Şimdi Ara

7 ay sonra Malatya (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100
Cevap
5
Favori
6.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maraşta yaşıyorduk, kiradaydık, depremden sonra 13 katlı binaya ağır hasarlı raporu verildi. Eşyaları bir şekilde çıkardık dışarıda bir yere istifledik, ev sahibi ile de helalleştik. Nisan ayında sitenin durumunu bir göreyim diye uğradım, millet evini boyuyor, çimler biçiliyor felan. Meğerse tüm site için itirazda bulunmuşlar ve hafif hasarlıya dönmüş. 4bin liraya oturduğumuz eve ev sahibi 12 bin kira istediğini öğrendim. Sadece bizim site değil bir çok yer aynı şekilde. Henüz inşaatı tamamlanmamış yani iskan alınmamış 12-13 katlı bir site vardı yakınlarda, duvarları x şeklinde patlamış, muhtemelen hasar tespiti bile yapılmadı muhtemelen, onarıp geçtiler. Edirneye taşındık ama muhtemelen 2 yıla geri döneriz maraşa ama nasıl döneriz nasıl güveniriz bilemiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • talk_an kullanıcısına yanıt

dönmeyin. çok sıcak :)

avşarın oralar komple az hasarlı oldu :)

tadilatlar devam ediyor. eğer 10-12k kira vereceksenizde, orda biryerde hayat kurun.

kira aynı ve daha çok iş var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teyzemin Malatya’daki evi ağır hasarlı olduğu için şu an bizde kalıyor.Bu nedenle her gün sabahları Er tv izliyoruz.Saat 10.30-11.30 arası canlı yayınla mahalle mahalle gezip durumu aktarıyorlar.6 ayda edindiğim izlenim Malatya bitmiş durumda.Şartlar da her gün daha ağırlaşıyor.Şehrin yerlileri terk etmiş yerlerine sığınmacılar gelmiş.Kime mikrofon uzatsalar halinden dert yanıyor.

• coolman7 C kullanıcısına yanıt

Bu bina hocam

7 ay sonra Malatya

Bu da önden hali (bir hafta önceki hali):

7 ay sonra Malatya

amaçları o evleri sehre yeni atanan, mecbur kalan birilerine itelemek hocam. malatyada trend life rezidans vardı o bina elazığ depreminde hasar almıştı boyayıp millete kiraya verdiler depremde daha ilk saniyelerden çöktü. vallahi mecburiyet dışında deprem bölgesine taşınma niyetinde olan varsa yanlış yapıyor.

Milletin başına afet gelince akıllanır derlerdi eskiden, şimdi başlarına gelen felaketten kar sağlamaya çalışıyor herkes çakal olmuş, sorsan hepsi din, kitap, vatan, millet edebiyatı yapıyordur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • brhmlpy B kullanıcısına yanıt
    diğer duvar da yıkılmış. bu binaya orta hasarlı raporu verenleri ve 1. derece yakınlarını bu binada oturmaya zorlayacaksın. bakalım oturuyorlar mı?

• coolman7 C kullanıcısına yanıt

işte ben de öyle diyorum ama yukardaki arkadaş gibi kolonlar duruyor yıkılmaz bu ev diyenler de var. inşaattan anlamadığım için ne yapacağımı da bilmediğimden sürekli birilerine gösteriyorum evi ne yapayım diye. ama burda oturamam ben az hasarlı bile olsa. bir defa mahalle komple yıkıldığı için güvenlik problemi var her taraf hırsız dolu

• 7 ay sonra Malatya

7 ay sonra Malatya 

• Cem kullanıcısına yanıt

ya şöyle oluyor.

1-duvarlar önemsiz, isterse komple duvarlar yıkılsın

kolon ve kirişlere bakılıyor. onlarda kırık patlak varsa, o zaman ağır oluyor.

mesela benim binada,en hasarlı bölgedeydim, sadece giriş kattaki duvar yıkılmıştı.

ama yandaki bina yana yatmış, bizimkini eğmiş!. ağır oldu :)

2-ev ağır hasarlıyla itiraz ediliyor.

bu itirazda hasar ağır kalırsa, mahkemeye gidiliyor.

mahkeme bilirkişi raporu istiyor, daire başı 20k galiba.

bilirkişi, aaaolurmu, bu bina az hasarlı diyor.

mahkemede, az hasarlı hale getiriyor!

şuan karekod la tarama sistemi filan çalışmıyor.

e devletten adres bulmakta eziyet.

• Çok şey yazılırda sizin yazdıklarınızın üstüne kimsenin umrunda olmaz. Geçin kendinizi kurtarın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun öncelikle,boşverın mala gelsin canınıza bişi olmasın.AKP seçimde büyük farkla geldi ve 6 ayda ev sözü verdi, birkaç ay sonra sıfır evınıze oturursunuz umarım.Bitmek üzeredirler.Seneye kadar bitirmezler ise eminim yerel secım sonuclarına göre engec 15 gunde bıter.

