< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU] (7. sayfa)
-
-
Hayırlı olsun. Modem değişimi olmadı anladığım kadarıyla değil mi? Güncel halinin görselini paylaşabilir misin müsait olduğunda.
Sorduğun için ayrıca teşekkür ederim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
FTTB-FTTH değişiminden sonra ip bloğunuzda, CGNAT gibi durumlar bir değişim oldu mu?
İpv6 geldi mi bu değişimden sonra? Buradan bakar mısınız?
Sizin gözlemlediğiniz bir fark var mı ya da ping vs. olarak.
-
Aynı olayı türk telekomda nasıl yapabilirim acaba ? Kime mail atmam lazım fttb den ftth için
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
önce ki sayfalarda sol başlığı altında TT soruları sorulmaması konusunda rica etmiştim. tekrar hatırlatayım.
sorunuza gelecek olursak, SOL tarafında bile dönüşümü gerçekleşen arkadaşlar herhangi bir şey yapmadı. tamamen iss'nin keyfine kalmış durumda dönüşümün başladığı yerlerin seçimi vs.
ben 1 sene önce çok uğraştım misal olumlu geri dönüş alamadım. ama şuan görüyorum ki oturduğum semtte yakın yerlerde dönüşümler gerçekleşiyor.
yani özetle tamamen ISS'nin keyfine kalmış bu durumlar. gene de müşteri hizmetleri, bölgenize bakan bayiye giderek talep iletebilirsiniz. ama bir şey çıkma olasılığı çok düşük.
-
Hala cgnat'tayım. Modem ara yüzde IP 10 ile başlıyor, internet dolaşımda 91 ile başlıyor.
ipv6 yok hala ipv4. Yalnız forumda 6-7 ay önce bir konuda muhabbeti geçmişti bunun, bir arkadaş şu an Superonline'ın ipv6 testlerine başladığını süreç tamamlanıp ipv6'ya geçildiğinde cgn ip olayının kalmayacağını söylüyordu.
Ping olayına birazdan bakacağım henüz oyunları test edemedim. Call of Duty warzone indiriyorum şu an, bir de Fifa 24 açıp bakıcam şimdi
-
bilgiler için teşekkürler, şunu hatırlıyor musunuz?
"Modem ara yüzde IP 10 ile başlıyor, internet dolaşımda 91 ile başlıyor."
daha önce de böyle miydi? 91 ile mi başlıyordu hatırlıyor musunuz? ben çok savaş verdim de CGNAT'da değilim şuan. dönüşüm sonrası ip bloğunda değişim olacaksa pek işime gelmez. hiç olmadığı kadar sorunsuz kullanıyorum son 1 senedir.
-
Aaa süpermiş sen nasıl çıkmayı başardın cgnat'tan?
Birkaç ay önce bakmıştım IP'ye yine 2 haneli bir rakamla başlıyordu ama galiba 91 değildi. 2 haneli olduğunu net hatırlıyorum, 2 haneli başka hangi ip blokları var acaba görsem hatırlarım. Modem ara yüzdeki yine aynıydı 10 ile başlıyordu
-
belirli saatlerde interneti kullanmak, oyun oynamak neredeyse imkansız oluyordu.
aklına gelecek neresi varsa şikayet yazdım, görsellerle vs. detaylı rapor verdim. baya uzun sürdü sorunu kabullenmeleri ama en sonunda cgnattan çıkardılar ve ip bloğum değişti. o gün bu gündür bir kere bile sorun yaşamadım. konusu var forumda.
-
91 ip bloğu nasıl hiç denk gelmiş miydi sana?
-
Altyapı dönüşümü başlayan başka yerler yok mu arkadaşlar. Daha aktif olmasını beklerdim buranın. Anlaşılan dönüşümler çok yavaş gidiyor.
-
FTTB olup olmadığına nasıl bakıyoruz hocam? Binadaki cihazdan anlaşılıyor mu?
Ve talep üzerine mi değişim başlıyor, yoksa superonline kendisi mi yapıyor?
-
Daire içerisine eğer sadece Ethernet kablosu geliyor ise o FTTB"dir genelde 100 mpbse kadar hız veriliyor fakat ince bir kıl kablo küçük ont cihazı yanında modem var ise o FTTH yani eve kadar fiber oluyor.
-
Benim bina otoparkında sadece türk telekom altyapısı var t11, vdsl üstünden abonelik veriyor sadece. Başka hiçbir altyapı yok ne kablonet ne sol. 8 tane de blok var. Acaba süperonline FTTH getirebilir mi?
-
Merhabalar - ben de bu konudan muzdaribim. Bilenler bilir, Bursa Nilüfer’e ilk zamanlar gelmişti, 10+ senedir SOL, sonra SOL altyapısından millenicom kullanıyorum. SOL’da bari 200, 500 MB alayım dedim, altyapınız yetersiz dediler. Bloğa fiber giriyor ve dairelere Ethernet (cat 6) ile dağıtım yapılıyor. Yarın servis bir uğrayacak ama, okuduğum kadarıyla çok da ümitlenmemek lazım sanki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
FTTB"de dönüşüm işleri çok sancılı oluyor hocam şans eseri eğer bölgenizdeki işleyiş müşteri odaklıysa çözüm sağlanabiliyor en basitisinden aynı binada yaşayan bir komşumuz var ona 1000 mbps bağlattık adamlar binaya kablo gitmiyor diye başka ekip gelecek şeklinde kurulumu epey geciktirdi. Tamamiyle işleyiş biçimi yani.
-
Bugün servis geldi ve router değişikliği yaptı. Superonline'a geçtim (zaten SOL altyapısından Millenicom'dan hizmet alıyordum).
FTTH'i konuştum, Bursa Nilüfer için değişimlerin başladığını, bir ekibin Özlüce'de değişikliklere başladığını, 2024 bitmeden Nilüfer'deki (en azından sitelerdeki) bütün bağlantılarının FTTH'e değişeceğini söylediler.
Site yönetimi ile de görüştüm, onlar da bir başvuru yapacak, öne alınması için - eğer fayda ederse.
CAT6 üzerinden 100MB'den yüksek hız verilemez mi diye sordum, aslında verilebildiğini, ancak saturasyon oluşabildiğini, superonline'ın da yüksek hızları garanti etmeden vermek istemediğini belirtti. Yoksa bina girişindeki switch gigabit ve kablolar CAT6.
Şu an 110 MB civarında hız alıyorum, enteresan şekilde aynı altyapı olmasına rağmen ping'ler ciddi şekilde azaldı.
Son olarak, biraz konu dışı ama, ZTE 3600 router kurdular, bir de Huawei AX2'li paket almışım, donanım ekibi ayrıca gelip onu kuracakmış vs, gerçi mesh olabilmesi için min 2x aynı cihazdan gerekir gibi düşünüyorum.. Bakalım..
-
Bugün bayiden aradılar FTTB olan altyapımın FTTH'ye dönüştürmeleri için randevu istediler. Şehir dışında olduğum için haftaya tekrardan arayacağım. İzmir Soyak Sitesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X