Şimdi Ara

500 Yıl Sonra Geçmişe Gidilir Mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
2.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gidemezsin ve hiç bi günde gidilemicek eğer öyle bir şey olsaydı örneğin şuan 3000 yılında olan insanlar buraya gelirlerdi fkat böyle bi şey yok
  • Sadece kurgu oldugunu anlayamiyorsak cok fazla bilim kurgu izlemeyelim, lutfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buda kaniti (Bu arada insallah yalandir sonucta 2015 de savas cikacak diyor adam)
     500 Yıl Sonra Geçmişe Gidilir Mi?

• Belki gidilir belki gidilmez ama aklıma takılan fena birşey var.Şimdi sen 3 ay önceye gittin diyelim.Bende 3 ay önce araba çarpması sonucu kolumu kırmış oluyum mesela.Sen 3 ay önceye gidip bana çarpacak arabayı engelledin ve böylelikle kolumda kırılmadı.Fakat şöyle birşey var ben şuan kolu kırık şekilde yaşıyorum ve senin geçmişte düzelttiğin bi olay beni nasıl etkileyecek.Birden kolum iyileşecek mi ? Ya da farklı bir boyuttaki yaşamımda kolum hiç kırılmadan mı yaşıyor olacağım ?
    Yani geçmişe gidilirse çoğu kötü olayıda engelleme gibi bir durum oluşacak.Peki geçmişe gitmeden önceki yaşamda ve zamanda herşey olduğu gibi devam ederken geçmişe gidip bazı şeyleri değiştirdiğimizde farklı bir boyut ve farklı bir yaşam ortaya çıkmış olacak.Mesela zaman yolculuğunu konu alan filmlerde hep geçmişe giden insanın hayatı konu alınır fakat geride kalanlara ne olur ne biter hiç bilinmez.Biraz karışık oldu ama anlatmak istediğim bu durumun çok karmaşık olduğudur.Aynen uzay,evren,karadelik,solucan delikleri gibi durumların bilenmemesi ve çok karmaşık olması gibi bir durumdur.

• Işık hızını geçebilirsek geçmişe değil geleceğe gidebiliriz.Ekvator çizgisi üzerinde ışık hızında hareket eden bir tren düşün,eğer içinde 10 dakika seyehat edebilirsek bu dünyadaki 10 yıla denk gelebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

gidemezsin çünkü zaman diye birşey reel dünyada yok sadece insan zamanı hayatını kolaylaştırmak için bir ölçü birimi olarak yarattı. yani dünyada dün yarın geçen hafta akşam 1 saat sonra 10 dakika sonra diye şeyler yok, sadece şu an ekrana bakarken yaşadığın "şu an" var, 3 dakika sonra cevap yazdığın an yok 3 dakika sonra da "şu an" var. olmayan şeyin içinde ileri geri gidemezsin, gidemeyeceksin, teknolojiyle alakası yok.

Zaman diye birşey reel dünyada yok mu?

Dersen ki 1 saniye diye birşey yok o zaman anlarım çünkü aslında bizim 1 saniye dediğimiz zaman dilimine eskiden 1.5 sn denseydi şimdi öyle kabul edilecekti.
    Ama çıkıp zaman yok diyorsun. Yorumlarını yazarken benim fikrim şudur ki falan diye başlarsan iyi olur. Konu hakkında bilgi birikimin yoka -ki yok- böyle kesin yargılarla konuşma.

• Bence ozamana kadar kıyamet kopar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mushi-Shi

Işık hızını geçebilirsek geçmişe değil geleceğe gidebiliriz.Ekvator çizgisi üzerinde ışık hızında hareket eden bir tren düşün,eğer içinde 10 dakika seyehat edebilirsek bu dünyadaki 10 yıla denk gelebilir.

Ama Güneş'ten Dünya'ya ışık 8 dakikada ulaşıyor. Yani bizim gördüğümüz güneş ışığı 8 dakika öncesine ait. Yani eğer biz bu hızı geçerek mesafeyi 5 dakikaya indirirsek bizden 3 dakika sonra gelecek olan ışık bize geçmişi yansıtmaz mı?
  • Eğer geçmişe gitmek teknolojiyle mümkün olacak olsaydı günümüzde gelecekten gelenlerin bulunması gerekirdi.
  • Boş ve karanlık odadasın ve ışık hızından daha hızlı hareket edebiliyorsun. Odanın en köşesinde lambanın altında duruyorsun.Ben düğmeye basınca ışık yanıyor ve sen ışık hızından hızlı olduğun için karanlıkta hareket ediyorsun.Sen şimdi geçmişe mi gidiyorsun geleceğe mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 15 Kisiye Saldirdim

Zaman yok diyen arkadaş,sanırım ilkokul 1'den katılıyor aramıza.

