Şimdi Ara

[8800Ultra vs. HD 4870] @ 3DMark06

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

E8400@3.6ghz@9x400Mhz
    2GB Dual Channel OCZ SLI 1066@1066(5-5-5-15)
    Biostar Tpower I45
    FSP 700W PSU

eveet geldik test sonuçlarına..

[4870+E8400@3.6Ghz] 3DMark06 da 13 bin puanla sınırlandı. Emin olmak için iki defa yaptım testi sonuç aynıydı.
    Bu kart özellikle SM2.0 da tahmin edemeyeceğim kadar gerisinde kaldı ultranın.

8800 ultra ile aynı testi tekrarladım. [8800U + E8400@3.6Ghz] 3DMark06 da 13.4 bin e ulaştı.

Not: Buraya kadar GPU larda OC yoktur. İki kart da Default olarak çalıştı.

Gelelim OC li gpu lar neler yapmış...

8800 ultra ya OC ile 690/2390Mhz e yükselttikten sonra tekrar yaptım testi ve E8400@3.6Ghz ile beraber 14.4 bin puan aldı.

ve aynı şekilde 4870 i 800/2000(1000x2) ye yükselterek testi tekrarladım. 13.5 bin puanda kaldı. SM2.0 da hala geriden geliyor.

• Artık 3DMark ın ekran kartları için bir kıstas oluşturduğunu düşünmüyorum.
    Sen ekran kartının 3DMark da 4870 i geçtiğini düşünerek kendini avutmaya, hatta kandırmaya çalışıyorsun herhalde. Sonuçta bir çok oyunda kullanıcı testleri ortada. Eğer değerlendirmede kıstas 3DMark ise hepimiz gidelim 2900XT alalım.
  • Bencede doğruları yansıtmayan bir test sonuçta eski ve yeni kartları karşılaştırmak bence mantıksız ama bu 8800 lerin kötü olduğu anlamına gelmez...

Millet kartı alıp 3D Mark oynamıyor

Artık 3DMark ın ekran kartları için bir kıstas oluşturduğunu düşünmüyorum.
    Sen ekran kartının 3DMark da 4870 i geçtiğini düşünerek kendini avutmaya, hatta kandırmaya çalışıyorsun herhalde. Sonuçta bir çok oyunda kullanıcı testleri ortada. Eğer değerlendirmede kıstas 3DMark ise hepimiz gidelim 2900XT alalım.

peh!! amma yorum yapılmış haa... Sanki 4870 çok kötü bir karttır diye bişi orada? ki yazsa ne olur acaba? Dünyanız başınıza mı yıkılacaktı?

Buraya konulan testlerin objektif olmadığını düşünen varsa buyursun gelsin beraber yapalım testleri. Hepsinin ekran görüntüleri önünüzde. Test düzeneği orada yazıyor.

Testler sayısal veriler koyuyor ortaya... Kendim yorum yapmadım. Ben herhangi birşeyin fanatiği değilim. TEST YAPTIM. Sayısal verileri koydum işte orada.
    Aslında benim de aradığım cevap bu işteki NEDEN? NASIL? sorularının cevabıdır. Sonuçta ben her iki kartında sahibiyim.

quote:

Sen ekran kartının 3DMark da 4870 i geçtiğini düşünerek kendini avutmaya, hatta kandırmaya çalışıyorsun herhalde.

şimdi böyle saçma sapan çocukça şeyleri bir kenara bırakalım. Benim aradığım cevaplar az önce belittiğim gibi NEDEN NASIL sorularının cevaplarıdır.
    Bu konuda bir fikri olan varsa bekliyorum. Bunun dışında saçma sapan bir fanatikliğin güttüğü tartışma ortamı istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eppro -- 18 Kasım 2008; 21:41:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati Radeon Hd 3850 Hakkında
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • süper laf...
  • Artık Bu forumda kimseye bişe beğendirilmiyo .. ben bu kadar boş insanlar görmedim ..

kendiniz paylaşım yapmıyosunuz , bare milletin kini gereksiz diye eleştirmeyin ..

siz sadece foruma katkısı bulunmayıp , katkısı bulunanlarıda gereksiz diye eleştirsiniz ..

