Şimdi Ara

9 kilo fazlam var, yardım??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
7.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 165 boyunda 59 kiloyum (bayanım). En azından 50 kiloya düşmem şart.. Diyet yapıyorum iki gündür, ve sabahları yürüyüşe gidiyorum. Bir kaç sorum var..

Soru bir: yulaf ezmesi aldım, süt ile kullandım öğlen ama kilo aldırır mı verdirir mi hala çözebilmiş değilim? Ayrıca sabah kahvaltı yerine yulaf ezmesi yesem daha mı faydalı olur?

Soru iki: extra yapmamı önerdiğiniz bir şey var mı?

Soru üç: isveç diyeti olayı nedir deneyen oldu mu? bkz:http://www.aligurtuna.com/isvec-diyeti-ile-1-haftada-nasil-5-kilo-verilir-1005.html

• Yulaf ezmesi kilo aldırmaz, kilo alma dediğimiz olay günlük aldığınız toplam kalori ile alakalıdır daha çok.

Diğer bir etken de Şeker, evet şekeri hayatımızdan olabildiğince çıkarmamız gerekli. Canımız çok şekerli birşeyler isterse meyve imdada yetişmeli.

Yulaf ezmesini tercihen sabah kahvaltı olarak tüketin

Diyet konusuna gelince, onlara kulak asmayın derim. Siz sadece tüketmemeniz gereken şeyleri tüketmeyin gerisi zaten olacaktır. Nedir bunlar? Başlıca şeker ve şeker içeren her türlü şey, hamur işleri, beyaz un ile yapılmış ekmekler, yemekler.

Daha çok sebze yemekleri, baklagiller ve protein kaynakları tavuk,et,balık tüketin.

Kuruyemiş yiyin, yağ yakımında çok faydası vardır, yağ yakımı sırasında aynı zamanda vücudun bitkisel kaliteli yağlara ihtiyacı vardır bunlarıda kuruyemişlerden karşılamalıyız

Sporunuzu ve beslenmenizi yaşam tarzı haline getirin, hayatınız boyunca fit kalın diyorum ve bitiriyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amroth. -- 8 Ocak 2013; 17:26:38 >

• Tesekkur edferim:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aksam yemegını hayatınızdan cıkarın.cok acıkırsanız salatalık veya meyve ile yataga gırın.aksam yemegi hem uykunuzu erken getırır hemde cok uyumanızı ve agırlasmanızı saglar.gunde 7 saatten fazla uyumamaya calısın, gun ıcınde ne yedıgınız cok önemli degıl eger hareketlıysenız.kendınızı kasmayın.sunu yemıcem bunu yemıcem dıye yırtınmayın.istedıgınızı yıyın ama az yıyın.abartmayın.kola iciyorsanız haftada bır kere için.haftanın bır gunu kendınıze ödul verin.ne istersenız yıyın.bu fast food olur kebap olur catlayana kadar yıyebılırsın..haftanın uc gunude spor yaparsanız benım gıbı 40 gunde 8 kılo verırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mıyavoglu

165 boyunda 59 kiloyum (bayanım). En azından 50 kiloya düşmem şart.. Diyet yapıyorum iki gündür, ve sabahları yürüyüşe gidiyorum. Bir kaç sorum var..

Soru bir: yulaf ezmesi aldım, süt ile kullandım öğlen ama kilo aldırır mı verdirir mi hala çözebilmiş değilim? Ayrıca sabah kahvaltı yerine yulaf ezmesi yesem daha mı faydalı olur?

Soru iki: extra yapmamı önerdiğiniz bir şey var mı?

Soru üç: isveç diyeti olayı nedir deneyen oldu mu? bkz:http://www.aligurtuna.com/isvec-diyeti-ile-1-haftada-nasil-5-kilo-verilir-1005.html

Sayın Mıyavoğlu 9 Kilo Neki Benim Tam 50 Kilo Fazlam Var Ben Napıyim Köprüdenmi Atlıyayım Bende Diyete Başladım Haftada 1 Kilo Veriyorum Bazen 1 Kioya Yakın Veriyorum Yemğe Dikkat Edersen Bu İş Oluyor !

