Şimdi Ara

5.000 sıralama ile ilköğretim matematik öğretmenliği yazacağım (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
503
Cevap
35
Favori
54.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gokhanuz02 G kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam desteğin için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asım. kullanıcısına yanıt
    Bilkent matematiği dusunuyorum hocam . Aklıma yatarsa neden olmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam organiği nasıl fulledin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • structuralengineer kullanıcısına yanıt
    Güzel fikir hocam. Farklı bakış açısıyla bakabildigin için seni tebrik ediyorum. Aklımda buna benzer fikirler var fakat büyük ihtimalle küçük şehirde uygulayacağım bunu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merkez1234 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle güzel dusuncelerin için çok teşekkür ederim hocam

    Sağlık alanından ziyade mühendislik alanıyla ilgilendiğim için ve tıp eğitimini çok iyi bildiğim için kesinlikle dusunmuyorum. Bana uygun bir bölüm değil ve gerçekten su saatten sonra kaldıramam.

    Mühendislik okuyacak olduktan sonra ODTÜ veya İTÜ' de okurum fakat mühendislikte de yıpratıcı bir süreç beni bekliyor. Ayrica özel sektör gerçekten bana göre degil. O yüzden dusunmuyorum açıkçası .

    Aklımda farklı bir seçenek olarak Bilkent matematik var ama arastiriyorum henüz. Diğerleri kadar uzak bir ihtimal değil açıkçası . Erciyes ilköğretim matematik öğretmenliği ile Bilkent matematik arasında gidip geliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aslında idealist dusunursem fizik yazacağım tek bölüm olabilir . Lys de döküldüğüme bakma Butun lys derslerine 1 ay ayirabildim sadece ve fizik sınavında biraz tuhaf hissettim kendimi açıkçası . Boş bıraktığım soruyu ilk okuduğumda "bu ne kadar kolay bir soru, bunu niye sormuşlar ki?" dedim. 2012 de 28-2 yapmıştım . Ama Turkiye'deki iş imkanlarını vs dusunup eger bilkent yazarsam tercihimi matematikten yana kullanırım büyük ihtimalle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • firefliess kullanıcısına yanıt
    Kardeşim bu durum maalesef sistemin bizi robotlasmasindan kaynaklanıyor. Meslek seçiminde tamamen maddiyat odaklı dusunduruluyor ve bu yüzden bir sürü insan yanlış tercih yapiyor. Fen lisesi mezunuyum ve birçok idealist ve başarılı hocam vardı. Fakat bu hocalarım dahi meslek önerisi olarak bir kere bile öğretmenliği dile getirmediler. Varsa yoksa tıp, dış hekimliği, eczacılık gibi sağlık bölümleri... Eğer bu bölümler için yeterli puan yoksa 2. seçenek olan mühendislikler... Eğer fen derslerinde zorlanıyorsa da kesinlikle esit ağırlığa geçip hukuk yazmali Sevdiğiniz mesleği yapın lafını sayılı duymuslugum vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yz_Hakan Y kullanıcısına yanıt
    Simav sonucunuzun ss ini atın yorumlayalim hocam. Muhtemelen obp niz benden yüksektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brktmr

    Hocam kararım kesindi fakat atama sisteminin değişmesi üzerine senin de tabirinle midem bulanmaya başladı. Öğretmenlerin ne kadar kazandığını biliyorum. Kendimin ne kadar kazanacağını da az çok tahmin ediyorum. 15.000 lira kazanmak gibi bir derdim yok. Eşim çalışmıyor bile olsa özel derslerle gelirim 5.000-6.000 civarı olursa Kayseri gibi bir yerde çok rahat yaşarım. Sadece suanki özel derslerimi korusam bile aylık 4.000 lirayı rahatlıkla kazanirim. Ustune de sevdiğim mesleği rahat koşullarda yaparım.

    Eczacılık benim kanayan yaram fakat şu saatten sonra yemiyor açıkçası . Alacağım riskler çok fazla ve 5 yıl boyunca sağlık alanında bir fakülte okuyacak gücüm yok. 19 yaşında tercih yaptığım güne donsem 2. tercihim olan Marmara eczacılığı 1. tercih olarak değiştirirdim belki ama artık yapamam.

