Şimdi Ara

5.000 sıralama ile ilköğretim matematik öğretmenliği yazacağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
35
Favori
54.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konu hortladığı için bu uyarıyı yazmamda fayda var : " TIP İSTEMİYORDUM. HALA DA İSTEMİYORUM. MÜHENDİSLİK VE ÖĞRETMENLİK ARASINDA KALIP ÖĞRETMENLİĞİ SEÇTİM"

    Özet: Daha fazla stres yaşamamak için, 23 yaşımda üniversiteye başlayacağım için, bir an önce maddi bağımsızlığımı kazanmak zorunda olduğum için, bir an önce kendi hayatımı kurmak istediğim için, rahat koşullarda çalışmak ve kendime fazla vakit ayırmak istediğim için ve bunun gibi sebeplerden ötürü meslek olarak öğretmenlikte karar kıldım. Sıralamam 5000-7000 aralığında olduğu için "Alternatif bir bölüm var mıdır?" sorusnunun cevabını arıyorum. Bana yardım eder misiniz ?

    ------------------

    Merhaba arkadaşlar. Geçen sene pilotajı bıraktım. Bir sene boyunca dusundum ve ilköğretim matematik öğretmenliği yazmaya karar verdim. Detayları daha sonra yazacağım. Sayisal sıralamalarim 5000-7000 arasında. Bu sıralamalar ile yazılacak meslekler hakkında yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi yazarsanız sevirim.

    Düzenleme : Merhaba arkadaşlar. Ayrıntıları yazmak için anca fırsat bulabildim, kusura bakmayın.

    Bölümü bırakma sebebim : Pilotaja dışardan bakarak ve çoğunluğun gelme sebebiyle aynı olarak parası için gelmiştim. Geçen sene 2. sınıf bitti ve Temmuz ayında uçuşlara başladık. Bazı yeteneklere sahip olmadığımdan ötürü uçuşlara devam edemedim ve benim ve kurulun ortak kararıyla uçuşlarım kesildi. Yani bölümü bırakmış oldum.

    Meslekleri düşünme aşamam : Bir süredir insanlara birşeyler öğretirken zevk aldığımı ve anlatabilme kabiliyetimin yüksek farketmiştim ve öğretmenlik mesleğine acayip kanım ısınmıştı. Fakat genel olarak mühendisliğe yatkın biri olduğumu düşünüyorum. Matematik ve fizikle uğraşmayı aşırı seviyorum ve sayısal alanlarda kapasitem çok yüksek. Çok küçük yaşlardan itibaren matematiğe,uzaya,makinalara, elektronik aletlere, bilgisayara vs aşırı ilgim var. Hatta bu sebeplerden dolayı son ana kadar mühendislik düşünmüştüm. Mühendislik ve öğretmenlik hakkındaki bu düşüncelerimden dolayı bu iki meslek üzerinde yoğunlaşmaya karar verdim ve bu meslekleri birebir görmek yani tecrübe etmek istedim. Danışmanlık firması olan bir tanıdığımın yanında 3 ay çalışarak endüstri mühendisliğini yakından görme fırsatım oldu. Öğretmenliği tecrübe edinmek için ise özel ders verdim.

    Meslek seçiminde oluşturduğum kriterler : Sadece daha çok para kazanabileceğim bir meslek seçmemin ne kadar yanlış olduğunu acı bir tecrübe ile öğrenmiştim. Bu arada yaşım 23'e geliyordu ve daha olgun düşünebiliyordum. Hayatta paradan çok daha önemli şeylerin olduğunu farkettim. Paraya o kadar odaklanmıştım ki nasıl bir hayat istediğimi bölümden ayrılma fikri aklımda oluşurken düşünebilmiştim anca. Nasıl bir hayat istediğimi geniş kapsamlı olarak düşündüğümde aslında hiç üstünde durmadığım fakat benim için çok önemli olan kriterlerin olduğunu farkettim. Şimdi bu kriterleri ve meslek seçimimdeki bazı sebepleri sıralayayım.