Kardeş : ellerine sağlık , güzel bi karşılaştırma olmuş

Tek Yapmanı İstediğim Şey :: İşlemciyi bide 4.2 çek , sonra testleri yolla bide

Bende Bi tane HD4870 Testi Yolllıyım ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Power -- 18 Kasım 2008; 23:31:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: BlackCalamity

Neye göre, kime göre güzel? Bu testin sonucu nedir? 3dmark06'nın artık ekran kartı karşılaştırmasında kullanılmayacağını gösterir.
    />

Orjinalden alıntı: TiesTorN

quote:

Neye göre, kime göre güzel? Bu testin sonucu nedir? 3dmark06'nın artık ekran kartı karşılaştırmasında kullanılmayacağını gösterir.
    />

İşte bende bunu belirtmeye çalıştım ama bi sürü laf işittik.

• quote:

quote:

/>

Hiç bir şeyi göstermez.

Her test programı farklı methodlar ile ölçüm yapabilir. Farklı sonuçlara imza atabilir. Hata payını kast etmiyorum. Ölçümlerde kullanılan method farklılığını kast ediyorum.

Farklı ölçüm yapan her program için "3dmark06'nın artık ekran kartı karşılaştırmasında kullanılmayacağını gösterir. " gibi saçma sapan bir sonuç mu çıkar ortaya?

Onun için mi halen yığınla donanım inceleme ve haber sitesi referans olarak 3DMark06 testlerini gösteriyor_? Yoksa bu tür bir AFOROZ methodu fanatiklerin kendilerini avutmalarının başka bir yolu olmasın sakın?

Ne yani programda 4870, 8800 ultra dan hızlı çıkmıyorsa o test programı AFOROZ mu edilecek? Bak bakalım internet üzerinde kaç düzine incelemede hala 3DMark06 referans olarak alınıyor.

Kaç düzine test programı hepsi 4870 i göklere mi çıkarıyor? O zaman neden inceleme yapan insanlar en az 10 tane test programının sonucunu yayınlıyorlar? Bir düşün bakalım değişik sonuçlar veren her program öyle ha diyince AFOROZ ediliyomu?

• "Farklı ölçüm yapan her program için "3dmark06'nın artık ekran kartı karşılaştırmasında kullanılmayacağını gösterir. " gibi saçma sapan bir sonuç mu çıkar ortaya? "

Evet aynen bu çıkıyor aslında, oyunlardan testler yapıp koyarsan "bence" çok daha faydalı bir karşılaştırma olur. Kendi test programları olan birçok oyun var, en azından bunlardan test görmek isteriz

Aslında benim de aradığım cevap bu işteki NEDEN? NASIL? sorularının cevabıdır. Sonuçta ben her iki kartında sahibiyim.

(3DMARK 06 YA GÖRE NORMAL SONUÇLAR VE DOĞRUDUR. 1280*1024 TE ÇOĞU KART BİRBİRİNE ÇOK YAKIN SONUÇLAR VERİYOR DİĞER BENCHMARKLARDADA. YENİ NESİL EKRAN KARTLARI ÇÖZÜNÜRLÜK YÜKSELDİKÇE VE AA AF AÇILDIKÇA VE DİĞER GRAFİK KALİTELERİ AÇILDIKÇA FARKLARINI BELLİ EDİYORLAR. 3 SENE EVVELİN TEST PROGRAMI GÜNCEL VGALARI TESTTE YETERSİZ ANLAMINA GELİYOR BENCE Kİ 3DMARK VANTAGE ÇIKTI )

3dmark06 da
    8800ULTRA = GTX280 + 350 PUAN
    8800GTX(SLI) + 150 PUAN = 8800ULTRA DENKLEMİ ÇÖZEBİLEN VAR MI?
    4870 X2 + 400 PUAN = 4870
    8800ULTRA>4870>GTX260>GTX280>4870 X2 LİSTEYE GÖRE

GTX 280= 4870 = GTX260 (SLI)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozyoldas -- 19 Kasım 2008; 11:34:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: eppro

quote:

quote:

/>

Hiç bir şeyi göstermez.

Her test programı farklı methodlar ile ölçüm yapabilir. Farklı sonuçlara imza atabilir. Hata payını kast etmiyorum. Ölçümlerde kullanılan method farklılığını kast ediyorum.

