< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
kaynak İran 1)Cumhurbaşkanı Beşar Esad, İranlı ve Lübnanlı üyelerden üç gün içinde Suriye'yi terk etmelerini istedi 2)Ordu, İran ve Hizbullah üyelerinin Suriye'den çıktıktan sonra bulundukları her yeri koruyacak. |
Kimseyle aynı olmaya gerek yok. Çocuk ölüyor diyenler var sırtlanın yavrusu da sırtlandır. Sevimlidir ama sırtlandır. 5 yaşındaki çocuk 7 sene sonra taş atacak, 10 sene sonra silah sıkacak. Bunu yaşamaya gerek yok. Erkenden önlemini alırsın. Almazsan sonra motorlara binerler bu gebermiş dayım için bu amcam için diye sivillere saldırırlar. Dünya siyasetinden zerre anlamayanlar bu işlere girmesin. Bir ülkenin çıkarı yoksa savaşa karışmaz, birbirlerini öldürmelerine göz yumar bana ne der. Çıkarlarına zarar gelecek iş varsa demokrasi, insan hakları falan dersin. Yoksa bazılarının aklıyla burnun tezekten çıkmaz.Milletler cemiyeti ve birleşmiş milletlerle türeyen böyle değerler hep kağıtta kalmıştır. Siyaseti ingilizden öğreneceksin. Adamlar profesyonel. Osmanlı kafasıyla asırlarca vergi almadığın kesimler kandırılıp sana kurşun sıkar. Aynı sokaktaki kadın erkek kavgasında araya girip bıçaklananlar gibi. |
On October 5, a 4.5 magnitude earthquake shook Iran’s Semnan province, sparking speculation that the tremor was natural or the result of a secret nuclear test. This comes Israel vows to hit back at Iran after last week's attack. Did Tehran actually conduct its first nuclear underground test? Palki Sharma tells you.
---
Iran | Nuclear Test | Earthquake | Firstpost | World News | News Live | Vantage | Palki Sharma | News
#iran #nucleartest #earthquake #firstpost #vantageonfirstpost #palkisharma #worldnews
Vantage is a ground-breaking news, opinions, and current affairs show from Firstpost. Catering to a global audience, Vantage covers the biggest news stories from a 360-degree perspective, giving viewers a chance to assess the impact of world events through a uniquely Indian lens.
The show is anchored by Palki Sharma, Managing Editor, Firstpost.
By breaking stereotypes, Vantage aims to challenge conventional wisdom and present an alternative view on global affairs, defying the norm and opening the door to new perspectives. The show goes beyond the headlines to uncover the hidden stories – making Vantage a destination for thought-provoking ideas.
Vantage airs Monday to Friday at 9 PM IST on Firstpost across all leading platforms.
Subscribe to Firstpost channel and press the bell icon to get notified when we go live.
https://www.youtube.com/@Firstpost
Follow Firstpost on Instagram:
https://www.instagram.com/firstpost/
Follow Firstpost on Facebook:
https://www.facebook.com/firstpostin/
Follow Firstpost on Twitter:
https://twitter.com/firstpost
Follow Firstpost on WhatsApp:
https://www.whatsapp.com/channel/0029Va6zOIrEQIamseyg762V https://www.youtube.com/watch?v=rqCe1VJ3FcA&feature=youtu.be |
_____________________________ |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 11 Ekim 2024; 1:13:23 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cehalettir, doğru yoldan sapmaktır. Mustafa Kemal Atatürk ![]() |
Cevap verdiğiniz ibretlik mesajı okuduk ve bu kafa yapılarını bir kere daha gördük. Bunun normal bir kafa yapısı olduğunu kim iddia edebilir? Fikir falan tartışırsın eyvallah ta, yukardaki birkaç tiple neyi tartışacaksın, nerde buluşacaksın? Adam içinden geçenleri kusmus resmen, öteki gibi gaaayet rahat! Ne oldukları açık açık belli. Yahu nasıl bir oluruz be bunlarla? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ben o kitabı okumadım. Bir filistinli israil sever olarak büyümeyeceğine göre benim dediğim doğrudur. Zamanında ispanyollarda emevileri kazımıştı adamlar rahat etti. En temiz yol budur işinize gelmiyorsa dert değil. Ben olsam 1948'de en geç 67 savaşı sonrası bir tanesini bırakmazdım. İsrailde ne işi var arapların? Kovardım. Sen her mesajında adamların dinine niye hakaret ediyorsun? Adamların dini hikaye de senin ki halis öyle mi? Eleştiriye başlasalar yüz tane ofsayt bulurlar. Başkalarına komik gelen gerçeklerin var. Senin klavyen türkçe bile değil bu ülkede yaşamadığın hale ne diye ülke hakkında atıp tutuyorsun? Almancı dayılardan farkın yok onlarda yurtdışında yaşar orada düzen tutturamaz sürekli bize dadanırlar. 7 ekimden beri boş boş konuşup durdun onu yapamaz bunu yapamaz diye hepsini yaptı. Ha bir de netanyahu yargılanacak, uluslararası mahkemeler, israil dışlanacak diyordun ne oldu? |
Kafa yapısından şikayet edenlerin zihniyeti= İşid. Senin dini kitaba göre müslüman olmayanlara her türlü hakaret var. Çok yüksek bir medeniyetin temsilcilerisiniz ya sanki sevgi kelebeğiymiş gibi maval okuyorsunuz. Din ırkçılığı islamda var. Müslüman olmayana aynı muamele yok. Adamları neyle eleştiriyorsan aynısı var. Sadece konu dillendirilmiyor. Geçen sene 7 ekimde zevkten dört köşeydiniz o filistinlilerde öyle. Ezilmeye başlayınca insanlık, çocuk, bebek falan filan oldu. Gücün yoksa diklenmeyecektin. Suyu, elektriği israilden alan parası bile israil parası olan aciz bir topluluğun neyine saldırmak? Ha siz çok uyanıktınız ya karşındaki salak. Adamlar sizin zihniyetin ciğerini biliyor anladığın dilden konuşuyor. Sizin ve iranlıların dışında kimsenin de taktığı yok. Zaten şiilerin hakkını sünni araplar mı savunacaktı? En ilginç kısım ise bazıları kendini hala osmanlı sanıyor. O toprakların koruyucususun ya. Yok öyle birşey. Adamlar bağımsız oldu senden kurtuldu ama israilden kurtulamadı. Filistindekilerin çıkarları olmasa size selam vermezler. |
Tamamen hayale dayalı yazına göre hareket edecek olursak, hiç bir rasyonalitesi olmayan bu görüşüne karşı çıkacak çok insan görürsün. O halde, senden doğacak çocuklarını da öldürmeliyiz. veya seni bu dünyaya getirmiş annen ve babanda öldürülmeli ki senin gibi büyük resmi gördüğünü sanan sümüklü tipler cahillerin başına filozof kesilmesin. Gerçi sen gibiler kendi çalıp oynar daha çok. |
Kendisini sevmemekle birlikte siyasal islamın kıdemli temsilcilerinden Bülent Arınç Filistin/Hamas teröristlerinin 7 Ekim saldırısından sonra Hamas’a sert çıkmıştı “ size biz destek veriyoruz, siz kim oluyorsunuz da böyle birşrey yapıyorsunuz “ demişti. Adamı hemen susturdular..o gündür sesi çıkmıyor. Buradaki sözüm ona hümanistler İsrailli siviller topluca öldürülüp tecavüze uğrayıp gazze’ye kaçırılırken “ Aksa Tufanında 2. Günnnn sayın seyirciler “ babında mesajlar atıyorlardı. Bülent Arınç mesela gerçekten Filistinlileri umursuyordu o çıkışı da bu yüzden yapmıştı. Buradaki sözüm ona hümanistlerin umurunda bile değil. Filistinlileri öldüren Yahudi diye kabullenemiyorlar. Gazze’ye düşen bombalar Suudi bombası olsaydı rampalara kendileri taşırdı o füzeleri. Bu kadar da acizler < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 11 Ekim 2024; 7:52:30 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Shall I tell you about my life, they say I'm a man of the world. I've flown across every tide, and I've seen lots of pretty girls. I guess I've got everything I need, i would't ask for more. And there's no one I'd rather be, but I just wish that I'd never been born.
|
Shall I tell you about my life, they say I'm a man of the world. I've flown across every tide, and I've seen lots of pretty girls. I guess I've got everything I need, i would't ask for more. And there's no one I'd rather be, but I just wish that I'd never been born.
