Merhaba, Aracım 116 2011 e87. 80 -100 arası yazlık lastiklerle direksiyon titreme yapması sonrası rot, jant ve lastik balansları yapıldı. Alttakım kontrol edildi herhangi sıkıntı görülmedi. 3 ay boyunca bu şekilde bindim geçen gün bir umut yeni kışlık alacaktım zaten aldım ve aynı işlemleri tekrar yaptırdım ancak yine 80 -100 arası aşırı titreme devam ediyor. 3 ayrı lastikçi kesinlikle lastik ve jantlarda sorun olmadığını söylüyor. Ön alt takımda değişim yapmak sorunu çözer mi? Çünkü parçalar baya pahalı. Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler |
80 - 100 km Arasındaki Direksiyon Titremesi
80-100 km hız aralığında direksiyonunuzda titreşim yaşıyorsanız, bunun nedeni bir dizi faktör olabilir. Bu sorunu gidermek ve güvenli bir şekilde sürüş yapmaya devam etmek için olası sebepleri anlamanız önemlidir.
Lastik Dengesizliği
En yaygın nedenlerden biri lastik dengesizliğidir. Lastikleriniz eşit olmayan bir şekilde aşındığında veya ağırlık dağılımı dengesiz olduğunda, direksiyonunuzda yüksek hızlarda titreşim oluşabilir. Bu sorunu çözmek için lastiklerinizi balans yaptırmanız gerekir.
Jant Eğikliği
Eğer jantlarınız eğikse, bu da direksiyon titreşimine neden olabilir. Jant eğikliği genellikle çukurlara veya bordürlere çarpma gibi darbelerden kaynaklanır. Jant eğikliğini düzeltmek için bir tamirciye başvurmanız gerekir.
Süspansiyon Sorunları
Süspansiyon bileşenlerindeki aşınma veya hasar da direksiyon titreşimine neden olabilir. Amortisörler, yaylar veya rot başları gibi süspansiyon bileşenleri yıpranmış veya hasar görmüşse, direksiyonunuzdaki titreşim artabilir.
Direksiyon Sistemi Sorunları
Direksiyon sistemindeki gevşeklik veya hasar da direksiyon titreşimine yol açabilir. Direksiyon dişlisi, direksiyon mili veya rot kolları gibi direksiyon sistemindeki bileşenlerde sorunlar varsa, direksiyonunuzda titreşimler hissedebilirsiniz.
Fren Rotör Eğikliği
Eğer fren rotorlarınız eğikse, bu durumda fren yaptığınızda direksiyonunuzda titreşimler oluşabilir. Fren rotorlarının eğikliğini düzeltmek için torna yaptırmanız gerekir.
Yukarıda sıralanan nedenleri kontrol ettikten sonra hala direksiyonunuzda titreşim yaşıyorsanız, bir oto tamircisine başvurmanız önerilir. Profesyonel bir tamirci, sorunu doğru bir şekilde teşhis edebilecek ve uygun onarımları gerçekleştirebilecektir.