Şimdi Ara

5-10k arasındaki tmciler napcak (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
5
Favori
4.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam odtü ir yazılır mı ya?3.5k sıralama geldi en olası yer orası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CowardlyCobra -- 20 Temmuz 2023; 7:43:28 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam ea 14 k neresi yazılır hukuk falan farketmez

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • skylerman S kullanıcısına yanıt

Hocam geçen sene 3-4 kişi kazanmıştı forumdan hatırlıyorum. birkaç kişiyle konuşmuştum özelden ama nick olarak hatırlayamadım yardımcı olduysam ne mutlu bana :) . naptın geçtin mi hazırlığı ? iyi iyi yığılma olmasın çok zaten bölüm sıralamaları öne cekiyor bi de normal sıramalardan sıkıntı yaşamasınlar

• Vay anasini 25k gelecegini dusunuyordum keske bende 5-10k yapsam da bu guruhta kalsam diye dusunuyordum 8k geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılır gayet iyi bölüm mezun olunca da iş sıkıntısı çekmezsin ir yazacaksan sbky de ekle(gelmeme ihtimaline karşı) yüzde 90 aynı kapıya çıkıyoruz mezun olunca sadece dersler biraz farklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 20 Temmuz 2023; 7:56:49 >
  • _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

hocam depremden sonra o belirsizlik havasında ben de şehrime geri döndüm, dönem sonunda da ielts verdim hazırlığı geçtim.

yığılma olmuş baya anlaşılan sayısallar yine geçmiş eada marmara ybs iü ybs, belki ilgilenirse odtü ir bir şeyler yazıcaz ona 3.5k yapmış

• Emre.ekin E kullanıcısına yanıt

Hukuklar zaten iyi yerler geliyor o cepte kalsın.

YTÜ ECON-İŞLETME, Marmara işletme buraları incele tercih döneminde. ybs için çok arada sıralama hani 67k dan gazi yazmanı istemem

• kara parçası kullanıcısına yanıt

tebrikler hocam konudaki hava çok olumsuzdu herkes olduğundan kötü bekliyordu x1.3 falan çok sevindim adınıza. starface ve mareşalpapağan ne yaptı acaba

Hayırlı olsun hocam bölümle ilgili konum var orada dersler ve hocalarla ilgili de az çok fikir sahibi olursun 1.sınıf için bakabilirsin.

3.5k odtü ir güzel tercih ama gelmeyebilir bence bizim bölümü koysun cidden farkı yok hani tercih dönemindeki birine anlatması zor ama isme çok takılmasın sen birinci dereceden yakını olarak rahat anlatırsın bence. ybs istiyorsa marmara rahat gelir olmadı istanbula girer ama ir ve ybs alakasız sıralama tercihi yapmasın bölümleri iyi araştırsın ea'da bölümden cok okul önemli bu sıralama bandında

işte daha kafasında net bir şey olmadığı için bölüm öneriyoruz sadece ama iibf veya ybs istiyordu.

bölümle ilgili bütün postlarını okudum zaten hocam ben de ilk başta girdiğimde çok soru işareti barındırıyordum içimde ir gelmediği için ama sbky ir aynı kapıya çıktığını fark ettim. zaten özel sektöre yönelmek istiyorum onun için de marketing, finance gibi ilgimi ceken sertifika programlarına başladım ikinci dönem

Daha süreç uzun hocam 1 ay var nerdeyse kararını verir zamanla şimdi keyfini çıkarsın güzel sıralama yapmış :)

Özel sektör için kariyer topluluklarına bakabilirsin ama bizi önermem mcc ve verimlilik iyidir aktif olursan yükselirsen güzel referanslar ve stajlar kazanırsın. erkenden ne istediğini belirlemen iyi olmuş bizdeki asıl sıkıntı o çünkü insanlar geç kalıyor 3e geçen hala ne istediğini bilmeyen birsürü kişi tanıyorum, her şeyden önce tadını çıkar ilk 2 sınıfın önceliğin sosyal aktivitelerin, kampüsten aldığın keyif olsun çok kasmalık bir durum yok. finance isitiyorsan econ yandal zorlayabilirsin artısı olur bizim bölümden cok kabul alan oluyor paralel bölümler olduğu için 3.4-3.5 ortalama yetiyor 2.sınıfın sonunda

