Şimdi Ara

Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] (750. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: end0plazmikretikulum Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.527
Cevap
73
Favori
567.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 748749750751752
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Soykırımı 7 ekim 2023 de hamas başlattı eti budu nedir bu ne cesaret demedin israilliler katledilince ağızlarınız gülücükleriniz bayram edasıyla kulaklarınıza varıyordu deeemi?

Olaylar aleyhine dönünce çemkirmeler başladı sen bebeklere üzülüyorsun bu bir SAVAŞ bebek amca eş ana baba kardeş dinlemez bebekler üzerinde demagoji yapıyorsunuz

RUANDA ülkesinde 100 gün içinde bölgede 800.000'e yakın insan öldürülmüş, sen filistinde 40,000 insandan mı bahsediyordun ?

Hamas yaptığı katliamın hesabı sorulmakta israil bu savaşı bitirse bile hamas durmayacak bir tehdit potansiyeli olarak görüldüğünden savaş israil kazanana kadar devam edecektir (NOKTA)

Ruanda ile aklınıza başınıza alın 100 gün içinde bölgede 800.000'e yakın insan öldürülmüş, 

SENİN TEK DÜŞÜNMEN GEREKEN HAMAS İSRAİLE FİLİSTİN SİVİLLERİNİN ARASINDA TAVUK GİBİ SAKLANMADAN ADAM GİBİ ÇIKIP SAVAŞSIN

Bırakın filistini ruanda ülkesinde soykırım katletme var 100 günde 800,000 insan öldürüldü bir çabanız üzüntünüz var mı filistin için dellenince starbucks basıp coca cola ile düşmanlık yapıyorsunuz ancak kendinizi kandırırsınız olaylar da istediğiniz gibi mutlu olamazsınız acı gerçekler her gün oradan filistinden gelen haberler ile çemkirip yazıp durursunuz hiçbir düşünceleriniz emelleriniz temenniniz gerçekleşmeyecek bundan emin olun

GA-X38-DQ6-ZALMAN CNPS 9700 NT-ASUS A-55GA 550 WATT-OCZ REAPER DDR2 800 CL4-SAMSUNG 1 TB+250 GB SEAGATE 410AS -LOGİTECH G15-SPARKLE 512 8800GT 256 BİT-Q6600 QUAD CORE 2.4 GHZ-ASUS 1814 SATA-PHİLİPS HD1500 KABLOSUZ KULAKLIK-LOGİTECH Z2300-LOGİTECH V450 MOUSE

• _turbo_ kullanıcısına yanıt

Burada Şeriat Devleti ( İsrail ) olan bir ülkede olağan olan şeylerdir. Sen önce İsrail Şeriat Devlet ini bil... Cumhuriyet'tir İran da Cumhuriyet tir orada da şeriat vardır ... Gerçi İRan şeriatı baya vahim ...

Temel seviyede bilmezsen eleştirmen de yersizdir...

Sen ilkin İsrail nedir objektif kapsamlı ele al. Elbette tarihsel zeminleriyle inançsal olarak ta ... Deme bana ben dindar değilim filan bakmak öyle şeylere ... Ben de Müslüman değilim ama övmek gibi olmasın bazıları beni daha çok Müslüman biri gibi de görüyor. Şaka maka değil birçok kereleri yıllardır da denk geldim ... Birşeyleri bilmek taraf oldurtmaz! Genel Kültür diye birşey vardır...

Senin mevcut görüşün vs dogmalaştırılmamalıdır da . Fikirlerin prangasıyla yaşanmaz sağlıklı da olunmaz...

Sen önce benim burada 1 yıla yakın bu başlıkta yazdıklarımı okumamış veya anlamamışsın bu belli ...

İsrail'de çeşit çeşit Yahudi olduğunu vs defalarca dile getirdim ... Bir kere değil aylarca defalarca ...

Seni İslamiyet veya Yahudilik ilgilendiriyor veya ilgilendirmiyor demen yersiz baya baya ilgilendiriyor en azından dolaylı yönlerde ... Senin "misal :) " Alevi olmanla alakası da yoktur ... Bu meseleyi isterse aliesi de ateist olsun kendisi de ateist biri olsun çevresi de yakınları da varsın ateist olsun bu mesele maalesef herkesi en azından dolaylı etkilemektedir en başta ticari ! İnsani kısmı kasıtlı sonraya aldım ...

