< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
ODTÜ Uluslararası İlişkiler'den yeni mezun oldum. Benim zamanımda da etrafımdaki neredeyse herkes bana hukuk öneriyordu. Ben ders programlarına baktım ve Siyaset veya Uluslararası İlişkileri daha çok seveceğim için bu bölümü tercih ettim. Bu bölüme istediğim için geldim ve bölümü sevdiğim için bölüm dışı çok okuma vs. yaptım. Bu tarz bölümlerde kendini geliştirmek çok önemli. Şimdi Jean Monnet bursunu kazandım (ben daha farklı bir chapterdan girdim ama ekonomi bölümünden kazanan bir sınıf arkadaşım da var) ve bu sene gidemeyeceğim ama seneye istediğim bir avrupa ülkesinde yüksek lisansımı masrafsız yapacağım. Bunu elde edebilmek için sahip olduğum tek şeyim bu yaptığım işten zevk aldığım için daha verimli, hırslı odaklanmış olmam.
İktisat okumak istiyorsan bununla alakalı bir bölüme git. ODTÜ Uluslararası İlişkiler'e gidip de iktisattan yan dal da yapabilirsin. Veya Uluslararası İlişkiler bölümünde politik ekonomi dersleri açılıyor bunlardan faydalanabilirsin. Benim sana tavsiyem ne kadar ısrar ederlerse etsinler bu konularda ne aileni ne etrafındakileri dinle. Bu senin tercihin ve senin hayatın. Eğleneceğin, zevk alacağın, hayalini olumlu bir şekilde kurabileceğin bir yerde başarı da iş imkanı da gelecektir. Çünkü zevk aldığın yerde hem daha mutlu olursun hem de daha motive olup daha fazla çalışırsın. Edit: Başka okulları bilmiyorum ama ODTÜ Uluslararası İlişkiler'de ilk sene ekonomiye giriş dersleri ve seçersen matematik dersi alacaksın. Belki buradan da ortalaman iyiyse bölüm değiştirip işletmeye veya iktisata geçebilirsin (geçen bir kişi tanıyorum). |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turk7 -- 27 Temmuz 2020; 18:54:36 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turk7 -- 27 Temmuz 2020; 18:52:44 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turk7 -- 27 Temmuz 2020; 19:55:33 > |
|
imza
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turk7 -- 27 Temmuz 2020; 20:21:1 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turk7 -- 27 Temmuz 2020; 20:28:35 > |
imza
|