Şimdi Ara

6.1 in 5.1 e Göre Avantajı Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben 5.1 Microlab X4D almayı kafaya koydum ama sormadan edemeyeceğim.
    6.1 alırsam ne olur forumda creative in 6060 setinide baya öven var.
    5.1 kimlere
    6.1 kimlere
    hatta 7.1 kimlere hitab ediyor??

Yardımcı olursanız sevinirim

Edit: Bu arada ses kartım x-fi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Command.com -- 29 Ocak 2006 9:22:21 >

• Bence 6.1 ve 7.1 son derece gereksiz.Günümüzde 6.1 yada 7.1 kayıt yoktur.Cihazlar sanal olarak 6.1 ve 7.1 oluştururlar.Bunuda ne kadar verimli olduğu tartışılır.Sesi sadece birden fazla kaynaktan verirler.Bence gereksiz.Forumda da daha önce onlarca defa konuşuldu.Diğer arkadaşlarında yorumlarını merakla bekliyorum.
  • upmix olayı 5.1 dde taMAM hadi neyse.. ama .. boş yere 6.1 7.1 e bölmek sesi bence o sesin güzelliğini orjinaliiğini bozar.. çünkü günümüzdeki programlar upmix edicem derken içine ediyo olayın sanırım

max 5.1 alınmalı bence
  • 6060 6.1 değilki,5.1
    sen 6600 ile karıştırdın galiba
  • evt 6060 5.1 miş
    6600 ile karıştırmışım kusura bakmayın :)

neyse; yani sonuş olarak diyorsunuzki, 6.1 ve 7.1 gereksiz kablo kalabalığından başka birşey değildir????
    yanılıyormuyum..............
  • Yanılmıyorsun.
  • hayır yanılıyosun bence,filmlerde ve oyunlarda daha etkileyici ses alırsın,tabi bu alacagın filmlere ve oynayacagın oyunlara baglı
    quote:

Orjinalden alıntı: Command.com

evt 6060 5.1 miş
    6600 ile karıştırmışım kusura bakmayın :)

neyse; yani sonuş olarak diyorsunuzki, 6.1 ve 7.1 gereksiz kablo kalabalığından başka birşey değildir????
    yanılıyormuyum..............
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4-3-3 ve 4-2-3-1 farkı ne ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben katılmıyorum bence 6+1 sacma ama 7+1 gereksiz degil
    uygun ayarları yaptıktan ve mekanda uygunsa filmlerde biz arkadasla xfi+7900 ile terminator3 te gayet guzel zevk aldık ha 5+1 gore oha denecek fark olmadı ama daha guzel oldu bence
  • 6+1 nası saçma oluo_5.1 den fimlerde 6.1 daha yidir.zaten film kodları 6.1 dir 7.1 deil.ama gel görki 6.1 set cok cok az,belkide filmlere yeni 7.1 kod getirebilirler,7.1 e boşa geçmemeişlerdir heralde
    quote:

Orjinalden alıntı: hightowerfrl

ben katılmıyorum bence 6+1 sacma ama 7+1 gereksiz degil
    uygun ayarları yaptıktan ve mekanda uygunsa filmlerde biz arkadasla xfi+7900 ile terminator3 te gayet guzel zevk aldık ha 5+1 gore oha denecek fark olmadı ama daha guzel oldu bence

• arkadaşlar aklınızda bulunsun. bilmeyenler için söylüyorum. çok yakında hd-dvd ler çıkacak ve çoğu filmde sesler dolby digital-ex ve dts-s ile kodlanmış olarak çıkacak. buda demek oluyorki hd-dvd ler çıktığında ses sistemi 6.1 yada 7.1 olanlar daha avantajlı durumda olucak ama şu anda bencede 6.1 veya 7.1 almanın bir anlamı yok. upmix iyidir filan demeyim işin doğallı gidiyor bence. ama 1-2 sen sonra durum değişcek.
  • iyide bunun hd-dvd ile pek alakası yokki,dvd dede dd-es,dts-es rahatlıkla kullanılıo.sorun 7.1 sesin olmaması,oyunlarda var ama filmlerde henüz yok,bunuda yakında yaparlar heralde
    quote:

