öncelikle ben soru sormak istiyorum cvplarınızı beklerim..
makro modunda makro almıyor makine bir türlü yeşil yanmadı netlemedi neden . 1 cm olmadı 3 cm olmadı 5 cm olmadı 7 cm olmadı 10 cm olmadı nie odaklamıyor normak cekim yapıyıor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknikkonular -- 26 Temmuz 2008; 5:14:26 >
Kilo çizelgesi:1.Tur->Mart:29/102,3->30/99,3->31/98,5_Nisan:02/98,3->03/97,2->4/96,7->07/95,7->08/95,3->10/95,1->12/94,9->13/94,4->14/94,2->15/93,9->16/93,1->17/92,9->18/92,7->20/92,3->22/92,1->26/91,7->27/90,5->28/90,3->30/90,2_Mayıs:02/89,4->05/88,5_Temmuz:25/88,0->26/87,3_Ağustos:01/87,2->02/86,9->03/86,5->04/85,9->05/85,6->06/85,1_Eylül:12/84,5
makine güzel eski s630 umdan tek farkı yüz tanıma özelligi var birde s630 dan daha pürüzsüz ve net cekiyor .. makineyle verilen duracell şarj edilmeyen pilllerle şu anda 150 fotograf deneme yapdım oakdar oynadım .1 cizgi düşdü daha bakalım denemelerim devam ediyor .. ama makrosu 10 cm o biraz kötü oldu ama net veriyor görüntüyü . yanı 200 ytl ye deyer.
Arkadaşlar bende bu makineden bp kampanyasından 50ytl katkı payı ile aldım. Ben bu makineye kart alıcam ama hangi kartı bir türlü emin olamadım. Hepsiburadada kartları açıyorum bir dünya kart var. Desteklediği kartlarda kullanma kılavuzunda 1gb mmc - 2gb sd - 4gb sdhc diye bir ibare var. Tavsiye edeceğiniz iyi kalitede bir kart varmı? 1gb düşünmüyorum 2 yada 4gb tavsiye ederseniz sevinirim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
kad kad güzelmiş ya bu makina bakalım bi biraz daha araştırcam ama bu kafama yattı
kafana takma kafan karışmasın . bende s630 kullandım senın gibi bu makine s630 aratmamakla beraber daha net veriyor görüntüyü gece fotosunu inan 400 isoda noise olmuyor ve cok aydınlık net cekiyor ...
ben tavsiye ediyorum bunu sana kullanmayan biri deyil güven
pil konusu gp 2700 yenı aldıgım pill ile ilk dolumda 20 dk vide 200 e yakın fotogarf cekdim hala bitiremedim . 2 diş duruyor ..çok az pil harcıyor cok azz
ben bugün aldım bu makineyi hem de az önce bi topic te açtm ama bunu görmemiştim. açmazdım tabii ki. makinenin makroda netleştirmemesinin nedeni yetersiz ışık olabilir belki.
valla hocam, makroydu bilmemneydi 8 çocuklu babanın işine benziyo bu foto meselesi. düşün 8 çocuğun var hepsini ayrı seversin evlattır. birinden vazgeçmeye razı olamazsın. ama bir gün gelir hepsini büyürler önem kazanırlar, hepsini bir sofrada bir araya getirip bi akşam yemeği yiyebilir misin? zor biraz di mi. e bağrımıza taş basıcaaz neapalım.
işte iki makro: bu, sarı ampul ışığnda flaşsız olarak çekildi. bu da ledli el feneri ile aydınlatarak çekildi. aygıt 10 cm den fazla yakından netleştirme yapamıyor. ama bu da idare eder. koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çavuş diyicez artık. o para on kuruş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbbilici -- 28 Temmuz 2008; 20:32:25 >
ben bugün aldım bu makineyi hem de az önce bi topic te açtm ama bunu görmemiştim. açmazdım tabii ki. makinenin makroda netleştirmemesinin nedeni yetersiz ışık olabilir belki.