Yazılarımda temel duruş : Aymazca Hamas, Hizbullah, PKK vs hepsi ülkelere zararlarından bahsediyorum. Ek olarak ta, İsrail meselesinde ve İslamiyet meselesinde baş sorumlusu İngiltere olduğu ve sonrasında Ruslar İran filan hatta bir ara diğer Arap ülkelerin Filistin denen uydurma de-facto düzende oluşan mağduriyetleri esaslı kökten çözülmemesi de aynı devletlerce istenmektedir.... İsrail öyle yada böyle sen istersen Alevi ol ateist ol ... Ermeni-Kürt karması bir Alevi ol filan Ateistliğe yatkın bir Alevi ol filan bunlar benim için bu konuda bir ayırt edici unsur değildir... Habire kendinizden yani bireyselleştirmekten de vazgeçin.

Kişileri eleştirmek küçük insanların, sistemleri eleştirmek büyük insanların işidir ...

Sistemlere bakalım ...

Aynı etnik ama dinleri farklı ne olacak?

Belli ki sen ırksal farklılıklar üzerine İsrail de dağılır filan dersin. Birileri Amerika için de dağılacak goygoyu vermesi gibi onyıllardır böyle ... Aynı kesim de neymiş Osmanlı esasında Osmanlı sistemini kopyalamış ... Bu kadar sığlık her konuda olduğu gibi on yıllar geçse de burada da var. Sen onlardan mısın ? Yoksa senin düşünce sistemin nedir ? Neyi savunuyorusun ? Seni sen yapan savundukların nelerdir ?

İslam ve Yahudilik bal gibi de ilgilendiriyor. Esasında Türkiye'de isen İSlamiyet bal gibi ilgilendiriyor. Çünkü Siyasal İslam var hayatın her alanında sirayet edilmiştir bu kendi doğal seyrinde masumane bir hata farklı bakış açısı olgusu d değildir resmen proje ve dayatmadır ... Bal gibi de inkar da etsen seni de herkesi de ilgilendiriyor... S.A. ve A.S. verme gündelik hayatta kemikleşmiş değerlerde nelere vesile oluyor görürsün ... Para ve ilişkiler için Müslüman görünenlere kadar neler neler var. Ben değilim diyebilirsin ama pratikte farkında olmasan da zaten sen içindesin ama idrakiyet noksanlığı vardır..

• KAUANKA K kullanıcısına yanıt

Herhalde ucunda ben de varım veya merkezi benimdir... Fark etmez.

Üslup var . Gerçekleri fesatça kullanma vardır ...

Anlamca hakaret olan ama kelime bazında masum olan şeyler ve yazışmalarda akışına göre de bakılınca bir bütün olarak ele alınırsa hakaret vs de çok gördüm. Bazılarını ibretlik şikayet etmiyorum bazıları belli ki başkaları etmiş bazılarında da dh forum özelliği NOT Alma le notlar alıyorum. Şak diye heryerde beliriyor bambaşka konularda bile görünüyor bakarım da gerek duydukça ...

Şikayetlerde şahsıma da asılsız absürt cezalar/ uyarılar verilmiştir! Tek taraflı değilmiş anlaşılan ! ...

Hitler den bahsederken hakaret içermeden yazılır kimse şikayet etmez... Ama Hitler kelimesini nefret anti-semitizm veya başka negatif bir manada kullanılırsa işte o Hitler kelimesi içeren yazı şikayet edilir ...

Evet ne güzel şikayetlerle silinmiş ter temiz görülüyor halbuki niceleri kusmuş hakaret ırkçılık vs bu şekilde hiç olmamış gibi duruyor! Ne güzel değil mi ? Ya şikayet edeceksin ya da duracak ? Ben durması yanındayım ibretlik için bazen de şikayet ederim bilinsin diye de ...

