Şimdi Ara

5. Vitese Tekte Geçmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Beşinci vitese takmak istediğimde vites çubuğu kanala tekte girmiyor, boş konumuna getirip bir daha deniyorum bu şekilde geçiyor. Bazen de tekte geçiyor fakat kesinlikle diğer viteslerden çok daha zor bir şekilde.

Şanzıman yağı 50 bin KM önce değiştirilmiş. Diğer viteslerde herhangi bir sorun yaşamıyorum.

Bu sorun hakkında ne yapılabilir ve tahminen bana maliyeti ne kadar olur?

Orijinalden alıntı: Genbaba

Bu mesaj silindi.
    Hocam paspas biraz kısa olduğu için debriyajın altına kadar uzanmıyor. Tam basıp basmadığımdan şu anda emin olamadım fakat tam basmıyorsam diğer viteslerde de aynı sorun olması gerekmez mi? çünkü diğer viteslere yağ gibi geçiyor.

Orijinalden alıntı: Genbaba

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    dün bir teste çıktım, debriyaja sonuna kadar basıyorum ve debriyaj pedalı altında paspas dahi yokken bile zorlamadan kanala girmiyor vites. stop ettikten sonra durur vaziyette denedim, her vitese geçiyor, beşinci vitese zorlamadan girmiyor. dediğiniz gibi de sürüş esnasında herhangi bir cart sesi duymuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Kaygerya

atabanin altinda vites demiri var. vites kolunu sanzumana baglayan. bu demir bazen arabanin altini carpinca falan yamulabiliyor. en cok geri viteste ve 5. viteste belli eder kendini.
    Katılıyorum.

Şayet değilse 5. vites dişlisi ve senkromecine bakılacak, tanıdığımın başına gelmişti.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

vites kolu vitese takılıyken sağa sola oynuyor. arabanın altında büyük bir yay varmış onu sıktır sertleşir demişlerdi. alakası olabilir mi?
    evet. sen 5. vitese calismiyorken de geciremiyosan sikinti demirde. bak bakalim motor calismiyorken de zor geciyor mu

ilginç bir durum var. şu durumda geçmiyor şu durumda geçiyor diyemiyorum. motor çalışmıyorken tekrar denedim zor geçti, çalıştırıp yola çıktım ikinci vitesle giderken debriyaja basıp beşe taktım sorunsuz geçti. soruna ad koymadan sanayiye de gitmek istemiyorum, ustalar ne yapsak da parasını alsak diye ellerini ovuşturup bekliyorlar maalesef

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.