Şimdi Ara

8RGA+ da problem ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Epox EP-8RGA+, AMD XP 2000+, 256 DDR'dan olusan bir konifgurasyonum var. Dun aksam soyle birsey basima geldi. BIOS Advanced Chipset menusunden FSB ayarlarini degistirerek ne gibi fark yaratacagini test etmek istedim. Default degerler: CPU carpani 12.5 ve FSB 133'tu. FSB'yi 166 ya cikarip CPU carpanini 12 ye dusurdum. Tekrar boot ettigimde bu sekilde calismayacagini soyledi ve tekrar boot ekranina girdi. (Voltajlarda herhangi bir degisiklik yapmadim) CPU carpanini 11.5'a dusurdum ve tekrar boot ettim. Iste burada sorun basladi. Bilgisayar boot etmedi. Hatta ekrani acmadi bile. Boyle olunca boot menusune de giremedim. Kasayi acip diagnostic LED'e baktim. Ilk once C3 gostermekteydi. Daha sonraki tekrar denemelerimde hep 01'de kaldi. Bunlar ekran karti adimlarindan once oldugu icin boot menusune bir turlu ulasamadim. Epox'un kitapciginda bu post kodlar icin sunlar yaziyor:

C3h: Expand compressed BIOS code to DRAM
    0h1: Expand the Xgroup codes located in physical address 1000:0

Anlamsiz gorunmesine ragmen, RAM'i cikarip baska bir slota takarak tekrar denedim. Yine ayni sonuclari aldim. Defalarca boot girisimime ragmen basarisiz olunca EEPROM'un gittigini dusunerek bilgisayari kapattim ve yattim. Sabah bir kez daha denemek istedim ve makinayi actigimda normal bir sekilde acildi(!) BIOS ayarlarini eski haline getirdim ve tekrar denedim. Yine normal calismaya devam etti.

Simdi bu duruma gore, aksam ne oldu? Ya da sabah ne oldu da alet geri geldi? Daha da onemlisi carpan ve FSB ayarlarini degistirmek icin izlemem gereken bir yol ve dikkat etmem gereken baska seyler var mi?

Fikri olanlar yardimci olursa sevinirim.
    Selamlar.

• Aynı şeyler bana 8RDA+ ile oldu.Çoğu overclock denemelerinde bu oluyor sanırım.Bana göre zorlanma sonucu biriken static elektrik bunu yapan.zamanlada kayboluyor tabii.Benimde öyle çalışmayan ramler sonra çalıştı açılmayan makina açıldı falan filan.[arindr]
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.