Şimdi Ara

561 mf 2.5v SMD Elektrolitik Kondansatör Yerine Değerleri Yüksek Başka Kondansatör Takabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
90
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Aşağıdaki görselde anakartım mevcut ve renkli işaretlediğim alandaki kondansatörümü bilgisayarı açarken hasar verdim. (Bilgisayarcıya götürmüştüm yıllar önce, adam işlemci ve ekran kartındaki vida yuvalarını sanırım kırmış, onların yerine 3 tane somunlu vida atmış. Çıkartırken çok uğraştım ve malesef oradaki kondansatöre de hasar vermişim.)

Şimdi bu kondansatörde FP 33AF 561 2.5 yazıyordu. Resimde sol taraftaki kırmızı kondansatörlerden vardı orada da, hasarlı kondansatör ile bulunduğu yerdeki o 2 kondansatörün değerleri aynı. Şimdi bu kondansatörün değerinde başka bir kondansatör bulamıyorum. Bu değerlerin üzerinde örneğin 1000mf 16v bir kondasatör kullansam sorun çıkartır mı ? Bir de kondansatörün aynısını bulamadığım için iç direnç değerlerini de bilmiyorum. Kondansatörün işlevini bilmediğim için emin değilim, nereyi besliyor bilmiyorum açıkcası, çok anlamıyorum nereyi beslediği konusunda. Yardımcı olurmusunuz.

561 mf 2.5v SMD Elektrolitik Kondansatör Yerine Değerleri Yüksek Başka Kondansatör Takabilir miyim?

• elektronikte tolerans dediğimiz ufak farkların bile devrenin çalışmasında büyük etkileri olabiliyor. bilmeden yapacağım iş bir kumar. tesadüfen çalışmasını sağlayabileceği gibi, büyük ihtimalle tamamen işlevsiz kalmasına da yol açabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.