Şimdi Ara

50 kurus için 100 tl bozan lahmacuncuya girmedim,baktı durdu (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
219
Cevap
0
Favori
16.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
272 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sukrugzdm

Daha dün akşam 4 tane çay içtik esnaf çay bahçesinde, 4 çay 6 lira yapıyor 10 tl verdim, abi dedi 1 tl var mı bende de hiç bozuk yoktu, 5 tl geri verdi sonra uğradığında verirsin dedi... Esnaflık budur, bence

Bu şekilde olabilir, adam seni tanıyor, "sonra uğradığında verirsin" diyor. Ama diğer arkadaşların istediği gibi o 1 lira da senin olsun demeyecektir tabi. SOnuçta adam onun için emek sarfediyor, çok basit ""bir daha geldiğinde 1 lira fazla verirsin". Ama kişi her seferinde 50 kuruşun 1 liranın üstüne yatmaya çalışan bir ölücü ise 25 kuruş için 200 lira da bozulur.
  • Birkaç ay önce üsküdar sahilde eşimle birer mısır aldık. 50 TL uzattım adamda bozuk yoktu. Ben hep buradayım abi, sonra ödersin dedi. Tabi kabul etmedik, ceplerimizden, cüzdandan ucu ucuna denk getirdik parayı verdik adama ama tavrı çok hoşuma gitti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydınayhan

quote:

Orijinalden alıntı: Renovatio90

Alacak tabi ben esnaf olsam bende bozarım ülke ekonomisinin hali ortada herşeye zam zam zam artık esnaf o 50 krş u hesap eder hale geldi birde böyle bakmak lazım..

lahmacun maliyeti hamuru 25 kurus etı 1 tl
    1.25 e mal etse bu 5 tl den satıyor bıde ıcecek gelısı 50 kurus satısı 2.5 tl
    3 lahmacun ıle ıcecekten,12 tl karı var,gun ıcınde 50 kısı gıtse,gunde 600 tl kar,ayda 18 bın tl
    elektrık su ocak odunu vs ayda 3000 tl desen cepıne ayda 15 bın tl para kalıyor bankaya atıyor

50 kurusu dusunurken elındekı musterı kacınca 12 tl havaya gıtmıs oldu

bızde bı tane pinti hacı bakkal var.10 kurusu almak ıcın 20 tl bozuyor hıc usenmıyor elı bır o cepınde bır bu cepınde kasadan 90 kurusuda cıkarıyor
    pıntılık hastalıktır.bu ıkı ornekten baska hıc kımsede bu hastalıgı gormedım.carsıdakı esnaf bıle bozuk yoksa almıyor 50 kurus 1 tl

Hocam o kadar biliyorsan git evine kendin yap ye o paraya 5 gün lahmacun içecek yemiş olursun

O kadar alışveriş yaptım diyorsun 1 kerede ona 18 lira verip üstü kalsın dedinmi yoksa 50 kuruş para üstü bekledinmi

