Şimdi Ara

5800 XM CFW kurma detaylı resimli anlatım (SUNRISE V1.2 C6V11 TR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
8.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

5800 XM telefonum var. Bu telefonu yeni yeni çözmeye başladım. Bu telefonu kurcalayarak son zamanlarda içine attığım çoğu uygulamaya "sertifika hatası" vererek kurmuyor ve telefon biraz yavaş bende anladım ki bu sorunlardan kurtulmak için telefona hack yöntemi uygulamam gerekiyormuş. Bu yüzden telefonuma hack'ın bir diyer adı olan CFW kurmak istiyorum yani hack yapmak istiyorum ama bu konu ile ilgili pek bilgim yok. Daha önce bu telefona hard format, güncelleme için gene "NomadCRY"nin "Nokia 5800 XM Sorulan Tüm Soruların Çözümü" başlıklı konusundan yararlanarak attım ama bu CFW kurma işi baya bi karışık. Forumda "NomadCRY" üstadım hem 5800 XM hemde CFW konusunda uzman ve bi güzel yaptığı son CFW olan, başlıktada belirttiğim SUNRISE v1.2'yi paylaşıma sunmuş ama ben bu CFW'nin telefona nasıl kurulacağını bilmiyorum. Herhangi bir resimli anlatımıda bulunmuyor.

Misal V1.2 CFW'nin 4 dosyasınıda "NomadCRY"nin konusundan indirdim

1)Win7 uyumlu JAF ve emülatör
    2)Rofs 2 hariç c6 v11 dosyaları
    3)Sunrise V1.2 by NomadCRY 4X3
    4)Sunrise V1.2 by NomadCRY 4X5

Bu 4 dosya arasında setuplu olarak kurulabilen sadece 2 dosya var oda 1. klasörün içindeki "JAF FULL PKEY EMULATOR" ve "JAFSetup" dosyaları. Yalnız bu dosyaların hangisini kuracağım, diğer klasörlerdeki dosyaları ne yaparak telefona CFW'yi atacağım vs hiç bir bilgim yok. Hiç bir yerdede bu konu ile ilgili resimli anlatımlı bi konuda bulamadım. İlk defa CFW yöntemini kullanacak birisiyim. Ben aslında üstad "NomadCRY"nin bu CFW'nin v1.3 versiyonunu çıkartmasını bekliyorum ama o zamana kadar bu son çıkan v1.2'yi kurmasını öğreneyim ki o çıktığında zorlanmadan kurayım.

Sorularımı özetleyecek olursam;

1.Bu CFW telefona nasıl kuruluyor?

2.Bir diğer sorum ise; bu CFW'yi telefona kurduktan sonra tekrar nasıl silip telefonu eski default haline getirebilirim? Eğer nokia pc suite yada başka bir program vasıtası ileyse onunda resimli anlatımı olursa iyi olur.

Yardımlarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 24 Eylül 2010; 11:39:01 >

Intel® Core 2 Quad Q9400 (OC 3.5Ghz) / Gigabyte GA-EP45T-UD3R / Corsair Vengeance 8GB (4x2GB) (OC 1.75Ghz) / Akasa Venom İşlemci Soğutucu / Gigabyte Nvidia Geforce GTX 460 / Corsair CX600 / WD 1 TB Caviar Black / LG Super Multi DVD-RW / Cooler Master Kesik Yan Kapak, Şeffaf Pleksi Kaplama Mavi Şerid Ledli Kasa / Samsung SyncMaster 920N Black 19" LCD / LOGITECH X-540 70W 5 1 Hoparlör / HP C3180 Yazıcı
  • Arkadaşlar fazla zamanım kalmadı 2 gün sonra şehir dışına çıkıyorum. Burda bu CFW işini hallettim hallettim eğer halledemessem dahada halledemem. Lütfen yardımcı olun şu CFW'yi kurmayı, silmeyi vs öğreneyimde öyle gideyim...
    Intel® Core 2 Quad Q9400 (OC 3.5Ghz) / Gigabyte GA-EP45T-UD3R / Corsair Vengeance 8GB (4x2GB) (OC 1.75Ghz) / Akasa Venom İşlemci Soğutucu / Gigabyte Nvidia Geforce GTX 460 / Corsair CX600 / WD 1 TB Caviar Black / LG Super Multi DVD-RW / Cooler Master Kesik Yan Kapak, Şeffaf Pleksi Kaplama Mavi Şerid Ledli Kasa / Samsung SyncMaster 920N Black 19" LCD / LOGITECH X-540 70W 5 1 Hoparlör / HP C3180 Yazıcı
  • http://forum.donanimhaber.com/m_42917419/tm.htm

Sorunun cevabı burada anlatılmış ve baştan aşağıya yorumları okuman gerekiyor burada yazılanlardan farklı kimse başka şekilde söyleyemez hepsi anlatılıyor sorduklarının..