İnsanlarda derdi neyse artık futboldan mıdır eşiylen midir arkadaşıylan mıdır maddiyat odaklı mıdır ama absürt tepkiler verilmesi kabul edilemez!

Şurada ağız tadıyla sorunları ele alıyoruz... Sadece bölgesel değil . İç meseleleri de ... İdealizm yaşatılmalıdır...

Öfke patlaması yaşayanları defalarca birçok konuda da görmekteyim. Bence insanlar kendilerini ifade edemediğinde kusuyorlar farklı şekillerde. Belki de deşarj olmak içindir ... Futbol konularında veya stadyumlarda filan falan ... Gaz almaya muhtaçlar .... Esas mesele bölgesel iç vs bunlar hakikatlerdir ...

• Birazdan canlı yayına başlanacak :

Başlık Türkiye'de hiç kimsenin bilmediği yani bahsetmediği bir detay var :

Pager / Çağrı Cihazları sanılanın aksine İran lılar yani İranlı bir Şirket tedarik etmiş !

Mahyar Tousi TVyoutube
    🔴 Use the promo code STUDIO25 to get 25% off annual membership on Tousi TV+: https://tousitvplus.tv 🇬🇧 Get your own 'Unite The Kingdom' merchandise: https://mahyartousi.creator-spring.com/ 💙 Support Mahyar via donation link: https://tousi.tv/support-us/ X: @MahyarTousi
    https://www.youtube.com/watch?v=Kb_ojufm82A

Vay anasını sayın seyirciler ....

İran sorgulamalarda kendi üst düzey elemanlarına neler neler ( işkenceler ) yapıyor ... Bir de bu son gelişme ...

Yalniz bir noktada yanlisin var oda bu savas 7 Ekimde degil 1948 de baslamistir. Baslatanlarda Dogu ve Bati Avrupadan gelenlerdir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Ben senin istediklerini bilmek zorunda degilim. Yanlisa yanlis derim, zulme zulum, katliama katliam ve soykirima soykirim. 3000 Yillik hikayelere dayanip yurutulen siyasal siyonizm ve siyasal islam savaslari artik baydi. Daha oncede cok kez tekrarladim, bir hikaye uydurupta o hikayeye gore kan doken hayvanlar olsa, bilimadamlari tarafindan delirmis olduklari kanisina varilirdi.

Hicbirsey insanin yasam hakkindan daha kutsal degildir. Sizin savundugunuz zohniyetlerin birtakim asiretlerde surdurulen kan davalarindan bir farki yoktur. Sorsak olurmu bu zamanda dersiniz.

Hepsinden ote bu savaslarin motivasyon noktasinin temelinde din yoktur, bu sadece tribunlere oynamak taraftar cekmek icin kullanilan bir aparattir. Hepsinin temelinde birtakim ickarlar ve para vardir. Israil ABD nin Ortadogudaki ucak gemisidir. En cok onlarin isine gelen bir catismadir bu. Bu bahaneyle sirasiyla Irak, Libya, Suriye diye Ortadogunun icinden gecip petrole ve paralara cokmustur. Ingilizlerden miras aldiklari Ortadoguyu artik askerle isgal edip somuru yapmak yerine catismalar bahanesiyle dagitip cikmaktadir.

Sen burda bir karar merci degilsin, senin 1 yildir yazdiklarin seni baglar. Yazarken kendi dusuncelerimi esas alip yazarim, asiretlerin torelerini degil!

ABD kendi icinde Adaletli, liyakatli ve parasi oldugu surece dagilmaz, bunlar biterse her devlet dagilir. Israili bu savas aslinda cok zora sokmustur, insanlar Israilden goc ediyorlar. Ne kadar bu savas ortaminin surecegi belirsizdir. Netanyahununda koktukta oturma suresini uzatip yargilanmaktan alikoydugu icin mumkun oldugunca uzatmaya calisacaktir. Savas bitsede huzur bulacagida belirsizdir. Kan dokerek sevgi ve huzur gelmez, sadece kisa hir sure cartismalar durur, yarinlarda sonuclari daha kotu olur.

Siyasal Islam ve Siyasal Siyonizm bana gore birbrini besleyip buyutuyor.

• Pek bilinmez : İsrail'den yaşam manzaraları günce...

