Şimdi Ara

500 Yıl Sonra Geçmişe Gidilir Mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
2.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öyle olsa 500 yıl sonra birileri 2015e gelse haberimiz olmaz mıydı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

gidemezsin çünkü zaman diye birşey reel dünyada yok sadece insan zamanı hayatını kolaylaştırmak için bir ölçü birimi olarak yarattı. yani dünyada dün yarın geçen hafta akşam 1 saat sonra 10 dakika sonra diye şeyler yok, sadece şu an ekrana bakarken yaşadığın "şu an" var, 3 dakika sonra cevap yazdığın an yok 3 dakika sonra da "şu an" var. olmayan şeyin içinde ileri geri gidemezsin, gidemeyeceksin, teknolojiyle alakası yok.

inanmayın beyler şuan M.Ö 489 yılından yazıyorum. I. Leonidas ile selfie keyfi <33
  • Belki de şu an aramızda 500 yıl ileriden gelmiş olanlar vardır beyler, kimbilir....
  • Olamaz.Işık hızını geçmen gerekir önce.o ise imkansız.zaten gitsekte birşey yapamayız.ölen birini kurtaramaz sadece izlersin

• quote:

Orijinalden alıntı: All Father

quote:

Orijinalden alıntı: ManyakFilozof

quote:

quote:

Belkide gelecekten insanlar geliyor ama bunu bizden saklıyorlar, veya ufolarla üstümüzden geçen kişiler bize kendimiziz gelişmek için kendimizi kontrol ediyoruz belkide doğal afetleri, salgın hastalıkları, savaşları daha olmadan engelliyoruz. İnterstaller deki gibi onlar aslında biziz. Bizden saklanan çok şey var, bizim bildiklerimiz sadece buz dağının görünen yüzü.

Şu an bir şeylerin engellendiğini mi düşünüyorsunuz ? O zaman allahtan engelleniyor , birde engellenmese neler olacak.

Edit : Ayrıca böyle bir şey oldu diyelim (olmadı.) gelecekten gelen kişiler niye geçmişe gidip önemli ,tarihi olayları değiştirmedi , bu mantıkta düşünürseniz , hiçbir müdahalenin olmadığını , olmayacağını anlarsınız.

Çünkü bazı olayların olması gerekiyordu, benim onlar dediğim kişiler belki dünnyaya çarpacak olan meteorları engelliyorlar çok önemli şeyleri engelliyorlar ama olması gereken şeylere karışmıyorlar. Butterfly effect filmindeki gibi tek bir yaprak bile yanlış yere düşerse bütün zaman yanlış yöne akabilir.

O halde yine kendi dediğinize geliyorsunuz , en ufak bir yaprağın yanlış yere düşmesi bile zamanı yanlış yöne aktarabiliyorsa , gelecek meteorun engellenmeside buna sebep olacaktır.

Olması gerekenler ? Katliamlar,savaşlar,afetler? Ben buna inanmıyorum fakat sizin teoriniz üzerinden gidiyorum sadece ,

" belkide doğal afetleri, salgın hastalıkları, savaşları daha olmadan engelliyoruz" demiştiniz , şimdi meteor gibi diyorsunuz.

Bahsettiğiniz meteor olayına dünya dışı varlıklar tarafından yapıldığına bile inanabilirim fakat dediğinize inanamam maalesef :)

Hocam ben örnekler veriyorum. gelecekten gelenler onları etkilemeyecek şeyleri değiştiriyorlar. Benim hipotezim ise geçmişte firavun döneminde gelecekten gelen insanlar dünyanın daha çabuk gelişmesi için bize yardım etmeleridir, hani bir tane çizgifilm vardı taş devrinde uzaylılar insanlara yardım felan ediyordu  500 Yıl Sonra Geçmişe Gidilir Mi? . Piramitlerdeki resimler felan burdan geliyor sanıyorum. İnanın bana bizden saklanan çok şeyler var bu dünyada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzyCreek -- 5 Nisan 2015; 12:30:25 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Belkide gelecekten insanlar geliyor ama bunu bizden saklıyorlar, veya ufolarla üstümüzden geçen kişiler bize kendimiziz gelişmek için kendimizi kontrol ediyoruz belkide doğal afetleri, salgın hastalıkları, savaşları daha olmadan engelliyoruz. İnterstaller deki gibi onlar aslında biziz. Bizden saklanan çok şey var, bizim bildiklerimiz sadece buz dağının görünen yüzü.

