Şimdi Ara

4x4 leri biri bana açıklayabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normal bildiğimiz arabalardan farkı nedir? Yakıt sarfiyatına bakıyorum 2.0 11 şehir içi (dizel) olarak gözüküyor. Bunu 4x2 sürüp düşürme ihtimali var mı? 4x4 ler her zaman 4x4 olmak zorundamı? Bu konuda çok bi bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanılmıyorsam yalnızca istendiği zaman 4 çeker olan araçlar da var direk 4 çeker olan araçlar da var
  • Marka-model belirtirseniz daha net cevap verilebilir. Birden fazla 4x4 sistemi mevcut çünkü.
  • Jackal78 kullanıcısına yanıt
    Genel olarak bilgi arıyorum aklımda kesin bir model yok. X3 x trail qasqai santa fe tarzı bakıyorum. Yakıtı oldukça az yakarından almak istiyorum mümkünse. Masrafı az olması tercihim

• Verdiğiniz bilgilere göre bahsedilen araç makyaj öncesi Captiva bu araçlar akıllı 4 çeker sistemine sahip sanırım ve çekiş sistemine müdahale edilemiyor. Ayriyetten o şanzıman sayesinde hatrı sayılır derecede çok yakar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eddstafford E kullanıcısına yanıt
    X3 santa fe x trail qasqai var şu an aklımda ama illede bi model olmasına gerek yok. Masrafları az olacak şekilde bakıyorum. Ancak duster düşünmüyorum. Şahsen çok kalitesiz dacia

• Araçtan araca değişir

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Yok mu öyle modeller Subaru'da var diye hatırlıyorum. İstediğin zaman 2 çeker istediğin zaman 4 çeker, istediğin zaman ağamın canı da neler çeker sürüş modunda kullanabiliyorsun
  • Araca göre değişir
    Sürekli 4 çeker araçlar var değiştiremezsin
    Kendisi çekişi ayarlayanlar var
    Senin ayarlayabildiklerin var

3.20d araç ortalama 7 lt ile geziyor, hepsi o kadar çok yakmaz
  • Her markanın tercih ettiği sistem farklıdır. örneğin ben de ford kuga var. bu araçta akıllı 4 çeker sistemi var. herhangi bir düğme ile aktive edilmiyor. ihtiyaca göre güç ön ve arka aksa belli oranlarda aktarılıyor. araçta 4 çeker bilgi ekranı var. oradan takip ettiğim kadarı ile sakin kalkışlarda güç sadece ön tekerleklere aktarılıyor. ani kalkışlarda ise gücün çoğu arka, az bir kısmı ön tekerleklere aktarılıyor. biraz mesafe aldıktan sonra güç kademeli olarak sadece ön tekerleklere geçiyor.
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    sorento muydu, çok da dandik durmuyor halbuki
  • Elektronik 4x4 araçlar ve mekanik 4x4 araçlar olarak ikiye ayıralım.

2 arabadan örnek vereyim;

Audi Q7: elektronik 4x4 dür, siz asfaltta yol alırken ön çeker oalrak çalışır.(veya 70% ön-30% arka "o kadar net bilmiyorum aracına göre değişiyor") , kar kum yağ ıslak zemin birsey hissettiğinde tekerleklere ihtiyacı olan gücü aktartır.Offroad için mekanik kadar etkili değildir ama gunluk kullanılan araçlar için güzel sistemlerdir.Karda,yağmurda, hafif arazide vs.

Jeep wrangler: Mekanik 4x4 dür. Arazi şanzımanı vardır, asfaltta 4x2 kullanılır,kaygan zeminlerde 4x4 hi, 4x4 low seçenekleri kullanılır arazinin tipine göre. Elektroniğe göre farkı; elektronikte çekiş sürekli o tekrden diğer tekere aktarılırken, mekanikte 4 tekerlekte sürekli çekiş vardır.Arazide keisnlikle daha kullanışlı.

4X4 bir arabayı 4x2 olarak seçtiğinizde yakıt düşer, daha doğrusu 4x2 den 4x4 e alınca yakıt artar.

Sorunuza şöyle de bir cevap vereyim ayrıca; 4x2 bir duster ve 4x2 de kullanılan bir 4x4 duster ı ele alırsak 4x2 olan tabi ki daha az yakar. 4x4 e koyulan diff. Arazı sanzımanı, şaft vs. olmadıgı için daha hafif olur.

Bilimsel bir anlatım yapmadım ama muhabbet seklinde analtılırsa durum böyle.Bin bir çeşidi var tabi bunların.Yazmaya üşenirim.Mantık bu.

• Eddstafford E kullanıcısına yanıt
    Aman captivadan uzak dursun cok yakiyor muadillerine göre. Duruma gore 4x4 e gecmesi de saçma düzgün çalışmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: XIII.VIII

sorento muydu, çok da dandik durmuyor halbuki

si ar vi
  • mesela subaru levorg arkadaşımda. araç her zaman 4x4. 4x2 ye geçmiyor malesef.
  • X3 sürekli 4 çekerdir. Ancak ihtiyaç halinde %90 gücü öne yada arkaya verebilir. Bunu kendisi otomatik yapar. Siz müdahale edemezsiniz. Ancak diferansiyel kilidi yoktur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.