Marcio Tour Guide Israelyoutube
    11 de outubro de 2024
    https://www.youtube.com/shorts/3_9ZiPT3_II?feature=share

Marcio Tour Guide Israelyoutube
    11 de outubro de 2024
    https://www.youtube.com/shorts/znvMao30d6E?feature=share

Hayat her şeye rağmen devam ediyor ....

Hayır ruanda yaptıysa değil orada yaşananlar filistinde komik oluyor ruandada binlerce bebek katledildi gerçek vahşet şiddet ruanda da yaşanıyor bu konuya filistin denizde kum tanesi kadar kalıyor filistinde yaşananları abartmayın

1948 diyorsun 7 ekimde kaybedeceğin savaşı neden ahmakça ve aptalca israil sivilleri hedef alıp kaybetmeye yüz tutuyorsun ?

israili anladık herşeyi yaparda hamasın aptallıklarına eleştirileriniz yok sizin çocuk esirgeme kurumu gibi çocukların başını okşamaya benzemiyor bu işler

GA-X38-DQ6-ZALMAN CNPS 9700 NT-ASUS A-55GA 550 WATT-OCZ REAPER DDR2 800 CL4-SAMSUNG 1 TB+250 GB SEAGATE 410AS -LOGİTECH G15-SPARKLE 512 8800GT 256 BİT-Q6600 QUAD CORE 2.4 GHZ-ASUS 1814 SATA-PHİLİPS HD1500 KABLOSUZ KULAKLIK-LOGİTECH Z2300-LOGİTECH V450 MOUSE
  • smart1978 kullanıcısına yanıt

İsrail çatır çatır Hamas 'ı öpüyor.

Gerçi Hamas'ta onların bir eseri. İşte birisi ile savaşıyoruz havasındalar.

1 ay sonra Hamas terör örgütüdür der kimseden ses çıkmaz zaten. Kitle malum

• Farkındalık iyidir. Artık bunca yıldır Türkiye kendi içinde ama dışarıda pratiksel bir etkisi olmayan beyhude İsrail düşmanlığında artık sıradan Müslümanların da özellikle AKP Müslümanların da bilme vakti gelmiştir.

Bu tur SIĞ meseleleri kendilerine direk veya dolaylı Vatandaşın paracıklarını yasal kılıfına uygun toplama enstrümanı yapılmasına da artık DUR denilmelidir.

Manifesto mu İSTENİYOR ? YAPILIR ! Ama anlayana ! ....

Ülke idrakiyette KIT, DUVAR olmuş ...

Teslimiyette ARAP OLMUŞ!

BİLİM/İLİM desen HARAP OLMUŞ!

LİYAKAT, AHLAK, ADALET CÜMLE ALEME ve KENDİSİNE ÖTEKİSİNE PARYA OLMUŞ!

BAŞKASINA YAPILANLARDA SES ÇIKARMAYAN BAŞINA GELDİ Mİ ÇIT KIRILDIM OLMUŞ!

Gözleri AMA OLMUŞ!

ESASINDA 3 MAYMUNU OYNA(TILI)R OLMUŞ!

Birşeyler diyeceğim de çakma CHP liler çakma bilmem neciler gibi olmasın. Ne dediğimi anlayan anlar! Anlamayan da seyirci ...

Sessiz kalmak ta suçtur.

Beni değil düşüncelerime taş atacak olan aranızda en masumunuz gelsin ... Kendisini masum gören benim desin .... Beklerim ...

Tribüne oynanan enstrümanlar alet edilenler, malzeme olanlar, malzeme bulmaya gelenler ... Hepiniz de aynı şeyin laci siniz ...

Çakma hassasiyetçiler.. Bir kere de düzgün özeleştiri yapılsın ! ...

Bu ülkede neyin lüks neyin zaruri olduğu ortada ...

Bölgede olanlar direk veya dolaylı en çok Türkiye'yi etkiliyor! Aramızda bölgeden uzakta olsalarda uzak diyarlarda oralarda da sıçramıştır. Olay basit Filistin Meselesi değildir veya İsrail Meselesi de değildir ... Olay İslam kisvesi altında Müslümanların bireysel veya örgütsel tutumlarıdır, sapkın çağdaşlıktan uzak değerlerin kutsanmasıdır, yozlaştırılmasıdır kemikleştirilmesidir, kanıksanmamasıdır ...