daha sonra sunrise dosyalarını indirip konunun altında anlatılan şekliyle telefonu ve hafıza kartını formatlayıp yada sistem dosyalarını silip flashlacayacaksın.her şey cfw paylaşılan konularda yazıyor özellikle f@tih in konularına bakmanı tavsiye ederim

c6 kurcaksan eğer ki sunrise c6 dır tekrar sadece v51 e dönebilirsin onun da detayları yine f@tih in v51 konularında mevcut
  • Kendi başlığını okumaya erinip burda tekrar aynı şeyleri yazmamızı mı bekliyorsunuz. Orda 50 sefer soruldu cevaplandı. Oturup burda cevap bekleyeceğinize bi zahmet bizim okadar emek verip yazdıklarımızı 2 dakka okuyun.
  • "NomadCRY" üstadın "SUNRISE V1.2" başlıklı konusunu okumuştum ama bana çok karışık geldiği için 2. mesajda burada cevabını istediğim sorunun "resimli anlatımının" olduğuna dikkat etmedim o başka birşeydir diye düşündüm nedeni ise kafamın karışmasıydı. Şimdi arkadaşım o noktayı tekrar vurgulayınca dikkatlice takip edip uygulamaya geceçeğim. Orayada çoktan baktım tam CFW kuracaktım ki "kesbi" arkadaşımın tepkisine maruz kaldım. Şimdi cevap verme şansı buldum; cevap için teşekkürler arkadaşlar "SUNRISE V1.2" konusunun altında resimli anlatımı buldum uygulamaya geçiyorum...
  • Hayırlı olsun şimdiden
    Söylendiği gibi Sunrise konusunda tüm cevaplar mevcut ve en basit dille kurulum anlatılıyor.
    @f@tih

ve burdaki bana yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ederim. Telefona "SUNRISE V1.2"yi kurdum. Şimdi keyfini sürmeye çalışıyorum :) V1.3'üde sabırsızlıkla bekliyorum. Tabiki CFW'yi kurarken "Flash" butonuna bastığımda "Yedek alınmamış alınsın mı" diye bi uyarı verdi bende önemsemedim "hayır" dedim. Gitti bütün kart vizit bilgileri ama Allah'tan önceden yedeğini almıştım :) Şimdi bu yüklediğim CFW'yi birde silmeye geldi. Bide teli eski haline getireyim de onuda öğreneyim sonra tekrar CFW'yi yüklerim zaten. Bu eski haline getirmek içinde burada bilen bi arkadaş yazsın demeyeceğim sonra "üşengeç" oluyorum o yüzden araştırayım forumu. Herkese teşekkürler. Selametle...
  • arkadaşLar ben kuramadım kafayı yicem
    birisi msn vb. bi yerden yardımcı olabilirmi :(
    bu tür kurulumlar hakkında fazla bilgim olmadığından böyle mal gibi kaldım ortada :(

ßraz psikopat ßiraz yaramaz ßiraz asiyiz ama %1903 ßeşiktaş[k]'Lıyız.
  • Resimli anlatım yok mu? İkinci mesajda resimli anlatım var.Nasıl bulamadınız?
  • aslında anlatımlar banada karışık geldi birazda o yüzden soğudum kurmaktan aslında kuracaktım,animasyonlu anlatım linki de ölmüş ayrıca,neyse az daha bekleyelim belki orjinal v.60 sürümü cıkar yakında
  • quote:

Orijinalden alıntı: hEro_

@©em
    sayfanın karışıklığına aldanmayın.Kurulumu yapmak çok basit.İyice okursanız bence sorun kalmayacaktır.

dostum aslında bu tür pc telefon işlerine pek uzak değilimdir az cok bilgim var ama dediğin gibi sanırım sayfanın karışıklığıda gözümü korkuttu,bir de dediğim gibi teli yeni aldığım için az orjinal şekliyle kullanıyım istiyorum,bir de pazartesi falan nokia v.60 sürümü cıkaracak diye okudum maxi forumda ondan da biraz bekliyim diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ©em -- 24 Eylül 2010; 16:45:55 >

Orijinalden alıntı: ©em

quote:

@©em
    sayfanın karışıklığına aldanmayın.Kurulumu yapmak çok basit.İyice okursanız bence sorun kalmayacaktır.

dostum aslında bu tür pc telefon işlerine pek uzak değilimdir az cok bilgim var ama dediğin gibi sanırım sayfanın karışıklığıda gözümü korkuttu,bir de dediğim gibi teli yeni aldığım için az orjinal şekliyle kullanıyım istiyorum,bir de pazartesi falan nokia v.60 sürümü cıkaracak diye okudum maxi forumda ondan da biraz bekliyim diyorum.

Siz bilirsiniz tabiki.Sandığınız kadar karışık değil onu söylemek istedim.

Ayrıca Nokia v60'ı bu aralar her pazartesi çıkartıyor

• quote:

aslında anlatımlar banada karışık geldi birazda o yüzden soğudum kurmaktan aslında kuracaktım,animasyonlu anlatım linki de ölmüş ayrıca,neyse az daha bekleyelim belki orjinal v.60 sürümü cıkar yakında

V60 çıktığında C6 V20 de çıkacak.Ve yine herkes C6 V20'yi kuracak

Ben V60'dan pek ümitli değilim açıkçası.

• quote:

quote:

@©em

Her pazartesi V60 çıkıyor.Siz daha çok beklersiniz.

Bir de çıkıyormuş hakkaten

• quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

quote:

quote:

@©em

Your Message Has Been Deleted Sileriz mesajları

Şaka tabii...Çıksın yahu ne güzel işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

quote:

quote:

@©em

valla bu yazılımda bana kötü gelmedi sanırım telefonu yeni kullanmaya başlamamdan olsa gerek,belki zamanla daha fazla özellik isterim tabiki ama şimdilik yetiyor gibi,k750den 5800e gecince sanırım eksiklerini göremiyorum

bu pazartesi işi de adam nokiada çalışan bir arkadaşımdan öğrendim demiş onun yalancısıyım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.