Orjinalden alıntı: tibi

arkadaşlar aklınızda bulunsun. bilmeyenler için söylüyorum. çok yakında hd-dvd ler çıkacak ve çoğu filmde sesler dolby digital-ex ve dts-s ile kodlanmış olarak çıkacak. buda demek oluyorki hd-dvd ler çıktığında ses sistemi 6.1 yada 7.1 olanlar daha avantajlı durumda olucak ama şu anda bencede 6.1 veya 7.1 almanın bir anlamı yok. upmix iyidir filan demeyim işin doğallı gidiyor bence. ama 1-2 sen sonra durum değişcek.
  • 1-2 sene sonra çıkacak olan filmlerdeki codecler şimdi satın alınan cihazlarda olmayacak.Yeni ses formatları olacak.Bence 6.1 ve 7.1 gereksiz.
  • hd-dvd dediğin zaten high defination dvd yani hem ses hemde görüntü olarak normal dvd lerin birkaç adım ötesine geçiyor yani ses ve görüntü çözünürlüğünde ve ses kanal sayısını artırmayı planlıyorlar (TÜM FİLMLERDE ) yani alakası var. eskiden vcd yaygınken kim 5.1 e ihtiyaç duydu? sonra dvd çıktı ve artık hemen hemen herkeste 5.1 sistemler var. bundan sonrada 7.1 ler yaygınlaşacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibi -- 29 Ocak 2006 17:01:26 >
  • müzikte değil ama oyunda 6+1 , 7+1 kesinlikle çok daha güzl olur.. arkadan gelen seslere hakim olursun
  • Şu an hd-dvd olayında kullanılan ses formatları bizim kullandığımız dvdlerden daha farklı. Zaten o dvdleri sadece uygun cihaz ve ortamda kullanabiliyorsun.
    Ancak şu anki ses sistemleri ilerde bu formata da uymayacak. Yani dünyada kullanılmakta olan teknoloji ile üretilenler arasında fark olduğu ortada. Olay bütçeye bakıyor, kimde para çoksa kullanacağı uygulama da değişiyor. Anack bu açılan topicte hd-dvd konusunun konuşulmaması gerekir diye düşünüyorum, çünkü formatı daha farklı. Bunun için ayrı bir topic açılabilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: tibi

hd-dvd dediğin zaten high defination dvd yani hem ses hemde görüntü olarak normal dvd lerin birkaç adım ötesine geçiyor yani ses ve görüntü çözünürlüğünde ve ses kanal sayısını artırmayı planlıyorlar (TÜM FİLMLERDE ) yani alakası var. eskiden vcd yaygınken kim 5.1 e ihtiyaç duydu? sonra dvd çıktı ve artık hemen hemen herkeste 5.1 sistemler var. bundan sonrada 7.1 ler yaygınlaşacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 29 Ocak 2006 17:27:05 >

• haklısın. aklıma gelmişken söyliyim dedim. forumun video codec bölmünde açılan topiclerde zaten yazıyordur bol bol. bi ara okurum.
  • Yalnız 7.1 sesi eax desteğini veren bir ses kartı ve buna uyumlu bir oyun ile alabiliriz ancak. Yoksa her 7.1 ses kartı olan 7.1 ses alacak diye bişey yok.
    Mesela şu an kullandığım düz Audigy s ses kartım 6.1 desteklidir. Bu kartı aldığımda o zamanın meşhur SOF II oyunu da vardı elimde. Oyun eax ile 6.1 desteği veriyordu. Bir adam konuşurken mouse'u etrafında döndürüyordum ve o zaman elimde olan inspire 6600 6.1 ses sisteminde her uydudan ayrı sesler geliyordu. Oynarken de uyduları kendime yaklaştırıyordum, böylece arkamdan gelen düşmanın yerini tam olarak tesbit edebiliyordum. Ama dediğimiz gibi, 6.1/7.1 ses için uygun ses kartı, uygun eax desteği ve bu desteği de veren oyun şart.
    quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

müzikte değil ama oyunda 6+1 , 7+1 kesinlikle çok daha güzl olur.. arkadan gelen seslere hakim olursun