    O zaman öğretmenlik sizin için en hayırlısı olur, umarım mutlu olursunuz başarılar..




  • Skayn kullanıcısına yanıt
    Araştırırken yaptığım analizlerin kesin olarak doğru olduğunu iddia etmiyorum. Zira bu konuyu açma sebebim analizlerimin başkaları tarafından sorgulanması ve bana başka bakış açıları kazandırmasıdır . Kimsenin gorusunu gormezden gelmiyorum. Herkesin mesajını tek tek okuyup cevap vermeye çalışıyorum. Kendi fikirme de tamamen odaklanmış değilim -ki bunu Bilkent matematik düşünmeye başlamamdan anlayabilirsiniz.

    Öğretmenliğin nasıl yipratildigini da yakından takip ediyorum. Son değişiklik benim bu konuyu açmamı tetikleyen sebep oldu.

    İlginiz ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamın feryadı kullanıcısına yanıt
    Hocam bunun birçok sebebi var. Merak ettiğiniz kısmı özele indirgeyerek sorarsanız cevap vermem kolay olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinizmirliksk K kullanıcısına yanıt
    Hocam seni tebrik etmek istiyorum. Konuyu bütün detaylarıyla yazıp fikir almaya çalışıyorum, herkesin mesajını tek tek okuyup cevap yazmaya çalışıyorum , kaç paragraf yazı yazdim bilmiyorum, kaç kişinin mesajlarını cevapladım bilmiyorum ve bunun gibi daha çok şey yazabilirim. Butun bunlara rağmen hangi kafayla konunun troll olduğunu iddia ediyorsunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baby Blue kullanıcısına yanıt
    Umarım öyle olur hocam. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brktmr B kullanıcısına yanıt
    bilkent fizikte iş imkanı olabilir yalnız, aselsanda falan fizik mühendisliği bile yapabilirsin. bilkent nanoteknoloji üzerinde yoğunlaştırır derslerini ve türkiyede de iş olanakları açılmaya başladı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brktmr

    Özet: Daha fazla stres yaşamamak için, 23 yaşımda üniversiteye başlayacağım için, bir an önce maddi bağımsızlığımı kazanmak zorunda olduğum için, bir an önce kendi hayatımı kurmak istediğim için, rahat koşullarda çalışmak ve kendime fazla vakit ayırmak istediğim için ve bunun gibi sebeplerden ötürü meslek olarak öğretmenlikte karar kıldım. Sıralamam 5000-7000 aralığında olduğu için "Alternatif bir bölüm var mıdır?" sorusnunun cevabını arıyorum. Bana yardım eder misiniz ?

    ------------------

    Merhaba arkadaşlar. Geçen sene pilotajı bıraktım. Bir sene boyunca dusundum ve ilköğretim matematik öğretmenliği yazmaya karar verdim. Detayları daha sonra yazacağım. Sayisal sıralamalarim 5000-7000 arasında. Bu sıralamalar ile yazılacak meslekler hakkında yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi yazarsanız sevirim.

    Düzenleme : Merhaba arkadaşlar. Ayrıntıları yazmak için anca fırsat bulabildim, kusura bakmayın.

    Bölümü bırakma sebebim : Pilotaja dışardan bakarak ve çoğunluğun gelme sebebiyle aynı olarak parası için gelmiştim. Geçen sene 2. sınıf bitti ve Temmuz ayında uçuşlara başladık. Bazı yeteneklere sahip olmadığımdan ötürü uçuşlara devam edemedim ve benim ve kurulun ortak kararıyla uçuşlarım kesildi. Yani bölümü bırakmış oldum.

