Şimdi Ara

(EDİT:BIRAKMIYORUM) 6. Sınıfta Tıp Bırakılır Mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
161
Cevap
6
Favori
21.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FenBilgini

    Pardon ne açıdan tembelliğimi gördün? Üst üste 3 senedir dönemin 1.si 1 sene 3.sü 1 sene de 4.sü oldum.
    Hangi dersaneye gidiyorsun ?
    Okulda derece yapan kimseden intrnlukte çok kötü dediğini duymadım.
    Bir de sadece laba giderek derece yapılmaz. Sadece laba giden adam tembeldir. İstese de oturup abidik gubuduk bilgisine kadar ezberlemez ki birinci olmuşsun. Ağır csb

    Bizim okuldaki 2. Olan çocuk okulda hem en önde idi full hem not degil textbook okurdu. Gergin rutin kutupdeydi çocuk.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp bırakılırmı be...Son senen zaten tusdada rahat bir bölüm seçersen kral sensin.Oratisyen kalsan bike en az 8 10 bin cepte...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iCrush

    Hocam sizin sorununuz tıp ile değil çalışmakla evde kalarak yıllar geçirebilirsiniz anladığım kadarıyla
    Ama şunu unutmayın hayat bu kadar masum değil size iyi haber söylemek isterdim ama malefes gerçek hayat bu ileride evlenme çoluk çocuk sahada karışacak.

    Tıp'ı bırakırsanız ileride kafanızı duvarlara vurarsınız ne kadar daha aileniz size destek olacak ? Kendi ayaklarınızın üstünde durma vaktiniz gelmiş biraz ciddileşip kendinizle gelin.
    Temmuz ayı bir fabrikada staj yaptım insanları eşşek gibi kullanıyorlar yağ pas havası kirli vs. Tıp'ı doktorluğu bırakıp nerede çalışacaksınız ?

    Ama size bir tavsiyem var sabredin okulu bitirin doktorluğuda bir deneyin illerde yapamıyorum derseniz yazılım işine girin mesai vs. Hiçbir şey yok sabah akşam sıkıldıkça evde kod yazarsınız.
    Kod yazmak diplomasız iş bulmak da o kadar kolay zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam asosyalliğinden dolayı zamanın nasıl geçtiğini ve ne uğruna çaba harcadığını bile 5 sene sonra anlamışsın. Ben anestezi asistan doktoruyum. Senin geçtiğim yoldan ben de geçtim ama sana daha ağır gelmiş bunlar. Çünkü sen yaşamak sosyalleşmek yerine kendini eve kapamışsın. Gerçek hayatın nasıl bir şey olduğunu bilmiyorsun. Gün gelip de çalışma şartlarının bu şekilde olduğunu tokat gibi yüzüne çarpınca anlamışsın. Ve şimdi kaçmak eski hayatına dönmek istiyorsun. Senin yaptığın sorumluluktan kaçmak. Bu şekilde ne yaşayabilir ne de para kazanabilirsin. Bak ben anestezi doktoruyum demiştim. Gerçekten zor bir bölüm. Bolca da nöbeti olur ama ben branşımı işimi seviyorum. Nöbet sevmiyor olabilirsin ilerde nöbetsiz bir bölüm seçersin olur biter. Sıkıya gelince kaçacaksan hiç bir bölüm ya da işte mutlu olamazsın. 1 sene sabredeceksin sonra TUS ta biyokimya patoloji mikrobiyoloji vs gibi nöbetsiz ya da nöbeti az bölümler seçeceksin. Son tavsiyem şu 1 sene de sorumluluk nasıl alınır, insanlarla nasıl iletişim kurulup onlarla bir şey paylaşılır buna ağırlık vermen. Hadi selametle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İşine bak sadık ol ve tıp yemini ettikten Sonra zevk almaya bak
    Kendini ne kadar sıkarsan işinde gözünde o kadar sıkıcı olur ve en önemlisi bir yıl sonra doktorsun aklını başına topla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 18 yaşında küçüktün
    peki 19-20-21-22 yaşında yine küçük müydün ?
    23 yaşa gelince birden büyüdün mü ?

