Cerrahpaşa,Çapa,Ankara gibi ülkenin en iyi üniversitelerine girebilirken Koç ne vadediyor da bu insanlar hazırlıkla birlikte 10 milyon lira verip bu okula gidiyor anlamadım cidden.Koçun cerrahpaşa,çapadan çok daha iyi bir okul olduğunu düşünmüyorum bazı sıralamalarda onlar önde bazılarında Koç. Bi de 10 milyon lirayı bankaya faize yatırsan ayda 300-350k para getiriyor yani 3 tane pratisyen maaşı.Hadi diyelim okuma aşkıyla yanıp tutuşuyorlar o zaman niye Dünyada ilk 500 e zor giren bir ünide okuyorlar ki,sırf cerrahpaşa değil koçta okumak için 10 milyon veren adamın Amerikada,İngilterede en iyi üniversitelerin parasını da çok rahat verebileceğini düşünüyorum. |
%50 indirimli Koç tıp sıralamasının 2 bin olması

-
-
Koç'ta daha iyi ortam kurarlar. Yurtdışına gitmekle niye uğraşsınlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani fakirleri görmemek için mi 10 milyon veriyorlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O adamlar için 10 milyon bizim düşündüğümüz kadar büyük para değil. 6 veya 7 yılı daha eğlenceli geçirmek için veriyorlar
Halbuki diğer mühendisliklerde böyle bir şey yok, özellikle sabancı, koç ve bilkentin ücretli mühendisliklerini görüyoruz 2 senedir sıralamalar inanılmaz düşüyor
Eğlence için tıp mi okunur la
Zaten bu adamlar niye okuyor onu da anlamiyorum 3 kuruşluk doktor maaşını napacaklarsa
benim aile hekimi 60 yaşında 2 tane farklı uzmanlığı olan bir kadın. kocası hacettepe tıpta çocuk alerji profesörü. ufak oğlu koç tıp bitirmiş abd'ye gitmiş, diğer oğlu da bilkent endüstri mezunu abd'de top bir yerde mba yapmış. tahminen yılda 2-3 milyon dolar kazanıyor.
çocuklar zaten genetik olarak zeki, aile eğitimli ve zengin, parayla destekleyince böyle oluyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Codiee -- 27 Ağustos 2025; 18:30:9 > -
2-3 milyon dolar kazanan adam aşırı uç bı örnek.Yani nusret çok zengin kasap olursan çok zengin olabilirsin demek gibi bır şey.Ha dünyada doktor maaşlarının en yüksek olduğu yer Amerika, uzman doktorlar yıllık 200-250 bin dolar civarı alıyor.Amerikaya gitmek için illa Koçta okumaya da gerek yok zaten.
aşırı uç değil bence. hep en iyi okullarda okumuş, girmesi en zor şirketlerde üst kademelere çıkmış, başka bir şirkette C level olmuş genç yaşta. Sonra çeşitli startuplara yatırımcılık yapmaya başlamış. loto vurmuş gibi bir mevzu yok. linkedin hesabına baktım.
tıp konusunu çok bilmiyorum. abd'de doktorluk zor bir iş. Bi ara usmle steplerine ve süreçlerine baktım bu ne la böyle dedim. yıllar sürüyor ve cerrahi gibi branşlar seçemiyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Codiee -- 27 Ağustos 2025; 18:48:15 > -
33 kişinin geçen sene sadece 5'i ücret ödemişti sandığın gibi insanlar koça girmek için yanıp tutusmuyor çoğu Anadolu bursiyeri. Benim bildiğim kadarıyla Anadolu bursiyerleri arasında 2024'te en kötü giren 1900'lü bir şeydi. Yani zaten ilk 2000 kapatıyordu ücret ödeyen 5 kişi yüzünden 3000'lere kadar gerilemisti. Anadolu bursiyeri olduktan sonra ben de olsam koca giderdim ne de olsa tam burslusun ve vakif üniversitesi olduğu için belli başlı imkanları devletten iyidir. İlk 3000 girip aşırı zengin olanlar da mecbur ücret ödüyordur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arkeyyo -- 27 Ağustos 2025; 19:38:49 >
Zaten tıp okuyacak karar vermiş. Belki prestiji için okuyacak. Belki Amerika'da daha fazla para kazanmak için. Ben Koç Tıp mezunu olup da kariyer yolunun devlet hastanesinde doktorluk olacağına inanmıyorum.