    1- Yaşayacağım şehrin küçük olması : Kalabalık olması, her tarafın betonlarla kaplı olması, stresi, trafiği, uzak mesafeleri gibi birçok sebepten dolayı büyük şehirleri kendimi bildim bileli sevmem. Küçük bir şehirde mümkünse müstakil bir evimin ve bir arabamın olması ve sessiz sakin bir yaşam sürdürmeyi kesinlikle büyük şehirde yaşamaya tercih ederim ve bu şehir çok büyük ihtimalle Kayseri-Sivas ikilisinden biri olacak.

    Bu kriterimden dolayı mühendislik eğitimim ve kendimi geliştirme konularında çok sıkıntı yaşayacağım bir sürecin olacağı malum. Ayrıca bu şehirlerde yapacağım mühendisliğin çok da parlak bir geleceği olacağı söylenemez.

    2- Kendime ayıracak bol vaktimin olması ve stressiz bir yaşam: Bugüne kadar kendime göre bir sosyal hayatım oldu ve bu sosyal hayatımı yaşamak için gün içerisinde kendime çok fazla zaman ayırdım. Bu zamanların kısıtlanması psikolojik olarak beni kötü etkiliyor. Ayrıca çok rahat bir yapım olduğu için stres kaynaklarından kesinlikle uzak durmam gerek.

    Bu kriterimden dolayı mühendislik eğitimim sırasında okulu bitime konusunda sorun yaşamayacağımı biliyorum. Fakat şuan 23 yaşında biri olarak eğitimim sırasında kesinlikle kendimi geliştirecek aktivitelere şartlarımı zorlayarak zaman ayırmam gerekecek. Bu konuda yaşayacağım stresi az çok tahmin edebiliyorum. Bu yüzden bir süre sonra sadece dersleri geçmek için uğraşan biri olacağım ve boş bir mühendis olarak en erken 26 yaşında mezun olacağım. Tabi iş bununla da bitmiyor. Mühendislik kariyerinin ilk yılları kendini geliştirmekle geçen stres dolu yıllar olduğunu biliyoruz. Bölümü bıraktığım için yaşadığım stres dolu günlerden sonra ve özel sektörü tecrübe ettiğim 3 ay içerisinde gördüğüm stresli ortamlardan sonra bu kadar stres kaynağı gözümü çok korkutuyor.

    3- Mutlu olacağım bir mesleğimin olması isteğim : Bu kriterime göre iki meslek arasında bi seçim yapmam mümkün değil çünkü iki mesleği yaparken de mutlu olacağıma inanıyorum.

    4- Devlet memurluğundaki çalışma şartlarının özel sektöre göre daha göre daha insani olması : Devlet memurluğuna kıyasla özel sektörde (tecrübe ettiğim kadarıyla) tepeden tırnağa herkes stres altında, ağır şartlarda ve uzun çalışma saatleriyle çalışıyor. Danışmanlık firmasında çalıştığım 3 ay içerisinde edindiğim tecribelerle, son 1 senedir yaptığım fikir alışverişleriyle vs kesinlikle devlet memuru olmaya karar verdim.

    5- Aileme daha fazla maddi açıdan yük olmak istememem ve bir an önce kendi düzenimi kurma isteğim : Ailede tek çalışan babam ve geliri 2500 lira civarı. 5 nüfusu olan bir hanede yaşıyoruz. Tabi bir de ödediğimiz 1000 liraya yakın ev kredisi var. Burs falan hak getire. Son 2 yıldır içerisine maddi olarak fazlaca sıkıntıya girmiş olacak ki ek iş yapmaya başladı babam ve kafasını kaşıyacak vakti olmuyor. 50 yaşındaki bir adama bunu daha fazla yapmaya hakkım yok. Babam kesinlikle verdiği emeği düşünecek bir adam değil ve bunu bölümü bırakır bırakmaz dile getirdi fakat ben bir an önce kendi hayatımı kurarak babamın üzerindeki yükü almak zorundayım.

