Şimdi Ara

50 cc motosiklet işi akıl sağlığı testi gibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
3
Favori
5.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 50 cc motora trafık sıgortası yapılınca geçerliliği yok biliyorsunuzki. Yani bir kaza olduğunda masraf cebinizden hatta yaralama olursa cebinizden cıkamayan olursa eviniz arabanızı dahi kaybedebileceğiniz bir durum oluşuyor. Buna rağmen sigortacılar tarafından kandırılıp motorunu sigorta ettiren var , hatta vergi ve sigorta masrafı yok yatırım amaçlı alıyorum diyen bile var. Gerçekten akıl sağlığı testi gibi geliyor bana. Bu şartlarda alana kullanana yanında sağlıksız raporu da ücretsiz verilmesi gerekmez mi?

Birde bu scooter muhabbeti var geçen biri luks rabaya carpmıştı haberlerde vardı.. Altyapı olmayan ulkemızde ustyapıda yok şansa emanet gidiyoruz ...

MOTOYOLyoutube
    49cc trafik sigortası zorunlu trafik sigortası 50cc sigorta 50cc kaza cimer cevap
    https://www.youtube.com/watch?v=mR59Q3cZLrg&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-827554943 -- 26 Haziran 2022; 13:44:56 >

• Ne yapsin insanlar, evde oturup araba fiyatlarinin düsmesini mi beklesinler? Kimse keyfine 50cc almiyor, araba ehliyetiyle az bi kursla 125 lik izni verseler, sigortayi da uygun tutsunlar, kimse düsük cc ye merakli degil herhalde!

Eger bu scooterlari orta asya ulkelerinden Filipinler, Tayland, India vs kaldirsalar hayat felc olur, o kalabalikta kimse ne bi yere gidebilir, ne de araba alabilir, ne de o kadar millet araba alsa o yollara sigar.
    15yildan fazla motosiklet binicisiyim, 50cc motosikletlere karsiyim.

Egitimsiz, Bisikletten bozma, Ooo agbey modifiye ile 100cc oluyor yaa diye, freni tutmayan, trafikte motosiklet surmesini bilmeyen, konumlanma nedir, viraj nedir, motosiklet dinamiginden haberi dahi olmayan 2 tekerin ne oldugunu bilmeyen bir suru kamikaze, ortalama kaliteli bir aracin 2 milyon olan araclarin arasinda geziyor. Evet motosiklet belki bir araci pert etmez ama, kapidan carpip airbag zart zurt patlatabilir. 15.000'e a101'den motosiklet alip kaza yapip 200.000TL hasar yaratmaniz mumkun.

Hadi caninizi onemsemiyorsunuz, ölseniz bile ailenize o borc rucu edecek.

Öte yandan arac sahibinin haberi bile olmayacak, kaskodan aracini tamir ettirip yoluna bakacak. Sigorta sirketi sizi ya da ailenizi dava edecek falan filan.
    Sahra-i Cedit'te yaya olarak karşıya geçiyorum, araçlar durmuş bekliyorlar kırmızıda ama yol düz değil virajlı bi yol, ve duvar var. tam ben geçerken moto kurye son sürat araçların arasından bi çıktı, alenen kırmızıda geçiyor eleman gördüğü halde, ama eleman beni görmemişti duvardan dolayı ve ben de onu görmemiştim. son anda öyle bi çıktı ki yerimden sıçradım geri kaçtım. eleman da sert frenle zor durabildi. utandı çünkü %500 suçlu. ve geri geri gidip kırmızı ışık çizgisinde hiçbir şey olmamış gibi beklemeye geçti. valla giderayak çiğneyecekti eleman beni.

görüyo kırmızı yandığını ama işte son sürat geliyo ciddiyetsiz herif.

bide bunlar o kadar yüzsüz ki, kırmızıda geliyo son sürat ve ilerden yaklaşırken "ben durmayacağım çekilin" demek anlamında eşşek gibi kornaya basa basa geliyo it oğlu it. lan bunlar resmen trafik teröristi gibi bişey olmuşlar yav bu ne özgüven.
  • scooterlarada plaka şart

• Hocam zaten plakaları var

• plaka var da sigorta yok. büyük sıkıntı. bir ara almaya niyetlendim. ama bu sigorta muhabbetinden dolayı vazgeçtim.

