Sırf uzun yol yapmak ve genişleyen ailemle piknik, gezi ve yapmak adına evin ikinci aracı olarak 2007 Renault Kangoo aldım (65 lik dizel). Aldıktan sonra 25 bin TL masraf yaptım ve 5 parasız kaldım an itibarı ile Şimdi de ana amacimiz olan uzun yol yapmak işini bu araçla icra edeceğiz. Ancak satın alırken tarihini görmek için eğilerek baktığım ancak yakını gorememekten dolayı zorlandigim lastik hakkında aracın eski sahibi mübarek abimizin (saygı ve sevgiyle anıyorum) "lastikler yepyeni eğilmeye gerek yok goçum " ifadesinden sonra bakmaktan vazgeçtiğim lastiğin 8 senelik olduğunu yeni fark etmiş durumdayım. Bütçe nedeniyle yeni lastik alacak durum da yok. Bu lastikle İstanbul'a gidip geldim bayramda. 200+200 km yol yaptım. Ve 8 senelik olduğunu bilmediğim için ani fren vs de yaptım ama güvensiz hissettirmeedi açıkçası. Ancak yaz mevsiminde sıcakta 1000 km yolu (Tekirdağ -ordu )8 senelik kış lastiği ile gitmek şu an bana baya riskli gelmeye başladı. Gece 9 gibi yola çıkıp çocuklar arabada uyurken kısa mola vererek sabah 5 e kadar en az 700 km yol yapıp sabah serinliginde de kalan 300 km yi bitirmeyi düşünüyorum. Soğuk asfaltta bir nebze daha yorulmaz lastik diye düşünüyorum. Lastik alsam da ucuz diye Petlas 4 mevsim alacağım. O da riskli geliyor ayrı mesele . Evin diğer aracı 2016 i20 ile gidip bagaji minimize etmeyi de düşünmeye başladım. Sizce dediğim şekilde gece çıksam ve yavas yavaş gitsem sorun olur mu? Bu kadar eski lastikle uzun yol tecrübesi olan var mı aramızda? Lastiklerin fotoğraflarınk çektim iyi kötü m paylaşıyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
8 senelik lastikle uzun yol

-
-
uzun yol ve kango
ikinci el lastikçiler gibi yağla sil parlasın sıfır gibi olur
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
lastiklerde çok fazla çatlak var. uzun yol için riskli. eğer bu lastiklerle yola çıkarsanız mutlaka yedek lastiğiniz olsun. 90-100 üstünede çıkmamalısınız.
-
continentalin resmi sitesinde şu şeklide bir yazı var:
Oluk arası çatlamalar, stres çatlağı olarak da adlandırılmakla beraber uygun olmayan lastik hava basıncı, aşırı ısınma, lastiğe aşırı yüklenme (sert kullanım) ve çevredeki ozon seviyesinin yüksek olmasından dolayı oluşabilir. Hatta otomatik araç yıkama makinelerinin sık kullanımının katkısı da bunlara eklenebilir. Yanda bulunan görselde çatlağın nasıl yayıldığı görülebilir. Tipik bir oluk arası çatlağı 0.5mm’den daha derin değildir ve lastiğin sırt kuşak katlarına erişemez. Genellikle, yasal denetim noktaları, bu tip oluk arası çatlakların zararsız olduğunu, güvenlik açısından kullanıma engel olmayacağını teyit eder. Genel performans kriterleri olan, ıslak zeminde tutunma, kilometre performansı, yuvarlanma direnci gibi lastikten beklenen özellikler oluk arası çatlaklardan etkilenmez, bu kozmetik bir durum olup lastiklerin normal olarak kullanımına devam edilebilir
çatlaklar bir problem değil diyor burada.
-
Bence riskli,birde aileyle çıkacağım yola demişsiniz.en ufak bir aksaklik,defalarca pişman olmaniza sebep olur.haa belkide daha yıllarca risk alip kullanirsiniz.orasi size kalmis,ama dişleri iyide görünse,güvenmezdim ben.siz gerci araştırmışsınız,continental sitesinin güvenli bulduğunu yazmişsiniz.kararinizi vermis gibisiniz.kazasiz belasiz yolculuklar dilemek kaliyor bize✋
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kılcal çatlaklara takılmadım ancak birkaç yarılma var ufak. fotolardan az çok belli oluyor. bütçe olsa direkt tekerlek alacağım zaten ancak söylemesi ayıp kredi kartı 60 bin gelince insan harcama yapmayı düşünemiyor. bu tarz bir lastikle yavaş şekilde gece serin havada uzun yol yapıp gelen var mı merak ettim. boyle birini arıyorum. olmazsa lastik almak yerine diğer araçla gitmeyi düşüneceğim. ondaki lastikler 2 senelik. ama bagaj açısından Kangoo çok daha iyi olduğu için konfor azalsa da onunla gitmek isterim açıkçası. i20 çok basık ve bagajı minicik.
-
60 bin kredi kartı çok önemli harcamalardan oluşmuyorsa ömükten kısıp lastik alman lazım. O yarıklar olmasa git derdim de böyle gidilmez bence. Sana forumdan destek çıkarlar aslında, 10 yılda 15-20 araba değiştiren vardır burda bmwler mercedesler havada uçuşuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 16 Haziran 2025; 18:26:53 > -
bu yaz yaklaşık 7 bin km uzun yol yapacağım. sanırım km de 1 TL daha az yakar Kangoo i20 'ye göre. 7 bin TL yi lastikten çıkartırız düşüncesiyle yarın Lassa ve Petlas bayilerini bir ziyaret edip taksitli satış varsa 4 mevsim lastik alayım geçeyim en iyisi.
