Şimdi Ara

700 kg Kaldırabilecek Mıknatıs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
17.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yaklasık 700 kg kaldırabılecek bır mıknatıs varmıdır elektro mıknatıs degıl.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekleme : Yaklasık olarak 60 cm cıvarı bır uzaklıktan cekılecektır

• quote:

Orijinalden alıntı: buraknfye

Bu mesaj silindi.
    arkadaşım elektro mıknatıs ne güne duruyor. yaptığın büyüklüğe güce göre tonlarca şey kaldırabilirsin ama 60cm den yakalamak ne derece olur bilemem ve maliyeti çok pahalı olur. milli gelirmiş, dişler ayırmakmış falan hikaye eğer ciddi planlama projelendirme yaparsan neden olmasın ama hazır almak daha ucuza gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraktoprak87

yoktur. yapılsa bile alabilecek bir bütçen olamaz. bazı devletlerin milli geliri kadar paraya mal olur.
    mınatısların çekiş gücü açısından en babası neodyum mıknatıslardır.
    700kg kaldırmak büyük meseledir. yaklaşık olarak 500kg mıknatısın olmalı.
    oldu diyelim.ben elimde tırnak kadar neodyum mıknatısı birbirine yapıştığında ayıramıyorum. dişimi kırdım ayırırken. o kilolardaki mıknatısı ayırmak hayal olacaktır.

Ayırmaya gerek yok sadece çekmesi gerek. bu uzaklığı ortalama 20 cm gibi bir ölçüyede indirebilirim.
    O kadar pahalı olacağını pek düşünmüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet__01

arkadaşım elektro mıknatıs ne güne duruyor. yaptığın büyüklüğe güce göre tonlarca şey kaldırabilirsin ama 60cm den yakalamak ne derece olur bilemem ve maliyeti çok pahalı olur. milli gelirmiş, dişler ayırmakmış falan hikaye eğer ciddi planlama projelendirme yaparsan neden olmasın ama hazır almak daha ucuza gelir.

Dediğiniz doğru.Ancak yapacağım şey sadece bir taslaktan ibaret bir önceki mesajdada belirttim bu aralığı 20 cm yapabilirim.Elektro olması benim için bir dezavantaj.

• quote:

Orijinalden alıntı: pntgrmyk

Ekleme : Yaklasık olarak 60 cm cıvarı bır uzaklıktan cekılecektır

700 kg.. 60 cm uzaktan.. kendi birikimimle söyleyeyim. dostum elektro mıknatıs ile bile zor olacak bir olaydan bahsediyorsun. hayallerini kırmak istemem ama dev bütceler gerekli bu iş için. şu plan proje ve hikaye diye işi basite indirgeyen arkadaşıda kınıyorum. 3 kişilik teknik ekip kurduk ve mıknatıs motoru üzerinde çalışmalar yapıyoruz. yakıtsız daimi bir hareket sistemi kurmak hedefimiz. bu yüzden mıknatısın neredeyse her türüyle muhattap olan biri var karşında. eline sadece buzdolabı magneti alan biri her halukarda olayı basite indirgeyebilir. eğer söylediğiniz güçlerde doğal kaynakla yapılmış bir mıknatıs keşifinde bulunursanız lütfen haber verin. çünkü bununla yüksek güçlü bir magnetik motor yapmak mümkün olabilir..
    teknik açıklamaları yazmıyorum. ben çok araştırdım ,kitaplara gömüldüm.bilgi topladım. başkalarıda birikim yapsın. ama bilgi sahibi olmadan da fikir sahibi olunmasın rica ediyorum.

küçük bir ip ucu vereyim. bu alttaki fotoğraf size fikir versin.

uzaklık olmadan bile çok para harcarsınız. devlet bütçesi demem sadece mübaladır. ama boyunuzu aşar muhtemelen.
    http://www.neohobi.com/tr/silindir.html
    bu siteden en güçlü mıknatıslardan örnekler ve fiyatları var. boyut olarak en büyüklerinden Çap:50mm Kalınlık:10mm bir silindir var ve fiyatıda 22tl. 60 cm den 2 gram çekermi emin bile değilim. 20 cmden belirgin etki yapar. fakat buda yetersiz kalır. bunlardan yüzlerce alıp birleştirdiğinizde bile 100kg lik etki yaratırsanız şanslısınız.

madem proje yapıcaksınız gerisini araştırınız.
    kolay gelsin.

