Şimdi Ara

5w30 mu 5w40 mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
35.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sanayideyim arabanın motor yağını değiştircem ustada mobil yağ var 5w30 mu daha iyi 5w40 mı usta 5w30 yağ eksiltir 5w40 koyalım dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ccestr -- 4 Nisan 2018; 16:46:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• D@rbeli M@tk@p kullanıcısına yanıt
    D@rbeli M@tk@p demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

quote:

Orijinalden alıntı: Ccestr

quote:

5w 30 yağın nesi eksikmiş acaba? 5w 30 koyup geçin...

5w30 yağ eksiltme yapar dedi

Kusura bakmasın da iyi sallamış sizin usta...5w 30 eksiltir ama 5w 20 eksiltmez...

Neyse...Güle güle kullanın...

5w20 yi ısrarla ben koyun dedim adama kalsa 5w40 koycaktı umarım yağ eksiltmez çok ince bi yağmış 5w20 motor ısındığında su gibi oluyormuş
    Yapay Zekanın Yanıtı

5w30 mu 5w40 mu: Aracın için En İyi Motor Yağını Seçme

Arabanın motor yağı, aracının sorunsuz çalışması için hayati önem taşıyan bir bileşendir. Doğru motor yağını seçmek, motorunun ömrünü uzatmana ve performansını en üst düzeye çıkarmana yardımcı olabilir. 5w30 ve 5w40 en yaygın motor yağı türlerinden ikisidir, ancak aralarındaki farkı bilmek, senin için en iyi seçimi yapmana yardımcı olabilir.

5w30 ve 5w40 Arasındaki Fark

5w30 ve 5w40, düşük sıcaklıklarda akışkanlığı gösteren "5w" ile sınıflandırılır. Her ikisi de kış aylarında soğuk çalıştırma için uygundur. Ancak, "30" ve "40", yüksek sıcaklıklarda viskozitelerini gösterir. 5w40, 5w30'dan daha viskoz veya kalındır, bu da yüksek sıcaklıklarda daha iyi koruma sağladığı anlamına gelir.

Hangi Motor Yağını Seçmelisin?

Araban için doğru motor yağı, aracının markasına, modeline, yaşına ve iklimine bağlıdır. Genel olarak, daha yeni araçlar ve yüksek performanslı motorlar için 5w40 önerilirken, eski araçlar ve daha ılıman iklimler için 5w30 uygundur.

5w30 Yerine 5w40 Koymak

Bazı durumlarda, aracının üreticisi tarafından önerilen 5w30 yerine 5w40 kullanmak mümkün olabilir. Bu, örneğin yüksek sıcaklıklı iklimlerde veya aracın daha yüksek kilometreye ulaşması durumlarında faydalı olabilir. Ancak, aracının özel ihtiyaçlarını karşılamak için üreticinin tavsiyelerine uymak her zaman en iyisidir.

Sonuç

5w30 ve 5w40 motor yağları, farklı viskozite özelliklerine sahip iki yaygın motor yağı türüdür. Aracının için en iyi motor yağını seçmek, sorunsuz çalışma ve optimum performans sağlamak için çok önemlidir. Aracının üreticisinin tavsiyelerine uymak ve aracının özel ihtiyaçlarını dikkate almak her zaman en iyisidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sıcaklık değişiminiz yüksek ise 5w40

• 5w 30 yağın nesi eksikmiş acaba? 5w 30 koyup geçin...
  • km 100 bin üzeri LPG li araç ise 5w40 kullanabilirsiniz... Sıcaklık değişimi yüksek lpg'li araçta...
  • araç dizel mi, km'si yüksek mi ve partikül filtresi var mı? Daha önce 5w30 kullandıysanız 1000 km'de ne kadar eksiltiyordu?
  • 210 bindeki 1.4 hdi motora 5w30 koyuyorum. hiç sıkıntım yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mobil 5w40 mı? Shell 5w40 mı?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: furion07

araç dizel mi, km'si yüksek mi ve partikül filtresi var mı? Daha önce 5w30 kullandıysanız 1000 km'de ne kadar eksiltiyordu?

Araba benzinli lpg yok km düşük önceki sahibi 10w40 koydurmuş sürekli

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: furion07

araç dizel mi, km'si yüksek mi ve partikül filtresi var mı? Daha önce 5w30 kullandıysanız 1000 km'de ne kadar eksiltiyordu?

Araba benzinli lpg yok km düşük önceki sahibi 10w40 koydurmuş sürekli

Yüksek modelli bir araç değilse 10w40 devam edin bence. Fiyat olarak da uygun olur. Tam sentetik olsun derseniz 5w40 da olabilir. Mobil, castrol, elf en yaygın markalar zaten.
  • 5w30 iyi bir yag yakit tuketimini 1 litre/100km e kadar azaltir. Aracin ne ve yagin ne oldugu onemli.

• 5w20 yağ koydurdum arkadaşlar

• quote:

5w20 yağ koydurdum arkadaşlar

Hangi marka?

• quote:

quote:

Kusura bakmasın da iyi sallamış sizin usta...5w 30 eksiltir ama 5w 20 eksiltmez...

• Son derece doğru tespit.Araç 80000km'de 1.6 benzin-Lpgli. 5-30 mobil1 ESP formüla kullanırken ortalama yakıtım 7,3 lt civarı idi. Servis bakımda kendi 5-30 yağ koydu. Aynı şartlarda ortalama yakıt 1 lt arttı. Sonraki balkımda tekrar Mobil1 5-30 ESP kullanacağım.
  • quote:

quote:

quote:

5w20 yi ısrarla ben koyun dedim adama kalsa 5w40 koycaktı umarım yağ eksiltmez çok ince bi yağmış 5w20 motor ısındığında su gibi oluyormuş

• Orjinali ne ise aracın o yağ konulmalı

• Benzinli araçlarda ince yag kullanıyorsanız, bakim aralığını yari mesafeye indirmenizi tavsiye ederim.

• 5w20 çok ince yağ segmanlara zarar verir sıfır arabalara bile 5w30 koyarlar en az

• quote:

Orijinalden alıntı: NextMove

Benzinli araçlarda ince yag kullanıyorsanız, bakim aralığını yari mesafeye indirmenizi tavsiye ederim.

Mitsubishi benin aracimda 0-20 yag kullaniyor ve bakim araligida 20bin km. 1.2 atmosferik benzinli motor.

Hayirli gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 4 Nisan 2018; 17:52:28 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.