    Süreç olarak iki mesleği kıyasladığımızda öğretmenlikte memur olmanın daha kolay olduğunu ve memurlukta öğretmenliğin daha fazla avantajı olduğunu düşündüğüm için 5. sebepten dolayı öğretmenlik bana daha yakın gelmekte.




    1 yıl boyunca yaptığım araştırmalar, beyin fırtınaları, fikir alışverişleri vs derken çok fazla şey birikti ve doğal olarak yazım uzun oldu. Okuyup fikirlerini söyleyen herkes için teşekkür ederim. Sizden ricam yanlış düşündüğüm bir nokta varsa ve bana uygun olduğunu düşündüğünüz başka bir meslek varsa belirtmeniz. Bu konular üzerinde fikir alışverişi yaparak tercih öncesi son araştırmamı yapmış olacağım. Son olarak; konu csb zannedilmesin diye sınav sonucumu ss olarak ekliyorum :

    5.000 sıralama ile ilköğretim matematik öğretmenliği yazacağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brktmr -- 11 Temmuz 2019; 10:45:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Tıp puanıyla öğretmenlik 10 sene sonra saçlarının yarısı dökülmüş diğer yarısı beyazlamış vaziyette, anne babaların 2 çocukla başedemediği yerde 40 çocuğu susturmaya çalışırken ders çıkışı ödediğin kredi yüzünden evime bisikletle mi gitsem diye düşünürken pişmanlığın dibinde bulursun kendini. Umarım konu gerçek değildir.
    Beyler cevremdeki saglam ogretmenlerden 15bin lira kazanan var, ozel ders, ozel egitim kursu ile...

    Iyi bi ogretmen doktor kadar para kazanabilir yani bos mesaj atmayin sanki harita-sehirplanlama vs muhendisligi yazcam diyor adam..

    Kapasitene guveniyosan sayisalda parasiz kalmazsin, öğretmeyi de seviyosan saglam bi okulda ogretmenlik oku..
    Yazdıklarımı okumuyorsunuz sanırım. 33 yaşıma kadar stresli bir dönem yaşayacağım. Ne için ? İnsanlar "Aaa bakın Burak doktor olmuş." desinler diye. Bu kadar maddi odaklı düşünmek yerine biraz da maneviyata odaklansak ne olur ? Ben mutlu olacağımı düşündüğüm ve hatrı sayılır para kazanabileceğim bir meslek seçtim. Kaldı ki ortalama bi doktor kadar kazanabileceğimi düşünüyorum. Fazlasında da gözüm yok. Yahu hiç kazanmasam 3000 maaş + haftalık 10 saat özel ders yapınca en az 5000 kazanıyor olacağım. Niye kasayım kendimi sıradan bir uzman olmak için ? Hadi uzman olunca 10.000 kazanayım aylık (Bu da düşük bir ihtimal. Kaldı ki tecrübesiz bir uzman hekimin alma ihtimali 0'a bayağı yakın). Peki aradaki 8 yılı kim verecek bana ? Seneye bitiriyorum inşallah okulu. Özel derslerim daha şimdiden artmaya devam ediyor. Üstelik kafa dinlemek istediğim için sadece çevreden gelen teklifleri değerlendiriyorum. Tıp fakültesine gitseydim bunların hiçbiri olmayacaktı. Üstüne de sevediğim bir mesleği icra ediyor olacaktım.