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicomedia1979

aksam yemegını hayatınızdan cıkarın.cok acıkırsanız salatalık veya meyve ile yataga gırın.aksam yemegi hem uykunuzu erken getırır hemde cok uyumanızı ve agırlasmanızı saglar.gunde 7 saatten fazla uyumamaya calısın, gun ıcınde ne yedıgınız cok önemli degıl eger hareketlıysenız.kendınızı kasmayın.sunu yemıcem bunu yemıcem dıye yırtınmayın.istedıgınızı yıyın ama az yıyın.abartmayın.kola iciyorsanız haftada bır kere için.haftanın bır gunu kendınıze ödul verin.ne istersenız yıyın.bu fast food olur kebap olur catlayana kadar yıyebılırsın..haftanın uc gunude spor yaparsanız benım gıbı 40 gunde 8 kılo verırsınız.

Öğün eksiltmek yapılan en büyük hatalardan biridir
  • Göbek ve kalça bölümünde fazlalık var, göbek erimeye başladı da kalça için napabiliriz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 AYDA 25 KİLO VERDİM ( SSLİ )
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Göbek ve kalça bölümünde fazlalık var, göbek erimeye başladı da kalça için napabiliriz?

1.) Yürümek, jogging yapmak: yürüyüş ve jogging gerçekten kalça basen popo ve baldır yağlarını eritmede en etkili ve kesin sonuç alıcı yoldur.
    Uzun süreli ama normal tempoda günde yapacağınız 1-2 saatlik yürüyüsler sizlere 1-2 ayda olumlu olarak yansıyacaktır. Yürüyüş için en uygun zamanlar sabahın erken saatleridir. Vücudun kahvaltıdan önce kalori kaybetmeye hazır olduğu bu vakitte yapacağınız 45-60 dakikalık bir yürüyüş hem günlük metabolizmanızı hızlandırarak gün boyunca kalori yakmaya devam etmenizi sağlayacak hem de sizi daha zinde tutacaktır. Yürüyüşün ardından alacağınız ılık suyla bir duş ile de kalça ve uyluk bölgesinin kan dolaşımını hızlandırmış olursunuz. Bu da kalori yakmaya yardımcı olur.

2.) Bisiklet sürmek: Bisiklet sürmek te karın ve basen yağlarını ve fazla kiloları eritmede süper bir yöntemdir. Kalça ve basen eritme yöntemleri arasında bisiklet sürmek hem eğlenceli hem de hızlı yağ yakan bir hobidir. Böylece güçlü bacak kaslarına da zamanla sahip olacaksınız. Fazla zamanınız yoksa bu durumda ev bisiletlerinden de faydalanabilirsiniz.

• Peki günde üç öğün yiyoruz ya extra olarak sürekli dolaba gidip tırtıklayanlardanım, öğün olarak yemek yemeyip acıktıkça gidip ayak üstü az az yesem nasıl olur? Hem hafif olur diye düşünüyorum, yemek yiyince az bile yesem hemen midem oturuyor. Ve yemek yiyip bide dolaba sürekli gitmeler olunca daha fazla kilo alırım böylece bu olay kilo vermemde yardımcı olur gibime geliyor?

Ayrıca diyette olan biri (her şeyden azar azar, bir dilim kepek ekmeği ile) günde kaç kalori almalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mıyavoglu -- 27 Ocak 2013; 10:21:18 >
  • Dolaptan uzaklaştırıcı farklı aktiviteler edinmek lazım kafadan çıkartmak için ...
  • Maranki'nin sitesinde faydalı bilgiler bulabilirsiniz. Kilo vermek isteyenlere önce bedeni toksinlerden arındırma programı öneriyor.

