Şimdi Ara

7700k dan 1700e geçtim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sıcaklıklar inanılmaz. 7700k boşta en az 40-45 derece olurdu kraken x62 ile. şuan ryzen 1700+h100i 34 derece. yük altında 40 derece inanılır gibi değil



  • Hayırlı olsun. Bence çok doğru bir geçiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok doğru bir karar olmuş. Hayırlı uğurlu olsun. 4/8 arkaik işlemciyle 8/16 işlemcinin farkını hemen hissetmişsinizdir hocam :)

    Anladığım kadarıyla OC'den falan pek hoşlanmıyorsunuz ancak hiç yoksa 3,8 Ghz yapmanızı tavsiye ederim. 1,28V falan yetecektir. Yükte 55 derece olur bu sefer :)
  • Hayırlı olsun. Neden gerek duydunuz bu değişime merak ettim doğrusu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whippoorwill

    Hayırlı olsun. Neden gerek duydunuz bu değişime merak ettim doğrusu?

    Değişim demeyelim de ikinci bir bilgisayara ihtiyacım oldu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlıyorum hocam. Tekrardan hayırlı olsun. Zamanınız olursa sizden de bir karşılaştırma bekliyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Delid yaparken 7700k yı haşat etmiştim, ve sonrasında tekrar aldım aynı işlemciyi.
    Bileydim böyle olacağını amd ye geçerdim:)
  • oc şart!
  • hayirli olsun.1700'un saat hizi dusuk bence biraz dürtün biraz kullandiktan sonra.sivi sogutma varmis problem olmayacaktir.
  • quote:

    7700k boşta en az 40-45 derece olurdu kraken x62 ile


    Muhtemelen CPU voltajınız yüksekti. Normal şartlarda o soğutucuyla boşta o değerler mümkün değil.

    2. sistem olarak almışsınız hayırlı olsun. Başlıkta geçtim deyince farklı anlaşılıyor. Aksi halde yenilenmiş Ryzen'a geçmek daha mantıklı olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 3 Ekim 2017; 13:4:24 >
  • soğutucunuz varsa belki 1700x tercih etmek daha mantikli olabilirdi. yine de hayirli olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kış öncesi yapılacak iş mi bu şimdi? Ne güzel soba niyetine kullanırdın 7700K yı. Sıcak sıcak otururudun odada. Neyse darısı 8700K ya artık diyelim
  • 2. bilgisayar için güzel tercih fakat oyun bilgisayarları için 7700K dan 1700 e geçmek attan inip eşeğe binmeye benziyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lorenzo__

    Kış öncesi yapılacak iş mi bu şimdi? Ne güzel soba niyetine kullanırdın 7700K yı. Sıcak sıcak otururudun odada. Neyse darısı 8700K ya artık diyelim

    Yazın benim 7700k oyunda bile 55i geçmedi. En düşük pompa ve fan hızında. X62 kullanıyorum ben de.
  • pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Ne güzel işte Süper bir işlemci denk gelmiş size. X62 bende de olsa kullansam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lorenzo__

    Ne güzel işte Süper bir işlemci denk gelmiş size. X62 bende de olsa kullansam

    İyi sayılır bir de delid yaptım mı tamamdır, ama yemiyor
  • havalar soğuyacak insan hiç 7700k sını çöpe atarmı üstünde bide omlet yap ohh misss
  • 7700K kutudan çıktığı gibi sıcak çalışan bir işlemci fakat her işlemcide olduğu gibi bundada bazı ayarlamaları yaparsanız sıcaklıkları iyi bir hava soğutma yada kapalı devre sıvı soğutmalarla oldukça iyi seviyelere indirgeyebilirsiniz.7700K yı kullanıpta sıcaklıklardan memnun olmayanları anlayabiliyorum fakat gerek boşta gereksede yüksek işlemci sıcaklıklarının kullandığım süre boyunca tehlikeli boyutlara ulaştığını gözlemlemedim.

    İşlemciyi şu an 4.9 Ghz Core ve 4.7 Ghz Cache hızlarında bellekleri ise 3200 Mhzde kullanıyorum ve mevsimsel şartların oluşturduğu duruma bağlı olmakla birlikte gerekli bıos ayarlamalarını yaptığımda boştaki sıcaklıklar şu şekilde oluyor.(İşlemci soğutucusu Corsair H100i v2)

    7700k dan 1700e geçtim


    1-2 saat sistemi çeşitli uygulamalar ve oyunlarla yüke aldıktan sonra işlemcinin bu hızda ulaştığı değerler ortalama olarak aşağıdaki gibi oluyor.


    7700k dan 1700e geçtim


    Stress testlerinde(Cinebench,Aıda64 ve Intel XTU) ise ulaşılan en yüksek sıcaklıklar ise şu şekilde ;


    7700k dan 1700e geçtim


    İşlemcide delid yok ve boştaki sıcaklıklara bakarak belki sistemin oldukça soğuk bir yerde çalıştırıldığı düşünülebilir fakat böyle bir durum mevcut değil ne çok sıcak nede çok soğuk bir ortamda olup sadece bıos üzerinde gereken ayarlamalar yapılarak bu değerler elde edilebiliyor.

    İşlemciyi ve anakartı kullanmaya başladığım zaman sıcaklıklar her şey defaultken yüksekti fakat işlemciyi ve anakartın sunduğu özellikleri tanıyıp özellikle voltaj ayarlamalarını yaptıktan sonra yaz kış farketmeden işlemciyi delidsiz bir şekilde hızaşırtmalı olarak kullanmak mümkün.İşlemci kutudan çıktığı gibi kullanılır ve hiç bir voltaj ayarı yapılmazsa kışın bile sıcaklıklar yüksek olacaktır çünkü buna neden olan bazı etkenler var bu nedenle yüksek sıcaklık için tek çare delid değil.Bu etkenleri ortadan kaldırmak için anakart üzerinde bazı ayarlamalar yapmak gerekiyor ve bu ayarlar anakartlara göre değişiklik gösteriyor.Eğer başta voltaj düzenlemesi olmak üzere diğer temel değişiklikler yapılmazsa boşta 40-50 C yükte ise 100 C lere 7700K için şaşırılmamalı.

    Not:Bunları paylaşmamın sebebi 7700K nın sıcak çalışmasına belirli nedenlerin olduğunu ve bu etkenleri anakartlar üzerinden başta voltajlar olmak üzere gerekli düzenlemeler yapıldığında işlemci sıcaklıklarının düşürebildiğini belirtmek içindir yoksa 7700K nın sıcaklıkları ile ilgili paylaşılan sorunları bilen bir kullanıcıyım fakat her şeyin bir çaresi olduğu gibi bununda bir çaresinin olduğunu ve biraz araştırılarak sıcaklık ile ilgili yaşanılan bu sorunların önüne geçilebildiğini belirtmek isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 3 Ekim 2017; 23:23:11 >




  • 25 civarı oda sıcaklığı olduğunu varsayarsak boşta 7700k x62 ile 45 derece montaj hatası gibi duruyor. Aynı şekilde bence 40 da 1700 için fazla gibi. 2 işlemci de kendi segmentine göre iyi ve birinden diğerine geçmek biraz anlamsız. Bana kalırsa illaki amd ye geçilecekse yeni çıkacak bir am4 yonga ve ikinci jenerasyon zen daha mantıklı olur. O aşamaya kadar i7 ile sıkıntı yaşanacak bir yük yok r7 ye göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.