Şimdi Ara

49tl 10mbps yi ortak kullanmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba sorum baslıkta belrıttığım gıbı 10mbps(50gb kotalı) int ortak kullana bilirmyiz komsumuz4. katta oturuyor biz 10. katta otoruyoruz suan komsum kullanıyor ınternetı ben de onunla ortak kullanamak istiyorum kota sorunu olmz onlar sadece okey oynuyolar simdi 4. kattan buraya kablo cekılırmı ceksem bıle bızım evdede router a ıhtıyaç varmı wifi olarak bağlanmak istemiyorum 4. kattan 10. kata hız dusmesı yasamkatan korkuyorum bide ben suan uydunet 512mbps yi kullanıyorum netmaster cxc-150 routerım var eğer router gereklıyse bunu kullanabılırmıyım?

• up
  • Sizin gibiler yüzünden adil kullanım geldi zaten, inşallah yakalanırsınız bağladığınız gün :)

Not: İnterneti paylaşmak illegal ve yasaktır. Hele 4. kat 10. kat arası 10-15 mt var en az. Kablo ile performans sorunu olmasa da doğrudan şikayet alırsınız. Wireless deseniz 6 kat imkansız balkona alıcı koymanız lazım ve modemi de cama koymak lazım. 3 kuruşluk internet için yaptığınıza değmez. Verin parasını hakkıyla kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 11 Ekim 2010; 22:45:55 >
  • 1.üzgünüm ama 3 kurşluk sey dediğiniz herekez için 3 kurşluk olmuyor orası ayrı mesele.
    2. olarak 50 gb kotanın 1gb sını onlar 49gbsiniben(okadar down yababıleceğimi sanmıyorum ama) kullansamda interneti gerktığı gıbı kullansam hem alt komsuzmuz sadece okey oynama kiçin 49 tl verceğine 20tl verse daha mantıklı olmzmı?
    3. 1.ile alakalı olarak ben öğrenciyim ve harclığımın 49tlsını buna vermem munkundeğil ki ztn routerfln da almak gerekio ozman benim fiber işi kesinlikle yatar.
  • Elektrik hattından ethernet paylaşımı var onunla sorunuzu çözersiniz diye düşünüyorum.Aşağıdaki linkten inceleyin.

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/cpindex.pl?ctn=SYK5600/00&scy=TR&slg=TUR
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet macit

Elektrik hattından ethernet paylaşımı var onunla sorunuzu çözersiniz diye düşünüyorum.Aşağıdaki linkten inceleyin.

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/cpindex.pl?ctn=SYK5600/00&scy=TR&slg=TUR

Nereye çözüyor, o adaptörler bir evin içinde bile problem çıkarıyor, 6 kat fark var arada şebekedeki kayıptan doğru düzgün çalışmaz.

Hiç bulaşmayın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: attakkann1

1.üzgünüm ama 3 kurşluk sey dediğiniz herekez için 3 kurşluk olmuyor orası ayrı mesele.
    2. olarak 50 gb kotanın 1gb sını onlar 49gbsiniben(okadar down yababıleceğimi sanmıyorum ama) kullansamda interneti gerktığı gıbı kullansam hem alt komsuzmuz sadece okey oynama kiçin 49 tl verceğine 20tl verse daha mantıklı olmzmı?
    3. 1.ile alakalı olarak ben öğrenciyim ve harclığımın 49tlsını buna vermem munkundeğil ki ztn routerfln da almak gerekio ozman benim fiber işi kesinlikle yatar.

Madem 1 GB kullanıyorlar, komşunuz okey için 49 TL vereceğine kotalı internet alsın 29 TL ye, problem çözülür.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhantomX

quote:

Orijinalden alıntı: attakkann1

1.üzgünüm ama 3 kurşluk sey dediğiniz herekez için 3 kurşluk olmuyor orası ayrı mesele.

Madem 1 GB kullanıyorlar, komşunuz okey için 49 TL vereceğine kotalı internet alsın 29 TL ye, problem çözülür.

Ayrıca uydunet'in de 1 gb lık tarifesi var ayda 12 lira. Ona da geçebilirler...