Arkadaşım makinan hayırlı olsun, Allah güle güle kullanmayı nasip etsin..
video çekince oynatırken arada bir bir iki saniyelik donmalar oluyor, bu nedendir. hafıza kartı ile ilgisi var mı, SDHC denen kartlardan mı kullanmak laazım?
kad kad hocam, sende bir yıl önce S630 varmış, şimdi niye S760 aldın ikisi arasında sanırım yüz izlemeden başka bişey yok. sana şööle en azından bi slr like yakışmaz mıydı?
kad kad hocam, sende bir yıl önce S630 varmış, şimdi niye S760 aldın ikisi arasında sanırım yüz izlemeden başka bişey yok. sana şööle en azından bi slr like yakışmaz mıydı?
hocam askerlik yaklaşdı slr alamam şu anda.
ayrıca s630 la s760 arasında görüntü farkı var s760 daha net manzarada uzakdakı nesleyi daha net veriyor ve pil konusunda s760 başarılı ve 3x zomda s630 da sanki sisli görüntü var gibi oluyordu bunda öle bişey yok net veriyor.digitaj zomda bozmuyor fazla .
s760 şecme nedemim diyer makineyi arkadaşım zorla aldı 120 ytl istedim verdi bende sattım . o paraya hiç biyere satamazdım :)
sonra s85 alacakdım bulamadım ve baya bi araşdıormalarım vardı s85 s850 s760 vardı ve s760 a göz dikdim ucuzdu hem bunu aldım memlunum su anda.
iyi olmuş. bana gene sanki S760 ın netliği dahja kötü gibi, keskinliği pek iyi değil gibi geliyor. daha dışarıda pek çeşitli çekimler yapamadım belki de ondandır. balkondan çekiverdim öölesine. neyse ikimize de hayırlı olsun. bunlarla avunucaaz artık.
ben daha önce ricoh diye bi makine kullandım. bundan farklı bişey değildi. iyi sayılırdı. netliği daha iyi yapıyuodu o makrosu 1 cm idi mikroskop gibi bişeydi. soğan zarının hücrelerini görebiliyordum onunla.
bu s760 ta manuel netleştirme yok ki neyi manuel ayarlıyıcaz netlik için anlamadım.
ben daha önce ricoh diye bi makine kullandım. bundan farklı bişey değildi. iyi sayılırdı. netliği daha iyi yapıyuodu o makrosu 1 cm idi mikroskop gibi bişeydi. soğan zarının hücrelerini görebiliyordum onunla.
bu s760 ta manuel netleştirme yok ki neyi manuel ayarlıyıcaz netlik için anlamadım.
bende hiç manuel netlemeli makine kullanmadım :)
senın kullandıgın makineyi bilmemde benım eski makineme göre daha gelişmiş makine oldugun dan bana bu makine çok iyi geldi ..
tabi ben kademe kademe cıkarken sen atdan inip eşşeye binmiş gibi olmusun..deyim yerindeyse
Ben aslında Sanyo'cuyum. Ama bir dosttan hediye geldi S760 bende dolayısı ile samsung ailesine şu an için katıldım.... ilk izlenimlerim...kasa saglam duruyor..lcd ekran orta karar ne büyük ne küçük..üzerinde 2 alkalin pil ile geldi.mutlaka şarjlı pil me makina almak gerek.oysa benim sanyo kendinden şarjlı pilli idi. -yüz tanıma fonksiyonu var.Çok iyi bu...titreşim önleyici olması da artı...... ama makro 10 cm...ıııhhh vide formatı avi..onun için çok yer tutuyor.15 dk çekim neredeyse kartı dolduruyor..sanyo ile aynı.. zaman buldukça foto koyarım...
makinenin diğer olumsuz yönleri; iyi netlik yapabilmesi için epey aydınlık olması gerekiyor. biraz loş olsun yetersiz ışık deyip odaklama yapamıyor. böyle durumlarda AF yardımcı lambasını yakıyor ama çok yakın değil ise mesela 1 m den sonra o bile işe yaramıyor.
yanlız çok sevdiğim bir yönü var bu aygıtın, lcd monitörünün çözünürlüğü epey yüksek 230 k. bu canonlarda bile yok. ayıp bişey yani.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbbilici -- 30 Temmuz 2008; 17:22:50 >
Ben aslında Sanyo'cuyum. Ama bir dosttan hediye geldi S760 bende dolayısı ile samsung ailesine şu an için katıldım.... ilk izlenimlerim...kasa saglam duruyor..lcd ekran orta karar ne büyük ne küçük..üzerinde 2 alkalin pil ile geldi.mutlaka şarjlı pil me makina almak gerek.oysa benim sanyo kendinden şarjlı pilli idi. -yüz tanıma fonksiyonu var.Çok iyi bu...titreşim önleyici olması da artı...... ama makro 10 cm...ıııhhh vide formatı avi..onun için çok yer tutuyor.15 dk çekim neredeyse kartı dolduruyor..sanyo ile aynı.. zaman buldukça foto koyarım...
