Şimdi Ara

5.000 sıralama ile ilköğretim matematik öğretmenliği yazacağım (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
35
Favori
54.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba genç insan.

    Benden küçüksün.
    Lisans diploman yok. Benim 3 tane var.

    Puanın yetiyor mu bilmiyorum, odtü boğaziçi koç sabancı yaz. Bölüm fark etmez. Çöpcülük bile olabilir. Okulun para ettiğini göreceksin. Sözleşmeli öğretmenlikle kapıda atılmayı beklemek değil.
  • Ilkokul ogretmenligindense universite ogretmenligi cok daha mantikli

    Hem konular da cok daha saygin ve guzel hem de sektor muazzam buyuyor tum dunyada

    Profesorluge kadar da yukselme imkani var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ilköğretim matematiği değil de direk matematik öğretmenliği okuyun lise için yani. Eğer güzel anlatıyorsanız özel derslerden baya iyi para da kazanırsınız. Tabi ilköğretime göre azıcık daha stresli olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam geçen yıl makine mühendisliğini 1.sınıfta bırakıp merkezi yerleştirme ile yatay geçiş yaparak ilköğretim matematik öğretmenliğine geçtim.Geçiş yapma sebebim mühendisliğin özel sektöre bağımlı bir meslek olması ve özel sektörün çalışma şartlarının ağır olması.Özel sektörün bir garantisi yok yarın kapının önüne konulmayacağınızın garantisi yok.Ayrıca mühendislik okuduğum üniversite çok üst düzey bir üniversite değildi bu yüzden ileride iş bulmanın zor olacağını,iş bulsam bile çok büyük firmalarda çalışamayacağımı biliyordum.Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla karakter olarak birbirimize benziyoruz.İnşallah hakkınızda hayırlısı olur ancak tıp düşünmenizi şiddetle tavsiye ederim.Bu ülkede hiçbir zaman bitmeyecek tek meslek doktorluk bence.İlköğretim matematik öğretmenliğine gelirsek bu bölümü diğer öğretmenliklerle kıyaslamamak gerek atamaları gerçekten güzel az mezun var ve yaklaşık 2 kişiden 1'i atanıyor.Zaten bu sıralamayı yapan birisi kpss'den çok rahat 70 alır.Benim yazacaklarım bu kadar biraz uzun oldu kusura bakmayın.İnşallah hayırlısı ne ise o olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batophobia -- 29 Temmuz 2016; 14:36:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • O netlerle nasıl benden düşük sıralamada anlamıyorum benim bi fizik daha iyi.Ygs2 19k benim. Saçmalık la

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • temel bilimler tercih edebilirsiniz hocam şayet ilginiz varsa.. fizik olur matematik kimya.. bu dallarda zeki insanlara ihtiyaç var.
  • bence mezuna kal :D
  • redline25 kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten kısa vadeli dusunmuyorum. Tıp yapima ve ilgi alanıma uygun değil. Büyük şehirde yaşamak istemedigimden mühendislik öğretmenlikten daha dezavantajlı hale geliyor. Özel sektorde çalışmak istemedigim için öğretmen olmak daha mantıklı hale geliyor. Özel ders sayesinde bile maddi ihtiyacım olduğu dönemlerde kolayca ulasabilecegim bir ek gelir kaynağım olmuş oluyor. Sadece tecrübe olsun diye kayseride saati 25 lira gibi komik bir rakamdan özel ders verdim. Haftada 16 saat çalışarak aylık 1600-1700 civarı kazanıyordum. Benim için en önemli kısmı ders anlatırken resmen eglenmem ve zamanın su gibi akıp geçmesi. Zevk alarak yaptığım nadir şeylerden biri benim için ders anlatmak. Bu kadar kotu tecrübeden sonra sevdiğim mesleği yapmak istiyorum ve öğretmenliğin bana uygun olduğunu dusunuyorum ve maddi olarak da beni uzmeyecrgini dusunuyorum.

    Pilotaj konusunda bayağı soru gelmiş. Pilotaj konusunda soru sorarlar olarak iletişime geçin ve aklınıza takılanlar daha sonra sorun. Yardımcı olmaya calisirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1 yıl fazla oku diş hekimliği okursun.Maddiyat elbet bir şekilde bulunuyor.Ama geleceğin bu senin riske atman fazla duygusal düşünmen yanlış bence.Madem babana yük olmak istemiyorsun tıp diş mühendislik oku ayni zamanda çalış yük olma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skayn kullanıcısına yanıt
    Onlarca öğretmen tanidim, bir tane bile erken yaşlanmış veya maddi olarak sıkıntıya girmiş bir öğretmene denk gelmedim. Hatta başarılı olan tanıdığım hocalarımın hepsinin hatri sayılır geliri ve malvarlığı vardı. Şuan özel dersin üzerine düşsem 3000 lira civarı kazanabilirim. Bunun üzerine tecrübe, maaş vs eklenince hiç de bisiklete bilet parasından kaçmak için binecegimi dusunmuyorum. Ayrıca maddi odaklı dusunmuyorum. Konunun detaylarında hangi kriterlere göre seçim yapacağım yazılı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öyle diyorsunuz da adam belli ki matematik dehası belki ilerde büyük bir matematikçi olacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vamos Bien

