Şimdi Ara

5G wifi nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
11.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vodafone Fibermax a abone oldum. Wireless te 2 adet modemimin adı var birisinde 5G yazıyor. hangisine bağlanmam gerekiyor. :)

edit:

802.11 a/b/g/n 2x2 usb dongle bende bu adaptör var sanırsam 5ghz destekli değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leonardo DiCaprio. -- 11 Mart 2018; 0:44:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

5G WiFi: Geleceğin Kablosuz Teknolojisi

5G WiFi, yeni nesil kablosuz teknolojisidir ve 5 gigahertz (5 GHz) frekansında çalışır. Bu frekans, 2,4 GHz'lik geleneksel WiFi'dan daha yüksektir ve bu da önemli avantajlar sunar.

5GHz Nedir?

5GHz, elektromanyetik spektrumun bir parçasıdır ve 5 gigahertz frekansa sahiptir. Bu, 2,4 GHz'den önemli ölçüde daha yüksektir ve daha yüksek veri aktarım hızları ve daha az girişim sağlar.

5G WiFi'nin Avantajları

• Daha Hızlı Hızlar: 5G WiFi, 2,4 GHz WiFi'dan çok daha yüksek hızlar sunar. Teorik olarak 10 gigabit/saniyeye (Gbps) kadar hızlara ulaşabilir.
    • Daha Düşük Gecikme: 5G WiFi, daha düşük gecikme sürelerine sahiptir, bu da gerçek zamanlı uygulamalar ve oyunlar için daha duyarlı bir deneyim anlamına gelir.
    • Daha Az Girişim: 5GHz frekansı daha az kalabalıktır, bu da daha az girişim ve daha güvenilir bağlantılar anlamına gelir.
    • Daha Geniş Kapsam: 5GHz dalgaları 2,4 GHz dalgalarından daha kısa bir menzile sahiptir, ancak daha kolay duvarları ve diğer engelleri geçebilir. Bu, daha geniş bir kapsama alanı sağlar.

5G WiFi'nin Kullanım Alanları

5G WiFi, çeşitli uygulamalarda kullanılabilir:

• Ev ağları
    • İşletme ağları
    • Kamusal erişim noktaları
    • Cihazlar arası iletişim

Sonuç

5G WiFi, daha yüksek hızlar, daha düşük gecikmeler, daha az girişim ve daha geniş kapsama alanı sunan geleceğin kablosuz teknolojisidir. Özellikle veri yoğun uygulamalar, gerçek zamanlı hizmetler ve çoklu cihazlı ortamlar için idealdir. 5G WiFi'ın benimsenmesi, kablosuz bağlantı deneyiminizi önemli ölçüde iyileştirecek ve bağlantılı yaşamlarımızın geleceğini şekillendirecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 5g değil aslında 5 GHz dir.
    5GHz performansı 2.4GHz göre daha yüksektir fakat çekim alanı azdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ULTILIX

5g değil aslında 5 GHz dir.
    5GHz performansı 2.4GHz göre daha yüksektir fakat çekim alanı azdır.

Anladım hocam.

Modem bilgisayarın yanında olduğu için ondan bağlanmam lazım sanırım

• Leonardo DiCaprio. kullanıcısına yanıt
    Çekim problemi yada performans problemi yoksa 5GHz tavsiyemdir.

Tabi @Ultilix de açıklamış, ben de eklwmwk istiyorum, 5Ghz'e bağlanabilmek için bilgisiayarınızın/telefon/tablet vs ürününüzün ac destekli olması gerekiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Iphone 6 s var

AC desteği var 5Ghz bandına bağlanabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3G ve LTE Servis Yok
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    iPhone 5s üzeri modellerde 5 GHz desteği mevcut.

• Hız testlerinde de hızınızın 2.4GHz'den fazla çıktığını görebilirsiniz. Tabi 50 mbps üstü için.

• 2.4 ghz ile maksimum 46 mbps hız alıyorum, 5 ghz ile 83 mbps hız alıyorum, kablolu 98 mbps. Yani 50 mbps üzeri netiniz varsa 5 ghz olmazsa olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: SerkanÇelik

2.4 ghz ile maksimum 46 mbps hız alıyorum, 5 ghz ile 83 mbps hız alıyorum, kablolu 98 mbps. Yani 50 mbps üzeri netiniz varsa 5 ghz olmazsa olmaz.

Benim evdeki internet e vestel in saçma bi kablosuz wifi si var onunla bağlanıyorum ondan dolayı 100 mbps pcden olmuyor. Kablolu yani ethernet ile bağlanırsam 100 mbps alırım öylemi hocam

Modemde 100 mbps tanımlıysa, 100'e yakın değerler alabilirsiniz, test yaparken sadece pc bilgisayara bağlı olsun ve modemden kablosuz ağı kapatın, en iyi sonuç bu şekilde çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: SerkanÇelik

Modemde 100 mbps tanımlıysa, 100'e yakın değerler alabilirsiniz, test yaparken sadece pc bilgisayara bağlı olsun ve modemden kablosuz ağı kapatın, en iyi sonuç bu şekilde çıkar.

evet hocam modemde 5G tanımlı. Iphone umdan 5G ağına girince 135 e kadar alıyorum hızı. ama bilgisayarda 50 mbit. bunun sebebide kablosuzdan bağlanmam sanırım adaptörün desteklememesi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.