Şimdi Ara

SSD'ye power kablosunu takamadım, uyum sorunu mu var? [SS mevcut]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar SSD aldım fakat kurarken bir problemle karşılaştım. Bu işlerden fazla anlamıyorum, masaüstüne de laptop'a takıldığı gibi basit bir şekilde olacağını zannetmiştim. Gerçi yine basit bir işlem de emin olmak için sorayım dedim.
    Sata kablosunu taktım fakat güç kablosu girmemekte inat ediyor.

Fotoğraflar ortada arkadaşlar, ben bu güç kablosunu takmaya zorlasam SSD'yi elime almam değil mi?

• Hocam sata güç kablosunu takacaksiniz. Onu da zaten ters takma imkanınız yok. Yönüne bakıp takın, tık diye oturur hemen.
  • Dolphin/Lion kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum cevap için hocam. Kablonun üzerinde SATA yazıyor evet ama biraz zorladım sanki uyumlu değil gibi göründü. Kenarındaki çıkıntıya göre takıyorum aslında cuk diye oturması lazım.

Bir de güç kaynağımı yazayım OCZ PRO MODXSTREAM 80 PLUS 600 W

2013'ün başında almıştım bu güç kaynağını.

http://www.vatanbilgisayar.com/sl-p516-ikili-sata-power-kablo.html

Şöyle bir dönüştürücüye ihtiyacı yoktur değil mi? Bu işlerde biraz acemiyim de kusura bakmayın emin olmak istiyorum.

• birişeymidedi B kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah hocam. Dönüştürucuye ihtiyacınız yok standart hersey. Direkt takabilirsiniz.
  • Bakmadan mı takmaya çalışıyorsunuz ?

Soketin yönüne bakacaksınız sadece, bunu yapmak için bu işlerden anlamaya gerek yok ki

Takacağınız kablo ve yönü belli
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Hocam şuana kadar kasanın içine el sürmeyen biri olsaydınız emin olun siz de tereddüte düşerdiniz. 3-4 saattir video izledim yazı filan okudum, bilgisayarımın kutusundaki kablo yığınları arasından hangisini takacağım diye. Eğer bu işlerden hiç anlamıyorsanız zor gelebiliyor.

SSD gibi narin bir alete kablonun tık diye gireceğini düşünüyor insan ama biraz zorlamak gerekiyormuş. Kabloda da sorun olabilir tabi 4 senedir atıl halde bekliyor.

Teşekkür ediyorum tekrardan yardım için.
  • Kablolar sıfır ise ilk takarken biraz güç uygulamak gerekiyor. Baş parmağınızı yatay olarak güç kablosunun üzerine koyup biraz kuvvet uygulayın. Yarısı falan girdiğinde dikkat edin aşağı doğru bir anda kayarsa soket kırılabilir. Tam dik şekilde biraz kuvvetlice bastırın. Uyum sorunu gibi bir şey yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.