• 15yildan fazla motosiklet binicisiyim, 50cc motosikletlere karsiyim.

Egitimsiz, Bisikletten bozma, Ooo agbey modifiye ile 100cc oluyor yaa diye, freni tutmayan, trafikte motosiklet surmesini bilmeyen, konumlanma nedir, viraj nedir, motosiklet dinamiginden haberi dahi olmayan 2 tekerin ne oldugunu bilmeyen bir suru kamikaze, ortalama kaliteli bir aracin 2 milyon olan araclarin arasinda geziyor. Evet motosiklet belki bir araci pert etmez ama, kapidan carpip airbag zart zurt patlatabilir. 15.000'e a101'den motosiklet alip kaza yapip 200.000TL hasar yaratmaniz mumkun.

Hadi caninizi onemsemiyorsunuz, ölseniz bile ailenize o borc rucu edecek.

Öte yandan arac sahibinin haberi bile olmayacak, kaskodan aracini tamir ettirip yoluna bakacak. Sigorta sirketi sizi ya da ailenizi dava edecek falan filan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 27 Haziran 2022; 7:20:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yapsin insanlar, evde oturup araba fiyatlarinin düsmesini mi beklesinler? Kimse keyfine 50cc almiyor, araba ehliyetiyle az bi kursla 125 lik izni verseler, sigortayi da uygun tutsunlar, kimse düsük cc ye merakli degil herhalde!

Eger bu scooterlari orta asya ulkelerinden Filipinler, Tayland, India vs kaldirsalar hayat felc olur, o kalabalikta kimse ne bi yere gidebilir, ne de araba alabilir, ne de o kadar millet araba alsa o yollara sigar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamivural kullanıcısına yanıt

125 CC konusuna katılıyorum.

Belli bir yıldan sonra alınmış B sınıfı ehliyet sahiplerine belli bir ücret karşılığında belli bir sınava sokulup 125 CC'lik motorları kullanım imkanı verebilirler.

Çokta mantıklı olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadas ise gider gelirim diye aldi makine gitmiyor :) biri sana carpabilir bence otoyolda sorun bu :) 40 50 zor gidersin oda cani cikiyor o kadar hizlanana kadar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İstanbul trafiği zaten curcurna idi, ama son 2 senede daha önce var olmayan iki çok büyük dert girdi trafiğe:

1- kiralık scooter sürücüleri
    2- moto kuryeler

bunların ikisi de başa dert. ikisinin de ayrı sıkıntıları var.

moto kuryeler trafik kuralalrına uymasa da onların ne yapacaklarını gene bi benze öngörebiliyosun. ama kiralık scooter sürücüleri tam bir patlamaya hazır bomba gibiler çünkü bunların içinde her tür insan var.

• bir ara niyetlenmiştim o sırada 3.000 tl idiler gerçi :D

Sigorta yaptırırım diyordum, sigortanın geçerliliği neden yok hocam? youtube açılmıyor işyeri engeline takılıyor da :)

• Bizde isterdik 50 cc ye binmek yerine altımızda R25 olmasını. İmkanlar buna el veriyor diye yargılamak gereksiz olmuş biraz

• lokkatto kullanıcısına yanıt

yok su martı vb scooterları kastettım yanı onlar ayrı mesele tabıkı onlarda kaza yapıyorlar sureklı

• hocam herseyı geçtim arabayı sokakta parkedip içinde otururken bile yanından geçen birinin eli kolu çarpıyor ,elındekı poşet çarpıyor , bisikletli velet çarpıyor hatta sarhoşun hapçının biri yan aynanın ustunden uçup ön kaputa düştü bir defasında. Yani arabanızı bir yere çekin içinde 15 dk camlar kapalı oturun başından neler geçiyor tahmin bile edemezsiniz . Nasıl bir ulke haline gelmiş burası bide 50 cc motoru eksikti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-827554943 -- 27 Haziran 2022; 11:7:23 >
  • Motorsiklet kursuna, sınavına girmek masraf ve zaman alıyor o yüzden 50cc tercih ediliyor. 125 cc likler b sınıfına dahil edilirse zaten 50 cc alan olmaz arada 3 4 bin lira fark var sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 27 Haziran 2022; 11:43:33 >

Coh iyi fikir ya...