    öyle diyorsunuz da adam belli ki matematik dehası belki ilerde büyük bir matematikçi olacak



    ha ben olsam inşaat mühendisliği okur memur mühendis olurdum madem memur olmak istiyor. mühendislerin kamuda itibarı iyidir ve evet işi hafiftir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brktmr

    Onlarca öğretmen tanidim, bir tane bile erken yaşlanmış veya maddi olarak sıkıntıya girmiş bir öğretmene denk gelmedim. Hatta başarılı olan tanıdığım hocalarımın hepsinin hatri sayılır geliri ve malvarlığı vardı. Şuan özel dersin üzerine düşsem 3000 lira civarı kazanabilirim. Bunun üzerine tecrübe, maaş vs eklenince hiç de bisiklete bilet parasından kaçmak için binecegimi dusunmuyorum. Ayrıca maddi odaklı dusunmuyorum. Konunun detaylarında hangi kriterlere göre seçim yapacağım yazılı.

    Sana tercih aşamasında meslek araştıran ygs öğrencisi veya üniversite öğrencisi olarak yazmadım. Sana bir öğretmen olarak yazdım. Sen onlarcasından görmek istediğini görmüşsün fakat fikirlerimizi karşılıklı beyan ettiğimize göre uzatmanın anlamı yok sonuçta senin hayatın. Yolun sonu görünse de hayatını düşürme pahasına hayallerinin peşinden gitmen takdir edilesi. Başarılar.




  • eregenthov44 kullanıcısına yanıt
    Birkaç konuda gorusmek ve derslerimi saydırmak için gerekli belgeleri almak için ankaradaydim bu hafta. Münir hocayla konuşurken okulda kalmamın bana bi avantajı olup olmayacağını ve haklarimin neler olduğunu sordum. Münir hoca farklı bir bölüme kaydımı aldirabilecegimi ama bunu onermedigini ve üniversitenin kapanmasının bir kıvılcıma baktığını söyledi. Kayyum atanirsa sıkıntı olmayacağını fakat direkt kapatılırsa öğrencilerin mağdur olacağını söyledi.

    Münir hocanın söylediklerinden ayrı olarak sana kendi bildiklerimi söyleyeyim. Üniversite zaten sorunlarla boğuşuyor ve bu sene pilotaja devam eden arkadaşlarım (4. Sınıf) geçen sene biten uçuşlardan sonra 1 saat bile ucamadilar. Dönemin sadece ppl uçuşlarını tamamlaması 1 seneyi buldu. Teorik Atpl derslerini bile zor bela aldılar. Bizim dönem bile bu haldeyken alt dönemlerin daha fazla sorun yaşayacağı ortada. Bizden sonra cok fazla öğrenci aldilar ve onların uçuşlarını zamanında tamamlamaları vs imkansiz. İzmir'deki fakülteye çok daha fazla öğrenci aldılar ve en son bu öğrencilerin ucuslarini Ankara'da tamamlayacağı soyleniyordu. Bizim dönemin uçuşlarını bile eline yüzüne bulaştıran okul elbette bu şartlarda iyice sivayacaktir. Amerika ya öğrenci gönderme programları surekli iptal edildi. Yani sayısını hesaplayamayacagim kadar öğrenci Ankaradaki uçuş okulunda uçuşlarını tamamlamaya çalışacak ve bu uçuşların yetişmesi imkansız. Yanlış hatırlamıyorsam bizim dönemin bu yıl alacağı teorik dersler de sıkıntıya girmiş ve dersleri başlatmak için kredi aradıklarından falan bahsetmiş okul. Anlayacağın durum bayağı kötü.

    Bazı bilgilerim güncel olmayabilir. Bizim dönemden birilerini bulup konuşarak en güncel bilgiye ulaşabilirsin. Bu arada yök bizim üniversitenin öğrenci alımını yasaklamıştı. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Kim bilir hangi sebepten kapattılar. Söylediklerimi iyice araştır ve yatay geçiş tavsiyemi iyi düşün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Skayn kullanıcısına yanıt
    Sayın hocam, bir noktayı kaciriyorsunuz. Ben başarılı bir öğretmen olacağım ihtimalini uzak gormuyorum. Şuan özel ders verdiğim öğrencim tıp fakültesine hazırlayacak kadar bilgiliyim ve ders verirken aldığım geri dönüşler memnun oldukları yönünde. Ustune de severek yapıyorum bu işi. Mesleğimi yaparken kazanacağım tecrübelerin beni daha da iyi yerlere taşıyacağı malum. Branş öğretmeni olduğum için özel ders imkanım çok daha fazla olacak ve sayısal derslerin hepsine özel ders verecek kadar hakimim.