    sen istediğini anlat ama ben inanmadım :)

    peki bunu bıraksan ne yapacaksın ,başbakan falan mı olmayı düşünüyorsun diyeceğim de ,artık ülkede başbakanlıkta olmuyor :)
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Dümdüz düşünen bir insansın ben sana ne anlatayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hala 18 yaşındasındasın yani o kafayı yaşıyorsun o yüzden bu düşüncelerdesin, daha dur, sıkıntıdan saçların dökülecek, yüzünü sivilceler basacak, davranışların spastiklere benzeyecek, tik haraketlerin olacak, gibi gibi,

    AMA, bu günlerde bitecek, belki saçların geri gelmeyecek, sivilcelerin izleri kalacak, tiklerin bazıları yaşam standardın olacak, göz altı morlukların da,

    ve bunların hepsi sana tecrübe olacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-40C5DD97E

    Kod yazmak diplomasız iş bulmak da o kadar kolay zaten.

    Alıntıları Göster
    Hocam bende onu kast ettim okuduğunuzu anlamamışsınız galiba
    Diplomasız iş bulunsa bile adamı eşek gibi çalıştırıp asgari ücret verirler.
    Kod yazmakta öyle üstün zeka isteyen birşey değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FenBilgini F kullanıcısına yanıt
    Yani 5 yıl okumuşsun tıp ı bırakıcam diyorsun. Burda forumda da olsa arkadaşız dostum sen dertlerini anlatıyorsun bizde derdine derman olmaya çalışıyoruz hepimiz böyle yapıyoruz.
    O yüzden 5 yıl tıp okuduktan sonra bırakırsan seni bulur döverim :-D
    Milyonlarca kişinin isteyipte başaramadığı şeyi sen yapmışsın. Sakın pes etme. Daha iyi araştır daha iyi çalış ve rahat bir bölüm seç eminim çok rahat ediceksin ilerde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki plan? Okulu bıraktın diyelim sonrası ? Kardeşim haline şükret bak bunu kolay kolay demem, hatta gıcık olurum ... Bu ülkede 2bin tl maaş alıp sabah 7 akşam 18 ayakta çalışan, öğlen yarım saat, 15dk dan 2 kere çay molası alan insanlar var ve ciddi çoğunluktalar bu çarpıcı örneği geç benim gibi iş yeri olanlar her ay vergi ,maaş, kira nasıl çıkartacağım diye kara kara düşünüyor. Üzgünüm Türkiye de yaşıyoruz ve doktorluk iyi bir meslek, az daha sabret yapabilirsen mutlaka uzmanlıkta yap yaşın daha çok genç.Ülkede uzman bir hekimin fiyakası, kazandığı para gerçekten iyi. devam et kardeşim sakın yılma, çok pişman olursun, bu ülke idaellerin değil etiketlerin ülkesi. Seçtiğin yok belki yönlendirme ile kendi tercihin değil ama sakın, sakın, sakın, bırakma vaz geçme.
  • Senin bölümün iyi artık çoğu bölüm is bulamıyor

    Mesela ben eczacılik okuyorum kapıdan girdiğimiz ilk gün bizi toplayıp issiz kalacaksınız ona göre okuyacaksaniz okuyun dediler

    Aslında hepimizde farkındayız ama okuyoruz üniversitelerde çoğu bölüm böyle insanlar işsiz kalacaklarıni bildikleri halde 3-5 yil daha geçsin diye okuyorlar

    Keşke zamanında saniyeye twsisatciya vs verselerdi şu an bunlar bir doktordan fazla kazanıyor geleni gideni kazikliyor

    Bir ülkede okumayan biri bir mühendisten 5 kat daha fazla kazanıyorsa o ülkede sıkıntı vardır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FenBilgini