müdür senı burada görmek benı mutlu etti ... samyoda baya bir arşivin var zaman zaman takip ediyorum e6 gurubunu..
bu makineylede baya bi fotograf cekip bizlerle paylaşırsın kısmetse.
pil konusunda gp 2700 var bende çok uzun süre gidiyor 200 foto 20 dk video cekdim. 20 dk yı 2 seferde cekdim videoyu sildim bida cekdim pil inan bitmiyor...hala 2 diş var
BANA GÖRE.. -samsung bu işte bende varım..diyor..dış mekanda renk gerçekligi olabildigince iyi..iç mekanda bence daha gerçege yakın renkler veriyor..netlemede çok dikkatli olmama ragmen hata kabul etmiyor.makrosu iyi degil...bununla normal makro çekilir.şirin bir kasası var.alınabilecek gündelik kullanım makinası olur..
-sanyo renklerde biraz daha abartılı gibi.bu iç mekanda daha belirgin.ama gerçek renkte sapma yapacak kadar degil.netleme çok hızlı.müthiş makro kabiliyeti var.0 cm makro çekiyor.saglam bir kasası var.sade.çiçek-böcek için yanından ayırılmayacak bir makina..
sanırım sanyo netlikte daha başarılı. renkleri de samsunga göre daha canlı. ama doğallıktan uzak. yani samsıngun renkleri bence doğala daha yakın. bende samsungdan önce ricoh vardı. o da renkleri özellikle kırmızıyı epey canlı çıkarıyordu. inmsan yüzleri daha kırmızı, kırmızı renkler örneğin normal bir kırmızı fosforlu kırmızı gibi çıkıyordu. hepsinin bi derdi var işte. kimyasal fotolarla arada çook fark var.
BANA GÖRE.. -samsung bu işte bende varım..diyor..dış mekanda renk gerçekligi olabildigince iyi..iç mekanda bence daha gerçege yakın renkler veriyor..netlemede çok dikkatli olmama ragmen hata kabul etmiyor.makrosu iyi degil...bununla normal makro çekilir.şirin bir kasası var.alınabilecek gündelik kullanım makinası olur..
-sanyo renklerde biraz daha abartılı gibi.bu iç mekanda daha belirgin.ama gerçek renkte sapma yapacak kadar degil.netleme çok hızlı.müthiş makro kabiliyeti var.0 cm makro çekiyor.saglam bir kasası var.sade.çiçek-böcek için yanından ayırılmayacak bir makina..
sanırım sanyo netlikte daha başarılı. renkleri de samsunga göre daha canlı. ama doğallıktan uzak. yani samsıngun renkleri bence doğala daha yakın. bende samsungdan önce ricoh vardı. o da renkleri özellikle kırmızıyı epey canlı çıkarıyordu. inmsan yüzleri daha kırmızı, kırmızı renkler örneğin normal bir kırmızı fosforlu kırmızı gibi çıkıyordu. hepsinin bi derdi var işte. kimyasal fotolarla arada çook fark var.
mbbilici ye aynen katılıyorum. Bence de sanyo renkleri samsunga göre daha canlı ama doğallıktan uzak. yani samsungun renkleri doğala daha yakın görünüyor.. Bunlarda samsung 760 ın fiyatına göre oldukça kaliteli olduğunu gösteriyor..
İlginç geldiği için yazıyorum. Aşağıdaki linkteki sanyo S7 de fiyat olarak çok iyi gibi, bonus kartla 134,21 Ytl ye veriyorlar.
ben makinenin netleştirme meselesine hala takılı kaldım. ne yaptısam net resim elde edemiyorum. uzun bir objeyi derinlik elde edecek şekilde çekiyorum ama en net noktası bence yeterli netlikte değil. sanırım objektifin netleştirme yapamadığından değil, camının kalitesi ile alakalı bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbbilici -- 31 Temmuz 2008; 23:23:43 >
ben makinenin netleştirme meselesine hala takılı kaldım. ne yaptısam net resim elde edemiyorum. uzun bir objeyi derinlik elde edecek şekilde çekiyorum ama en net noktası bence yeterli netlikte değil. sanırım objektifin netleştirme yapamadığından değil, camının kalitesi ile alakalı bu.
Nedense ben öyle bir durumla karşılaşmadım hiç... netleme yapılacak yere objektifi döndürüp titretmeden sabit tutarak deklanşöre yarım basarsanız kesin netler.yada deneme yapın. netlemeyi spot (noktasal-çoklu v.s) yapıp deneyin