• İsrail anlaşılan o ki İran'a yönelik karşı saldırı cevap verme planları tamamlanmış. Her an başlanabilir.. Ne kadar sürecek, kapsamı neler olacak bekleyip göreceğiz. Özgün ve sofistike beklenmedik icraatlara dünya şahit olabilir.

Mahyar Tousi TVyoutube
    🔴 Use the promo code STUDIO25 to get 25% off annual membership on Tousi TV+: https://tousitvplus.tv 🇬🇧 Get your own 'Unite The Kingdom' merchandise: https://mahyartousi.creator-spring.com/ 💙 Support Mahyar via donation link: https://tousi.tv/support-us/ X: @MahyarTousi
    https://www.youtube.com/watch?v=Fms-GjPowQ8&feature=youtu.be

İran'da deprem ama doğal olmayan nükleer denemeleri yeraltında yapılması ile kayda değer büyüklükte olmuştu geçenlerde ... Belli ki, İsrail bu ve bilmediğimiz başka dayanaklarla artık o vakit geldi demiş te olabilir ...

Kürecik teki bilgiler işlenmesi için anında Nato nun Almanya daki merkezine gidiyor . Kürecik te bir analiz yapılmıyor orada sadece ham bilgiler Almanya'ya aktarılıyor.

Kıbrıs'taki İngilizler kadar Amerikalılar da aktif .

Sabaha doğru birşeyler olabilir ( bence ). Amerika daki seçimlere kadar kesin birşey olmaz diyenler yanılabilir...

Lübnan tarafı İsrail savunmaya devam ediyor .

Hamas'ta farklı kademelerde malum sebeplerden ötürü artık genç yüzler görmekteyiz... Hamas umarım yeni kademelerinde çocukları koyacak kadar hadlerini aşmazlar .... Yaşlı terörist yöneticileri bite bite çocuklara kalacak anlaşılan ...

• _turbo_ kullanıcısına yanıt

Şimdi bunun neresinden tutsam elimde kalır.

Bir kere sen uluslararası meseleleri ve yargıyı hiç anlamamışın. Güçlü olan bir devlet başka bir güçlü devlete bulaşmadıkça istediğini yapar. Bunu yargılayıp cezalandıracak bir makam yok. Bugün Abd, çin, rusya, ingiltere, fransa gibi ülkeleri yargılayamazsın. Yargılasan cezasını infaz edemezsin. Sen bunu bir türlü anlayamadın. Senin bahsettiğin sözleşmeleri zaten bu ülkeler hazırladı. O sistemin ve kanun gibi gözüken değerlerinin yalan olduğunu bu yaşta öğrenemediysen bu senin sorunundur. Dünya düzenini o senin sürekli söylediğin sözleşmeleri 5-10 ülke belirledi. O masada şili, tanzanya, uganda, arjantin yoktu. Bunların fikri sorulmadı. Sistem bu düzen bu işine gelirse. Böyle kurallar sözleşmeler var diye mesela polonyadaki katliamdan dolayı sovyet liderini yargılayıp cezaevine mi tıkacaktın? Sovyetlerde diyecek ki sen mahkemen devletimden üstün liderimi al cezaevine at. Buna inanıyorsan çocuksun sen. Düşünsene stalini alıp fransada yargılıyorsun ve cezaevine atıyorsun. Bunu abd bile hayal edemez.

Katliamcı, soykırımcı falan filan diyorsun da ben şunu söyleyeyim. Afrikadaki mozambik devleti mesela türkiye için sürekli böyle dese türkiyenin zerre umrunda olmaz. İşte siz böyle diyorsunuz ya adam için tın tın. Sallamıyor ki. Senin dediğinin bir önemi yok. Yaptırım gücün yok birşeyin yok. Zaten ipin onların elinde. bu dünyada eşitlik yok devletler arasında da eşitlik yok. Kiribati devleti mi ne onun lideri türkiyeye gelmiş zamanında ama ülkesine dönünce ölmüş bizi suçlamışlar ve çok tepkililermiş. Senin haberin var mı? Benim yoktu. Farenin fili dürtmesi gibi birşey.