Anadolu bursiyerleri ücretli tercihi yapmıyor mu? %50 girenler normal diye biliyorum
Aşırı uç demişim de düzelteyim imkansız.Nvidiaki en yüksek maaşlı mühendise baktım verilen hisse senetleriyle birlikte yıllık maaşı 500 bın dolar,bundan daha fazla maaş verecek bir şirket var mıdır bilmiyorum.Ha sen de demişsin zaten yatırım vs yapıyor diye.
Doktorlukta da aynı şekilde dediğin maaşlar özel hastanalerde de imkansız hatta kendi klinigini açsan dahi kazanamazsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kırmızi Şortlee -- 27 Ağustos 2025; 19:55:15 >
Özel hastanede çalışsa nolacak okula verdiği paranın getireceği faiz devletteki 3 doktor maaşı hadi özel hastane devletin 4-5 katı olsun bu çileyi çekmeye değer mi,en mantıklı gelen yukarda anadolu bursiyeri mevzusu.
-
Zaten TR'de bazı liseler Koç üniversitesinden daha pahalılar. Müşteri profilleri nerelerden anlamak çok zor olmasa gerek.
-
Anadolu bursiyerleri ücretli tercih yapıyorlar ancak bu %50 burslu da olabilir yani tam burslu dışı hepsi olabiliyor. 33 kişinin 28'i geçen sene tam bursluydu
nvdia'daki düz mühendisle, hastanedeki normal cerrahla kıyaslarsan imkansız tabii. ama maaşı milyon doları geçiyordur muhtemelen. fortune 500'deki bir firmada üst düzey yönetici sonuçta. adım adım yükselmiş en elit şirketlerde çalışmış, en iyi işletme okulunda master yapmış falan filan. okuyarak da milyoner olunuyor.
neyse ben abd faang'da senior sofeng olayım yeter, bu kadarında gözüm yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Codiee -- 27 Ağustos 2025; 20:32:20 >
-
Nasıl düz mühendis? Dünyanın en değerli(ya bu ya Apple değişiyor)şirketinde en yüksek maaş alan mühendis düz mühendis mi
Okumakla iyi maaş alınır iyi hayat yaşanır ama zengin olunmaz
evet düz mühendis. çok kalifiye olabilir de yapılan işin bir tavanı var. yöneticinin tavanını geçemez düz mühendisler.
kimler geçer? open.ai'daki, meta'daki, apple'daki phd'li researcherlar distinguished engineerlar. geçenlerde open.ai'daki bir researcher meta'ya yıllık 200 milyon dolar maaş ile transfer oldu. nvdia'da çalışan 10 bin mühendisten herhangi biriyle bu adamı kıyaslayamazsın.
okumakla zengin de olunur da fırsatları iyi değerlendirmek, şanslı olmak lazım.
şimdi adamın cv'ye baktım startup kurup exit yapmış. bu demek oluyor ki bi iş kurup milyon dolara satıp ayrılmış. gpt'yi net worth'u 15-20m dolar vardır diyor da bilemiyorum artık muhtemelen vardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Codiee -- 27 Ağustos 2025; 20:43:40 > -
quote:
Orijinalden alıntı: derfremdeO adamlar için 10 milyon bizim düşündüğümüz kadar büyük para değil. 6 veya 7 yılı daha eğlenceli geçirmek için veriyorlar
o adamlar evet o kadar zengin diyelim ki olabilir, 2800 sıralama yapabilecek nasıl bir motivasyonları olabilir ki. benim aklımın almadığı kısımda o. ailem yeterince zengin olsa koç ta tıp okumaz direk ingilterede finans ve yüksek lisans tahsili alır elimdeki networkle kendi işimi kurmuyorsam bile zeeengin çevremi söğüşler yada onların servetlerini yönetmeye yardım ederdim.
Benzer içerikler
- 25 yaşında üniversiteye başlamak
- concerta 18 mg yorumlar
- özcan aykın 55 günde tyt fizik pdf
- dr biyoloji tyt pdf
- depremzede kontenjani nasıl uygulanacak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X