• gidakontrol G kullanıcısına yanıt

Teşekkürler, sadece Malatya'da 36 bin ağır hasarlı bina var hocam evi geçin ben yıkımların bile 1 seneden uzun süreceğini düşünüyorum

Allah Türk'e fırsat vermesin. Allah hiç kimseyi Türk'ün eline düşürmesin! %100 Türk biri olarak bunları söylemekten artık gocunmuyorum.

Dünyada bu kadar acımasız, fırsatçı, benmerkezci ve iki yüzlü başka bir millet yoktur, olamaz da!

Bundan sonra herhangi bir felakette acıyıp da gözyaşı dökersem benden namerdi olmasın!

Tek bildiğimiz şey her türlü mevzudan, felaketten ve acıdan bile çıkar sağlamak. Ederinin üzerinde bir kazanç sağladığında bununla övünmek ve gururlanmak. Gittiğimiz her yere de aynı pislikleri götürüyoruz.

Birkaç yıl önce Polonya'nın az bilinir bir sahil kasabasına giden bizim Türkler restoran açmışlardı. Misal, diğer mekanlarda 7-8 Zloti olan içecekler bizimkilerde 12-13 Zloti. Başka yerde 10 olan salata bizimkilerde 14-15. Oradan tanıdığım Polonyalılar aralarında konuşuyorlardı, bunlar nasıl fiyatlar böyle, hemen açar açmaz yüksek fiyatlar koydular falan diye.

Yani hiç denmiyor, şu kadar kazanç yapayım yeterli, şu kadar yüzde kâr yapayım yeterli. İlla ki kısa yoldan çabucak malı götürecekler. Diğerleri enayi onlar akıllı.

İstediğiniz kadar gururunuza dokunsun ve bana kin kusun ama artık elimde olmadan kendi toplumumdan nefret eder duruma geldim. Aksi mümkün mü?

Baksanıza, adam deprem mağduru ve birebir gördüklerini anlatıyor. Deprem bölgelerinde bu yorumdaki örnek gibi daha milyon tane benzer ahlaksızlıklar dönüyor.

• aksinaletinsan kullanıcısına yanıt

Hocam bu işlerde yine akıllanmadığımız için katakulli dönüyor. Bir binanın hafiften ağıra dönmesini anlarım, arkadaşımın binası öyle oldu, sebebi de ilk gelen ekip alelacele bakıp gitmiş bazı yerleri görmemiş, arkadaşımda bir gün binanın dışındaki kaplamanın içinden dökülen taşları görüyor, tanıdık işten anlayan birine gösteriyorlar, ön tarafta dükkanların yaptığı kaplamanın altında kalan kolonlarda patlaklar oluşmuş. İtiraz ve hemen akabinde ağır hasara döndü bina. Ama ağır hasardan hafif hasara dönmesi akıl karı değil. Ciddi bir hasar tespiti olmadan hasar durumu verilemez, demek ki bir şeyler görülmüş ama sonrasında örtbas edilmiş.

Böyle bir çok bina var itiraz sonucu hafife dönen.

• En son afgan ve surilerle sokakta kutlama yapıyorlardı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • brhmlpy B kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun.

Birkaç soru sormak istiyorum.

1-Evi tamamen yıkılan vatandaşlara yeni evler nereden veriliyor?

2-Yeni yapılan konutlardan almanız durumunda yıkılan evin arsasında ki hakkınız (tapunuz) ne oluyor?

3- Evler ücretli mi?

Bolu'da "kalıcı konutlar" adıyla deprem konutları yapılmıştı ama şehrin birhayli dışındaydı. Evlerde bir miktar peşinat ve ve 20yıl taksit şeklinde ödendi. Kayınpederimin de yıkım kararı alınan sıfır bir dairesi olduğu için hak kazandı ve aldı; ama yıkım kararı alınan daireyi yapan mütait eve sahip çıkıp sattığı dairelerden tekrar para kazanmış. Kayınpederim Mütaitten hakkını isteyince tehtit edilmiş ve korkup vazgeçmiş. Daha gazla detay bilmiyorum ama öğreneceğim.

• ESER14 kullanıcısına yanıt

maraş için cevaplıyım,

1-çok uzakta. 20km dışarda(nette video mevcut:))

2-devlete kalıyor

3-evet. uzun dönem kredili.

• Mr.Blof kullanıcısına yanıt

Yanlışınız olmalı. Seçimde her sokakta kutlama vardı. Memnun olduklarını düşünüyorum.

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

Hocam o seçim zamanıydı.Şimdi sızlanma vakti.

Yerel seçim sonrası yine zafer kutlamaları görürüz.Ardından yeniden gerçeklerle yüzyüze gelme ve veryansın etme.Bu kısır döngü böyle sürer gider.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.