Şimdi Ara

Toyota starlet'i olanlar, kullanmış olanlar, fikri olanlar parmak kaldırsın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Toyota starlet alınır mı demeyeceğim çünkü aldım.

Bir süredir ucuz bir ulaşım aracı arıyordum. Geçen hafta itibari ile 12000 tl'ye hakkında hiç bir fikrim olmamasına rağmen 1998 model bir starlet aldım. Bir iki haftadır araç bakıyorum. Bu paralara ölmüş tipo, tempra, uno, broadway gibi arabalar mevcut. Suzuki swiftlere baktım. İçime sineni olmadı. Mazda baktım. Baktıklarım hep hışır çıktı. Sonra bu arabayı buldum. Açıkçası beklentimin üzerinde çıktı. Ayrıca 1.3 olmasına rağmen 1.6 gibi performans sergilediğini söyleyebilirim. Aldığım arkadaş geçen ay atiker sıralı lpg taktırmış. Oda gayet uyumlu çalışıyor. Direksiyon hafif ve ele çok iyi oturuyor. Sürüşü de gayet keyifli. Yok tutulmamış, yok efenim satılmaz kısmı çok umrumda değil. Zaten bedava. Şahin alınıyor bu paraya.
    Şimdi soruma geliyorum. Bu arabadan kullanan veyahut kullanmış olan var mı? İnternette neredeyse hiç bilgi yok. Bugün bazı parçalar aldım. Diğer toyota modelleri gibi yaygın değil parçaları belliki. Her bir parçasını başka bir parçacıdan edindim. Sanırım kaporta parçalarının temini daha zor. Şimdi bu araçtan anlayan arkadaşlardan fikirlerini ve tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum. Yedek parça konusunda da fikirlerine ihtiyacım var. Mesela hangi parçalar diğer toyota modelleri ile ortak? Lastik önerileri gibi...
    Şimdiden herkese teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• piyasaya cıkmasıyla üretimi sonlanması bir olan araç....epey koşturmanız gerekecek...

ölümüm bile hamallık,
    cenaze alayına.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: aviregal

piyasaya cıkmasıyla üretimi sonlanması bir olan araç....epey koşturmanız gerekecek...

ya yorum yapıyorsan bilerek yap arkadaşım sallayıp milleti yanlış yönlendirme evet Türkiye de çok satmadı evet fazla tutulmadı ama piyasaya çıkmasıyla üretimden kalkması demişsin orada iyi sallamışsın toyota firmasına tam 26 sene b sınıfı boşluğunu doldurmuş bir araçtır starlet ilk kasası 1973 te üretilmiş olup en son makyajlı kasası 1999 da üretilmiş 2000 yılı itibari ile yerini günümüzde hala var olan yaris e bırakmıştır.

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

Orijinalden alıntı: aviregal

piyasaya cıkmasıyla üretimi sonlanması bir olan araç....epey koşturmanız gerekecek...

ya yorum yapıyorsan bilerek yap arkadaşım sallayıp milleti yanlış yönlendirme evet Türkiye de çok satmadı evet fazla tutulmadı ama piyasaya çıkmasıyla üretimden kalkması demişsin orada iyi sallamışsın toyota firmasına tam 26 sene b sınıfı boşluğunu doldurmuş bir araçtır starlet ilk kasası 1973 te üretilmiş olup en son makyajlı kasası 1999 da üretilmiş 2000 yılı itibari ile yerini günümüzde hala var olan yaris e bırakmıştır.

biz amerikayımı konuşuyoruz? türkiyede cıktıgındaki reklamını bile hatırlıyorum taytıs!! bu arac malesef türkiyemde cıkmasıyla üretimi bitmesi bir oldu hatta 12 ayın sonunda bitirdiler...soyagacından banane? arkadaş türkiyede ve bizim gibi ucuz arac almış parca ve kronik sorun soruyor??

ölümüm bile hamallık,
    cenaze alayına.....

• Yanılmıyorsam bu Micra ile ortak üretilmemiş miydi zamanında?

Dacia Duster 1.0 ECO-G Comfort
  • hayırlı olsun iyi bir tercih yapmışsınız. 12 bin gayet iyi bir fiyat. efsane corolla ne kadar sağlam ve sorunsuzsa starlette o kadar sorunsuzdur, merak etmeyin. hiç kullanmadım ama o arabanın eş değerini kullanıyorum. daihatsu charade hemen hemen aynı arabadır. orj. japon üretimidir. 90 lı yılların japonları sağlamdır. şu söyleyeyim ülkemizde tutulmayan arabalar kalitelidir. akıl karıdır. yok parçası bulunmaz falan hikaye
    2000 de almak için araştırmıştım 75 bg. 115 nm. tork gayet güzel efı toyota motor. lastik orj. ölçüleri 165/70-13 tür. yaristen önceki b sınıfıdır.

