Şimdi Ara

###7970 vs GTX580 Benchmark!!!###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.anandtech.com/bench/Product/508?vs=517

2 kartın karşılaştırması burada, yalnız Nvidia driver destekli çıkan oyunlarda 7970in ensesinde; fakat tarafsız testlerde 7970 %15 ile 20 arasında GTX 580 in önünde yeralıyor.

Artık bir özellik ise enerji tüketiminin bayağı bir azaltılmış olması. Bu yönüyle bile 550 wattlık kaliteli bir PSU ile 7970 i çalıştırabiliyoruz.

Tesellation kısmında ise DX11 de üstünlük kurmuş gibi görünüyor. Ancak yeni nesil bir kart olmasına rağmen bana göre tam manasıyla fiyatına çeki düzen verilmezse boş bir kart gibi görünüyor.

• bencede beklenen sonuç kart çıkmazdan %20 25 farkını çok iyi görüyorlardı kart çıkınca mı kötü göründü %25 farka 50 dolar artış var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 26 Aralık 2011; 19:01:47 >
    ProEvolationSoccer
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zotac gtx 1050 ti furmark testi
    6 yıl önce açıldı
    [8800Ultra vs. HD 4870] @ 3DMark06
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sonuçlar tahmin edildiği üzere aralarında ahım şahım bir fark olmayacak şekilde gelmiş. Eğer gtx 580'den ucuz olursa bu kart iyi bir satış grafiği yakalayacaktır.

bu kadar güçlü bir gpu'nun ancak geçebilmesi gtx580'i,hatta bazı oyunlarda geçilmesi hiç iyi bir sonuç değil..beklediğimin altında bir kart oldu bu 7970..

• arkadaşlar her dediğiniz tamamda nvidia size % 100 artışmı verecek bunumu düşünüyorsunuz acaba?

ayrica 8x ile test eden site varmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabbitweed -- 26 Aralık 2011; 22:43:02 >

ramler fabrika cikisi 1500mhz de calismak icin uretilmis. default olarak cok daha dusuk (1375) bir hizda calisiyor. techpowerup 1750mhz de stabil tutmus ramleri. gpu desen 1100 - 1150 mhzlerde..

ama keske daha da hizli olsaydi.. gtx 580 ninde ne kadar guclu bir kart oldugunu goruyoruz. tabi 7970 in cikisiyla artik olayi bitti hem performans hem guc tuketimi bakimindan.
    hatta en mantıklı işi yapıp gtx580den daha ucuz olan gtx570 özel soğutmalı bir modeli 850TLye alıp OC ile gtx580 ayarına getirmesi en mantıklı iş.
    Ayrıca 7970 gtx580 ile karşılaştırılacaksa; gtx580in 7970 hızına çıkarılması ya da 7970in gtx580 hızlarına düşürülüp öyle test edilmesi gerekirdi. şu forumda Nvidia kartların çekirdek ve bellekteki yüksek frekans artışının ciddi bir FPS getirisi olduğunu bilmeyen yoktur.

( AMD fanları cevap vermeden önce sistem panelime baksın. Karşı görüşe tahammülsüzlük hastalık haline gelmiş )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6.cadde -- 27 Aralık 2011; 0:51:05 >

Orijinalden alıntı: rabbitweed

anandtech te yanliymis malesef.
    hicbir testinde 8xMSAA acmamis.cok merak ediyorum acinca fark ne olacak.

Buyur kardes bu site bana göre en tarafsiz test yapan sitedir.
    http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2011/test-amd-radeon-hd-7970/#abschnitt_einleitung
    PC:intel Core i7 10700K Noctua NH-D15 Black., Asus Rog Strix Z490 E Gaming 16gb ddr4 3600, Ssd 256 gb850evo , Hardisk 4TB, MSI RTX 4070Ti Gaming X Trio 12gb. Aoc agon pro ag274QXM 2k 170hz monitör. Sinema Sistemi: Pioneer vsx 831, Harmankardon HKTS 1 5 16, Nvidia Shield 16 gb Android Tv 2TB WD element, Panasonic TX-50DXX789 Tv, Telefonlar: Samsung S24 ultra, S21 Ultra, S9 edge plus, S9, S7, Kameralar :Canon Eos 650D, Canon HF 200
    Audi A6 45 TDI Quattro 2021
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakiri

quote:

http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2011/test-amd-radeon-hd-7970/#abschnitt_einleitung

teste bayildim.butun AA modlarini acarak performans kayiplarini olcmusler.gtx 580 1920x1200 ve ustu cozunurlukler devreye girince performans kaybi 7970ye oranla daha fazla.(bf3 icin konusuyorum).Nvidia icin 1500mb harbi sikinti.ya zaten yeterli olsa 3gb lik modelini ne diye cikarsinlarki

ATi nin 8xMSAA performans kaybi sandigim kadar degilmis..

6950 herzamanki gibi fiyat performans birincisi ama 580 daha iyi gozukuyor 7970 den
    http://www.diigo.com/item/image/24uw4/7239

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabbitweed -- 27 Aralık 2011; 3:23:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sakiri

quote:

aşırı nvidia taraflı bi sitedir hd68 serisi çıkarken amdnin sürücülerinde af kalitesini düşürdüğü iftirası bu site üzerinde yapılmıştır. ve bazı nvidia muadili kart karşılarştımamalrında amd yi farklı ayarlarda nvidia kartları farklı ayarlarda test etmiştir hangi kartları hangi ayarlarda şuan için detayları tam aklıma gelmiyor

• Her yeni seride olduğu gibi 7000 serisinin de sürücüsü çıkacak, son kullanıcı testleri gelmeden de kesin bi'şey söylememek lazım.
    I5 10600K (@4.8 Ghz 1.1V Özel Sıvı Soğutma) ··· Sapphire RX 6700XT NITRO+ 12GB ··· LG 34UC79G (@144 Hz) ··· MSI Z490-A Pro ··· Kingston HyperX Fury RGB 16GB (2x8GB @3.7 Ghz 19-20-20-30 1.35V) ··· XPG 512GB SX8100 M.2 ··· Corsair RM850i ··· Western Digital WD30EZRX ··· Fractal Design Vector Rs Dark ··· Cyborg R.A.T 5 ··· Cyborg S.T.R.I.K.E. 7
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

tek ayrıntıya yorum yapayım.
    BF3 oynamak için sistem yenileyecek birinin gtx580 alması ile 7970 alması arasında bi fark görünmüyor. Diğer oyunlar konusunda ( dirt3 hariç)
    AMD ortalama %15-20 daha iyi.
    hatta en mantıklı işi yapıp gtx580den daha ucuz olan gtx570 özel soğutmalı bir modeli 850TLye alıp OC ile gtx580 ayarına getirmesi en mantıklı iş.
    Ayrıca 7970 gtx580 ile karşılaştırılacaksa; gtx580in 7970 hızına çıkarılması ya da 7970in gtx580 hızlarına düşürülüp öyle test edilmesi gerekirdi. şu forumda Nvidia kartların çekirdek ve bellekteki yüksek frekans artışının ciddi bir FPS getirisi olduğunu bilmeyen yoktur.

( AMD fanları cevap vermeden önce sistem panelime baksın. Karşı görüşe tahammülsüzlük hastalık haline gelmiş )

böyle bi saçma düşünce olabilirmi ya iki kartta stok hızda test edilmiş ozaman nvidia stok 925mhz de sürseymiş 580 leri
    Ryzen 5800x3D - MSI X570 - Zotac RTX 4080 - Gigabyte M34WQ - 32gb 4000mhz - Creative Sound BlasterX G6 - Samsung Evo SSD - Xigmatek 850w - Corsair Full Tower Graphite - NZXT Kraken X72 - Asus Flare II Animate - Asus Gladius II Core

• Evet o saat hızı mevzusu DH'nin videosunda da geçmişti... Böyle saçmasapan bir mantık olamaz, iki kartın mimarisi ayrı teknolojisi ayrı, saat hızlarını aynı yapalım da öyle test edelim ne demektir be?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.