    Gelelim Konya'daki imamhatip lisesine atanma ihtimaline. Yine mesajı okumadan yazmışsınız. İstemediğim bi yere atanmayacağımı söyledim zaten. Gelelim Konya'daki imamhatip lisesine atanmayı isteyip istemediğime. Neden olmasın ? Konya'daki imamhatip lisesinde öğretmenlik yapmanın nesi kötü ?
  • delirdin mi olm ne matematik öğretmenliği

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence yaz cok guzel bi bolum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bencede çocuklarımızı eğitmek önemli yaz derim.
  • yaz diyenler 7000 altında olup kontenjan acılmasını isteyenler
  • seviyorsan madem koç matematik yaz neyin derdindesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim neden pilotaj bıraktın bende seneye için pilotaj düşünüyorumda birde hangi üni ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçmalama be.Yazma sakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tubitak temel bilimleri seçene iyi burs veriyor.
    Tıkla
  • Detayları yazdım hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geekon kullanıcısına yanıt
    Detayları yazdım hocam. Mesleği seviyorum fakat tek sebep bu değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler cevremdeki saglam ogretmenlerden 15bin lira kazanan var, ozel ders, ozel egitim kursu ile...

    Iyi bi ogretmen doktor kadar para kazanabilir yani bos mesaj atmayin sanki harita-sehirplanlama vs muhendisligi yazcam diyor adam..

    Kapasitene guveniyosan sayisalda parasiz kalmazsin, öğretmeyi de seviyosan saglam bi okulda ogretmenlik oku..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osurgan -- 27 Temmuz 2016; 12:05:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motoplus kullanıcısına yanıt
    Detayları yazdım hocam. Maalesef birden fazla şeye odaklanabilmek (uçarken gelen konuşmaları dinleyebilmek ve nerdeyse her konuşmaya cevap verebilmek gibi) , çapraz kontrol yapabilmek (hız, yükseklik, motor devri, derece olarak gittiğin yön gibi değişkenleri surekli olarak kontrol edebilmek) gibi yeteneklerim çok zayıftı. Çoğu zaman konuşulanları anlayamıyordum. Bunun gibi sebeplerden dolayı güvenlik zaafiyeti oluyordu. Ayrıca yazdığım detayları okursan pilot olsam bile büyük ihtimalle mutlu olamayacağımı gorursun. Bu yüzden şansımı çok fazla zorlamadım. Pilotaj yazmak istiyorsan Anadolu Üniversitesi'nden başkasını dusunme. Hatta bana sorarsan pilotaj tercih etme. Pilotaj konusunda detay istersen yardımcı olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Detayları yazdım hocam. Okuyup goruslerinizi belirtir misiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biliyorum hocam. Bu burslar benim için çok onemli. Tubitak'ı arayip gorusecegim detaylar hakkında. Bursu alırız, iyi hoş da , ya sonrası ? Bölüm mezunu olduktan sonra formasyon alıp öğretmenlik yapicam veya akademisyen olmaya çalışacam büyük ihtimalle. O yüzden direkt öğretmenlik yazmak daha mantıklı olabilir belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevdiginiz bir alan olduğu için bence güzel bir seçim yapmışsınız ve isinizi aşkla yaparsanız para konusunda sikintiniz olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam zaten bir yıldır dusunuyorum. Öyle bi niyetle yazan varsa zahmet etmesin, ben çoktan karar verdim zaten. Son bir kez dusunmek için açtım konuyu . Alternatif bir mesleğin olup olmadığını dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osurgan kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Ben kayseride okumayı dusunuyorum açıkçası. Ailem kayseride. Özel ders anlamında biraz düzen kurdum ve rahat etmek istiyorum okurken. Ayrıca tecrübe adına bu özel dersler bana çok şey katacaktır . Belki part time olarak dersane-etut merkezi gibi yerlerde de calisabilirim kendimi geliştirmek için. Erciyes Üniversitesi yerine başka bi yerde okusam da çok bi fark olacağını dusunmuyorum. Belki yüksek lisans vs daha iyi üniversitelerde yaparım fakat şimdilik böyle bi dusuncem yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizimkoyunmetalcisi B kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten ailemin maddi durumu belli. Paraya da önem veren biri değilim. Bu yüzdenbir evim ve bir arabam olsa yeter diyorum. Öğretmenlik bunu sağlayabilir ve bana rahat bir yaşam sunar. Ustune de severek yapacağım bir meslek. Bütün bunları dusununce başka da bir meslek tercih etmenin anlamı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.