    Gormek istediğimi gordugumden bahsetmissiniz fakat yanılıyorsunuz. Bütün meslekleri en tepedekinden en alttakine kadar analiz ediyorum. Hatta daha iyi analiz yapabilmek için gidip 3 ay endüstri muhendislerinin arasında çalıştım. Sadece mesleği değil piyasayı da analiz ettim. Hangi mesleği icra ediyor olursa olsun kendini geliştirenler iyi konumdalar. Mühendislikte en tepedekiyle en diptekinin arasındaki uçurumu görseniz dudaginiz uçuklar. Asgari ücrete çalışan mühendis de gordum, gazi makina mezunu ve 50 yaşındaki mühendisin 3000 liraya çalıştığını da gordum, sabah 8 akşam 8 çalışıp 3500 lira alanı da gordum, sabah 8 akşam 10 çalışıp haftasonu tatil yapmayan ve 10.000 lira kazananı da gordum, sabah 8 akşam 5 çalışıp 35.000 lira alanı da...

    Şimdi bu mesajda yazdıklarımı ve ana konuda yazdığım kriterleri dikkate alarak öğretmenlikten başka bir meslek onerebilir misiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brktmr -- 29 Temmuz 2016; 23:14:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Baby Blue kullanıcısına yanıt
    Hocam kararım kesindi fakat atama sisteminin değişmesi üzerine senin de tabirinle midem bulanmaya başladı. Öğretmenlerin ne kadar kazandığını biliyorum. Kendimin ne kadar kazanacağını da az çok tahmin ediyorum. 15.000 lira kazanmak gibi bir derdim yok. Eşim çalışmıyor bile olsa özel derslerle gelirim 5.000-6.000 civarı olursa Kayseri gibi bir yerde çok rahat yaşarım. Sadece suanki özel derslerimi korusam bile aylık 4.000 lirayı rahatlıkla kazanirim. Ustune de sevdiğim mesleği rahat koşullarda yaparım.

    Eczacılık benim kanayan yaram fakat şu saatten sonra yemiyor açıkçası . Alacağım riskler çok fazla ve 5 yıl boyunca sağlık alanında bir fakülte okuyacak gücüm yok. 19 yaşında tercih yaptığım güne donsem 2. tercihim olan Marmara eczacılığı 1. tercih olarak değiştirirdim belki ama artık yapamam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    Söylediklerimi anlamaya çalıştığınızı dusunmuyorum. Ana konuda bile memur olmak istediğimi, küçük şehide yaşamak istediğimi vs yazdım. İyi bir mühendisin kazanacağı paranın bir sınırı yok. Önemli olan bana istediğim hayati verebilecek ve yapima uygun olan bir meslek tercih edebilmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesleği araştırma seviyen iddialı olduğun kadar ters orantılı şekilde giriş seviyesinin ötesinde değil, henüz çok dışarıdan bakıyorsun. Hemfikir olduğumuz iki konudan birisi "başarılı" bir öğretmen olacağını öngörüyorum, umarım bu idealistliğin atandıktan sonra daha fazla sürebilir. Diğer hemfikir olduğumuz konu ise para kısmen mutluluk getirmez. çalıştığım ilçede dahi 4000 lira maaşı bırakıp (özel ders hariç) dayanamayıp 1300 lira maaşla bankada işe başlayan senin deyimin ile aralarında odtü vs mezunu bulunan"başarılı" öğretmen arkadaşlarım mevcut.

    Sana meslek tavsiye etmek gibi bir amacım yok. Seni tanımıyorum, benim öğrencim değilsin ve kafanı bulandırmak gibi bir amacım da yok. Seçtiğin meslek beni ilgilendirmez. Sana bakanlığın içerisinden dedim ki durum böyle böyle, tecrübe dinleyip, hayatınla ilgili kararı verirken daha objektif yaklaşmakta senin elinde, yangın alıcı olarak kafanda belirlediğin meslek kalıbı dışında görüş kabul etmemekte senin elinde.

    Bu arada aramıza geldiğinde göreceksin, Öğretmenlik mesleğinin onuru malesef daha da diplere çekilecek. Son 3 yılda adaylık, mülakat, sınav vs derken sözleşmeli de geldi. Kasıtlı olarak yapıldığını görüyorsundur. Evet biliyorum, üzücü bir durum.

    Seçtiğin meslek ne olursa olsun, hayatında başarılar.




  • Hocam temel bilimlere de bi goz gezdir derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğuzhaan kullanıcısına yanıt
    Bilkent matematik yazarsam güzel olabilir hocam. Akademisyenlik kısmını araştırıyorum şuan. Aklıma yatarsa bi ihtimal Bilkent matematik yazabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.