|
İsrail ve Yahudilere sevgileri ve bağlılıkları sınırsız sonsuz olan malum tipler yine İsrail i AKLAMAYA SAVUNMAYA KALKMIŞ Savunanlarda belli zaten Yahudiyim diyen üyeler Ateistim diyen üyeler Hristiyanım diyen üyeler Agnostik vb diyen üyeler Sonrasında da İSLAMOFOBİ kısaca Türk milliyetçisi olurlar Atatürk milliyetçisi olurlar kılıktan kılıga girenler Arapları sevmeyin vb Peki YAHUDİ SEVGİNİZ YAHUDİ milliyetçiliğinin NEREDEN GELİYOR??? Yahudilere tarih boyunca tüm toplumlar gereken cevabı verip sürmüşler ama olmaz onlara hep destek tam destek IŞİD DİYENLER OLMUŞ ; IŞİD IN DEVLETLEŞMİŞ HALİNE İSRAİL DENİR Yalnız IŞİD BİLE İSRAİL KADAR KATLİAM YAPMADI İSRAİLLE TEK FARKI BUDUR BELKİ YOKSA BİR FARKI YOKTUR ... Forumdaki malum israil destekcisi üst aklımızı IŞİD DESTEKLERKEN neden görmedik??? cvp : köpek taparlar gibi ölen insansa sorun yok Ölen müslümansa sorun yok Ölen YAHUDİ Hristiyan Süryani vb ise AMA İNSANLIK TERÖR KATLİAMMMM < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Terörist Bin Ladin oğlu ressam Avrupa da yaşıyor Avrupa Vatandaşı da ... X platformundaki babasının yaptıklarını kahramanlık ve dahasını bahsetmesi savunmasıyla( 2023 teki yazmış! ) paketlenmiştir ... Fransa'ya girişi yasaklanmıştır ... Bence hapse atılmalıydı. Bu bir ifade özgürlüğü filan değildir. Kendisi babası malum global bir terörist! .... Kendisi İngiliz vatandaşıdır. İngiltere de bu tür şeyler barındırılması savunulmasıyla hiç şaşırtmamıştır! ... Demek ki , bu tür insanlarda oğlu torunu vs potansiyel ötesi kesin suçu savunmaktadırlar ... Teröristlerin çocukları akrabalarına dikkat edin. Yanılgılar sizlere bedel ödetebilir ... Aman aman ... Hesabı doğal olarak silinmiştir ama Türkçesi de şöyle : "Tarih sadece bu insanların kanlarıyla yazılır - tarih yapan, uluslar inşa eden ve zafer getiren bu şehitlerin hikayesini anlatmak için. Onların kanı kıyamet gününe kadar inancımızın can damarıdır. Huzur içinde yatın." Kendisi iftira diyor .. Yerseniz : Bin Ladin, "Başka bir ülkeden bir kişi Twitter hesabımın şifresini ele geçirmeyi başardı ve benim adımı kullanarak bir tweet attı. Bu sözler bana ait değildi. Paylaşımı Twitter'a bildirdim ve bir hafta kadar sonra hesap neyse ki bloke edildi," dedi. Dedikleri gerçek olsaydı ip adresine kadar tespit edilirdi vs ... Kanıtlayamamış üstüne de gidememiş bu da kendi uydurmasıdır ... |
dünya tarihinde bir halkla savaşıp galip gelmiş bir devlet yok. burada atıp tutanların iki gün elektriğini suyunu kesseler kendileri de çıldırır. hamasın sivil öldürmesi yanlış ama israilinki daha büyük yanlış ve bunu israil 50 yıldır yapıyor. eğer israil sadece hamasla savaşsa kimse sesini çıkarmazdı zaten. ayrıca yahudiler Tevrat ın orjinalini gizliyorlar. "çocuk öldür, hayvan öldür" gibi şeyler hahamların eklemeleri. bir de burada, sırtlanın yavrusu sırtlan diye ölen masumlara laf etmek ruhunuzu çürütür kendinize gelin, herkes insandır. ben bunları yazarken mezhepçi ideolojik yaklaşan, özellikle akp yaklaşımına da karşı biriyim. ayrıca bu filistinliler bizi de sevmez. bunu da biliyorum. ama 50 yıl önce dünyanın 20 ayrı ülkesinden oraya gelip "burada arabın işi ne?" demek nasıl bir akılsızlıktır? hele ki hitlerin cellatlarından canını kurtarıp orada sana kucak açmış insanlara yapılan öncelikle ayıptır. bakın bir milletle savaşıp galip gelen yoktur. israilin sonu kötü olacak. |
