Şimdi Ara

500.000 tl ye sizce hangi aracı tercih etmeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk arabamı alacağım Allah izin verirse. Ancak bütçe biraz kısıtlı. Max 500.000 tl ye çıkabilirim şu an.

Pek anlamadığım bir konu araba konusu. Bu fiyatlarda baktığımda yaşlı ve yüksek kilometreli araçlar var. Elbette Türkiye şartlarında durum bu biliyorum ama madem bu parayı veriyorum bari sadece mantıklı olanı değil biraz da keyifli olan araçları tercih edeyim diye düşünüyorum.

Bu yüzden mesela Fiesta, Clio gibi araçlar yerine Alfa Romeo veya Mazda gibi araçlar da olabilir. Mazda konusu biraz sıkıntılı galiba ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliratio -- 1 Şubat 2026; 10:56:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hocam tutulan bi araç alırsan pişman olmazsın, mazda nispeten sorunsuz biliniyor ama alfa romeo gibi piyasada az bulunan ve tutulmayan bi araç alırsan en basit arızada bile usta usta gezersin. Bir de satış kısmı var ilerde satarken çabuk satılacak bi araç mantıklı olur. Piyasada tutulmayan bi aracım vardı hem dünya kadar para harcadım hem de satarken neredeyse aldığımın yarı fiyatına satabildim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam Alfa Romeo kullananlardan şikayeti olan pek duymadım. Piyasası az tabii ki ama bu grubun da özel bir fan tayfası var. Temiz olduktan sonra alıcısı bulunur diye düşünüyorum. Sizin aracınız neydi, merak ettim

Fiat Marea idi hocam.

• İlk araba olacaksa aşağıdakiler ideal çünkü ufak tefek kazalar olabilir bu sebeple kaporta ve diğer parçaların bulunup onarılabilmesi önemli.. Alfa romeo ve Mazda'yı unut derim.. Nissan micra demiyorum çünkü kadın arabası erkeğe yakışmaz 😉

Erkeğe yakışacak, kaporta parçası uygun, anlayanı çok, öğrenmelik düzgün araçlar;

Toyota Yaris
    VW Polo
    Ford Fiesta
    Opel Corsa
    Hyundai i20
    Hyundai Getz
    Fiat Punto
    Renault Clio

Aklını çelebilir diye bulaşmaman gereken araçları da yazayım.. Kiminin kaporta parçasını bulmak zor, kiminin de arızaları bitmez sanayide arabadan soğursun;

Alfa Romeo Mito (parçası yok)

Mitsubishi Colt (ilk olmasa bunu da öneriridim ama parçaları zor bulunuyor)

Mazda 2 (parçası zor / yoka yakın)

Peugeot 206 207 208 306 307 308 kısaca hepsi 😁 (aslında 0 ve 2.el tüm modelleri ilk de son da olsa alınmaz, namı diğer baş belası.. insanlar ambalajına kanar ama en çok sanayiciler sever 😁) Sadece Peugeot 107 1.0 ı kapıma koyarım o da Toyota Aygo olduğu için 😎😉

Citroen C2 C3 C4 (bu da başa bela bir marka arabadan soğutur, peugeotun kardeşidir) Sadece Citroen C1 1.0 ı kapıma koyarım o da Toyota Aygo olduğu için 😎🙂

Opel Adam (parçası yok)

Fiat Panda , Idea (parçası zor)

Chevrolet Aveo, Spark (parçası zor)

Renault Modus (parçası yok)

Ford Ka (yeni kasasının parçası yok)

Mercedes A serisi (140 150 160 170 180) w168 w169 (parçası yok)

Aklına takılan varsa sorabilirsin, boş beleş değil 36 yaşın 20 senesi sektörde geçti 🙂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WDStyle -- 1 Şubat 2026; 15:9:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eski araba alacak kadar bütçeniz varsa keyiften ziyade mantıklı tercih yapmanız gerekecektir. artık eski araçlar pek rağbet görmüyor o yüzden satmak istediğinizde satımı kolay olan bir araç bakmanız faydanıza olacaktır. o paralara benzinli manuel temiz birşey alabilirsiniz. örneğin punto 1.4.

Mitonun nasıl parçası yok iç trim aksamı punto ile aynı keza 1.3 dizelini alırsan oda multijet zaten kaporta parçaları da istanbulda ki büyük alfa yedekçilerinde var olmayanlarda sipariş ile geliyor piyasası zayıf bir araç o ayrı mesele.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Adanada Alfa alınmaz diyorlar çünkü bir tane tamirci görünüyor ve o da bir tel takmaya 10 bin liranı alır diyorlar. Uygun fiyata Alfa tamiri yapılabilen bir şehirdeyseniz belki alınabilir, yoksa uzak durulur.

Kaporta olarak dedim, yani her sanayide bulunmaz giulietta gibi değil.. Bir yerlerden getiritmek lazım o da ek masraf ve kargo riski var uğraştırır.. Bazı sitelerde de sepete at var ama sipariş üzerine getirtiliyor yani ucu açık bekleme süreleri mevcut.. Motor mekanik aynen alfa romeo = fiat zaten

• İlk araba için Alfa gibi masraf riski yüksek modeller yerine temiz bir Mazda 3 bulabilirsen hem keyifli olur hemde üzmez diye düşünüyorum. Temiz mazda yoksa Fiesta/Clio gibi sorunsuz bir modelle başlayıp 1-2 yıl sonra daha keyifli bir araca yükseltmek daha makul.

💎ONLARCA FORUMCU MUTLU MÜŞTERİ KONU LİNKİMİZDE...
    FORUM KONUMUZ...
  • Arkadaş makyajlı kasa dizel Fiat linea aldı 540 bine. Sorunsuz kullanıyor bakabilirsin

1.5 DCI K9K Clio - Dacia SANDERO

1.3 Multijet - CDTI Corsa Palio Egea vb…

1.4 D4D Toyota Corolla HB

Türkiye de tutan ustası bol ve kafanızın rahat olacağı araçlardır acemiliğinizi her zaman dizel araç ile atın benzinliye geçince daha da rahatlayacaksınız. İleride sedan veya SUV’a geçiş yaparsınız. Şefin tavsiyesi 1.5 DCI K9K Clio 3 veya 4 özellikle 75’likler çok az yakar. 90’lıkta olabilir.

Kesinlikle 65hp olanını almayın intercooler olmayan modellerdir. Turbo sıcak havayı direkt motora vurur. 75’likten sonraki seri ICooler’lı seridir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.