Cebinde hem 100 lira hem 17 lira varsa hesapta 17.5 tutmuşsa verirsin 100 lirayı alırsın para üstünü ha 17 lira son paran başka yok o zaman esnafda sana canın dağılsın der gönderir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• HighDamagE kullanıcısına yanıt
    devamlı olan müşteriyede bu yapılmaz...devamlı gittiğim her esnaf bana ayrıcalık gösterir.Bu adamın yaptığını yapmaya çoğu esnafın cesareti yetmez bence.
  • İyi yapmışın
  • Kapısının önünden bile geçme bir daha hocam. Bende bir gün gittim tanıdık bi yerden sigara aldım. Ama çakmağım yoktu çakmak istedim verdi. Fiyatı 50 kuruş ya da 1 lira olması lazım tam hatırlamıyorum. Bende de bozuk çıkmadı. Dedim sonra versem olur mu çıkmadı bozukluk. "Çabuk ol ama kapatacağım" dedi bana ben 50 kuruşun 1 liranın hesabını yapmaz diye düşünürken. Gittim yandaki kafeden borç aldım tanıdıklardı sağolsunlar. Gittim verdim aç gözlüye. Tanıdıktı bide ne zaman görsem selam verirdim. Bunu yaşadıktan sonra oradan hiçbir şey almadım daha da. Sigara olsa anlayacağım. Çünkü bi paket sigaradan sana kalan para 30-40 kuruş. Sayılı ve sisteme girmek zorundasın. Ama bahsettiğimiz şey dandirik bi çakmak. Açgözlü esnaflar işte. Sonra da derler ki; Marketler bizi bitirdi. Beter olsun böyleleri.
  • Bizim orda bir antep baklavacısı var. Ne zaman baklava alsam illa bir dilim ikram eder, hal hatır sorar.. Baklavalar da çok güzel, hakiki antep fıstığı kullanılıyor.. Meslek de zanaat ama esnaflık da başlı başına ayrı bir zanaat bence.
  • 2 dk zamanım boşa gitti geyik muhabbetleri anlamadığımdan kaybettim.
  • işe giderken simit aldığım bir simitçi var. 20 TL ve üzeri para vermeye kalktığımda, hemen yarın verirsin, der.
    Bu yüzden işe araba ile gittiğim günlerde sırf terste kalsa bile yolumu uzatıp o adamdan simit alıyorum. simiti de çok güzel bu arada.
  • nasıl bir ülke, nasıl bir millet burası... bazen şaşıp kalıyorum.
    dünya üzerinde parasının kuruşunun değerini bilmeyen bir bizim millet vardır herhalde.
    sokağa çıkıp 25 kuruş kaç lira eder, kaç 10 kuruş 10 lira eder gibi sorular sorsak yarısından çoğu bilmez.
    1 kuruşu görmek için zaten şanslı olmak gerek. büyük markalaşmış marketler dışında göremiyoruz.
    Türk milletinin, parasına verdiği değer ortada.

elin gavuru, 100 gramındaki 2 kuruş fark için evinin yanındaki marketin 300m ötesindeki başka markete gidiyor.
    bizim de, hayatındaki tek amacı ve hayali "tüketmek" olan toplumumuz ise 50 kuruşu paradan saymıyor...

kıskansınlar bizi tabi. çok zenginiz, gönlümüz zengin. kafamız fakir.
  • 50 kuruşun peşinde koşacak kadar düşen adamın dükkanına bir daha gitmem. Hele hele 50 TL ye satılan maldan vallaha 48 e bize geliyor diyene daha da uğramam. Esnaf olmayan bilmez ama dükkan öyle 50 kuruşla felan dönmez. 50 TL lik maldan en az 10 Tl kazanırsın ama 50 kuruşla iş dönmez. Hele hele 5 TL lik lahmacunda ki 3 tane alınmış 50 kuruş bir hiçtir. Ben bizim binanın altındaki bakkal ters bir hareket yaptı diye alışverişi kestim. 4-5 yıl boyunca en basitinden bir adet ekmek için bile üşenmedim 300 metre ötedeki ekmekçiye gittim. Yaz-kış-kar-çamur dinlemem hata yapanı da affetmem. bizim aileden de hiç kimse gitmedi. Böyle adamlara böyle yapmak lazım. En gariban adam bile al canın sağolsun diyor yerine göre. 1-2 TL kar eden bile bunu diyebiliyor. Geçen youtube de bir video vardı. Sosyal deney amaçlı adam gidiyor simitçilerden param yok diye bir tane simit istiyor adamlar torbaya küçük kutu peynir, fazladan poğaça, çaycı çay veriyor. Böyle tok gözlü insanlara Allah daha çok verir yeter ki paylaşmasını bilsin içi temiz olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: HighDamagE

Esnaf haklı marketci paranı bozarken gıkın çıkmıyoda küçük esnafmı battı gözüne

Piyasa 17 tl ve 100 tl taşıyıp 50 kuruş vermemek icin 40 takla atan senin gibi şam kurnazı dolu bi aklı tamam senmisin nicelerini görüyo o adam

Birde senin gibisine o saatte hizmet vermiş paranı bozmuş adam 100 lirayı bırak 50 kuruş getirince paraüstü alırsın demesi lazım

Senin sözünün değeri osuruktan hallice 50 kuruş için yolunu değiştiren adamsın sen 50 kuruşu sonra vereyim desen kimse inanmaz lahmacuncunun yeri yurdu belli 50 kuruşu götürünce alırdın 100 liranı geri

Ayrıca müşteriliğininde kıymeti yok piyasa lahmacuna aç adam dolu sen gitmesen başkası gider

Umarım ciddi değilsindir. Senin gibi düşünen esnaf olsa bana böyle davransa o lahmacunun küreğini.

