Şimdi Ara

6-9k aralığı tıp fak. önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

6-9k aralığı tıp fak. önerisi

(En Son Oy Tarihi: 24.1.2024)
Giriş
  • Sıralama 6.5k aklımda bu dördü var (aybü türkçenin gelmesi biraz zor duruyor) bu dört tıp fak. hangisi daha cazip? okuyanlar veya bilgisi olanlar nedenleriyle yazarsanız sevinirim başka önerisi olan varsa alabilirim.

• Hepsi de güzel ama bence Uludağ

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AYBÜ TR'de 70 kontenjan artışı var, gelebilir. Bu seçenekler arasında TUS başarısı diyorsan ilk tercih AYBÜ tavsiye ederim. Fakülte imkanları, sosyallik dersen Uludağ ya da emin olmamakla birlikte şehir tercihli olarak ESOGÜ olabilir. Gülhane hakkında olumlu yorumlar ve sıralamada artış olsa da askeri düzenden kurtulmasının biraz zaman alacağı düşünülüyor. Yine de okuyan birkaç öğrenci ile konuşmak gerekir.
  • Hocam esogüdeyim ben eğitim olarak karşılaştırmam çok doğru olmaz ama sosyallik ve üniversite yaşantısı açısından kesinlikle Eskişehir önde gelir diğerlerinden. Hem Uludağ'a göre falan daha kolay sınıf geçmek.

• Uludag zordur ebeni beller. Esogü seç hayatini yaşa abi tavsiyesi. 5. Sinif

• uludağı yazmazdım ben olsam. Okul zor,sınıf geçmek zor.Çok arkadaşım var geçiş için uğraşan ve geçen. illa bunlardan biri diyorsan esogüyü seçerdim. Onun dışında bu aralıkta neden kocaeli düşünmüyorsun,özellikle istanbul çevresindeysen en mantıklılardan. ben koü tıptayım 4. sınıfa geçtim sorun olursa yardımcı olurum
  • benim hayalim lisedeyken vs yıllarca hep esogü tıptı ama 6k yapıp araştırıp öğrencilerle doktorlarla vs konuşunca uludağ tercih ettim ve memnunum da.
    başlamadan önce özellikle forumda uludağ tıp çok zor muhabbeti vardı sürekli. tabi ki zor diğer üniversitelerle karşılaştıramam oralarda okumadığım için zorluklarını bilemem ama burada söylenenleri duyduktan sonra okula başladıktan birkaç ay sonra aslında rahatlamıştım ve burada fazla abartıldığını düşünmüştüm. he çalışmayan tabi ki kalıyor ona bir şey diyemem kalma oranları da düşük değil ama kalanların büyük çoğunluğu zaten yös ile gelen öğrenciler. geçen senelerde olan o uludağ tıp çok zor muhabbetinin biraz abartıldığını düşünüyorum (en azından klinik öncesi eğitim için, diğer aşamalar hakkında pek bilgim yok 6. sınıfta zorluyor olabilirler)
    bu sene zaten online eğitimden dolayı nerdeyse herkes geçti sınıfı ama pandemi öncesinde de çok çalışmamama rağmen 60 civarı notlar alabiliyordum ben çıkmış, enot vs çalışarak.
    tabi yine de esogü tıp da kaliteli bir okuldur, yeni açılmış bir fakülte de değil eğitimi hocaları vs iyidir yani tercih edilebilir bence ama geriye dönüp bakınca keşke esogü yazsaydım demedim hiçbir zaman, yıllarca orayı hedeflemiş olmama rağmen.
    ama aybü son senelerde açılmış bir okul bildiğim kadarıyla. ben olsam orayı pek düşünmezdim puanının şehirden dolayı yüksek olduğunu düşünüyorum eğer tercih edilecekse ankara için tercih edilebilir bence esogü ve uludağ arasında bi seçim yapmak daha mantıklı olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    21.8k tıp önerisi
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Saolun hocam eskişehirin ekonomik açıdan daha uygun olduğunu söylüyorlar arada ciddi bir fark var mıdır? Ulaşım sıkıntısı oluyor mu hem zaman hem de fiyat açısından? Şehir olarak Bursa daha cazip geliyor ama eskişehir in daha küçük olması tıp öğrencisi için sanki daha avantajlı gibi sizce doğru mu düşünüyorum? Aylık gideriniz ortalama kaç lira? Görükle için fiyatlar çok pahalı deniyor bu ne kadar doğru sonuçta öğrenci köyü? Cevaplarsanız sevinirim :) (Bu arada eğitim kalitesi olarak ikisinden de olumsuz bir şey duymadım 5-10k arası ortalama aynıdır diye düşünüyorum eğitim olarak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mat4dor -- 28 Temmuz 2020; 11:57:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tipisteyenbiri T kullanıcısına yanıt
    Olabilir tabi ki de hocam pek bilgim yok Kocaeliyle alakalı ama niyeyse Eskişehirle Bursa arasındayım

