|
Sırf uzun yol yapmak ve genişleyen ailemle piknik, gezi ve yapmak adına evin ikinci aracı olarak 2007 Renault Kangoo aldım (65 lik dizel). Aldıktan sonra 25 bin TL masraf yaptım ve 5 parasız kaldım an itibarı ile Şimdi de ana amacimiz olan uzun yol yapmak işini bu araçla icra edeceğiz. Ancak satın alırken tarihini görmek için eğilerek baktığım ancak yakını gorememekten dolayı zorlandigim lastik hakkında aracın eski sahibi mübarek abimizin (saygı ve sevgiyle anıyorum) "lastikler yepyeni eğilmeye gerek yok goçum " ifadesinden sonra bakmaktan vazgeçtiğim lastiğin 8 senelik olduğunu yeni fark etmiş durumdayım. Bütçe nedeniyle yeni lastik alacak durum da yok. Bu lastikle İstanbul'a gidip geldim bayramda. 200+200 km yol yaptım. Ve 8 senelik olduğunu bilmediğim için ani fren vs de yaptım ama güvensiz hissettirmeedi açıkçası. Ancak yaz mevsiminde sıcakta 1000 km yolu (Tekirdağ -ordu )8 senelik kış lastiği ile gitmek şu an bana baya riskli gelmeye başladı. Gece 9 gibi yola çıkıp çocuklar arabada uyurken kısa mola vererek sabah 5 e kadar en az 700 km yol yapıp sabah serinliginde de kalan 300 km yi bitirmeyi düşünüyorum. Soğuk asfaltta bir nebze daha yorulmaz lastik diye düşünüyorum. Lastik alsam da ucuz diye Petlas 4 mevsim alacağım. O da riskli geliyor ayrı mesele . Evin diğer aracı 2016 i20 ile gidip bagaji minimize etmeyi de düşünmeye başladım. Sizce dediğim şekilde gece çıksam ve yavas yavaş gitsem sorun olur mu? Bu kadar eski lastikle uzun yol tecrübesi olan var mı aramızda? Lastiklerin fotoğraflarınk çektim iyi kötü m paylaşıyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

Hızlı