Halkın kovulması nasıl soykırım oluyor ki? Öyle herşeye soykırım diyerek kavramı da sulandırdınız. Sıradan birşeye döndü. Benim söylediğim şey kendi ülkende rahat etmek istiyorsan yapılacak şeydir. Sana insani gelmeyebilir ama çözüm budur. Topraklarındaki filistinliyi kovalarsın böyle bir sorun kalmaz. Bu kadar basit. Zaten güçlü olanın zayıfla pazarlık etmesine gerek yoktur kendi kuralını dayatır.

3000 yıllık kitap, hikaye diyen sensin. Küçümseyen sensin. Bende aynısı islamda var dedim. Müslüman ülkelerde gayrimüslim nüfus mu kaldı? 150 sene önce osmanlıda nüfusun yarısı hristiyandı. İstanbulda müslüman nüfus ya yarıya ya da azınlıktı. Türkiye kurulduğunda mübadele ve ermeni tehciri öncesi yine nüfusun üçte biri hristiyandı. Anadolunun her yerinde ermeni-rum köyleri kasabaları vardı. Şimdi ne kadar kaldı? Toplasan 1 milyon etmez.

İsrailliler binlerce yıl önce orada yaşarken sen bunu nedense görmezden geldin. Adamlar zamanında anavatanından kovuldu diye oraya sonradan gelmiş mi oluyor? Romalılar ve islam devleti zamanında kovulmuşlar. Yani dağdan gelen falan yok. Binlerce yıl sonra anavatanına dönüp bir devlet kurdular rahat vermediniz. Sürekli sonradan gelip yerleşmişler gibi anlatıyorsun. Televizyonda bir belgeselde sina yarımadasında binlerce yıl öncesinden kalma kayalara yazılmış ibranice yazıları gördüm. Daha yeni yayınlandı. Adamların ata toprağı burası. Asıl senin araplar nereden geldi? Araplar işgalci, asimile eden bir halk. Mısırın yerli halkı kıptilere ne olduğu ortada. Araplar işgal etmiş çoğunluk olmuş. Sen şimdi dersin ki avrupadan, rusyadan gelen yahudiler oranın sahibi mi olacak? Evet. Güçlü kim ise son sözü geçer. Kendinden zayıf olan ve 3 kere savaştığı araplara mı soracaktı? Ben güçlüyüm sizi yendim ama herşey sizin olsun kusura bakmayın mı diyecekti?

Sen bu kafayı kaldır çöpe at. Boşuna bu ülkede yaşamıyorsun demiyorum. Bu bölge avrupa değil.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Yazdiklarinda isine gelen yerleri cimbizla cekerken, gelmeyen yerleri atladigin goruluyor. Dunya surekli donuyor, guclu ve zayif surekli yer degistiriyor. Nazi Almanyasida cok guclu idi birzamanlar, sonra ne oldu? Guclu Almanya uzun yillar soykirim sucundan Yahudilere tazminat odemek zorunda kaldi.

Soykirimin tanimi bellidir, Cenevre sozlesmelerini ac oku. Bir halk topluca yerinden edilip kucukten buyuge katlediliyor ise bu bir soykirimdir., bu yasa 1948 de cimis ve 1951 de yururluge girdiginden 1948 sonrasi islenen soykirim suclarini yargilayabilir. Halihazirda Israile karsi boyle bir dava acilmis olup
    Yargi sureci devam etmektedir. Gazzede ve Bati Seriada Filistinli birakilmaz ise yerlerinden edilirlerse bu bir soykrim olarak tarihe gececektir.

Anlattigin 5 guclu devlet zaten bu savasin tek tarafinda degiller. Israil Filistin savasi bolgedeki ABD Cin cekismesininde temsilcisi bir savastir. Ortada sandigin gibi tek basina guclu tek bir taraf yok aslinda. Bugun sahada savasi kazaniyor gorunenenler yarin bir bakmissin masa basinda kaybediyorlardir.

