Şimdi Ara

6.1 in 5.1 e Göre Avantajı Nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Benim bildiğim şu an piyasada show v.s. gibi ucuz da olsa 7.1 setler özellikle creative'in de bikaç düşük modeli de olsa var.
    Ancak gerçek anlamda z5500 gibi güçlü bir 7.1 set olarak benim bildiğim sadece gigaworks s750 var.
    Bu set hakkında genelde yapılan yorumların hep olumsuz olduğu, vadettiği 700watt gücü veremediği, analog olması, çok pahalı olması v.s. sebepler setin satın alınmasına engel oluyor diye düşünüyorum.
    Buna rağmen setin şu an için piyasanın en güçlü 7.1 set olmasına rağmen bahsi edilen z5500ün gigaworks s750deki sorunları göstermediği düşünülürse ve daha güçlü olduğu da göz önüne alınırsa "5.1 setler 7.1 setlerden daha iyidir" diye bir genelleme yapamayız, ancak şöyle diyebiliriz; "şu an için piyasada işin hakkını verebilecek çok güçlü 5.1 setler kadar veya en azından z5500 kadar güçlü bir 7.1 set yoktur. Bu sebeple 7.1 yerine 5.1 daha kullanışlıdır." Benim şahsi düşüncem bu yönde. Ancak bu durum, ilerde çok daha kaliteli 7.1 setler çıkmayacağı anlamına gelmez. Yarın birgün çok iyi, güçlü ve kaliteli bir başka 7.1 set çıkarsa ve bu set işin hakkını verirse o zaman da "şimdi 7.1 alın." demek haksızlık olur.

Kısacası, bence şimdilik çok çok iyi bir 7.1 set yok ancak ilerde çıkabilir pekala. Ayrıca da daha evlere 5.1 setlerin yeni girdiğini görüyoruz, piyasası çok yaygın, 7.1 setler ise aynı güçte üretilseler bile maliyeti pahalı olduğundan tercih edilmiyor. Kablo karmaşası ve hoparlörlerin yerleşimi de sıkıntı doğurduğundan ve 7.1 zevkini tercih edeceklerin sayısı da henüz az olduğundan, talep de olmadığından piyasada bence daha uzun bir süre çok daha güçlü, en azından s750den daha güçlü bir 7.1 set göremeyeceğiz gibi geliyor.
    Zaten ben bu forumdaki yazıları okuduktan sonra şaibeli bir set olan s750yi almam, ona vereceğim paraya daha ucuz ve daha güçlü ve dijital setlere yönelirim.
    Zaten o kadar gücü de kolay kolay kimse kullanamıyor evinde veya apartman dairesinde.

En azından şöyle basit bir örnekle değerlendirelim:
    Şu an piyasadaki çok az sayıda olan 7.1 setlerin içinde en üst sıradaki set olarak gigaworks s750 7.1 var.
    Onun gibi üst sıraları zorlayan biçok 5.1 set piyasada mevcut.
    Ancak insanlar s750nin tek başına 7.1 piyasasının lideri olmasına rağmen (şahsi düşüncem) yine de 5.1 setlere veya bütçesi doğrultusunda 5.1 setlerin en iyilerine yönelmesi, sizin haklı olduğunuzu gösterir.
    quote:

Orjinalden alıntı: KillForYou!

Eğer 5.1 setlerin 5.1 in hakkını verbeildikleri kadar gerek medyalar gerek playerlar gerekse anfiler 7.1 in hakkını verebilse 7.1 in 5.1 den daha iyi olduğunu tartışmak bile yanlış olur.Elbette 7.1 5.1 den daha gerçekçi sahne yaratacaktır.Ama benim demek istediğim bunu hangi set layığıyla yapıyor ve bu medyalar (gerek film gerekse müzik ve oyun) ne kadar yaygın?Biz iyi olmasına iyi diyoruz ama iki set alacağın zaman bak bu 7.1 bu daha iyidir denilmelimi bunu tartışıyoruz.Mesela sen film fanatatiği birisi olarak 5.1 mi 2.1 mi sorusuna kesinlikle 5.1 dersin ama 7.1 mi 5.1 mi sorusuna sahip olduğun z5500 dende anlaşılabileceği gibi 5.1 dersin.Benimde anlatmak istediğim bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadoww -- 2 Şubat 2006 3:42:29 >

• Evet shadow.Benim uzun uzun yazmaya üşendiğimi sen yazmışsın.Özetle 7.1 5.1 den daha iyidir.Fakat piyasada 5.1 in ulaştığı f/p oranına ulaşan bir 7.1 set yok.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.