Şimdi Ara

7870 Myst Edition Isınma Sorunu Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir maruzatım var teknik bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa gerçekten sevinirim.
    Powercolor 7870 myst edition ekran kartım var. Şimdiye kadar hiçbir oyunda sıkıntı yaşamadım zira bf4 oynadım bugün biraz ekran kartı 74 75 dereceleri gördü. Pek anlamıyorum bu fan işlerinden falan. Benim ekran kartı fanı şu şekilde çalışıyor sanırım

7870 Myst Edition Isınma Sorunu Hakkında

Sorum şu. Ben fan hızını manuel olarak % 60 a çıkardıgımda biraz gürültü sorununa rağmen ekran kartı sıcaklıgı 66 67 derecelere düştü. Fanı böyle mi kullanmalıyım sizce ? Yani oyuna girdigimde manuel olarak % 60 a sabitlemelimiyim. Otomatik olunca % 40 ta falan calisiyor ısı da 74 75 dereceleri görüyor.

• bf4 elındekı kartı zorlayan bır oyun halıyle uzun surelı oyunda kartın o derecelerı gormesı normal gurultu sorun degıl dıyorsan aynen manuel fan ayarı ıle oyuna gır kartı rıske atma derım
  • Peki fanı % 60 da sabit çalıştırmanın bi sıkıntısı olur mu? mesela 1 saat boyunca sürekli % 60 calisinca fana bişey falan olur mu?
  • %100 yapıp saatlerce kullanmadıktan sonra yazdıgınız sekılde sorun yazamazsınız
  • Vallahi bu asusun canını yiyim , fan hızı %30 u geçmiyor , kasamda 1 tane fan olmasına rağmen core clock + 130 mhz o.c yapıp denedim 55 dereceyi geçmedi.

Bu arada 74 75 derece sıcaklıklar çok değil , 80 i geçmediği sürece sıkıntı yapmanıza gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FB_Batuhan07

Vallahi bu asusun canını yiyim , fan hızı %30 u geçmiyor , kasamda 1 tane fan olmasına rağmen core clock + 130 mhz o.c yapıp denedim 55 dereceyi geçmedi.

Bu arada 74 75 derece sıcaklıklar çok değil , 80 i geçmediği sürece sıkıntı yapmanıza gerek yok.

sorma ya bi daha asla powercolor ekran kartı almıcam . Neyse şimdilik % 50 de çalıştırıyorum 70 i geçmiyor ısı. böyle idare edicez artık
  • hocam buyuk risk powercolor artı tek fan iyi cesaret kasa ici bir iki fan daha sirkülasyonu arttır.manuel fan yapma karta simdi ki kartlar 80-85 derece ye kadar dayanıyor ama sürekli bu ısılarda olması kartın omrunu yer
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Neden bu kadar powercolor'ı kötülüyosunuz anlamıyorum. PCS+ EZ edition kullanıyorum. Bilindiği üzere Tahiti LE Gpu'su ve 7950'nın Gpu'su. 7950'de haliyle ısınan bir kart olduğu için bu kartların da 75 derecelerde çalışması normaldir.. Ben 1250/1600 hızlarında saatlerce otomatik fanda kullanıyorum ve sıcaklıklarda maximum 78 gördüm ki bana çok norma geliyor.

Konu sahibi arkadaşa da endişelenmemesini ve bu sıcaklıkların normal olduğunu belirtmek isterim.
  • 70 80 dereceler normaldir, bu kartlar 105 derecede işlemci hızını düşürüyor 100 dereceye kadar sorun olmaz
  • @gmyo31 neden manualk kullanmamamı söylediniz fanı acaba? Bir de ben kartın genel olarak performansından memnunum aslında. tek fanı olması bi dezavantaj ama 660 ti var arkadasımda ondan daha iyi performans alyorum cogu oyunda
  • 70-80 derece gayet normal değerler soğutmayı suçlamanıza gerek yok. Fan için bir profil kullanabilirsiniz, ısındıkça kendi kendine fan hızını arttırır. Bunun için Afterburner, Sapphire Trixx vs. kullanabilirsiniz.
  • Kasa bilgisayar masasının içindeyken sıcaklıklar 5 derece(belki 10) artar çünkü kasanın bulunduğu çekmece gibi bölmenin içindeki sıcak hava olduğu yerde dolanıp durur. Kasanın olduğu yere üfleyen küçük bir vantilatör iyi olur. Bilgisayar odanın/salonun köşesindeyse ortaya alarak 2-3 derece daha azaltabilirsiniz. Ortada hoş bir görüntü olmaz tabiki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuitarMania

Neden bu kadar powercolor'ı kötülüyosunuz anlamıyorum. PCS+ EZ edition kullanıyorum. Bilindiği üzere Tahiti LE Gpu'su ve 7950'nın Gpu'su. 7950'de haliyle ısınan bir kart olduğu için bu kartların da 75 derecelerde çalışması normaldir.. Ben 1250/1600 hızlarında saatlerce otomatik fanda kullanıyorum ve sıcaklıklarda maximum 78 gördüm ki bana çok norma geliyor.

Konu sahibi arkadaşa da endişelenmemesini ve bu sıcaklıkların normal olduğunu belirtmek isterim.

Normal aslında bu sıcaklıklar ancak millet takıyor, 100 e kadar yolu var.

zaten fazla ısınırsa kart kendisini korumaya alır vga çözünürlüğe düşürür görüntüyü.

bendede 7870xt var 60 ı pek geçmiyor, bende sesten rahatsız olurum misal, ses olmasın ama ısınsın çok önemli değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.