Şu an bir şeylerin engellendiğini mi düşünüyorsunuz ? O zaman allahtan engelleniyor , birde engellenmese neler olacak.

Edit : Ayrıca böyle bir şey oldu diyelim (olmadı.) gelecekten gelen kişiler niye geçmişe gidip önemli ,tarihi olayları değiştirmedi , bu mantıkta düşünürseniz , hiçbir müdahalenin olmadığını , olmayacağını anlarsınız.

Çünkü bazı olayların olması gerekiyordu, benim onlar dediğim kişiler belki dünnyaya çarpacak olan meteorları engelliyorlar çok önemli şeyleri engelliyorlar ama olması gereken şeylere karışmıyorlar. Butterfly effect filmindeki gibi tek bir yaprak bile yanlış yere düşerse bütün zaman yanlış yöne akabilir.

O halde yine kendi dediğinize geliyorsunuz , en ufak bir yaprağın yanlış yere düşmesi bile zamanı yanlış yöne aktarabiliyorsa , gelecek meteorun engellenmeside buna sebep olacaktır.

Olması gerekenler ? Katliamlar,savaşlar,afetler? Ben buna inanmıyorum fakat sizin teoriniz üzerinden gidiyorum sadece ,

" belkide doğal afetleri, salgın hastalıkları, savaşları daha olmadan engelliyoruz" demiştiniz , şimdi meteor gibi diyorsunuz.

Bahsettiğiniz meteor olayına dünya dışı varlıklar tarafından yapıldığına bile inanabilirim fakat dediğinize inanamam maalesef :)

Hocam ben örnekler veriyorum. gelecekten gelenler onları etkilemeyecek şeyleri değiştiriyorlar. Benim hipotezim ise geçmişte firavun döneminde gelecekten gelen insanlar dünyanın daha çabuk gelişmesi için bize yardım etmeleridir, hani bir tane çizgifilm vardı taş devrinde uzaylılar insanlara yardım felan ediyordu  500 Yıl Sonra Geçmişe Gidilir Mi? . Piramitlerdeki resimler felan burdan geliyor sanıyorum. İnanın bana bizden saklanan çok şeyler var bu dünyada.

Evet bu çizgi diziyi biliyorum :) "prometheus and bob"

Bu örnekte , filmlerde olan "ışınlanma,zaman makinesi vs."lerde bilim-kurgu ürünüdür , bakın bilim değil , bilim-"kurgu". Filmler o kadar iyi kurgulanmış ki artık insanlar teknoloji ile bunların misal gelecek 100 yılda olabileceğine inanıyor.

Herkes kendince bir şeylere inanmak isteyebilir. Ben de buna inanmıyorum. Zamanla ilgili açıklamarı diğer arkadaşlar yapmış , bundan sonrası biz veya diğer üyeler tarafından sonsuza kadar gidecek ikili tartışmalara dönecektir :)

Yapacağım son yorum , olurda bi yerlere gidebilirsek, ejderhaları ziyaret etmeyi çok isterim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi All Father -- 5 Nisan 2015; 12:37:44 >

• Gidilemez ama çok ilginç hayal edemeyeceğimiz teknojiler çıkar herhalde.

• öyle bişey olsaydı şuan 500 yıl sonraki yaşayacak insanların günümüze gelmeleri gerekirdi. bence geçmişe gidilemez fakat geçmiş görülebilir yansıma olarak tabi
  • Zaten içinden çıkılmaz sorunlar kümesi ortaya çıkıyor zamanda yolculuk düşüncesinde.

Misal gidildi diyelim müdahale şansımız olacak mı? Olursa tüm tarih tüm zaman değişir.

Müdahale şansımız yoksa ne için gidilecek görmek için miopeki görünce ne olacak yine zamana akışa tarihe müdahale.

Zamanda yolculuk nasıl olacak hala muallak. Kişilerin zaman algısına göre mi. Ben geçmişte olmuş olayı x şekilde oldu diye biliyorum başkası y sekilde oldu biliyor herkesin kendi bildiğini mi görecek.

Geçmiş dedik geleceğide konuşalım. Gelecek insanların tercihlerinin ortak birlesimi hangi gelecege gidilecek.

Kimin geleceğine. Bu gelecek tekil değil kaç milyar insanın yaptığı bir ufak hareket ile şekillenen gelecek.