Tayland Hindistani mi ornek alacagiz ? Mesela Endonezya'yi atlamissin, ya da vietnam da mi hayat ucuz? Para yok, git korsanlik mi yap diyeceksin?

Egitimini alamayan, kaskmi takacak?

Yeni Turkiye dedikleri bu olsa gerek, Egitim diyorum evde mi otursun adam diyor.

Dogru Evde oturmasin, karisini kizini hepsini ayni motora bindirip binmedigi iett otobusunun altinda kalsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 27 Haziran 2022; 13:33:29 >
  • Kask takmak zaten mecburi, okumakla alakası yok, trafik cezasını yiyen zaten zıplıyor!

Aşağıda iki ülke canlı kamera görüntülerini bırakıyorum. Saat farkından dolayı gece 02.00 den sonra hareketleniyor, Tayland da kask serbest, Philipinlerde kasksız binmek yasak.

Tayland
    https://www.youtube.com/watch?v=WZybiJw_0

Filipinler
    JazBaz Philippinesyoutube
    🔴 PHILIPPINES Live Street View Camera, Market Area - cam 2, Agdao, Davao City
    https://www.youtube.com/watch?v=X3Iwe_d5AVk

yav alsınlar almasınlar demıyoruz ama bu şartlarda almak akla mantığa uygun değil diyoruz bir yere çarptımı hayatın kararır diyoruz git bak trafikte kaç milyon tl'lik araçlar geziyor, yola atlayan birine çarpsan tazmınat en az 1 mılyon tl yarım araba parası da o var diyoruz . Ben mı anlatamıyorum ınsanlar mı okuduklarını anlamıyor bılemıyorumkı

• Vatandaşın bu işte ne suçu var, devlet ilgilenip kuralları koyacak, düzenleme yapılacak, piyasa kaos kabul etmez, kuralları koymak gerekir, insanlar da ona göre hareket eder.

İncik, bincik uğraşmaya gerek yok, en çok iki tekerlek kullanılan gelişmiş ülke hangisiyse, getir onun düzenini millet de işine baksın, atom mu parçalıyoruz.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

motokuryelerde vizyon var en azından hocam birbirlerinin içinden geçmeye çalışıyorlar bazıları

Takvimyoutube
    İzmir'in Konak ilçesinde, iki motosikletin kafa kafaya çarpıştığı kazada, metrelerce savrulan iki kurye, kafalarındaki 'kask' sayesinde hafif yaralarla kurtuldu. Kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Kaza, geçen 7 Mart'ta saat 19.00 sıralarında Murat Reis Mahallesi 179 Sokak ve 200 Sokak kesişiminde meydana geldi. 179 Sokaktan çıkan motosikletli kurye, 200 Sokak üzerinde motosikletiyle seyir halinde olan başka bir kuryeyle kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle bir kurye metrelerce savrularak marketin önüne düştü. Diğer kurye ise olduğu yerde kaldı. Her iki kurye de kazada ciddi yara almazken tedbir amaçlı hastaneye sevk edildi. O ANLAR KAMERADA Öte yandan, o anlar bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde; motosikletli iki kuryenin çarpışma anı ve bir kuryenin metrelerce savrulduğu görülürken, kaza sonrası başka bir kuryenin de yardıma koştuğu görüldü.
    https://www.youtube.com/shorts/Ey3tG8G-w6g?feature=share
  • ne saçma iş. anca bizde olur zaten.

sigorta yapılıyor ama bir işe yaramıyormuş.(sigorta şirketine dava açılır aslında hasarı ödemezse.)

normalde bisiklete bile sigorta yapılması lazım. trafiğe çıkıyor sonuçta. bir araca çarpsa farını kırsa dünya masraf çıkarır.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.