Şimdi Ara

anakartın desteklemediği işlemci çalışsa da ileride sorun çıkarabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim anakart gigabyte ga73-vm ve dual core e6600 işlemcim var...maalesef bir süredir oyunlarda 5-10 dakika oynadıktan sonra bilgisayar donup kalıyor ve kasadan reset atmak zorunda kalıyorum...

anakartın sitesinde desteklenen işlemciler listesinde dual core e6600 yok ancak 1333 fsb li tüm işlemcileri destekler diye bir ibare var kutusunda ve ben de buna güvenerek aldım. çalışma hızlarında derecelerinde bir sorun yok oc falan yapmadım, işlemci çarpanını değiştirebiliyor, fanlar temiz soğutma sağlam... işlemciden şüpheleniyorum ama içimden bir his başka bir sorun olduğu yönünde sizce ne olabilir?

bu işlemciyi eni aldım daha önce dual core e2200 vardı ve hiçbir sorun yaşamadım bugüne dek ancak bu işlemciyi taktıktan sonra takılmalar başladı...

• Anakartiniz sıkıntıyı vermeye baslamis zaten. sizce neden calismiyor?
    nm olarak daha dusuk islemciyi acamiyor anakartiniz. baska bir anakart bakmaniz iyi olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Anakartiniz sıkıntıyı vermeye baslamis zaten. sizce neden calismiyor?
    nm olarak daha dusuk islemciyi acamiyor anakartiniz. baska bir anakart bakmaniz iyi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HünkarBeğendi -- 27 Aralık 2011; 1:15:37 >
  • Simdi siz arabaniza kendisinin desteklemedigi tekeri takarsaniz ne olur. rot baslari sıkıntı verir. yol cekisi duser. yakit artar. vb..
    E2200 bir kere 65nm. E6600 ise 45...
    anakart aciyor calistiriyor. ama tam stabil degil.

ark.intel.com
    Intel product specifications
    http://ark.intel.com/compare/42807,33925

buradan iki islemcinin ozellik karsilastirmasina bakabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Simdi siz arabaniza kendisinin desteklemedigi tekeri takarsaniz ne olur. rot baslari sıkıntı verir. yol cekisi duser. yakit artar. vb..
    E2200 bir kere 65nm. E6600 ise 45...
    anakart aciyor calistiriyor. ama tam stabil degil.

ark.intel.com
    Intel product specifications
    http://ark.intel.com/compare/42807,33925

buradan iki islemcinin ozellik karsilastirmasina bakabilirsin.

hocam yanlış yazmışım o yüzden sildim özür dilerim, diyeceğim anakart 45nm işlemcileri destekliyor:

tamam benim işlemci yok ama zaten bu listenin de uzun süredir güncellenmediği açık, buna göre benim düşüncem 1333fsb ve 45nm lik 775pin (e5300 falan da var e6000 serisinin 800fsb lisi) tüm işlemcileri desteklemesi lazımdır, öyle olması gerekmez mi? bendeki şansa da bu işlemciyi galiba dünyada pek kullanan yok ingilizce de aratsam dişe dokunur bişey bulamadım :(

tabi listede benim işlemci olmayınca bu yazdıklarımın bir anlamı kalmıyor ama son kez sizce oyun oynarken birden pc donuyor ses takılıyor ve elektriği kesene kadar hiç yanıt vermiyorsa işlemci dışında sorun ne olabilir? yardımlarınız için teşekkür ederim...

• power.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurhc

power.

RANGERS...

bu nedir yaw...

anakart çıktıktan sonra çıkan yeni mimari işlemciler aynı soket aynı frekans olsa bile sorun yaşatabiliyor.. bazı anakartlarda bu tür durumlar için bios güncellemesi ile sorun aşılabilirken bazılarında stabilite sıkıntısı yaşanabiliyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende o ekran kartına oc yaptığımda oluyor bilgin olsun isterim
  • power dan ben de şüpheliyim arkadaşlar ama bu işlemcinin de güç tüketimi e2200 ile aynı 65w...üşenmeyip primo95 yazılımyla 1 saat kadar test yaptım ve bilgisayarda herhangi bir sorun oluşmadı, işlemci sıcaklığı 66-67 lere kadar çıktı daha yükselmedi.

@hakkıalkan

doğrudur oc li kullanıyorum performansı bayağı farkettiriyor çünkü.. ama oc siz de aynı sorunu yaşıyorum maalesef... şimdi işlemci stabilitesini test edip onayladığıma göre belki primo yeterli değil ama :(... benim de aklımda powersupply ile ekran kartında oluşabilecek bir sorun kaldı...herkese yardımları için teşekkürler tabi yeni yorumlara da her zaman açığız
  • quote:

Orijinalden alıntı: KKM

quote:

Orijinalden alıntı: ozgurhc

power.

RANGERS...

bu nedir yaw...

anakart çıktıktan sonra çıkan yeni mimari işlemciler aynı soket aynı frekans olsa bile sorun yaşatabiliyor.. bazı anakartlarda bu tür durumlar için bios güncellemesi ile sorun aşılabilirken bazılarında stabilite sıkıntısı yaşanabiliyor..

neyse saolsun ya ben anladım ama bayağı kısa ve öz yazmış arkadaşımız bunun mesaj sayısını artırdığından şüpheliyim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.