    Meslekleri düşünme aşamam : Bir süredir insanlara birşeyler öğretirken zevk aldığımı ve anlatabilme kabiliyetimin yüksek farketmiştim ve öğretmenlik mesleğine acayip kanım ısınmıştı. Fakat genel olarak mühendisliğe yatkın biri olduğumu düşünüyorum. Matematik ve fizikle uğraşmayı aşırı seviyorum ve sayısal alanlarda kapasitem çok yüksek. Çok küçük yaşlardan itibaren matematiğe,uzaya,makinalara, elektronik aletlere, bilgisayara vs aşırı ilgim var. Hatta bu sebeplerden dolayı son ana kadar mühendislik düşünmüştüm. Mühendislik ve öğretmenlik hakkındaki bu düşüncelerimden dolayı bu iki meslek üzerinde yoğunlaşmaya karar verdim ve bu meslekleri birebir görmek yani tecrübe etmek istedim. Danışmanlık firması olan bir tanıdığımın yanında 3 ay çalışarak endüstri mühendisliğini yakından görme fırsatım oldu. Öğretmenliği tecrübe edinmek için ise özel ders verdim.

    Meslek seçiminde oluşturduğum kriterler : Sadece daha çok para kazanabileceğim bir meslek seçmemin ne kadar yanlış olduğunu acı bir tecrübe ile öğrenmiştim. Bu arada yaşım 23'e geliyordu ve daha olgun düşünebiliyordum. Hayatta paradan çok daha önemli şeylerin olduğunu farkettim. Paraya o kadar odaklanmıştım ki nasıl bir hayat istediğimi bölümden ayrılma fikri aklımda oluşurken düşünebilmiştim anca. Nasıl bir hayat istediğimi geniş kapsamlı olarak düşündüğümde aslında hiç üstünde durmadığım fakat benim için çok önemli olan kriterlerin olduğunu farkettim. Şimdi bu kriterleri ve meslek seçimimdeki bazı sebepleri sıralayayım.

    1- Yaşayacağım şehrin küçük olması : Kalabalık olması, her tarafın betonlarla kaplı olması, stresi, trafiği, uzak mesafeleri gibi birçok sebepten dolayı büyük şehirleri kendimi bildim bileli sevmem. Küçük bir şehirde mümkünse müstakil bir evimin ve bir arabamın olması ve sessiz sakin bir yaşam sürdürmeyi kesinlikle büyük şehirde yaşamaya tercih ederim ve bu şehir çok büyük ihtimalle Kayseri-Sivas ikilisinden biri olacak.

    Bu kriterimden dolayı mühendislik eğitimim ve kendimi geliştirme konularında çok sıkıntı yaşayacağım bir sürecin olacağı malum. Ayrıca bu şehirlerde yapacağım mühendisliğin çok da parlak bir geleceği olacağı söylenemez.

    2- Kendime ayıracak bol vaktimin olması ve stressiz bir yaşam: Bugüne kadar kendime göre bir sosyal hayatım oldu ve bu sosyal hayatımı yaşamak için gün içerisinde kendime çok fazla zaman ayırdım. Bu zamanların kısıtlanması psikolojik olarak beni kötü etkiliyor. Ayrıca çok rahat bir yapım olduğu için stres kaynaklarından kesinlikle uzak durmam gerek.

    Bu kriterimden dolayı mühendislik eğitimim sırasında okulu bitime konusunda sorun yaşamayacağımı biliyorum. Fakat şuan 23 yaşında biri olarak eğitimim sırasında kesinlikle kendimi geliştirecek aktivitelere şartlarımı zorlayarak zaman ayırmam gerekecek. Bu konuda yaşayacağım stresi az çok tahmin edebiliyorum. Bu yüzden bir süre sonra sadece dersleri geçmek için uğraşan biri olacağım ve boş bir mühendis olarak en erken 26 yaşında mezun olacağım. Tabi iş bununla da bitmiyor. Mühendislik kariyerinin ilk yılları kendini geliştirmekle geçen stres dolu yıllar olduğunu biliyoruz. Bölümü bıraktığım için yaşadığım stres dolu günlerden, bölümü bıraktığım için sevdiğim kızdan ayrı kalmamdan dolayı yaşadığım stres dolu günlerden sonra ve özel sektörü tecrübe ettiğim 3 ay içerisinde gördüğüm stresli ortamlardan sonra bu kadar stres kaynağı gözümü çok korkutuyor.