Ayrica Ortadogu medeniyetler besigidir, surekli Dunyanin ucra koselerindeki uzak Afrika ulkeleriyle kiyaslama yapip olayi carpitmaya calisman anlamsiz olmus. Hepsinden ote savas yanibasimizda komsumuzda ve bu cember genisleyecek olursa atesi bizide yakar, oyle beni ilgilendirmez deyip gozumuzu kapama luksumuz yoktur.

Dindarlari ve Islamcilari gerici olarak suclayanlarin 3000 yil oncesinin kaynagina bu kadar duyarlilik gostermesini cekiskili buldum dogrusu. Dunyadaki Insan ve halk gocleri tarih icinde surekli degismistir. Turklerde binlerce yil once gocler halinde Çin sinirlari Ural Altay ve Sibiryadan buralara gelip devletlesmislerdir. Yazdiklarinin yersiz oldugunu ifade etmek icin soyle anlatayim, simdi biz bugun guclu Ordumuz var diye kalkip bu yerlere donup orda yasayan halki katledip ustlerine devlet kursak ve desekki Tengri buralari bize vermistir, cikin burdan, bu sana mantikli gelirmi? Senin inandigin sey neden baskasini baglasin ki? Isid adinda bir orgut kurup (yazan yoneteni bellidir) boylelikle Islami ve Muslumanlari zan altinda birakanlarin yaptiklari ve yapmaya calistiklarinin Isidden ne farki vardir? Sonucta oda gerici bir kafa ve bin yillar oncesi bir seriata gore yonetmeye calisiyor. ISID in Ingilizcesi ISIS tir. Isim koyarken bile eski Misir Tanricasinin ismi alinmistir. Tabi bunlarin kim ne kadar farkinda orasi ayri konu. Demem oki ha Isid ha Siyonistler benim icin bir farklari yok. Zihniyet ayni, siddet ve zulum ayni.

Son paragrafina atifla bilmem kacbin yil oncesinde birtakim Mogol steplerinde Turklerin yazdigi taslar bulunsa bu bize ioayi istila etme hakkimi verir? Biraz tutarli olun yazarken ve birakin bu binlerce yillar once inmis kitaplara inananlarin pencerelerinden olaylari degerlendirmeyecalismayi.

Israilin gucude gorecelidir ve kaderi ABD ye baglidir. Israil tek basina Araplarla savasmadi, hep disardan destek almistir. Araplarin aralarindaki anlasmazliklardanda yararlanip savaslar kazanmistir. Simdi sen arkasinda ABD gucunu yitiren Israilin gucunu kaybettiginde Araplarin onlari Tel Avivden ve diger yasadiklari yerlerden surmesine haklidir gucludurmu diyeceksin? Ben bunada karsiyim, nolacak simdi?

Surekli haksizda olsa guclunun yaninda olmak zayifligin bir gostergesidir. Bu seni/sizi guclu kilmaz sadece guce boyun egen biri yapar. Yani demem o ki yil
    1940 olsaydi ve biz bu forumda seninle yazisiyor olsaydik ,ben Yahudileri sen ise Nazileri savunuyor olacaktin.! Ve diyecektin ki Naziler guclu onlar istediklerini yaparbilirler. Dun Nazilerin safinda yer alanlar bugun bundan utaniyorlar. Tarih guce tapanlari degil haksizliga karsi duranlari yazar.

Degistir bu kafayi yoksa hayatini surekli birilerine yaranmakla surdureceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 13 Ekim 2024; 12:6:33 >

• BM: İsrail tankları ana kapıyı güç kullanarak yıktı, 15 barış gücü askeri yaralandı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugarb -- 13 Ekim 2024; 18:29:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu tür şeyler beklenir. Şahsen kaynaklara bakmadım ama BM den maaş alan terörist birimler resmi olarak BM altbirimleri var. İsrail defalarca aylarca rapor etti vs ... Tavır koydu ve anlaşılan haber doğru ise bu kaçınılmazdı.

İsrail, teröristler neredeyse özellikle kendi topraklarındaysa meşrutiyeti sağlanmıştır.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.