• İnsanda insana fark ediyor.Kimisi soruyor kimisi yoksa canın sağolsun diyip ayran bile ikram edenler var.Belki adamın kafasında başka birşey vardı onu düşünüyordu senin o durumu ona denk gelmiş olabilir.Herşeyi tek taraflı değilde iyisini kötüsünü düşünmemiz gerekiyor.
  • Kendi yerimi. Kendi yerim olsa eyvallah derdim. Ama patronun yeri olsa alırdım. Hak meselesi. Yada almaz patrona derdim eksik aldım diye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam diyorki kasasında bozuk olsa hemen 100 tl üstünü verse kızmıycam diyor.
    adam sağa sola soruyor gidip bozdurup geliyor.
    bim migros fast foodcuda bozuk yok du bi yan dükkana gidip bozdurup geliyim gördünüz mü.
    ben görmedim alttan poşletten bozukları çıkarır verir size.o zaman aynı tutmayacaksın.
    öğrenci filan belli ki bahşiş bırakmıyor.ama çalışan biri olsa 2,5 tl yi bahşiş niyetine
    bırakıp yerin dibine sokmak lazım o esnafı.
    burda etik ahlak hak hukukla alakalı bir şey yok.
    müşteriyi kaçıran akılsız esnaf örneği var.
    benzer olay bana denk gelmişti ara ara gittiğimiz kafenin birinde eleman simaen biliyor bizi.
    50 kuruş 1 tl eksik çıktı neyse dedim 100 tl yi verdim eleman aldı bozuğu vardı
    orda sorun yok açıkcası işime yaradı param bozuldu ama aldı parayı sağa kaldırıp bakıyor sola
    kaldırıp bakıyor sahte para vermişiz gibi. ben de kılımdır bozamayaksan kart vereyim dedim.
    bıraktı bakmayı verdi para üstünü.ben de saydım önünde tam vermiş mi diye öle şeye böle şey ...
    bi kere irrite etti sonra gitmedim zaten.

• Arkadaşım , yediğin şeyin fiyatı menüde belli kaldı ki sen zaten gitmeden önce bile 17.50 tutacağını biliyosun. Yapman gereken önce 100 lirayı çıkartmak. Adam bozar - bozmaz, bozuk var mı yok mu diye sorar ona kalmış . Ayrıca maliyet hesabın da komik . Hadi diyelim senin hesabın doğru o adam için o 50 kuruş bir lahmacun et maliyetinin yarısı ( senin hesabına göre ) . Senin dediğin 50 kuruş yoksa sorun değil durumu cebinde o 100 lira yoksa geçerlidir . Eğer cebinde paran varsa ve hesap 17.50 ise tabi ki tamamını vereceksin. Üstte arkadaşın dediği gibi burgerking e gidince 17 var ama 100 de var diyebiliyor musunuz ? Paşa paşa veriyorsunuz. Gariban esnaf bunun peşine düşünce mi garip oldu

• Lahmacun dükkanının önünde oturup cips yemek? Hadi gidip başka yerden lahmacun alsan o adamın dükkanının önünde yesen tamam anlarım. Ama cips yemek ne alaka? :)

Neden öyle düşündün?

• Esnaflığı eskisi gibi yaptığım için battım sanırım..
  • ***redbull*** kullanıcısına yanıt
    mekanina gore degisiyor. ben bir yerde 8 tl ye yedim ama lahmacundan once getirdikleriyle lahmacun yiyecek halim kalmadi

• Burger King ya da MC donalds gibi kurumsal yerlerde 50 kuruşun eksikse alacağını alamazsın, lahmacuncu'da niye alabilesin? Klasik DH ölücüsü mk.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.