    Sanki böyle hayatımın içine edilmemiş gibi
    toz pembe degil hayat. yarin obur gun paraya ihtiyacin olacak. bir kiz seviceksin. evlenmek isteyeceksin. tutupta 6.sinifta tıp bırakıp bütün hayatinin içine ediceksin öteside olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İster inan ister inanma o uykusuzluğu,o yorgunluğu hayatın bir noktasında kesinlikle yaşamak zorunda kalıyorsun, eğer orta direk ya da düşük gelir grubunda bir ailenin ferdiysen maalesef 6. sınıfta tıp fakültesini bıraktığında ileride kötü sonuçlarını görür ve yaşarsın,eğer az da olsa sosyal biriyseniz kendi içinizde yaşayacağınız pişmanlık hariç bir de çevresel faktörler olacaktır.İdealist olmak bazen kötü olabiliyor, ben de benzer bir versiyonunu yaşıyorum,okuduğu bölüm üzerine çalışan nadir kişilerdenim,ama ülkedeki adalet düzeninin kamyon gibi çarpmasına da maruz kalabiliyorsunuz çok iyi yerlerde tanıdıklarınız yoksa eğer. Sinema bölümünü bitirdim,hedefimde akademisyenlik vardı,hayatımın neredeyse 6 yılını bu amaçta harcadım(okuduğum yıllar hariç),90 ALES, 70 dil puanı ve dolu bir özgeçmişe rağmen işlerin başarılı olmakla yürümediğini gördüm ve sosyal bilimler okuyanların aşağı yukarı başına gelenler genelde bu yönde oluyor,şimdi ise yaptığım iş esnaflık türü bir iş, gün olur da ülke normalleşme sürecine girerse, belki bu işletmedeki tecrübemi kullanarak akademik hayata giriş yaparım diye kullanmak tek derdim.Bana da daha önce yaptığım işleri bilen arkadaşlarımdan neden dizi film setlerinde çalışmadığımı sordular ama bunu soran arkadaşlar oralardaki çalışma şartlarının ne denli kötü olduğunu da bilmiyorlar.Eğer bölümü bitirirsen çok yıpranacaksın ama ileride bunun faydasını göreceksin, en azından sosyal bilimler ile uğraşmadığına dua edeceksin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FenBilgini

    Dümdüz düşünen bir insansın ben sana ne anlatayım
    O zaman gidiyorsun burada anlattıklarını psikiyatri asistanina anlatıyorsun, güzelcene SSRİ ni yazıyor sanam hatta çok koyuysen uyuyamiyorsan antipsikotik de ekler yanına mis gibi yaşıyorsun sonra.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başgan 6. sınıf biraz erken değil mi?Son ders, son tenefüste millet akdeniz karadeniz karnemizi isteriz derken çık git sınıftan.Sana yakışan budur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • experienced kullanıcısına yanıt
    Yok hocam bıraktığım falan yok sadece içsel bunalım yaşamaktayım. Dün bayağı doktor arkadaşın biz de bu yollardan geçtik düşündük normaldir demesi beni rahatlattı. Çalışma hayatıyla intörnlüğü aynı düşündüğüm için stres yaptım. Çünkü bu intörnlük iğrenç. Belki maaş aldığım ve kendi işim olunca böyle düşünmeyeceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cildirmissin sen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya ağır csb yada şov yapıyorsun
    6. sınıf tıp okuyorsun neredeyse doktor olmuşsun, ama 3 sene önce o çok zor dediğin 3 seneyi geçirdiğinde forumda 12 yaşında çocukların olduğu bölüme "Omzumdan su sesi geliyor" diye konu açmışsın. "doktora gidecem, 1 ay oldu ne olabilir" falan demişsin. doktorlara biraz fazla uzak okuyordun sanırım, hocalar falan imamhatiptendi herhal sende din kitabı mı okudun 3 sene. ilginç geldi.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.