Orijinalden alıntı: doğayı koru

hayırlı olsun iyi bir tercih yapmışsınız. 12 bin gayet iyi bir fiyat. efsane corolla ne kadar sağlam ve sorunsuzsa starlette o kadar sorunsuzdur, merak etmeyin. hiç kullanmadım ama o arabanın eş değerini kullanıyorum. daihatsu charade hemen hemen aynı arabadır. orj. japon üretimidir. 90 lı yılların japonları sağlamdır. şu söyleyeyim ülkemizde tutulmayan arabalar kalitelidir. akıl karıdır. yok parçası bulunmaz falan hikaye
    2000 de almak için araştırmıştım 75 bg. 115 nm. tork gayet güzel efı toyota motor. lastik orj. ölçüleri 165/70-13 tür. yaristen önceki b sınıfıdır.

Çok teşekkürler. Gerçekten tutulmayan araç almak bana da daha mantıklı geliyor. Hem yollarda kimsede olmayan alternatif bir araca biniyorsun, hem bu araca çok daha ucuza sahip oluyorsun. Bu arada dahiatsu charade daha özel bir araç. Zira resimleri dışında hiç görme şansım olmadı.

• Ozellikle ilk uc viteste cok seri olan ve motorun devirlenmeyi sevdigi bir arac.Hafif bir uretim ve motor sesi biraz fazla olur gorece ve hafifligine binaen tuketimde dusuk olur.

Gule gule kullanin mumkunse oncelikle lastiklerini iyi bir marka iyi degistirin.

Orijinalden alıntı: froster2006

Ozellikle ilk uc viteste cok seri olan ve motorun devirlenmeyi sevdigi bir arac.Hafif bir uretim ve motor sesi biraz fazla olur gorece ve hafifligine binaen tuketimde dusuk olur.

Gule gule kullanin mumkunse oncelikle lastiklerini iyi bir marka iyi degistirin.

Teşekkür ederim. Gerçekten benzinli bir araca göre oldukça torklu ve seri bir araç. Hafta sonu edirne'ye gidip geldim. Beni şaşırtmaya devam ediyor. Çok memnunum şu an. Lastikler 13 inch. Jantlar orjinal fabrika jantları. Daha büyük ebatlarda çelik jant lastik düşünüyorum. Ama ölçü olarak bilemedim. 15 inch bile büyük olacak gibi.

Orijinalden alıntı: göktürkali

şimdi mennunmusun araçtan?12000 de masraf ettin mi?

Üzgünüm mesajınızı geç gördüm. Neredeyse 1 yıl olacak. Araç tık demedi. Yarım marş çalışıyor. Bakımı dışında da sanayiye gitmedim. Kaldı ki, benim aracım diğer starletlere göre hem daha fazla km'li (390000) , hem de kozmetik anlamda daha yıpranık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B1D70DD02 -- 22 Mart 2018; 12:47:12 >

Orijinalden alıntı: Guest-B1D70DD02

quote:

Orijinalden alıntı: göktürkali

şimdi mennunmusun araçtan?12000 de masraf ettin mi?

Üzgünüm mesajınızı geç gördüm. Neredeyse 1 yıl olacak. Araç tık demedi. Yarım marş çalışıyor. Bakımı dışında da sanayiye gitmedim. Kaldı ki, benim aracım diğer starletlere göre hem daha fazla km'li (390000) , hem de kozmetik anlamda daha yıpranık...

Alıntıları Göster
    Merhaba aracı hala kullanıyor musunuz? Yorumlarınızı alabilir miyim acaba?

• Orjınall Japondur o arac on numaradır herdaım bır tek parca problemı olabılır ama Toyotada Istanbulda ıse arac herdaım bır parca uydurulabılır dıye düşünüyorum

Tipi belli etmese de Daihatsu Applause için benzer yorumlar duydum. Lpg ile rampada vites yükselttiğini söyleyen de oldu.

Kuzen bir ara Mazda 626 aldı. Far ve yan ayna bulmakta zorlanmıştı. Corolla avantajlı ama çok pahalı.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.