Şimdi Ara

Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
13.870
Cevap
72
Favori
458.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İsrailin yerinde olsam mescidi aksayı Türk toprağı ilan eder, filistini haritadan silerim. Kudüs düşmeyecek lafı boşa çıkar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • şia cı mollalar iş başında..


    Olayın islamla yakından uzaktan alakasıda yok. Saldırıyı yapan Hamas zaten İran destekli. İsrail ise İran'ı vurmak için bu olayı kullanmak istiyor şimdi. İsrail'in uykusunda vurulması olayını sokaktaki çocuklar güler.


    Yapılan bu saldırı siyasi yönden Hamas, El Kassam ve El Fetih gibi İran destekli örgütlerin Fİlistin davasının Arap dünyasında kendi ellerine aldıklarını göstermek istedikleri bir mesajdır.


    İsrail bir süre sonra bu saldırılardan direkt İran'I sorumlu tutacak ve işlerin rengi değişecektir.


    Türkiye ise bu saldırılarıların arkasında İran olduğunu adı gibi bildiğinden şuanki Suriye operasyonlarından kaynaklı ses çıkarmaz. Zaten Suriye'deki iran destekli şia milis grupları ve Esed rejimine karşı İsrail ile Türkiye geçen yıl itibariyle ortak düşman statüsünde hareket ediyor. Aynı şekilde Suriye sınırından 30 km derinlikteki güvenli bölge oluşumunda bölgedeki İran şia milislerinin tehtidini bertaraf etmek ve dolaylı yoldandan Rusya ve ABD'ye bir bariyer oluşturmak içinde İsrail'in Suriye konusunda Türkiye'ye vereceği destekde önem arz ediyor dolayısıyla İsrail kendi bildiği yoldan şimdi İran destekli gruplara operasyon çekiyor. Bu grupları ise kışkırtıp bölgede kullanan yegane ülkede İran ve İsrail'de %100 İran'ı bu olaylar sonrası hedef tahtasına koyacaktır.





  • ABD'de liberaller, sjwler, lgbtler Filistin güzellemelerine başlamış. Sadece buradan bile bu davada kimin haklı oldugunu görebilirsiniz. Şanlı İsrail askerlerinin ayağına taş degmesin, taş taş üstünde bırakmasınlar teröristlere karşı. Buradaki klaye mücahitleri, bakın Hamas başkanı tüm mücahitleri cihada cagırmış, hadi klavyeden mücahitligi bırakın da gidin...

  • Periah kullanıcısına yanıt

    Netanyahu konusunda haklısınız.Hamas'ın bu saldırısı bir ihtimal filistin meselesini kökten çözecek bir durum yaratabilir.İsrail bu saldırıyı fırsat bilip İsrail içerisinde kalan tüm Filistin yerleşim yerlerini zorla ele geçirip sivil Filistin nüfusu çevre arap ülkelerine sürüp filistin sorununu kökten çözme ihtimali hiç olmadığı kadar güçlenmiş durumda...

  • Hocam eğer net bir kanurınız yodka bu konularda böyle ifadeler kullanmanız hiç iyi değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • filistinli mülteciler yolda desenize

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • - Cumhurbaşkanı Erdoğan:


    "İsrail'deki saldırılardan dolayı her kesimi itidalli olmaya çağırıyoruz."

  • İki tarafta fırsatını bulduğunda çoluk çocuk, yaşlı genç demeden öldürebilen topluluklar. Bu iki taraftan herhangi birisini savunan iyi bir insan değildir.

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    irana dalmak için kendi gövdemde kafam var der gene girer bu olayı iran desteğine yıkacak bu bilinen bir gerçek aha deliller bulduk iran yapmıi diyecekler


    nukleer olayıda işin tuzu biberi olacak abd de israilin yanında girer irana bizde ki sınırda temizlendi mayında buyurun hopppp yeni akın başlasın

  • - Gelecek partisi lideri Davutoğlu:


    "Filistinli kardeşlerimizin haklı direnişini dün olduğu gibi bugün de destekliyorum."

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt
    Ben dedim türkiye karışmaz diye

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Hocam sizn anlamadığınız konu şu. Netanyahu İsrail'i Erdoğan'ıdır. İsrail sizin sandığınız gibi tanrısal güçlere sahip bir ülke değildir sizin ve bizim gibi insanların yönettiği bir ülkedir.


    Netanyahu geldiğinden beri İsrail devlet sisteminin altını oyan, kurumsalkığa zarar veren biri. İktidarda kalabilmek uğruna herseyi yapan biri. Pek çok kuruma liyakat değil yandaşlık temelinde atamalar yapmış biri. Dolayısıyla Netanyahu hem İsrail halkını aşırı kutuplaştırdı hem hukuka ve kurumsalkığa zarar verdi. Asırı dinci yahudileri olmadık makamlara atadı



    Nasıl ki Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurumsalkığa Erdoğan döneminde buyuk zarar gördü ve ülke daha bu seçim öncesi aşırı derecede niteliksiz burakratlar yuzunden bugun geldiği noktaya düştü. İsrail'e geçmişten gelen yenilmezlik miti ve uluslarası arenada cevre ulkelerde yasanan yumusamadan oturu kendisinde rehavete kapıldı olan bu.


    Ülkenin sorunu Netanyahu ve onun yandasları, liyakatsizliğin yükselişi, kutuplaşma ve devlet yapısının altının oyulması.


    Bu yasananları devlet yönetmenin sloganlara veya sertlik yanlısı mesajlar vermekten çok daha incelikli bir iş oldugunu gösteriyor. İsrail devleti son dönemde tutumunu sertleştirmil ancak ülke tam tersine zayıflamış - rehavete kapılmış görünen o.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 7 Ekim 2023; 14:42:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Periah kullanıcısına yanıt

    friendly fire açıyorsun. ikinizde amerikancısınız işte .)

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Ben Türkye Cumhuriyeti yandasıyım sadece.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OptikForm kullanıcısına yanıt

    Batı Şeria'yı FKÖ yönetiyor, Gazze'yi Hamas.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    işte o arkadaşa sor, o da aynısını diyecek...



    sonra "neden bizim iha siha 500 metre mesafede amerikan abilerimin yanında uçuyor vs" yazarlar.

  • KISKANIYORLAR K kullanıcısına yanıt

    Bu mantıkla Osmanlı da o bölgede işgalci sayılıyor. Hatta "T.C. işgalcidir" diyen Kürtleri bile haklı çıkartabilirsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mylevi M kullanıcısına yanıt

    merak etme bu dileğin Allah c.c. ün nasip ettiği vakit bütün müslümanlar için zamanı geldiğinde gerçekleşecek yani o dileğininde zamanı var

  • Hamas tarafından gelen iğrenç görüntüler gördüm. Kadınlara saldırıp, kaçırıyorlar. Sivil, silahsız halka saldıran her hangi bir güç benim gözümde teröristtir. İsrail'i destekliyorum, gerici yobazlar umarım en kısa zamanda telef edilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Gezegen değiştirmek en iyisi olur. :/


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.