• hayrola kardeş hurdacılığamı başladın ??? Valla yanlış anlamada durduk yere 750 kğ yükü neden mıknatısla kaldırmak istiyosun onu anlamadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaç kg dumbell ile...
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

buraktoprak87
    700 kg.. 60 cm uzaktan.. kendi birikimimle söyleyeyim. dostum elektro mıknatıs ile bile zor olacak bir olaydan bahsediyorsun. hayallerini kırmak istemem ama dev bütceler gerekli bu iş için. şu plan proje ve hikaye diye işi basite indirgeyen arkadaşıda kınıyorum. 3 kişilik teknik ekip kurduk ve mıknatıs motoru üzerinde çalışmalar yapıyoruz. yakıtsız daimi bir hareket sistemi kurmak hedefimiz. bu yüzden mıknatısın neredeyse her türüyle muhattap olan biri var karşında. eline sadece buzdolabı magneti alan biri her halukarda olayı basite indirgeyebilir. eğer söylediğiniz güçlerde doğal kaynakla yapılmış bir mıknatıs keşifinde bulunursanız lütfen haber verin. çünkü bununla yüksek güçlü bir magnetik motor yapmak mümkün olabilir..
    teknik açıklamaları yazmıyorum. ben çok araştırdım ,kitaplara gömüldüm.bilgi topladım. başkalarıda birikim yapsın. ama bilgi sahibi olmadan da fikir sahibi olunmasın rica ediyorum.

uzaklık olmadan bile çok para harcarsınız. devlet bütçesi demem sadece mübaladır. ama boyunuzu aşar muhtemelen.
    bu siteden en güçlü mıknatıslardan örnekler ve fiyatları var. boyut olarak en büyüklerinden Çap:50mm Kalınlık:10mm bir silindir var ve fiyatıda 22tl. 60 cm den 2 gram çekermi emin bile değilim. 20 cmden belirgin etki yapar. fakat buda yetersiz kalır. bunlardan yüzlerce alıp birleştirdiğinizde bile 100kg lik etki yaratırsanız şanslısınız.

kolay gelsin.
    arkadaşım ben senin mesajın aşağıda
    quote:

buraktoprak87

yoktur. yapılsa bile alabilecek bir bütçen olamaz. bazı devletlerin milli geliri kadar paraya mal olur.
    mınatısların çekiş gücü açısından en babası neodyum mıknatıslardır.
    700kg kaldırmak büyük meseledir. yaklaşık olarak 500kg mıknatısın olmalı.
    oldu diyelim.ben elimde tırnak kadar neodyum mıknatısı birbirine yapıştığında ayıramıyorum. dişimi kırdım ayırırken. o kilolardaki mıknatısı ayırmak hayal olacaktır.

ve ben bu mesajında hatalı olanları söyledim "yoktur" demişsin vardır koca tankı kaldıran elektro mıknatıslar varken 700kg kaldırmak zor değil bütçesi aşabilir ama "bazı devletlerin milli geliri kadar paraya mal olur" dersen yanılırsın mübala yapmış olsan dahi ne olup olmadığını bilmeyen birisi senin mübalanı nereden anlasın. 700kg kaldırmak için "yaklaşık olarak 500kg mıknatısın olmalı" buda yanlış araştırabilirsin. son olarak "o kilolardaki mıknatısı ayırmak hayal olacaktır" demişsin elektromıknatıs veya ferromagnet çok kolay bir şekilde ayrılabilir.

bunca hatalı şeyi saydıktan soruyu soran arkadaşın içini kararttıktan sonra gelmişsin "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmasın" falan filan diyorsun, kendinle çelişiyorsun. doğru manyetik konusu çok derin ve pek araştırmadım ama senin o kadar araştırıp o kadar kitaplara boğulup incelemelerin sonucu o yukarıdaki mesajın hiç olmamış.

benim amacım tartışmak değil ama şu zamanlarda formda birisi birşey yapacak olsa birileri direk "karşı çıkıp, olmaz yapılmaz, git hazır al daha iyi, uğraştığına değmez" gibi sözlerle toplumumuzun üretkenliğini sonlandırmaya çalışıyor buda benim canımı sıkıyor.

• quote:

quote:

Dediğiniz doğru.Ancak yapacağım şey sadece bir taslaktan ibaret bir önceki mesajdada belirttim bu aralığı 20 cm yapabilirim.Elektro olması benim için bir dezavantaj.

dostum ferromagnet'leri araştırmalısın bu mıknatısların özellikleri şöyle BURADAN

• 110 x 90 x 70 mm lik 1 mıknatıs ,Tabi bu neomag , 450 -500 kg lık bir çekme kuvveti sağlar ama bu değer.Mıknatıs metale yapışmık halde.Yani mıknatısı metalden ayırmak için uygulanması gereken kuvvet bu.Şimdi 20 cm öteden 700 kg gibi bir kuvveti çekmek zor.ancak :

Bu mıknatısların her 1 cm de uyguladıkları kuvvet düşüme urar. 1 cm ötesindeki metaleden bu mıkantısı uzaklaştırmak için 250 kg uygulamak gerekiyor ama 20 cm sonra bu kuvvet : 0.644 gırama kadar düşüyor.Siz 20 cm mesafeden 700 kg yi çekmek istiyorsunuz kabaca hesaplarsak

0.644 x 100 = 64 kg böyle 100 mıknatısı yan yana dizersek 20 cm ötedeki 64 kg lık bir nesneyi kendine çekecektir.Tabi bu teoride.Ancak mıknatısların dizilimlerini değiştirerek manyetik alanı daha az mıknatıs ile yönlendirebilirsiniz.Aynı şekilde güç artacaktırda.

yaptığım hesapların hepsi kaba hesap.Normalde böyle 100 mıknatısı yan yana yada üst üste dizsek ne olurdu Allah c.c bilir.Bunlarında bir doyum noktası var.Bu artık ileri manyetizma oluyor tabi beni aşar

• Küçük alanda yüksek güç istersen 100 Kg gücünde 5x5 cm ebatlarda mıknatıs var. link Tanesi 90 TL civarında. N42 sınıfında. Bunlardan yaklaşık 400 tanesi 20 cm mesafeden 100Kg çekim sağlar.

Senin manyetik akıyı yoğunlaştıracak bir sisteme ihtiyacın var. Huni şeklinde bir demir nüvenin tepesine bu 100Kg lik mıknatıslardan 10 tane yerleştirirsen daralan uçta 600-700Kg yük taşıma kapasitesini yoğunlaştırabilirsin. Biraz uğraştırır ama 20cm mesafeden çekim için bir ülke bütçesi harcamadan yapılabilecek en makul yol bu gibime geliyor ;)
  • quote:

quote:

quote:

dostum ferromagnet'leri araştırmalısın bu mıknatısların özellikleri şöyle BURADAN

"ülke bütçesi" mübalası baya bir eğlence konusu olmuş.haklısın. bunu keşke sadece "pahalıya mal olur" şeklinde yazsaymışım. bu yüzden mesajımı siliyorum.her neyse.

"Arkadaşlar yaklasık 700 kg kaldırabılecEk bır mıknatıs varmıdır elektro mıknatıs degıl. "

şimdi ben bu cümleyi mi anlamıyorum.yoksa okuyanlar mı farklı yorumluyor. adamın tarifi adet olarak 1. yani bende tek parça düşüncesi yarattı be yok dedim. ayrıca elektro mıknatıs değil dediğinde içinde elektirik olan bütün ihtimalleri bir köşeye attım. yoksa diğer seçeneklerden haberdarım.adam zaten elektro mıknatısları incelemiş ve istememiş.ama benm olmaz dememdeki amaç onu daha ucuz yollu olan elektro mıknatısa yönlendirmek. link falan vermişsin..? her neyse.

nakaro arkadaşın söyledikleri doğrudur. biz projemizde prototip üretme çabasında olduğumuzdan muhattap olduğumuz mıknatısların boyutları n42 sınıfı küçük ve tedarik yerlerimizde farklı. gösterdiği boyutlar eğitimli ellerde bile oldukça tehlikeli. allah korusun parmak kıstırmasında yaralayabilir rahatlıkla. yalnız hesabında bir yanlışlık var. hesabında kullandığı mıknatısın çekiş gücü olarak "20 cm sonra bu kuvvet : 0.644 gırama kadar düşüyor." demiş. ve hemen altında "0.644 x 100 = 64 kg böyle 100 mıknatısı yan yana dizersek 20 cm ötedeki 64 kg lık bir nesneyi kendine çekecektir." demiş. orda bir yanlış var. 1kg= 1000 gram ise 100 mıknatıs 64 kg çekmez.644 gram çeker..yüzey alanıyla çekim gücü vs etkilenir ama nasıl hesapladı bilmiyorum.rakamlar değişebilir. sanırım mıknatısının çekimi de 20 cm de 644 gram.
    goçhisar isimli arkadaşın söylediği Huni şeklinde bir demir nüve de soruyu ilk gördüğümde aklıma gelmemişti. dizilim değiştirip yoğunlaştırma iyi bir fikir ve mıknatıs sayısını belirgin şekilde azaltabilir. fakat bu huniye dizilim esnasında yüksek ihtimalle kaza yaşanabilir.yapımıda çok çok zor olacaktır.

ben yüzeysel düşünüp hızlıca şöyle bir hesaplama yaptım kafamda.belli bir alana yayıp kat dizimi yaparak çekim sağlama.benim bu dizilişime göre de şöyle hesap oluyor..tabi bu hesaplamayı tedarikçimdeki en büyük mıknatısı kullanarak yaptım ama eldeki verileri kullanalım:

11cm x 9cm x 7cm boyutunda mıknatıs 20 cm uzaktan 644 gr.lık çekim yapabiliyor.

ihtiyacımız olan bu boyutlardaki mıknatıs adedini hesaplayalım:
    700kg çekilmek isteniyor. 1 tanesi 644 gr çekiyor. 1 kg=1000gr öyleyse:
    700000 / 644 = 1086,9 adet yapıyor. hadi buna 1087 adet diyelim.bukadar mıknatısa ihtiyacımız var yatay düzlemli mevcut düzenle.

elimizdeki bir adet mıknatısın ağırlık hesabını yapalım.bunun için mıknatısın yoğunluğuyla kapladığı hacimi çarpıcaz.ama önce bir adet mıknatısın cmküp cinsinden hacmini hesaplayalım:
    11x9x7= 693 cm küp

1 cm³ alanda mıknatısın ağırlığı 7.8 gram olacak şekilde 693 cm küplük mıknatısımızın ağırlığını hesaplayalım.

7,8 x 693 = 5405 gram. buda 5.405 kilogram yapıyor.

yani neymiş? 1 mıknatısımız neredeyse 5 buçuk kiloymuş.

şimdi gelelim düğümü çözmeye. ihtiyacımız kaç adet mıknatıs idi? 1087 diye hesapladık değil mi? her adet 5.4 kiloydu. çarpalım bakalım.

5,4 kg x 1087 adet = 5869 kg yapıyor.

1087 mıknatısı 10 kat dizersek ki çekim tam olarak 10 kat artmaz ama arttı diyelim. böylelikle bir miktar ağırlıktan dizilişle kurtulduk.

5869 / 10 = 586kg mıknatısa ihtiyaç duyulur. buda 752 adet yapar.(yaklaşık)

her mıknatıs 100 tl olsa 752 adet mıknatıs 75bin 200tl harcamaya mal olur. işte devlet bütçesi demiştim ben buna.

bu yaptığım hesaplamalar tamamen başlığa ilk girdiğimde kafamda kurduğum ve üzerinde çok düşünmeden en basit şekilde dizilim oluşturmayla yaptığım hesabın sonucunda söylediğim söz idi.