• quote:

Bu arada arkadaşlar, siz sanırım ya 6.1 ve 7.1 kayıtlardan haberiniz yok ya da öğrenmek istemiyorsunuz.

Haberimiz var olmasına var da hoparlör tercihinde ne kadar önemli bir kriter yada tercih sebebi olur onu tartışıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillForYou! -- 28 Ocak 2006 23:46:27 >
  • Home cinema işinde 7.1 tekonolojisine şu an için decoder olmadan ses kartlarıyla varıldı. Ancak bu işi babalar gibi yapacak bir set malesef piyasada YOK!! Bu açıdan bakarsak kesinlikle haklısın @Kill. Ancak 6.1/7.1 sinema keyfini bir dvd fanatiği olan ben böyle övüyorsam bu olay demek ki hakkaten zevk veriyordur. Şu an bile 5.1 set kullanıyor olsam da keşke piyasada sadece s750 gigaworks gibi bir set olmasa diyorum. Bu işi gerçekten layığıyla yapan bir 7.1 set çıksa da biz de nasiplensek. Hatta keşke megaworks'un 6.1 olan modeli var, ülkemizde o satılsa da bahsettiğim fark anlaşılsa. Zamanında sadece dolby stereo vardı, daha sonra prologic denen olay girdi, kulaklar şenlendi, şlimdilerde prologic II var, stereo'nun 5.1 kanala dağılmış hali diyoruz ama o da yetmiyor, dijital sesler çok farkediyor, dolby digital, dts, dolby digital ex, dts-es, dts-es discrete, neo:6 bunlar çıtayı 7.1e kadar yükseltti. Ben bu işin ilerleyen safhalarında çok daha keyif vereceğine inanıyorum. Çünkü olayı gitgide daha GERÇEKÇİ yapıyorlar. Arkadan gelen bir arabanın sesinin tam arkamızdan geldiği halde arka 2 uydudan duyulmasıyla arka merkezdeki uydulardan önce gelmesi, sonra da yan uydulara sesin kayması en sona da önlere ve merkeze gitmesi bence çok daha gerçekçi. Yani tam arkamızda konuşan birini tam konuştuğu yerden duymak varken arka 2 uydudan birden duymak ne kadar zevk verir tartışılır. Ben 6.1/7.1 taraftarıyım ve gerekliliğine kesinlikle daha gerçekçi olmak açısından inanıyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: KillForYou!

Haberimiz var olmasına var da hoparlör tercihinde ne kadar önemli bir kriter yada tercih sebebi olur onu tartışıyoruz.

• Eğer 5.1 setlerin 5.1 in hakkını verbeildikleri kadar gerek medyalar gerek playerlar gerekse anfiler 7.1 in hakkını verebilse 7.1 in 5.1 den daha iyi olduğunu tartışmak bile yanlış olur.Elbette 7.1 5.1 den daha gerçekçi sahne yaratacaktır.Ama benim demek istediğim bunu hangi set layığıyla yapıyor ve bu medyalar (gerek film gerekse müzik ve oyun) ne kadar yaygın?Biz iyi olmasına iyi diyoruz ama iki set alacağın zaman bak bu 7.1 bu daha iyidir denilmelimi bunu tartışıyoruz.Mesela sen film fanatatiği birisi olarak 5.1 mi 2.1 mi sorusuna kesinlikle 5.1 dersin ama 7.1 mi 5.1 mi sorusuna sahip olduğun z5500 dende anlaşılabileceği gibi 5.1 dersin.Benimde anlatmak istediğim bu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.