Şimdi Ara

600 tl lik alışveriş yaptık (sokağa çıkma yasağı gelir diye)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne aldık? Aslında pek bir şey de almadık.
    5 lt yağ: 40 tl
    1 kg tereyağ: 70 tl
    1,5 kg peynir: 60 tl
    1 kg çay: 20 tl
    1,5 kg yoğurt: 15 tl
    Şeker:20 tl
    2 kg tavuk: 40 tl
    Birtakım hazır yiyecekler: 40-50 tl
    Yaklaşık 10 kg pirinç bulgur yaş sebze vs:200 tl civarı
    Buradan 457 tl tuttu.
    200 tl lik de karışık et aldık kasaptan. 2-3 kg sanırım.
    Toplam 600 tl yi de geçti galiba. Sokağa çıkma yasağı olacağını tahmin ediyordu bizimkiler o yüzden aldık getirdik.
    Güncelleme: Ya kardeşim ben de dedim aileme, biraz daha ucuz şeyler alalım bunun kaç ay süreceği belli değil, babam sinirlendi fakir fakir konuşma lan zındık dedi kafama 2 TB ps4 fırlattı, al lan bununla oynayacaksın sana ceza dedi, ben ne yapayım yani

Hayat çok pahalı yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 22 Mart 2020; 14:49:3 >

• Kaos yönetimi SIFIR.
    Bütçenin neredeyse üçte biri ete verilmiş. Yani 3,4 öğün.
  • Vallahi bedava yaşıyorsunuz ben 4600 TL harcadım(670 euro) ve aldıklarım 3 ay gider ya da gitmez. Toptancidan almama rağmen durum bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: themontana

Kaos yönetimi SIFIR.
    Bütçenin neredeyse üçte biri ete verilmiş. Yani 3,4 öğün.
    Etsiz de olmuyor. Tecrübeyle sabittir. Dizler vücudu taşıyamaz hale gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

Alıntıları Göster
    Boş konuşma onun yerine barbunya alabilirsin barbunya et ile aynı besin değerlerine sahip sen şuna lüksüm den taviz veremiyorum desene

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay Muhalefet

Boş konuşma onun yerine barbunya alabilirsin barbunya et ile aynı besin değerlerine sahip sen şuna lüksüm den taviz veremiyorum desene

Alıntıları Göster
    Barbunyaa kolajen denen önemli proteinden yok, o da nimet ama yetersiz. Ayrıca nick-mesaj uyumu Mansur Yavaş çok iyi değil mi hocam bu arada süper adam ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 22 Mart 2020; 1:52:51 >

• paranin maddi yönden pek.bir degeri yok yurt disin da yasayan birisi bu paraya dolabi doldurup tasirir birim olarak kiyasladim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fazla luks olmus margarin makarna patates un tavuk lor peyniri yesillik meyve sebze dosicektin mis gibi savas erzagi

• Senin yaşaman bile bu yaşa değin mucize ama iyi bakıyosun kendine ha, köftehor Almancı seni
  • bizimkilerde 400 tl harcamış ama ortada hiç birşey yok. yapmasalardı hiç farkeden birşey olmayacaktı. hala günlük olarak markete bakkala gidiliyor evde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Vallahi bedava yaşıyorsunuz ben 4600 TL harcadım(670 euro) ve aldıklarım 3 ay gider ya da gitmez. Toptancidan almama rağmen durum bu.
    Komik olmayan trollsün boşuna uğraşma.
  • quote:

Vallahi bedava yaşıyorsunuz ben 4600 TL harcadım(670 euro) ve aldıklarım 3 ay gider ya da gitmez. Toptancidan almama rağmen durum bu.
    İçimden saydım epey, buraya yazıp ban yemeye değmezsin
    3 aylık şeye 670 birim verip buraya da bedava diyor belki 1 aylık kullanılacak gıdaya...
    Adam 328 euro kazanıyor belki??

• Bu arkadaş, EURO özürlü. Almanya'da yaşayıp, en ufak şeyi TL'ye çevirme huyu var.

• Pahalılıkta, kaliteszlikte zirveye oturduk.

• quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

Alıntıları Göster
    Etten aldığın besin değerlerini baklagillerden alabilirsin :) kasa yönetiminin sıfırın altında kaos dönemlerinde keyfi hiçbirşey almaman gerekir. Asgari şekilde beslenmen gerekir(karnın doysun günlük besin değerlerini koru yeter tarzı). ve aldığın miktarlar seni 1-2 hafta anca götürür(aile varsaydım). eğerki bu alışverişi aman işler kötüye gider(kaos) diye aldıysan diyerek varsaydım dostum.

Tereyağı lüks. Et lüks eğer durumun iyi değilse kötü bir bütçe yönetimi yapmışsın. Böyle yapacak arkadaşlara tavsiye verelim. Öncelikle miktarları arttırın. en az 10 litrelik yağ stoku yapın bu stok şuan kullandığınız malzemelerden ayrı kilere veya boş oda balkona koyup unutacağınız son çare olarak kullanıma alacağınız stok olmalı.

5 kiloluk çuval makarnalar metro tespo gibi yerlerde 16-17 tl 3 çuval(15 kg alabilirsiniz) 50 TL diyelim. baklagillerdende çeşitlerden kuru fasulye nohut vb. aynı şekilde 1 er çuval alsanız 200 tl o tuttu diyelim. 30-40 Kg un 100 TL 15 litre yağ 100-120 TL 4 kilo çay(keyfi tek şey) 120 TL 4-5 kilo şeker 30-40 TL 10 litre süt 35 TL 5 kg yoğurt(500lük ayrı ayrı paketlerde) 40 TL alsanız aynı rakamlara en az 1-2 ay gidecek stok elde edersiniz. böyle dönemlerde ağız tadı değil karın tokluğu düşünülür tabiki durumunuz varsa dana kesip difrize atın kimseyi ilgilendirmez ben durumu iyi olmayanlar için tavsiye verdim 600 TL den dert yandığınız için sizinde durumunuzun çok iyi olmadığını düşünürek yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrehan09 -- 22 Mart 2020; 4:8:43 >

• 7 biraya 120 lira gibi para verdim, hayat gerçekten çok zor, kafam güzelleşmedi ve karnım aç şuan.
  • quote:

Bu arkadaş ın aldıklarını alsana bir marketten??

Hadi senin hatrına yuroyuda tlye cevirip öyle yaz...

• Ben 2 slip boxer parfüm alıyorum 1000 tl den kapı açılıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Barbekü sosu unutmuşsunuz :)

• Belli oldu bu almancı trollerdenmiş, hayatı bedeva yaşayıp eurp yükseldikçe Erdoğan'a oy atan kitle.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.