• UPPPP

• mat4dor kullanıcısına yanıt
    evet maddi açıdan eskişehirin daha rahat olduğu doğrudur muhtemelen yurt vs fiyatlarını bilmiyorum eskişehirin ama görüklede genel olarak pahalı. ben tek kalmak istediğimden özellikle genelde 1500 civarıydı fiyatları ama mesela 2-3 kişilik odalarda veya 2+1 apartlarda iki kişi kaldığınızda falan daha uygun fiyatlara ayarlayabiliyorsunuz. ya da 2 kişi eve çıkmak falan da yurtlara göre bayağı hesaplı oluyor. harcama kısmı da çok değişken yani daha çok yemek alkol vs için harcanıyor para o alışkanlıklarınıza bağlı değişir ama hani kovalayınca böyle şeyleri 10 liraya bira da içebiliyorsunuz ucuza karnınızı da doyurabiliyorsunuz zaten üni yemekhanesi seçeneği var bence çoğu üniversiteden daha iyi yemek konusunda. bence bu açılardan çok sıkıntı yaratmıyor sadece barınma pahalı. ulaşım konusunda nerdeeyse tüm apartların ve yurtların servisi var zaten ben saati uyduğunda onu kullanıyorum özellikle sabahları çok rahat oluyor 5 dakikada kampüse varıyoruz. otobüsle 15-20 dakika civarı sürüyor o da çok sıkıntı yaratmıyor bence, sadece bazı saatlerde kalabalık oluyor.

• Eskişehir yaz eğitim filan hikaye sınıfı geçsen yeter. Gereksiz zorluyunca bi şey olmuyo merak etmeyin.

• Istanbula yakin olayim ayda 1 Istanbula giderim arkadaslari, evdekileri gorurum diyorsan koü, onun harici bir esogu ya da uludagdan avantaji yok kaliteler ayni gibi. Gereksiz kalabalik bir fakulte, sosyal olarak ikisinden de geride, ama egitimi yararlanmak istersen iyi.

• görüklede 2+1 kiralar 1000 lira civarından başlar, eskişehir’in nispeten daha ucuz olduğu söylenebilir ama daha çok ne istediğinizle alakalı. okulun kolay olmasını isteyen arkadaşlar genelde kötüler Uludağ’ı ama zor olmasının yanında ne kadar kaliteli bir eğitim verildiğinden bahsedilmiyor... Ayrıca hocalarımızın eğitimleri de onların verdiği eğitimler de gerçekten tatmin edici, benim önerim sadece buradan değil de okuyan üst dönemlerinizle konuşmanız. Bu tarz sözlüklerde insanlar negatif olmaya eğilimli oluyorlar eğer sınıfta kaldılarsa zaten o okulu övmeleri imkansız hale geliyor :/ kısaca eğitim açısından ben Uludağ’ı bir tık önde görüyorum ve büyük şehirde okumak istediğim için tercih ettim, sizin için de hayırlısı olsun iki fakülte de güzel fakülteler

• 1500 tek kişilik dediginiz yurtlarda yemek oluyor muydu hocam ?

• upppppp
  • S.Snape kullanıcısına yanıt
    benim kaldığımda kahvaltı akşam yemeği vardı ama çoğu yurtta yemek yok, veya ekstra ücretle yemek seçeneği ekleyebiliyorsunuz bazı yurtlarda.
  • Memleketine en yakın ulaşımı en kolay neresi orayı yaz.
  • malatyadayım hocam her türlü uzak olacak
  • ne yazdınız hocam?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.