• bu bizim 4. kat komsumuz aslında teyzem gibidir ama biz yazın taildeyekn ilk 3 ay ucuzmu bilmemneydi o kampanyaya kayıt olmuslar 10mbps için dediğim gibi teyzem gibi görürüm burda olsaydım bulasmazlardı zaten ama simdi bosu bosuna para veriolar 49 tl hem bana yarıcak hem onlara yarıcak
  • sanırım tek çaren kablo çekmek...
  • peki dediğin gibi kablo çektiğimde ayriyetten routera fln ihtiyacım yok değilmi?

aslında tuavel havalnadımarsından cekim diyorum :) ama evın ıcınden dolandırmak gerek sanırım balkondan cekcem
  • hiç sorun olmaz kardeş modemin prelli modem olacak 3 kişiye kadar rutursuz bağlanabilirsin rahatlıkla alabilirsin hiç sorun yaşamassın şu an biz 4 kişi kullanabiliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: egg

hiç sorun olmaz kardeş modemin prelli modem olacak 3 kişiye kadar rutursuz bağlanabilirsin rahatlıkla alabilirsin hiç sorun yaşamassın şu an biz 4 kişi kullanabiliyoruz

egg
    Gerçek Ad EYYÜP GÖKAY GÜLLÜ
    Doğum günü 7 Aralık 1972;
    İlgileri: BİLGİSAYAR
    Mesleği: MEMUR

Daireler arasında ortak kullanım yapıyorsanız, hele ki kablo çekerek, yasadışı suç işliyorsunuz, bilginize.
    Gören bir Superonline yetkilisi varsa da suç duyurusu olarak algılanabilir bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 14 Ekim 2010; 9:23:05 >
  • kardeşim peki bunu cezası neyki? sanmıyorum cok bi cezası olacağını enfazla benden ınternetı cekerler okadarama genede varmı baska bı cezası
  • Sözleşmeye aykırı davrandığın için mahkemeye verebilir, belirli para cezası çıkarttırabilir tespit edebilirse.
  • bir daireden bir daireye kablo çekerken göze batmaması açısından apartman içindeki boşluğu veya asansör boşluğunu kullanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 15 Ekim 2010; 0:29:22 >
  • quote:

Sözleşmeye aykırı davrandığın için mahkemeye verebilir, belirli para cezası çıkarttırabilir tespit edebilirse.

ayrıca telefon abonesi kimse o abone abonelikten men edilir bir daha o kişiye abonelik yapılmaz.. + yüklü para cezası alır
  • bu cezalar ttnettede varmı?
    bildiğim herkes ortak kullanıyor internetini. yani kabloyı gectimde wirelles ile butun mahalleye yayın yapan var yaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Basri Mutaf
    bu cezalar ttnettede varmı?
    bildiğim herkes ortak kullanıyor internetini. yani kabloyı gectimde wirelles ile butun mahalleye yayın yapan var yaa

Wirelesss başka kablo çekip yaymak başka. Kişisel interneti kablo çekerek servis sağlayıcı gibi dağıtamazsınız yasal olarak :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: egg

hiç sorun olmaz kardeş modemin prelli modem olacak 3 kişiye kadar rutursuz bağlanabilirsin rahatlıkla alabilirsin hiç sorun yaşamassın şu an biz 4 kişi kullanabiliyoruz

egg
    Gerçek Ad EYYÜP GÖKAY GÜLLÜ
    Doğum günü 7 Aralık 1972;
    İlgileri: BİLGİSAYAR
    Mesleği: MEMUR

Daireler arasında ortak kullanım yapıyorsanız, hele ki kablo çekerek, yasadışı suç işliyorsunuz, bilginize.
    Gören bir Superonline yetkilisi varsa da suç duyurusu olarak algılanabilir bu

kraldan çok kralcı olmak böyle birşey herhalde. superonline ın çıkarını düşünmek sana mı düştü? adamlar yılda milyonlarca tl kar ediyor senin üstünden. sen de tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunur gibi superonline ı savunuyosun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C@r@nthir -- 16 Ekim 2010; 2:16:14 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.