Göreliliğe göre, Uzay ve zaman birlikte hareket ediyor.Bunun en büyük örneği kara delikler.Kara deliğin içinde zaman yoktur.Ancak karadelikler uzayda yolculuğu kısaltırlar.Bu da zamanı muazzam derecede kısaltır.Kara deliğin iki ucu eğer simetrik değilse kara delikten (şanslıysanız) çıkarken başka bir zamana gidersiniz.Ancak geri döndüğünüzde yine aynı zamanı yaşarsınız.Uzay zaman kırılmasını şöyle örnekleyebiliriz. Bir yastığın üzerine 10 tane küçük taş koyarsanız ve bu taşların 7 tanesini yastığın ortasına koyarsanız,yastık içeri doğru bükülecektir yani halk dilinde göçecektir. Bu orta kısım aşağıya göçtükçe diğer taraftaki taşlar yavaş yavaş ortaya toplacaktır yani "Yerçekimi" ve "Zaman bükülmesi" :) Kütle içeri çöktükçe zaman,uzayda bükülerek yavaşlar. İşte bu yüzdendir ki bizim 1 yılımız 365 gün iken Jüpiter'de (nam-ı diğer Dev Gezegen) 4332 gündür. Tabii ki böyle olmasının tek nedeni bu değil ama soru böyle olduğu için bu nedeni yazdım. Ayrıca kara deliklerde umutlanmış olabilirsiniz ama kara deliğin en büyük özelliğini unutmamalısınız. "IŞIK BİLE KARADELİKTEN KAÇAMAZ". Karadelikte kütleçekimi sonsuz olduğu için merak etmeyin, zamanda yolculuk yapmadan ölmüş olacaksınız :)

Jüpiter'in 1 yılı onunla alakalı değil. Sadece ve sadece Güneş etrafında yavaş dönmesiyle alakalı. Ayrıca 4333(4332 değil) gün derken 4333 Dünya Günü.

• Gecmise gidemezsiniz fakat gecmisi izleyebilirsiniz. Ayni gunesin 8dk onceki halinin dunyadan gordugumuz gibi... Gelecege gidebilirsiniz buda isik hizina yakin bir hizda sizin icin zamanin yavas akmasi dunya icin hizli aklmasiyla mumkun oluyor. Yada yuksek kutleli cisimlere yakin veya uzak olmakla mumkun olur.

• ilk mesajı editledim buyrun

edit: teoriyle kanun arasındaki farkı bilmeyen iki arkadaş bana cevap yazmış, ciddiye almamıştım ama konu tutmuş birinin bana ilkokullu dediği yorum da +10 beğeni almış cevap vermek farz oldu

önce interstellar izleyen arkadaşa cevap vereyim; güzel filmdi ama yeri bura değil. arkadaş filmde uzaya gidince zamanın kaydığını bu şekilde de zamanın varlığının kanıtlandığını söylemiş. evet kardeşim uzaya gidince yaşlanmıyorsun ama senin teorindeki gibi zaman farklı işlediği için değil, uzay şartlarına gönderilen dünya canlılarının gen işleyişlerindeki değişimden dolayı. sen gerçek olmayan birşey üzerinden zamanı kanıtlamaya çalışmışsın ama olmamış. bak bilim adamları solucanı gönderiyorlar uzaya neler neler oluyor:

"Gen aktivitelerinde önemli değişiklikler tespit eden bilim adamları, 48 genin çalışmasının iki katına çıktığını, 199 genin çalışmasının ise yarı yarıya varana kadar azaldığını gördü. Bunun sonucunda solucanların yaşlanma sürecinin yavaşladığı tespit edildi."

link:http://www.hurriyet.com.tr/dunya/25651119.asp

diğer arkadaşımız da bana ilkokullu demiş eyvallah problem yok ama kendisi lise fen derslerinde öğretilen tez-hipotez-teori-kanun-yasa gibi temel kavramlardan bihaber. okuyup etkilendiği "kara delik teorisi"ni kanun yasa sanmış beni morartmış. ama senin sandığın fantastik kara delik teorisi 18. yüzyılda popülerdi şimdi o işler biraz değişti kara deliklere girip doctor whoculuk oynayamıyorsun. Yada bizim topraklardan gidelim; 300 küsür yaşındaki dudu peri hala kara delik teorisinin senin sandığın yerde olduğuna inanıyor olabilir ama bak mesela stephan hawking falan zaman değiştirmeli fanteziler yerine kara delik (gri delik) denen zımbırtıların yuttukları nesneleri dışarı püskürttüğünü söylüyor. bu da hala bir teori bak, seninki de bir teori ama yıllar önce ortaya atılmış bir teori ama sen onu gerçek sanarak zamanın varlığını kanıtladığını sanıyorsun. bir hayaletle başka bir hayaletin varlığını kanıtlıyorsun.

"kara deliklerin sanıldığının aksine “yuttukları nesneleri geri püskürtmelerinin mümkün” olduğunu savundu. Hawking’in tersine çevirdiği eski teorisi, kara delikleri birer ‘dipsiz kuyu’ gibi ele alıyor ve çekim alanına giren tüm nesneleri barındırdığını öne sürüyordu. Yeni teoriye göre ise, kara delik tarafından ‘yutulan’ nesnelerin dışarı çıkması mümkün."

link :http://www.hurriyet.com.tr/saglik/20929793.asp
    http://arsiv.ntv.com.tr/news/278635.asp

bu da ilkokullu kardeşinden sana gelsin :)
     500 Yıl Sonra Geçmişe Gidilir Mi?