• quote:

Peki günde üç öğün yiyoruz ya extra olarak sürekli dolaba gidip tırtıklayanlardanım, öğün olarak yemek yemeyip acıktıkça gidip ayak üstü az az yesem nasıl olur? Hem hafif olur diye düşünüyorum, yemek yiyince az bile yesem hemen midem oturuyor. Ve yemek yiyip bide dolaba sürekli gitmeler olunca daha fazla kilo alırım böylece bu olay kilo vermemde yardımcı olur gibime geliyor?

Ayrıca diyette olan biri (her şeyden azar azar, bir dilim kepek ekmeği ile) günde kaç kalori almalı?

eğer mideninize oturma gibi şikayetleriniz varsa diyet yapmaya mide ve bağırsak sistemini rahatlatacak besinler seçin ;bunun için baklagiller vazgeçilmez olabilir diyete yeni başlayanlar için en büyük sıkıntılardan biri şeker ihtiyacı;bunu meyvelerden karşılamaya çalışın kola çikolata yapay tatlandırıcı gibi besinlerden olabildiğince kaçınmaya çalışın.Atıştırma nöbetleri için;mevsimlik salatalar yoğurtu tavsiye ederim.Herşeyden önce internetten gördüğünüz diyetlere kör körüne bağlı kalmayın neler yememinizi önce belirleyin ve kalori hesabı buna bağlı olarakta dengeli bir beslenme programı hazırlayan size tavsiyelerim bunlar

• Sürekli aç bi insanım, yarım saat geçse acıkırım bir şeyler yemem şart, o yüzden sürekli dolaba gidiyorum. Bu arada meyveden nefret ederim acıktıkça süt/yoğurt dışında ne yiyebilirim?
  • quote:

Sürekli aç bi insanım, yarım saat geçse acıkırım bir şeyler yemem şart, o yüzden sürekli dolaba gidiyorum. Bu arada meyveden nefret ederim acıktıkça süt/yoğurt dışında ne yiyebilirim?

Kuruyemiş, kuru üzüm. çok abartmadan yenebilir

Çabuk açıktığınıza göre ya beslenmenizde bir problem var ya da insülin direnciniz var. Öğünlerde neler yiyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

quote:

Sürekli aç bi insanım, yarım saat geçse acıkırım bir şeyler yemem şart, o yüzden sürekli dolaba gidiyorum. Bu arada meyveden nefret ederim acıktıkça süt/yoğurt dışında ne yiyebilirim?

Çabuk açıktığınıza göre ya beslenmenizde bir problem var ya da insülin direnciniz var. Öğünlerde neler yiyorsunuz?

Kahvaltıda peynir, zeytin yani bildiğimiz şeylerden azar azar yiyorum bir dilim ekmek ile. Öğlen makarna, tost, önceki günden kalma şeyler genelde. Akşamda balık/tavuk, kuru/yeşil fasulye yemeği, pilav/bulgur tarzı şeyler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

quote:

Kahvaltıda peynir, zeytin yani bildiğimiz şeylerden azar azar yiyorum bir dilim ekmek ile. Öğlen makarna, tost, önceki günden kalma şeyler genelde. Akşamda balık/tavuk, kuru/yeşil fasulye yemeği, pilav/bulgur tarzı şeyler.

Kahvaltıda proteini biraz daha arttırmanız yediklerinizin daha geç sindirilmesine yardımcı olacaktır böylece daha geç acıkırsınız, yumurta yemiyorsanız kahvaltıya yumurta da ekleyin.

Öğlen sadece makarna yada tost yerseniz acıkmanız çok hızlı olur, sindirimi yavaşlatmak için makarnanın yanına tavuk gibi bir protein ekleyin. Tost dan uzak durmaya çalışın.

Akşam çok geç yiyorsanız pilav önermem, pilav da kana hızlı karışır ve hızlı sindirilir. yine bir süre sonra acıkma hissi verecektir.