• @_MarioGomez33 4730'a odtü kamu mu yazayım marmara ybs mi? Yazılıma pek ilgim yok ama sektöre yönelik olmalı

8k geldi beyler marmara Almanca ybs yazmayı düşünüyorum bence gelir gibi alta da YTÜ econ işletme falan

• cipsea C kullanıcısına yanıt

Ben bu durumdaydım 3 sene önce odtü skby seçtim yine olsa yine seçerdim. sebebleri basit

1) İİBF bölümü işletme ve econa kıyasla dezavantajlısın ama erkenden aksiyonlar alırsın sektöre rahatlıkla yönelirsin, linkedinden inceyebilirsin mezunlar çok çeşitli yerlerde garanti cro su da var, mastercard tr directoru de var yeni mezun olup simon-kutcher giren de var (ben de yatırım bankac. üzerine staj yapcam, digital marketing üzerine yapacak arkadaşım var, big4de staj yapacak olan var) bölüm isimden eksi ama sanıldığı kadar sektöre uzak kalmıyor mezunları. dedigim gibi linkedinden mezunlara iyice bak, mezunlarla da konuş profilleri bulup çoğu sorularını cevaplar gönlük rahat olsun

2) Çok daha iyi kampüs hayatı ve sosyal imkanlar + odtü etiketi

3) çok daha iyi ingilizce eğitim ve network şansı

ybs'ye yazılıma ilgin varsa hani ben IT alanında calıscam, developer olacam diyorsan mantıklı marmara'nın ekolü vardır ama ilgin yoksa zorla ilgin çıkmaz odtü yaz bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 20 Temmuz 2023; 8:17:13 >

• starface99 kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun dostum sonucun. almanca ybs gelebilir ama kaçabilir de ingilizce yazanlar altına almancasını yazarsa eğer. ytü econ işletme banko ben olsam ytü işletme yazardım ytü'nün kampüs imkanları, kariyer kulüpleri çok aktif eğer sosyal olursan çok ekmeğini yersin ytü'nün.

Dost bakicaz artık YTÜ geçen sene yaklaşık 50 k dan 25 k ya çekti bu sene 25 den kim bilir kaça çeker ama garanti gelir zaten bide ekonomi bana daha cazip geliyo isletmeden

• starface99 kullanıcısına yanıt

daha kolay diye işletme demiştim, mezun olunca da aynı kapıya çıkıyorlar ama akademik anlamda iktisat çok önde bölüm. ytü bence 12k fln olacak

Zaten hocam o tarafa yönelmek istiyordum, şimdiden eğitimlere başladım.

Benim size başka sorum olacaktı. Ben de odtü siyasetteyim ama yüksek ortalama yapmam durumunda işletmeye geçmek istiyorum aslında, ya geçiş yaparsam ben yine 1. sınıftan mı başlayacağım yoksa 2. sınıftan devam edip ders mi alacağım aşağıdan? (0,950 şartını sağlıyorum bütün bölümlerde, gidişata göre düşünmek istiyorum da daha bölüme başlamadığın için bu daha düşünce şeklinde, geçiş yapan birini duyduysanız diye merak ettim size sormak istedim)

Eng 101 ve 102'leri saydırırsın başka ortak ders yok bildiğim kadarıyla bir de hukuk ve mat117(125i seçme bunu seç) var, yani kalan dersleri alırsın 1.sınıf gibi başlarsın ama yükün hafif olur. Yüksek ortalama yaparsan yani 3.5+ geçemesen bile corporate finance, ba gibi yandallara başvur kabul alırsın bizim bölümde yapanlar var kurum içi geçişten daha garanti. Geçiş yapan iki tanıdığım var kurum içi birisi sbky'den ui geçti diğeri sosyolojiden sbky ikisinin de 3.7 civarıydı ortalaması

çok teşekkürler hocam bilgilendirme için, bir bölüme başlayayım öyle bunun kararını vereceğim. yandal konusu da cazip geliyor bana, şansım olursa corporate finance yandalı istiyorum aslında. bakayım gidişata göre eğer yüksek ortalamam olursa bunu düşüneceğim.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.