• O zamana Dünya kalırsa tabi :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakıyorum okuyorum da hala geleceğe gidenler geçmişe gidenler var. Kimin geleceğine gideceksiniz önce onu iyi düşünün. gelecek tekil değil çoğul olayların milyar trilyon belki daha fazla faktrden etkilenen her bir olayın farklı sonuçlar doğurduğu bir zaman.

Hadi geleceğe gitmeyi buldunuz bu bile geleceği değiştirmeye yetti , hadi gittiniz gittiğiniz anda gitmediğiniz zamandan farklı bir gelecek bulursunuz. Olmamış bir şeye nasıl gidilebilir.

Geçmişe gitmek ise değiştirme şansınız yoksa niye gideceksiniz. Değiştirme şansınız varsa en ufak olayda sizin varlığınızın sabit kalacağına garanti var mı?

Geleceğe dönüş filminde bile geçmişi ufak bir şekilde değiştir kişi yok olmaya doğru giderken nasıl olacak o iş. Geleceğe gitmenin zamanı etkileyeceği gibi geçmişe gidip hiç bir şey yapmadan izlemesi bile geleceği değiştirir. Tahmin ile söylenilen herşeyin gerçekliği ortaya çıkar buda geleceği değiştirir.

Bizzat olmasa da dolaylı yoldan değişir. Geçmişe gitmeyi anıların tekrar yaşanması olarak düşünürsek bu mümkün olabilir. Hani rüyalarda ve anlık düşünmeler ile geçmişimizi ufakta olsa ziyaret ediyoruz belki 3 boyutlu gerçeklik yöntemi ile mekan zaman canlılığı korunarak olayı tekrar yaşayabiliriz.

Japonların insanların rüyalarını monitörde görüntüleme gibi çalışmaları var ve başardıklarını iddia ediyorlar. Bu da bir nevi geçmişe gitmektir en büyük kabuslarınızı en büyük korkularınızı görmek onlara care bulmak için kullanılabilir . Ama şunu unutmamak gerek bu bile geleceği değiştirecek yön verecek bir buluş olur.

ülkemizde neden s pek anlam veremediğim bilim kurguyu gerçek bilim sanarak sinemada dizide izledikleriniz gerçek hayatta yapılabilir sananlar aşırı fazla.

bu eğlenmek amaçlı insanların umutlarından para elde etmek için ortaya atılmış biraz da bilimi sevdirmek ilgiyi artırmak için uğraşılarak yapılan bir durum.
    Kalkıp yeşil dev süperman i yener yok demir adam şunu döver deyip tartışmak hatta gerçekmiş gibi kendini yıpratmak çok saçma.

İşler o boyuta doğru gidiyorki konu bilim kurgu ama dini olayları dini figürleri dahi olaya katıp işi farklı boyutlara taşıyanlar var. Çizgi romanlar diziler filmler iyidir de içlerindeki olayların yüzde 90 ı uydurma. Hala kaptan amerika' nın kalkanını gerçek sananlar o maddenin varlığına inananlar var. Demir adamın zırhı neyse de süperman falan bunların bilimle de ilgisi yok.
    2-3 zaman yolculuğu filmi izleyip ortalığı karıştırmayın daha ışınlanmayı insan üzerinde deneyemiyorlar ki moleküler bir bozulmayı tekrar hatasız bir şekilde toparlamak şu şartlarda imkansız ileri de de nasıl bir duruma geleceği belirsiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edirneli86 -- 5 Nisan 2015; 23:04:19 >

• AROG - Zaman Makinesi

• Sen oğluna söyle, o oğluna söylesin, aktarın durun babadan oğula, 500 yıl sonraki torunun tam şuan gelsin yanıma da 2 muhabbet edelim.
  • Sanmıyorum böyle muhabbetlere girmeye gerek yok arkadaşlar şöyle şeyleri okudukça her insanın kendi dünyasına sahip olduğunu düşünüyorum şizofren miyim neyim. Bana göre sanki komadayım da herşey benim imajinal dünyamda gerçekleşiyor ancak beynim o kadar kaptırmış ki kendisini,imajinal ve reel dünyayı karıştırıyor.Aslında şuan imajinal dünyadayım ama bu bana reel dünya gibi geliyor.Eğer imajinal reel gibi geliyorsa,reel dünya nasıl acaba? Neyse yatıyorum ben iyi tartışmalar
  • Güneşin nasıl 7 saniye önceki halini görüyorsan o mantıkla geçmişi izleyebiliriz... Yada şöyle desek daha iyi, 100 sene önce dünyadan yansıyan görüntüleri uzayda yakalayabilirz Bi belgeselde izlemiştim
  • ona bakarsan 1. dünya 2. dünya savaşını da izliyoruz. İlk görüntüsel kayıt cihazları çıktığından beri yapılan kayıtları şimdi izliyoruz geçmişi görmüş oluyoruz.

Hatta ses kayıtlardan da duymuş oluyoruz. ama ne müdahale ediliyor nede geleceği değiştiriyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.