Öğün aralarında yine acıkırsanız en iyi yardımcınız kuru yemişler olmalı.

• Anladim birde hizli sonuc almak icin ogunlerde (kahvalti haric) corba ve meyve yesem sadece? Aralarda da yogurt gibi seyler yesem zarari olur mu en azindan bir haftaligina.. kilolari verdikten sonra da her seyden azar azar, 3 ogun olarak saglikli bi sekilde beslenmeye devam ederim

• quote:

Anladim birde hizli sonuc almak icin ogunlerde (kahvalti haric) corba ve meyve yesem sadece? Aralarda da yogurt gibi seyler yesem zarari olur mu en azindan bir haftaligina.. kilolari verdikten sonra da her seyden azar azar, 3 ogun olarak saglikli bi sekilde beslenmeye devam ederim

Gürümüz klasik yeme yönteminin kendisi zaten yanlış.

Bir kere 3 öğün değil, 2 öğün sağlıklı olanı.

Ayrıca meyveler yemekten ayrı yenmeli. Kahvaltıda siyah çay içilmemeli. Karanlıkta yemek yenmemeli. Öğünde ve hatta mümkünse günde tek çeşit yenmeli. Tüm yapay gıdalar, markette satılan tüm poşetli sözde yiyecekler terkedilmeli...

Daha çok şey yazılabilir de önce mevcut yanlış düzenin bozulması gerekiyor.

• Benim tek tavsiyem şu : Yemeğini hiç eksiltme, ama arttırmada, ama spor yap. Koş yürü ne biliyim bişiler yap. AMA YEMEĞİ ARTTIRMA..

Yani yediklerin aynı kalsın, yaktığın enerji artsın.

Birde yaşda çok önemli, 15 yaşındaysan farklı, 25 de farklı, 30 da farklı kilo verme yöntemi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalbear

quote:

Orijinalden alıntı: sgrafik

quote:

Anladim birde hizli sonuc almak icin ogunlerde (kahvalti haric) corba ve meyve yesem sadece? Aralarda da yogurt gibi seyler yesem zarari olur mu en azindan bir haftaligina.. kilolari verdikten sonra da her seyden azar azar, 3 ogun olarak saglikli bi sekilde beslenmeye devam ederim

Gürümüz klasik yeme yönteminin kendisi zaten yanlış.

Bir kere 3 öğün değil, 2 öğün sağlıklı olanı.

Ayrıca meyveler yemekten ayrı yenmeli. Kahvaltıda siyah çay içilmemeli. Karanlıkta yemek yenmemeli. Öğünde ve hatta mümkünse günde tek çeşit yenmeli. Tüm yapay gıdalar, markette satılan tüm poşetli sözde yiyecekler terkedilmeli...

Daha çok şey yazılabilir de önce mevcut yanlış düzenin bozulması gerekiyor.

Benimde kilo problemim var. Rica etsem bu bilgilerin devamını yazabilir misiniz? PM'de olabilir. Teşekkürler.

Bunlar sağlıklı olmaya ve kilo vermeye yeterli. Yine de birkaç tane zor maddelerden ekleyeyim. Bakalım benden başka kaç kişi yapabilecek merak ediyorum.

Ek maddeler:

* Yemekten aç kalkılır. Zaten birkaç dakika sonra doygunluk hissi oluşacaktır.

* Karanlıkta yemek yenmez. Normal zamanda orucun tersi uygulanır.

* Oruç tutulur. Allah rızası için değilse vücut rızası için tutulur. Birkaç hafta içinde açlığın zevki oluşmaya başladığında hayret edilir.

* Afrika'da açlık ve susuzluktan en iğrenç şeyleri yiyip içmek zorunda kalan insanlar hatırlanıp su, ekmek, yemek israfı terkedilir.

* Sağlam kafa, aç midede bulunur. Allah'a kendin için şükür, bunları yazan için dua edilir...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.