-
Arkadaşımın babası dobloyla senede en az 2 defa Ankara/Şavşat yapiyor.gecen sene bakim yaptirirken,Karadeniz tarafinda kışin lastiğin patladigini,gece 3 te bir lastikci bulup dükkanı açtırıp,lastiği tamir ettirip yola devam ettigini anlatmışti,ve bahsettigi lastikleri beraber 4 yeni lastik alip değiştirmiştik.çikan lastikler (kışlıkti ve yaz-kış ayni lastikle kullanmiş) 2 tanesi 10,diger 2 si 12 yıllıktı.Ve amcamiza göre daha gideri vardi😬 bu örneğe göre yüksek hiz yapmazsaniz,sansinizda yaver giderse sizinkiler de gitmez degil.
ben de gideceğini düşünüyorum ama işi şansa bırakmayayım, virajlarda filan boşa kasılmayalım. yeni bir lastik bakıcam yarın.
-
lastik yılına göre çiçek gibi. hiç bir şey olmaz . aylık 3000 km yapıyorum. azbuçuk anlarım tamirden tadilattan. benim gibi sürekli uzun yol giden biri değilseniz yazdan yaza memlekete gidiyorsanız sizi idare eder bu lastik bütçenizi zorlamayın toplarlanınca alırsınız. lasti k değiştirirken muhakkak sibopları da değiştirin. genelde değiştirilmiyor eski siboplar yarılma yapıyor.
konuya ekleme de yapayım. 4 mevsimler iş yapmaz deniyor ama ben kullanıyorum memnunum. karda otobanda sürdüm gayet yeterli. goodyear eagle sport kullanıyorum memnunum tavsiye ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 16 Haziran 2025; 22:20:29 > -
ne yapsam bilemedim ben de. genelde 90-95 km hızla gidiyorum. lastik değiştirmeyi kafaya koymuştum ama sizin yorumdan sonra acaba bütçeyi zorlamasam mı diye düşünüyorum şu an.
-
Resimleri gormeden gidilmez derdim. Yasina gore baya diri lastik. 6 yillik yaz lastigi ile ki catlak falan da yoktu alakasiz bir yerde oyle bir kaydi ki daha gider ne alaka ne lastigi israf bunlar diyen ben sabah dukkani actirip lastik alacaktim. Ha olmasi gerekenden bi 10kms fazla hizli girmisimdir viraja benim de kusurum var tabiki ama.
Hulasa zaten kullanacaksiniz tabiki de 4 lastik taze taze alin. Ha bir iki ay oteleyim derseniz diger aracla yola cikin.
Bu lastikle hic mi hic zorlamadan gidersiniz muhtemelen de sorun yasamazsiniz ama, bu riski neden alasiniz ki bu strese neden giresiniz asli soru bu :))
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
O lastiklerle 90'ı geçmediğiniz sürece sorun yaşamazsınız kanatimce.
Ama bütçeniz müsait olunca en kötü ihtimalle petlas multi action 4 mevsim lastik alın tanesi 2.500TL civarıydı en son.
Uygun fiyata çıkma lastik alınabilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Marka Continental ise bu kadar takılmayın, tel ve kauçuk kalitesi kötü değildir.
Yüksel hızlarda uzun sürüş yapacak bir araç da değil zaten.
-
bayramda 7 senelik kışlık lastiklerle 1500 km yol yaptım ben.
sorunsuz gittim geldim ama lastiklerin kötü olduğunun bilincinde gittim. virajlara olması gerektiğinden de yavaş girdim mesela. 100-110km hızı pek geçmedim.
yedek lastik taşımam normalde ama yanıma yedek lastik de aldım ne olur ne olmaz diye.
lastik işi şakaya gelmez ama mecbur kalırsanız yapacak bir şey yok
-
Bu araç ile saatten 180 km ile havalimanı şantiyesinde çalışırken giderken ön lastiğim patlamıştı. İga ana binasına gittiğimde aracın lastiğinin patladığını farkerttim. Direksiyon kullanırken ağır olduğu için anca durmaya yakın farkettim. İndiğimde lastik yanakları bitikti. Tahmini öyle 10 km yol gitmişim. Kullandığın araçta lastikte yanak yok patlasada çok farkermiyorsun bilgin olsun
Lastiklerin dişleri varmış gibi görünse de muhtemelen hamuru odunlaşmış ve tutuşu azalmıştır.
Yaz şartlarında çok belli olmaz, çok bir performans kaybı yaşatmaz gibi ama yine de çok zorlamama, yüksek sürate çıkmama, çok yüklü kullanmama vs gibi faktörlere dikkat edin.
Yağmurda falan kesinlikle kullanmayın. Uzun vade düşünmeyin yani.
-
Diş derinliğinden ziyade kauçuk durumu sertlik daha önemli. Bir sorun olacağını sanmam ama temkinli ve yavaş gidilirse daha sağlıklı olur.
4-5 kişi 100km üzeri hızlarda 2-3 saat aralıksız gitmek tehlikeli olabilir.
80-90km hıza sabitleyip saat başı 10 dakika lastikleri dinlendirmek/soğutmak garanti bir iş olur.
En Beğenilen Yanıtlar

Good year eagle sport 4 mevsim lastiği alarak konuyu kapattım. Eski lastikleri de çöpe attım. Baya sertleşmişti hepsi. |
Benzer içerikler
- manuel vitesi otomatiğe çevirme fiyatı
- benzin lpg ne demek
- smart roadster alınır mı
- park halindeki aracıma çarptılar ne yapmalıyım
- tiner araba boyasına zarar verir mi
- pagani utopia
- dfsk hangi ülke
- togg servis noktaları
- togg bayram kampanyası
- mayıs ayı elektrikli araç satış rakamları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X