Şimdi Ara

6700k mi 3930k mi hangisini secerdiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • fiyatlarinin esit oldugunu ve yeni soket almanin onemsiz oldugunu varsayarsak ki zaten intelin kisa sure sonra yeni bi soket daha cikaracagi kesin zaten

bu iki islemciden hangisini secerdiniz oc de yapilacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesinlikle alacaksan 3. nesil al, o işlemciden hiç pişman olmazsin. Hem iyi bir anakart ile 120 gb a kadar ram kullanma imkaninda olacak. Sonra gelsin renderler gitsin oyunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikisindende birşey çıkmaz. 4. nesil 1150 soketli düzgün anakart stoklarda yok mesela.
    gidip ne üdüğü belirsiz bir internet sitesinden, kullanılmışmı acaba bozuk çıkarmı korkusuyla 1150 soketli nesil düzgün Z li anakart almak var =) yada ikinci ele mahkumsunuz.

3. nesil 1155 anakartta bulamazsınız.

6. nesile gelecek olursak 1 yıl sonra anakartı falan bulunmayacaktır. 2014'de çıkan hasweller gibi olacaktır skylakeler de. =)

bence bir kereliğine sistem toplamaya bakın. K-Z böyle ifadelerde aklınız kalmasın. Z'li anakartları sağlamlığı için alın.

skylakelerde işlemci eğilmesi - bükülmesi kafamı kurcalıyor.
    intel 3. nesil ve sonrasında işlemci ile üstündeki tabaka lehimlenerek değil macunlanarak tutturulmuş =)
    ( birçok 2. el sitesinde görüp bu ne diyordum adam açmış birde işlemcinin içini göstermiş meğerse çıkıyormuş zaten o üst tabaka =) )

skylake için düzgün su soğutma almazsanız zamanla işlemci eğilecektir. bir sürü örneği mevcuttur.

• bana sanki 3930k daha mantikli gibi gelio daha ileriye donukmus gibi hem cekirdek sayisi daha fazla kisa sure sonra cekirdege yuklenen oyunlar gelirse 6700k daha dusuk performans verecek oyunlarda

• 3930k nın anakartı pahalı olur,ki zaten bulmasıda çok zor
    6700k için anakart bulmak kolay bundan 4 sene sonra bile anakartın bozulsa gider 2.el olarak çabucak bulursun,şuan forumda eski 2-3-4 . nesil işlemciler için 1155-1156 soket anakart satan bi sürü kişi var
    belkide şuıan baksan 3930k için x79 anakart satan bile yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skörtıl_Nimo -- 2 Eylül 2016; 7:52:16 >
  • Şuan bile X79 anakart bulmak kolay değilken, ben 3930K seçimi yapmazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Şuan bile X79 anakart bulmak kolay değilken, ben 3930K seçimi yapmazdım.

Konuyu açan kişi henüz almamış, ama anakart + işlemci şeklinde ikisini birden alırsa aslında avantajlı olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 4770k hala yeterli mi ?
    7 yıl önce açıldı
    Q9550 mi X5460 mi?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eski nesilde anakart arıza yaparsa tekrar 0 anakart bulmak sıkıntı ikinci el ankart alacaksın oda nede olsa kullanılmış ürün nerde nezaman sıkıntı çıkacağının garantisi yok atalar boşa dememiş eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı diye velhasıl yeni nesil iyidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam kabylake serisi 1151 soket ile gelecek. 6700k iyi bir işlemci. güncel anakarlarda hem ddr4 kullanabileceksin hemde usb3.1 type c type r, thunderbolt desteği, m.2 sata, sata express gibi donanımlara sahip olabileceksin. standart saat hızlarına göre geekbench sonuçlarına bakıldığında yek çekirdekte 6700k önde. tüm çekirdeklerde ise performans aynı. illaki oc yapıldığında 3930k tüm çekirdek performansında one geçecek. bu daha hızlı render yapmasını sağlayacak ama gaming performansında yine bir 6700k olamayacak.

• 6700 kesinlikle x79 boarda bisey olsa gecmis olsun...

• şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    i7 6700 K'yi secmek daha mantikli tek izlek performansi daha iyi anakartlarini bulmakta cok kolay ankartlar cok dayanikli 10 sene gider cok saglam anakartlar AMD'nin AM3+ copune benzemez onceden dedigim gibi AMD Zen islemci icin AM4 anakartlari intel gibi cok dayanikli olucak 10 sene gider cok saglam anakart olucak neyse kabylake'a cok az kaldi oda geliyor i7 7700 K'da dusunebilirsiniz.

• şimdi 3930k yada 4930k diyecegim hatta ddr3 le 2800mhz yi bile rahat görebilirsin uygun ram ve anakartla ancak şu varki piyasada uygun anakart yok x79 güzel bir anakart buldun diyelim muhtemelen garantisi olmayacak 2. el olacak ve ilerde bozulursa şuan bile zor bulunan x79 anakartı 2 sene sonra düşünemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 3 Eylül 2016; 5:49:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolwes

şimdi 3930k yada 4930k diyecegim hatta ddr3 le 2800mhz yi bile rahat görebilirsin uygun ram ve anakartla ancak şu varki piyasada uygun anakart yok x79 güzel bir anakart buldun diyelim muhtemelen garantisi olmayacak 2. el olacak ve ilerde bozulursa şuan bile zor bulunan x79 anakartı 2 sene sonra düşünemiyorum.

soket 2011 e hala cpu cikiyo ama hatta ebayda ddr4 destekli anakartlarda var

• şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    isterse anakart pci ex 4 ile çıksın işlemcinin destegi olmadıktan sonra kullanamazsın 4930k da ddr4 desteklemiyor senin bahsettigin anakartlar sanırım 2011v3 4930k da 2011v3 de kullanılamıyor.
  • Kısta ben de sormustum

Bana 6700k spor arabaysa 3930k hızlı tren demıstı

3930k 6 cekırdek 6700k 4 cekırdek

6 cekırdek ısteyen oyunlar geldıgınde 6700k bı ıse yaramayacak

x79 anakart sıkıntın yoksa al

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartı bulman cidden zor olabilir. Ben 6-7 ay önce x79 çok zor bulmuştum. Ayrıca kullanma amacın çok daha önemli. Dört bellek kanalını da kullanmayacaksan bence 3930k büyük risk.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.