    3- Mutlu olacağım bir mesleğimin olması isteğim : Bu kriterime göre iki meslek arasında bi seçim yapmam mümkün değil çünkü iki mesleği yaparken de mutlu olacağıma inanıyorum.

    4- Devlet memurluğundaki çalışma şartlarının özel sektöre göre daha göre daha insani olması : Devlet memurluğuna kıyasla özel sektörde (tecrübe ettiğim kadarıyla) tepeden tırnağa herkes stres altında, ağır şartlarda ve uzun çalışma saatleriyle çalışıyor. Danışmanlık firmasında çalıştığım 3 ay içerisinde edindiğim tecribelerle, son 1 senedir yaptığım fikir alışverişleriyle vs kesinlikle devlet memuru olmaya karar verdim.

    5- Aileme daha fazla maddi açıdan yük olmak istememem ve bir an önce kendi düzenimi kurma isteğim : Ailede tek çalışan babam ve geliri 2500 lira civarı. 5 nüfusu olan bir hanede yaşıyoruz. Tabi bir de ödediğimiz 1000 liraya yakın ev kredisi var. Burs falan hak getire. Son 2 yıldır içerisine maddi olarak fazlaca sıkıntıya girmiş olacak ki ek iş yapmaya başladı babam ve kafasını kaşıyacak vakti olmuyor. 50 yaşındaki bir adama bunu daha fazla yapmaya hakkım yok. Babam kesinlikle verdiği emeği düşünecek bir adam değil ve bunu bölümü bırakır bırakmaz dile getirdi fakat ben bir an önce kendi hayatımı kurarak babamın üzerindeki yükü almak zorundayım.

    Süreç olarak iki mesleği kıyasladığımızda öğretmenlikte memur olmanın daha kolay olduğunu ve memurlukta öğretmenliğin daha fazla avantajı olduğunu düşündüğüm için 5. sebepten dolayı öğretmenlik bana daha yakın gelmekte.




    1 yıl boyunca yaptığım araştırmalar, beyin fırtınaları, fikir alışverişleri vs derken çok fazla şey birikti ve doğal olarak yazım uzun oldu. Okuyup fikirlerini söyleyen herkes için teşekkür ederim. Sizden ricam yanlış düşündüğüm bir nokta varsa ve bana uygun olduğunu düşündüğünüz başka bir meslek varsa belirtmeniz. Bu konular üzerinde fikir alışverişi yaparak tercih öncesi son araştırmamı yapmış olacağım. Son olarak; konu csb zannedilmesin diye sınav sonucumu ss olarak ekliyorum :

    5.000 sıralama ile ilköğretim matematik öğretmenliği yazacağım


    bari lisede mat. yaz da cocuklara özel ders elan verirsin aranan hoca olursun




  • Olabilir aslında. Detaylı bilgiye nerden ulaşabilirim hocam bu konu hakkında ? Aslında çift ana dal programı varsa fizik ve matematiği beraber de okuyabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • resimy R kullanıcısına yanıt
    Kayseride yok maalesef hocam . Ama yavaş yavaş temel bilimlere kaymaya başladım. Temel bilimler yazarsam belki bitirdikten sonra formasyon alıp lise öğretmenliği yapmaya başlayabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brktmr B kullanıcısına yanıt
    illaki vardır diye düşünüyorum çap. ben bu nanoteknoloji olayını aselsanda bi fizik mühendisiyle konuştum. kendisi bu alana yatırım olduğunu söylemişti ve 2 sene önce falan konuştum ben o zaman bu işte en iyiyim demişti. ve bilkentle anlaşma yapılmış bilkent bu nanoteknoloji olayının içinde yani oraya gidersen bu işe kolay girebilirsin diye düşünüyorum. detaylı bilgiyi bilkent fizik bölümünden alırsın bence aselsana tanıtım gününde gitmiştim ben
  • Neresi geldi hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harbiden ösys sonucunu atar mısın kardeşim bende ne geldiğini merak ettim
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.