Merhaba konunun yeri burası mı bilemiyorum ama 2+1 85m2 toki dairesine taşınacağız. Ben evlenene kadar misafirim annem ve babam kalacak. Sorunumuz şu bilindiği gibi bu daire oldukça küçük. Büyük kullanışsız hantal mobilyalar yerine daha şirin en küçük mobilyalarla evi en işlevsel hale nasıl getirebiliriz.Bu mobilyaları nerden bulabiliriz örnek tasarımlara nerden ulaşabiliriz. Sizin veya yakınlarınızın böyle evi varsa önerebileceğiniz her şeye açığız. Salondan mutfaktan en işlevsel şekilde yararlanmak istiyoruz lütfen değerli yorumlarınızı önerilerinizi esirgemeyin...
İkea'dan bakabilirsin mobilyalara istediğin türden çeşitlerr vardır mutlaka.
55 m2 evde yaşıyoruz biz. Küçük diyor adam 85'e
Hocam ist ank bursa yada izmirdeysen ikea ya bakmadan iş yapma,adamların sistemi zaten küçük ev dekorasyonu üzerine..Ama cebinde biraz paran olsun adamlar ucuza satmıyor pek..
Ben söyleyeyim tek başına yaşayacak bir adam için: mutfak araç gereçli , mutfak ta bir yemek masası lazım.Yatak odasına bir tane yatak atarsın.Dolaplar , kitaplık , dvd koyma yeri alırsın.bir odayıda isteğe göre spor için ya da televizyon-bilgisayar-çalışma yeri olarak kullanırsın.Vazolar , zigonlar , koltuk takımları... Para verip yaşam alanını niye daraltasınki? En az eşyayla en rahat şekiled yaşaman bak.Dolapların içini de gümüş takımlarıyla değil kitapla doldur marifet değil parayı basıp gümüş takımları , içki bardaklar falan koymak oralara.
3d studio max te evinin bi 3 boyutlu modelini yap, sonra almak istediğin muhtemel mobilyalarıda aynı şekilde gerçek ölçülerde bilgisayar ortamında modelle, daha sonra zaten değişik varsasyonları kolayca değiştirerek evin görünüşünü en iyi şekilde ayarlarsın.
bende sana sweet home 3d programını öneririm, hem kullanması çok kolay herhangi bir teknik bilgiye gerek yok hemde direk ev çizip içine eşya koymak için tasarlanmış, önce evin ölçülerini giriyosun sonrada eşyaları içine sürükleyip bırakıyorsun, eşya ölçülerinide girebiliyosun arkadaşların dediği gibi ikeaya bak bencede, orda 25 metrekarelik gayet iyi döşenmiş evler felanda var, ama 2 konuya dikkat etmen gerekiyor, birincisi ikeanın ürünleri çok kaliteli değil,uzun süre kullanamazsın muhtemelen, ikinciside orda gördüğün eşyalar gayet profesyonel döşenmiş, yani sen eşyayı alıp evine koyunca o kadar şık durmaz muhtemelen buna da dikkat et bence bide internette çok güzel siteler var oralardan tüyolar araştırabilirsin
sakin ha sakin evin icin esya ile doldurma.. iki tane 3lu yatak olan kanepe diger odaya da cift kisilik bi yatak.. iki de dolap tamam.. baska bisi alma.. hareket edecek yerin bol olsun.
yorumlarınız için çok teşekkürler büyük bir ilde değilim ikea'ya gitmem mümkün değil. İnternetten alabilirim o da verdiğim paranın karşılığı olmayabilir.Tek yaşamıyacam annem ve babam da var. Benden ziyade onların kalacağı bir ev tasarlamak istiyorum. Fotoğraf da yükleyim öncelikli amacım salonu kullanışlı olarak dizayn etmek. Misafir filan geldiğinde mümkün olduğu kadar fazla kişinin oturabileceği bir salon istiyorum. Dediğiniz programı denemeye çalışacam inşallah başarırım.
İkea'daki mevcut ürünler sıradışı ancak çok pahalı. Tasarım işini ciddi anlamda düşünüyorsanız ve bu iş için bütçeniz geniş ise, herhangi bir iç mimardan yardım alabilirsiniz.
tasarım işini ciddi manada düşünüyorum ama çok ciddi anlamda bütçe ayıramam hocam :) malum bir sürü masraf var iç mimarla filan çalışmam çok zor
quote:
Orijinalden alıntı: kml_77
Merhaba konunun yeri burası mı bilemiyorum ama 2+1 85m2 toki dairesine taşınacağız. Ben evlenene kadar misafirim annem ve babam kalacak. Sorunumuz şu bilindiği gibi bu daire oldukça küçük. Büyük kullanışsız hantal mobilyalar yerine daha şirin en küçük mobilyalarla evi en işlevsel hale nasıl getirebiliriz.Bu mobilyaları nerden bulabiliriz örnek tasarımlara nerden ulaşabiliriz. Sizin veya yakınlarınızın böyle evi varsa önerebileceğiniz her şeye açığız. Salondan mutfaktan en işlevsel şekilde yararlanmak istiyoruz lütfen değerli yorumlarınızı önerilerinizi esirgemeyin...
Evin planını çizebilirseniz kareli bi kağıda ölçüleriyle beraber, belki yardımcı oluruz, eğleniriz hem tasarım yaparken
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme