlatacak Bilgilerİ Derledim

Türkiye de acemilikte en iyi 3 yerden bir tanesi imiş
    isterseniz biraz özelliklerden bahsedelim gidecek arkadaşların işine yarayabilir

telefon= adım başı telefon bulabilirsiniz
    fast-food=yemekleri beğenmezseniz karnınızı doyurabilirsiniz çayda- kahve mevcut
    gazino= dev bir projeksiyon sistemi var tüm lig tv maçları burada mükemmel şekilde 5.1 ses sistemi ve sinema havasında izleyebiliyorsunuz ayrıca dev ekran bir tv de mevcut tam gün açık ayrıca yine içeride kütüphane bulunuyor ve burada santranç ve dama oynayıp gazete okuyabilirsiniz
    sinema=haftada 1 veya 2 film çıkabiliyor bilet alıp izleyebilirsiniz fiyatlar 1-2 tl civarı
    çay ocağı= büyük bardak çay ve bilimum limonata ve oralet tarzı şeyler bulabilirsiniz tvde mevcut (asker için bulunmaz nimet)
    hamam - banyo= banyonun 200duş kapasitesi var duruma göre hamama yada duşa gidiyorsunuz haftada 3 kere yıkanma özgrlüğünüz var
    kantin=süper bi kantini mevcut aç kalırsanız ihtiyacınızı giderebilirsiniz ayrıca gazete, tatlı, mevve de mevcut ayrıca yine bölük koğuşlarına yakın yerlede karavan şeklinde çay ocağı ve kantin bulunmaktadır ki üşüyünce kıymetli oluyor
    yemekhane= yaklaşık 1200 kişilik birde 350 kişilik yemekhane mevcut hergün sırası önce olan bölük ilk giriyor bant sistemi kurmuşlar tepsilerde alıp istediğiniz kadar ekmekle afiyetle yiyosunuz yemekler özel şirket tarafından yapılıyor bazen iyi çıkmıyor ama genelde iyi
    mescid= mescidde var ihtiyaca cevap verecek şekilde, cumalar kılınıyordu. izinde veriyorlar zaten
    internet kafeyide unutmamak lazım 1 saatlik periyotlarla 25 bilgisayarlı cafede kameralı görüşme dahil yapabiliyorsunuz
    yemin töreninden sonra haftada 1 gün çarşı izniniz var derslerde aferin alırsanız çift gün çarşıya çıkabiliyorsunuz, çarşıdayken izmirde hiç bir şey yapmasanız dahi sahilde oturmak yetiyor

gaziemirin bi acemi kısmı birde diğer kısmı var ben acemilikten diğer kısıma geçmiştim buda gayet iyi oluyor tabi diğerleri yeniyken siz herşeyi biliyorsunuz

alayda (yani acemi kısmında) 2 çavuş talimgahı 4 adette bölük bulunuyor lise yada yüksek okullular çavuş talimgaha diğerleri bölüklere düşüyor kimisi man bölükleri oluyor onlarda sabahtan akşama kadar 1950 model man kullanıyor ben çavuş talimgahta olduğumdan biz onları yetiştirmek için eğitim almıştım

ayrıca kadroya gidince ehliyetiniz olduğunu her fırsatta söyleyin bayağı işe yarıyor birde büyük şehirlerde şoförlük tecrübeniz varsa (ağır taşıt ehliyeti dahil) direk şoför olabilirsiniz ki, buda asker için nimet oluyor dışarı çıkıp ihtiyaçlarınızı fazlası ile giderebiliyorsunuz.

bu olanaklar bakımından acemilik ve kadro birliği çok iyidir diyeceksinizki bunlar ne ama orada olunca bu saydıklarımıza muhtaç oluyorsunuz birde olay insanın kafasında bitiyor biraz olaylara pozitif bakmak gerekiyor böyle iş yapılırmı böyle olurmu demek yerine biraz pozitif bakmak 460 günü iyi bir şekilde bitirmenize neden olabilir.
    not olarak ekleyelim kısa dönemlerde aynı şekilde hizmetlerden yararlanıyor

Gaziemir tatil köyü diye hitap edilen askeri birliklerdendir. 3. bölük çok rahat bir bölük ama her sabah kantin çevresi mıntıkası varmış

Dağıtım %25-50 İstanbul %50-75 Doğu Şeklinde Değişmektedir
    Doğu illeri de şu şekilde oldu 89/2 lerde
    Hakkari
    Şırnak
    Kars
    Ağrı
    Erzincan
    Tunceli
    Bingöl
    Sivas
    Bitlis
    Ş. Urfa
    Diyarbakır
    Van

Acemi Birliği Süresi: 30 veya 75 gün olarak değişmektedir.
    5′inciş Bölüğe düşenler kesinlikle 30 Günlük yaparlar. Çünkü onlar geri hizmet askeri olarak dağıtım alırlar. Bunun dışında şoför eğitimi alan diğer tüm bölükler (Meslek Seçiminden ayrılan 30 günlükler hariç) 75 günlük acemi birliği eğitimi almaktadırlar.

TÜM TERTİPLERİME ŞİMDİDEN HAYIRLI TESKERELER DİLERİM

• verdiğin bilgler için çok sağol baya iyi gözüküyor :)
    15gün sonra ordayız görüşürüz inş..
  • izmirden burdura cıkan arkadaslar bı tanısalım...
  • 7.jandarma yenifoçaya düştüm teyzemin oğlu ve halamın oğlu orda yaptı anlat anlat bitiremediler bakalım bizi neler bekliyo..
    Uğur KAPTAN= İSTANBUL/Sarıyer/Kilyos
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.