Farklı ölçüm yapan her program için "3dmark06'nın artık ekran kartı karşılaştırmasında kullanılmayacağını gösterir. " gibi saçma sapan bir sonuç mu çıkar ortaya?

Onun için mi halen yığınla donanım inceleme ve haber sitesi referans olarak 3DMark06 testlerini gösteriyor_? Yoksa bu tür bir AFOROZ methodu fanatiklerin kendilerini avutmalarının başka bir yolu olmasın sakın?

Ne yani programda 4870, 8800 ultra dan hızlı çıkmıyorsa o test programı AFOROZ mu edilecek? Bak bakalım internet üzerinde kaç düzine incelemede hala 3DMark06 referans olarak alınıyor.

Kaç düzine test programı hepsi 4870 i göklere mi çıkarıyor? O zaman neden inceleme yapan insanlar en az 10 tane test programının sonucunu yayınlıyorlar? Bir düşün bakalım değişik sonuçlar veren her program öyle ha diyince AFOROZ ediliyomu?

Bak bakalım kaç düzine insan 3DMark06 oynamak için ekran kartı alıyor?

• quote:

Orjinalden alıntı: eppro

quote:

quote:

/>

Hiç bir şeyi göstermez.

ya kardesim soyle bos islerle ugrsaip konu kirliligi yapmayın..

3d mark neymis.....

crysis cod4 farcry2 grid vsvsvs benı bunlar ilgilendirir ben bunları verimli sekilde oynayadıktan sonra 3d mark rekoru kırsam ne yazar .....

bana gore ''suanda'' bes para etmez hicbir ise yaramaz bir program...

bu kadar test meraklısıysan koyarsın saglam oyunlardan ss ler sonra konusursun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 19 Kasım 2008; 1:46:23 >

• dün 8800gt ile test yapdım cpuyu e8200 3500mhze aldım ramler 1100mhz 8800gt calibrede bildiğiniz üzere 675mhz gpu ramler 2000mhz dir

2006da 13200civarı puan aldı

biostar 8800gt ise 12000 alıyor o değerlerde 600gpu 1800ramler deftda

ama oyun testlerinde 1680x1050de yüksek ayarlarda far cry2 de 30fsp sabit
    crysis2de 20 -25fps arası

ama aa açtığınızda fps dibe vuruyor ama 1280x1024de 8x aa ile 20fps civarı oynatıyor 4780 gibi bir kartın bu değerleri alması normal ama asıl gücünü bu kart 1680x1050üstünde 4xaa 8xaa açtığında gösterir ve akıcı oynatır olay burda kopuyor zaten yüksek çözünürlükde aa açma

son olarak 1680x1050de herşey fulde grafik detay exstrada 40fps ile 50fps arası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 19 Kasım 2008; 2:39:55 >

Orjinalden alıntı: X2

3DMarkta ne bitmez oyunmuş

2013 Astra J Sport / 34 UV 0537

2010 Otokar M2010 / 34 M 0537

YILDIZ 24
  • Adı üstünde test programı yani program kulandığınız driver vs.. bakar siz eski driver kulanırsanız ekran kartı kendini ifade edemez bakınız ben imazamdaki siztemle Sadece ekran kartı driverlerini değiştirerek test yaptım3DMARK06 Da ekran kartımla uyumlu en eski driverle 10,305 Mark alırken En güncel driver ile 12,968 Mark alıyorum ayrıcıa sistem optimizesizde önemlidir. bağzı istemler vardır ki tam bir uyum içinde çalışarak sizin sitemiziden dülşük oluğu halde size yakın yada sizinle aynı puanları alır birde Keni adıma konuşuyorum Eğer anakartınızın çip seti Ati yada nvida ise bu firmalara it ekran kartları kulanılmalı uyum açısından bana mantıklı geliyor ve elimden ve madiyetimin yetti kadar nivida kartlar alamaya çalışıyırum bende hd4870 Kulanıcısı idim sürekli sorunlar hatalar problemler sonucu iade etttim.

prgramalara göre Ekran kartı alan kişiler zaten bu işten anlamıyorlardır yani kısace şu 3dmark06 belki nvidia ile iyi iş yapıyor yüksek puan veriyor ama atiyle sonuçlar iyi değil bu atnin kartının kötü olduğu anlama gelmez yukardaki yorumların bağzıları çok saçma .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.