Şimdi Ara

85.000 - 90.000 arası sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

@Münebbih arkadaşın da açtığı konulardaki tavsiyeleriyle aşaıdaki sistemi toplamayı düşünüyorum. en son 2019 da şu anda kullandığım masaüstü pc yi toplayıp bu işeri takip etmeyi bırakmıştım o yüzden her türlü öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

aşağıdaki gibi Siparişi geçtim. bilgi ve tavsiye veren herkese teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkayer62 -- 4 Kasım 2025; 10:24:10 >

• Selamlar.

9700X işlemci yerine, dünyanın 9800X3D den sonra ,en hızlı oyun işlemcisi olan,7800X3D işlemcili ve sıvı soğutmalı şu makinayı,hemde 3-5 daha ucuza öneririm Yazdığınız samsung SSD nin DRAM Modülü yoktur Twinmos çok eski bi firma ve DRAM modüllü.

Power ,en son jenerasyon olan PCI .e 5.1 dir. PCI.e 5. den daha emniyetli ve güçlüdür.Peak değerleri daha fazladır.

Anakart ,yani Colorful ,12 fazlıdır Yazdığınız gigabyte .8 fazlıdır.Yani gigabytedendaha güçlüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 2 Kasım 2025; 23:12:21 >

• metin abi 65 kullanıcısına yanıt

Bilgiler için çok teşekkür ederim hocam ama bu anakartlardaki faz olayı tam olarak nedir satış sayfalarında bu bilgiyi hiç görmemiştim. ben chipset i B850 olduğu için listeye almıştım(destekledeği teknoloji daha fazladır ilerde daha rahat upgrade yaparım diye düşündüm yanlış düşünmüş olabilirim). SSD yi ve işlemciyi de (soğutucusuyla) değiştirdim. kasanın montajını kendim yapacağım için sıvı soğutucudan korkmuyor değilim :). bir de psu da 5.1 daha iyi ve günceldir demişsiniz ama sizin önerdiğinin güç kaynağında da 5.0 yazıyor onu da merak ettim.

Yahu ,kusura bakma.ATX 3.1 yazacağıma PCI .e 5.1 yazmışım . Yani yazdığım power son jenerasyon .Hiç bi sorun yok ve en üst teknoloji.

Bu faz olayı,anakrtın işlemciye gönderdiği watt miktarını belirler .Ne kadar fazla faz varsa , işlemcinin ihtiyacı olan watt değeri ,daha rahat karşılanır . karşılanmazsa,işlemci çöker. Performansı düşer,işlemcinin.

Ayrıca düşük watt veren bi anakrta,işlemcinin istediği watt için yüklenilirse,anakart aşırı ısınır.

Sıvı soğutmanın , hava soğutmadan farkı yok montajda. Biraz dikkat ile halledebilirsiniz.

B850 mevzuna takılmayın.B650 de sizi kesin üzmez.Çipsetlerin yüksek olmasının, oyunda bi farkı yok Sadece pc de çok profesyonel program kullananların,pc de kullanacakları ek harici bileşenlerde daha iyileştirme veya sayı fazlası vs .olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 2 Kasım 2025; 23:8:30 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 2 Kasım 2025; 23:13:20 >

Orijinalden alıntı: metin abi 65

İşlemci upgradelerin de falanda, bi farkı yok.

bilgiler için için sağolun hocam. kendim topladığım için ve peşin fiyatına taksit imkanı da olduğu için amazon ve hepsiburadadan parçaları topluyorum.

son hali şu şekilde:

yarın işlemci soğutucusu ve kasayı da netleyip sipariş geçerim muhtemelen

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem tavsiyesi max 40.000 TL
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • erkayer62 kullanıcısına yanıt

O hava soğutucu ile 7800X3D yi frenliyemezsin.

farkındayım hocam sıvı soğutucu bakıyorum şimdi zaten ona göre de kasa bakıcam. resimdeki yeşil olmayanlar değişecek olanlar yeşile boyalı olanlar net sadece

Msi sivi sogutma
    Fsr 1000w 80gold
    32gb 6000 ram
    Msi x670e gp anakart
    Taksit kampanyalari indirimler vb toplaya toplaya aldim. Hepsini oneriyorum.
    Bence hepsini ayni anda almaya gerek yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

son hali aşağıdaki gibi:

bu son sisteme bi öneri ve tavsiyeniz var mı yoksa siparişleri vermeye başlıyacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkayer62 -- 3 Kasım 2025; 11:55:28 >

Anakartı değiştirmişsin O da olur.

Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2D3600C18
    2x16GB DDR4-3600mhz DDR4
    Samsung SSD 990 PRO with Heatsink 1TB
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.