tabiki diğer arkadaşların söylediği koni biçimi işin rengini değiştirebilir. manyetik akının kapsama alanını düşündüğümde de konik yapının uzadıkça doyma noktasına ulaşacağını düşünüyorum. konik yapının hesaplamasını yapmadım o daha bir karmaşık. ama yaparsam 752 adetten aşırı aşağılara düşeceğimi düşünmüyorum..

konu sahibi arkadaşın ne amaçla 20 cm öteden bu ağırlığı kaldıracağını bilmiyorum lakin elektro mıknatısın projesinde daha başarılı sonuç verebileceğini söylemek isterim.bu konuda da daha fazla birşey yazmak istemiyorum.
    saygılar.kolay gelsin.

not: hesaplamalarda küçük yanlışlar olabilir.matematik kısmını kafadan yuvarlamamdan kaynaklı. zaten yüzey faktörünüde 1e bir oranında yuvarladım ve işin içine onu katmadım bile.yüzeyle ilgili polemik yaratmayın diye söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraknfye -- 30 Haziran 2012; 4:15:33 >

• Normal mıktanısla kaldırsanız bile geri indiremezsiniz. O yüzden elektromıknatıs şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HCalifornia

Normal mıktanısla kaldırsanız bile geri indiremezsiniz. O yüzden elektromıknatıs şart.

Adamın kafası çalışıyor. Elektro olmazsa nasıl ayıracaksın işin bitince?
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk

quote:

Normal mıktanısla kaldırsanız bile geri indiremezsiniz. O yüzden elektromıknatıs şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: evren kılıç

http://www.teknikel.com/makine/urunler.php?cat_id=123

amaç 20 cm uzaktan kaldırış gerçekleştirme olduğudan bunların (sıfır noktasından kaldırma cihazlarının) ehemmiyeti olmayacaktır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: faruk

quote:

Vakum ile.Sabit mıknatıslı kaldırma işleminde vakum kullanılır.Hani şu camlara zımbırtılar asmak için kullanırız.Burada iş daha farklı tabiki,Çekme gücünü ayırıp iki malzeme arasında hava alanı oluşrurusun.Bu konu çoook su kaldırır.

Benim kafadan yaptığım hesap kısmen yannış ;

İki tana N kutupu hele ki bunlar birbirlerine 2 kat fazla itme kuvveti uygulayacak.Bir araya getirmek için.2 ton gibi bir kuvvet gerekiyor.Manyetik güç ile ilerleyen tirenlerde bu prensibe göre çalışıyor.Ne tonlarca mıknatısa ihtiyacın var ne de devasa alanlara.bunun bir dizilimi var ne ise zor iş...

• quote:

quote:

kolay gelsin.

Dediğinizi anlıyorum.Zaten başarısız olursam başka farklı yollara başvuracağım.Ancak sizin düşündüğünüz projedede güçlü mıknatıslara ihtiyacınız var sonuçta mıknatıslar yerleştirme sonucunda dönüşü sağlasa bile iş elektrik üretmeye gelince yani yüke binince duracaktır.Bu sorunu nasıl aşmayı düşünüyorsunuz.Ayrıca bahsettiğiniz konuyada baktım forumda kutuplar arası iletişimin asla koparılamayacağı yazıyor ancak bende 4 tane harddisk mıknatısı var neodyum mıknatıs. Mıknatısın bir tarafı alaşımla kaplı (bana göre aleminyum ama kararsız kaldım) ve kaplı olan yer gerçekten sönümlü yani ne çekme işini üstleniyor nede itme işini. Belki sizin işinize yarar o yüzden bahsettim bire bir denenmiştir yani.Kutuplar sönümlenebilir.(Yalnız mıknatıslar çoğaldıkça sönümleme işi zorlaşır bence)

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

hayrola kardeş hurdacılığamı başladın ??? Valla yanlış anlamada durduk yere 750 kğ yükü neden mıknatısla kaldırmak istiyosun onu anlamadım.

Buradaki amacım ağır iş makinalarıyla ilgili bir projedir.Yada bi bakıma ağır hurda metalleride diyebiliriz cidden ağırlar. (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pntgrmyk -- 2 Temmuz 2012; 11:01:21 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.