Netini bile kessen bu tiplerin aklı çıkar ne suyu elektiriği,ben bu tiplerin yahudi değillerse artık islam düşmanlığından şeytanın yörüngesinde olduğunu düşünüyorum müslümanların üstüne asit atılsa sadist bir gülücük yansır suratlarına. şahsım olarak yahudi gerçek sivillere yapılan her türlü şiddete durmuş biriyim kadın ve çocukların bebeklerin ölümünden nasıl zevk alıyorlar hayret. Bir kısmıda hayattaki başarısızlıkları ve yeteneksizliklerini loser olmalarını islama bağlıyorlar la bunları nyc nin göbeğine bıraksak çoğu homeless olmazsa kendimi banlatırım,bir çoğunun elinde ne meslek var ne kariyer,ne iyi eğitim, işçi eleman olmayada totoları yetmiyor,islam aşağı islam yukarı tamam ülke iyi değil ama o sorunun çoğu kısmıda kendilerinde ülkede yürüyen yürüyor gayet. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 11 Ekim 2024; 13:44:12 > |
Yazdiklarin o kitapla tam anlamiyla uyusuyor. Isin garibi ise bu kitapta yazilanlardan 3000 yil sonra bircok sey degismisken bazi insanlarin Tas devrinden kalma bu zihniyete alksi tutmasidir. Buna dilimizde Gerici denir. Savaslarin bile bir hukuku vardir, savas var diye kimse bunu cani istedigi gibi düsmana her istedigini yapamaz, Hamile kadin, bu kadinlarin karnindaki bebeklerini veya savunmasiz bebek ve cocuklari öldürmek savas zamanida olsa suctur! Bunlar birtakim uluslararasi anlasmalarla güvence altina alinmistir, buna ragmen bu tür cinayetler isleyenler savas suclusu olarak yargilanirlar. 1948 den veya 67 de bir tanesini birakmazdim demek, soykirima canak tutmak soykirim güzellemesi yapmaktir. Ayni düsünce yapisi ile sorsan Dogudaki kan davasini gericilik diyen adamlar, birileri onlarin ailesinden birini öldürmüsse coluk cocuk demeden o kisinin tüm sülelesini yeryüzünden silmeyi kendinde hak görüyor. Bu yazdigindan bu anlamda cikar. Bu sebeple birseyler yazmadan önce bu söylemin nereye varacagini iyi ölcmek gerekir. Ben hicbir mesajimda adamlarin dinine hakaret etmedim ancak onlar her mesajlarinda yasadiklari ülkede cogunlugun inandigi dine herzaman hakaret etmislerdir. Bunu firsat gören diger Islam düsmani tipler ise canilige alkis tutulmasina ragmen Islam dinine ve inananlara karsi icindeki kinlerini kusmak icin bunu firsat bilmislerdir. Mesajlarimi inceleyecek olursan iclerinde din bazli bir savunma veya motivasoynla yazmadigimi görürsün. Benim bu olaya bakis acim zaten din temelli degildir. Bu carpik savasi dini bir zemine ceken sey ise Israilin 3bin yillik bir kitaba göre kurulmus ve ordaki motivasyonlarlada hareket ediyor olmalaridir. Yoksa yakinimizda Laik, demokrasiye saygili, insan haklarina ve hukuka bagli bir Israili herkesten cok ben siterim, ancak Israil özellikle bugünlerde bunlarin cok uzaginda ve orda adete Talibanin Musluman olmayan sekliyle yürütülen bir yönetim anlayisi var. Yahudilik ve Muslumanlik ayni kaynaktan gelen dinlerdir, birine karsi olanin digerini savunmasi bana garip ve tutarsiz gelmekte. Inanc insanlarin özelidir, eger o özel tüm herkese dayatiliyor ise özel olmaktan cikmistir. Dini konular bu soykirim ve savasin sadece bir örtüsüdür, altinda cok baska seyler vardir. Kalvyem Türkce olmasa bile, bu klavye ile insanlik sucuna alkis tutmayarak evrenssel bir dille insan hak ve hukukunu savunmaktayim. Diger yazdiklarinsa ciddiye alinacak türden olmadigi icin cevap yazma geregi duymuyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 11 Ekim 2024; 14:42:4 > |
Size beğendirmek zorunda değilim ki. Konunun benim şahsımla alakası yok. Filistinliyle israil arasında. Yıllardır mesajlarda hep aynı şeyleri görüyorum. Matematik formülü gibi söylediklerimi bana karşı yazanlar var. Benim söylediğim şey her duruma uygulanabilen birşey mi? Kendi çalıp kendi oynayanlar sizin gibiler oluyor. Cephede ne olduğu ortada. Almanın diğerlerine, osmanlının ermeniye, rusun türk kökenli halklara uyguladığı yüzyıllardır uygulanan birşey şimdi mi yanlış oldu? Olmadı tabi ama sizi rahatsız etti. |