Farz edelim geçmişe geleceğe gidildi insanlık neden sıfırdan kendini düzeltmeyi deneme di. İlk insanın dönemine gidip teknolojiyi o zamandan baslatarak yaşamın başından günümüze kadar milyon milyar kat gelişmiş olmamız gerekli idi

Zaman göreceli dir. Dünyada zaman ayda zaman marsta zaman. Zamanın hesabı bir kiyastir biz güneşi kiyas alıyoruz da bizde 1yil 365gun marsta başka Uranüs te başka. Marsta yaşasak ışık hızı saniyede 300bin km diyebilir miyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edirneli86 -- 5 Nisan 2015; 13:05:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: - Black Widow -

quote:

Orijinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ

quote:

gidemezsin çünkü zaman diye birşey reel dünyada yok sadece insan zamanı hayatını kolaylaştırmak için bir ölçü birimi olarak yarattı. yani dünyada dün yarın geçen hafta akşam 1 saat sonra 10 dakika sonra diye şeyler yok, sadece şu an ekrana bakarken yaşadığın "şu an" var, 3 dakika sonra cevap yazdığın an yok 3 dakika sonra da "şu an" var. olmayan şeyin içinde ileri geri gidemezsin, gidemeyeceksin, teknolojiyle alakası yok.

Bu dusunceye katilmiyorum. Zaman bir nehir gibi akip gidiyor. Bahsettigin sey dogru olsaydi ne dunya donerdi ne de evren genislerdi.

Bahsettigin sey zamanin belirli araliklara bolunerek insan hayatinda kullanilmasi olmali. Yani yil, ay, hafta, gun, saat, dakika, saniye zamanin belli araliklara bolunmesi sonucu olusmustur. Bir dakika 300 saniye olarak hesaplansaydi su anki takvimden daha farkli bir takvim kullaniyor olacaktik.

Zaman vardır, adam saçmalamış, millet artılıyor.

Saat, dakika, yıl gibi kavramları zamanı hesaplayabilmek için insan tasarladı. Ama zamanın kendisi bir icat değil, var olan bir olgudur.

Farkli bir yerden yaklastigi icin nasil anlatacagimi bilemedim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu an gelecekten gelen kimse olmadığına göre geçmişe yolculuk hiçbir zaman olmayacak
  • Elbette gidilebilir, bundan 500 yil once gunumuz teknolojisi insanlara nasil sacma ve olagan disi geliyorsa zamanda yolculuk da gunumuz insanina o kadar sacma ve olagandisi geliyor. Neden olmasin?

• Şu konuyu gelecekten şuan gelen olmadığı için böyle bir şey mümkün olmayacak diye savunanlara diyecek lafım yok. O nasıl bir savunma/düşünce tarzı. Daha insanlar küçük koloniler halinde uzayda yaşacak hele bir durun soluklanın. Ondan önce daha yapılacak çok şey var. Bundan yüz yıllar önce Ay'a bakıp oraya gidilmesi hatta oraların cennet olarak düşünülmesi nasıl bir kavram ise bundan sonraki gelişmeler ve bu tarz sorular için de aynı şeyi söylemek elbette ki mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlogKaan -- 5 Nisan 2015; 16:55:09 >
  • Up

• quote:

Orijinalden alıntı: Valdiantore

Belki de şu an aramızda 500 yıl ileriden gelmiş olanlar vardır beyler, kimbilir....

John Titor gelecekten (2036)geldigini idda etmistir ve bunun gibi cok fazla kisi vardir

• quote:

Orijinalden alıntı: gualtan99

quote:

Orijinalden alıntı: Valdiantore

Belki de şu an aramızda 500 yıl ileriden gelmiş olanlar vardır beyler, kimbilir....

John Titor gelecekten (2036)geldigini idda etmistir ve bunun gibi cok fazla kisi vardir

Bilmiyordum, peki bu adamın söylediği ve tutan bişey var mı hani kehanet tarzında?
  • Geçmişe gitmek imkansızdır.Sadece geleceğe gidebilirsin.Tabii o da ışık hızına veya ışık hızına yakın bir hıza ulaşırsak.
  • quote:

Eline sağlık.
  • Tehlikeli olabilir, çünkü herkes gidebilse geçmişte bir şey değiştiğinde gelecekte etkilenir. Mokunu çıkartırlar.
  • quote:

Bazı arkadaşlar zaman kavramını anlatmış , katılıyorum. Herhangi bir makinenin üzerine bizim uyguladığımız "1234" rakamını girerek o tarihe gidilmesi pek mümkün gözükmüyor. Yani bir fikri olmayan kişiler ileri teknolojiyle filmlerdeki gibi makineye 1234 yazılarak o tarihe gidileceğini sanıyor. Mümkün olduğunu sanmıyorum.

Bonus :

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.